![]() |
Novi web mi nije baš sjeo. Više nema posebne stranice za paket, detaljnijeg opisa što je uključeno.
Nisu posebno označene zone, za provjeru po broju se mora unijeti adresa a ne jedno ili drugo. Ako se unese Rijeka više nije dovoljno pritisnuti enter već s padajućeg popisa odabrati Rijeka između "Babina Rijeka, Prijeka, Rijeka Koprivnička". Za potencijalne korisnike je veoma zbunjujuće, nisu označene zone i više ne postoji narančasta ili bijela zona, drugačiji nazivi paketa. Sada je isti naziv paketa "Duo Hit" tek unosom adrese se cijena poveća ovisno o zoni. Tako ako unesem adresu koja je bivša bijela zona paketi poskupe 10-30kn uz iste nazive bez ikakvog obrazloženja, opisa. Potencijalni klijent tako može biti zbunjen jer hoće Duo Hit 20 koji košta 180kn te ne razumije zašto mu odjednom piše 10 ili 30kn veća cijena. Primjer: Plitvička ulica 1 vs Plitvička ulica 3; http://i.imgur.com/v1Us9xw.jpg //kontejner centrala Zamet-Braće Bačić gdje HT koliko znam ni ne spaja vdsl ni nema vdsl karticu. Na prvoj stranici je prekrižena cijena i stavljena akcijska, mora biti navedeno da je akcijska cijena samo 6 mjeseci. Ne postoji poveznica do detaljnog cjenika kao prije u pdf obliku. Ono što me i dalje smeta te ne vidim nikakav smisao takve odredbe Iskona jest što postojeći korisnici bez televizije u slučaju da žele televiziju moraju potpisati novi ugovor na 24 mjeseca ili će platiti 300kn za uključenje tv paketa. Zašto? Dostava stb-a košta 20kn preko Overseasa. Zašto korisnik ne može probno za 1. mjesec uzeti Iskon TV, vidjeti hoće li mu se svidjeti sadržaj programa, imaju li sportski programi prijenos stranog nogometa, lige prvaka, košarke, formule i slično. Može li se njihov tv uređaj spojiti bežično kao što to podržava OptiTV i njihov Ruckus... Kakav je stb i slično. Nazvao sam Iskon i pitao za probni period na što mi je rečeno da odem do nekog susjeda pogledati što sve ima i kakvi su programi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
@čuks, probaj ono od silver-a no taj router po nekom slabom iskustvu nije baš nešto. Puno bolji je sx763 ili noviji vdsl zyxel.
Koji antistručnjaci su radili novi web iskona, to je prestrašno. Netko je u izradi predvidio da se provjera može obaviti unosom broja telefona ili adrese. Konkretno ide http://www.iskon.hr/webservices/avai.../phone-address sa requestom prefiks=051&broj_telefona=123456 koji uredno prolazi (bez unosa adrese) i ispravan je response u ponudi paketa. Međutim kasnijom intervencijom i pogreškom završnog dizajna mora se unijeti i adresa. Da ne govorim da moram listati gradove kod unosa "RIJEKA" http://i.imgur.com/t76xeDP.jpg Sve su to neke početne greške koje jedan HT ni u snu ne bi napravio. Uredio sam vlastiti edit stranice koji sada ide automatski pri otvaranjem da popravim sve njihove greške. I što, iskonov stb baš mora biti spojen fizički u router? Njuškao sam po zyxelu, ima popis stb-a koji su kao "dozvoljeni", nisam previše istraživao kako je ograničen na fizičko spajanje no nitko nije uspješno spojio stb bežično? |
Imam jedan sx763 na openwrt-u. Ako ga prebacim na annex b hoce li automatski povuc pristupne podatke za adsl?
|
neće
|
Sve više mislim (tj. siguran sam) da prva stvar što ću napraviti kada dobijem iskonov ruter jest da ću uzeti svoj TL-WR740N_741ND i spojiti LAN1 u WAN (na iskonovom), i sve raditi preko TL..pogotovo QoS i ostale sitnice :D
|
Citiraj:
|
Moram priznati da je novi web prokleto remek djelo idiotizma.
|
Samo da javim da se opet vraćam na Iskon s VIP-a, situacija se malo otegla jer nisu mogli isporučiti uslugu putem VDSL-a zbog ćaće HT-a. Tako da sam upravo danas dobio e-mail da su mi odobrili raskid ugovora bez penala ali više neću moći koristiti ovaj broj kod drugog operatera već ću dobit novi.
|
Danas sam nazvao SZK i prebacio sa na 17a profil da vidim kakav bi bio rezultat pa ako ima netko da malo prouči podatke.
8b: Code:
============================================================================ 17a: Code:
============================================================================ |
@manwex VIP ne može i ne smije zadržati pravo na tvoj stari broj. Riječ je o njihovoj krivnji za raskid ugovora i nepružanje ugovorene brzine i specifikacije.
Riječ je o njihovoj krivnji i dovoljno je u Iskonu zatražiti prijelaz, uneseš stari broj telefona i po tome ide prelaz na Iskon. VIP to mora odobriti iz gore navedenog razloga. VIP nema pravo zadržati tvoj broj jer time teorijski zadržava i tvoju paricu. @croriper, NICE. https://media4.giphy.com/media/pCO5tKdP22RC8/200.gif Lijepa parica, dobro ide, na 17a nemaš grešaka što me čudi. Reci im da ti još malo spuste marginu na 7.5db kako bi imao punih 50mbps u DL. |
Da, parica nije loša no ja bih optiku
a nedavno sam doznao da je predstavnik stanara odbio uvođenje kao: Šta će oni bušiti po zgradi imamo b.net. Tko bi to uopće koristio. A sve zgrade okolo polako uvode, postavljaju kanalice... Još bih razumio da je neki starac, ali čovjek ima 40-ak godina. Reci mi na koji način oni to spuste marginu? Isto kao i profil sa par klikova na kompu ili moraju ići do centrale jer ne želim ih opterećivati i picajzlirati s tim banalnim stvarima. |
Onda da nazovem sutra Iskon i pitam mogu li poništiti sklopljen ugovor preko weba i da napravim novi ali sa zahtjevom za prijenos broja ?
Ovo je iz maila od VIP-a: "Potvrđujemo Vam da je za Vaš broj 051/xxx-xxx odobren raskid ugovora bez naplate penala. U slučaju raskida ugovora gubite broj nećete biti u mogućnosti koristiti ga kod drugog operatera. Za prelazak drugom operateru potrebno je otići kod željenog operatera i zatražiti prelazak u njihovu mrežu. Po zaprimanju zahtjeva od istoga broj ćemo pustiti bez obračunavanja troška naknade za penale." Šta misliš da bi mogao dobiti neku lošiju paricu ili ? Trenutno sada na VIP-u je "utvrđeno da parica ima propusnost 12/1 mbps max". |
Citiraj:
Ako je u planu ISPa uvodenje optike u zgradu, predstavnik stanara ih nece sprijeciti. Treba biti strpljiv :) |
Da, poništi taj ugovor. Popuni zahtjev za prijenos broja/usluge na Iskon i zadržavaš i broj i paricu. Mislim, zašto bi morao dobivati novi broj. Vidiš da to vip i dozvoljava/preporuča.
Nađi prodajnog predstavnika i žicaj ga za 100-200kn bonusa dobrodošlice jer koliko znam oni dobivaju oko 300kn za svakog korisnika kojeg dovedu. @croriper nazovi ili pošalji mail te navedi da ti spuste target marginu na 7.5db kako bi imao punih 50mbpps koje u paketu plaćaš. Na trenutnoj (početnoj) margini od 8db ti je max oko 46mbps a kada bi se spustila išlo bi i preko 50mbps bez grešaka. Do naše zgrade je infrastruktura bože sačuvaj, od 1980. ista kada je došao telefon i na svojih 1km se mogu slikati s ovom katastrofalnom paricom od max 26/2.5mbps. Baš sam pogledao u šahtu, izolacija kabela ispucana a pun šaht vode. Bneta nema. Kažu (muljaju) da čekaju dozvole a HT nema namjeru ni popravljati oštećeni kabel ili dovesti optiku na moje Rastočine. Tako da ti croriper budi sretan s ovim, mnogi ljudi ti zavide :D |
Hvala na savjetu Ag008 !
|
Koji ruter/modem se sada dobije kod Iskona?
|
Vjerujem da je isti onaj crni Zyxel.
|
Citiraj:
|
Signal je solidan, nije dobar kao što imam sada na TG788vn v2. Ako imaš stan do 75-85 kvadrata trebalo bi ti sve biti pokriveno.
|
meni na zyxelu nije bilo sve dobro pokrivreno s WIFI signalom, tako da sam uzeo ASUS router..
|
Ovako, za jedno 3 tjedna me prebacuju na iskon. Sada sam na optimi i telefon se spaja bez routera, preko splittera. Prelaskom na iskon prelazim i na voip. Dio sa spajanjem telefona u router mi je jasan. Što je sa splitterom? On je nepotreban na iskonu ili?
|
Nema spliter.
|
planiram sutra nazvati i preči na veču brzinu, pa me zanima jedno
dosad mi je bilo spojeno ovako: http://i.imgur.com/d3Cxfbb.jpg po slici se vidi napredno poznavanje painta :D neznam jel se dobivanjem nove opreme dobiva opet mogučnost korištenja 2 telefona kao dosad što imam (mogu primit 2 dolazna poziva i razgovarati snjima normalno, i uputiti samo jedan odlazni poziv sa jednog od telefona) 2010g. sam prešao na 10Mbita iskon sa 4Mbita od tcoma i u cijelom postupku tog prelaska nisam upotrijebio iskonov spliter nego ostavio od tcoma, ukratko nakon što sam nakon par mjeseci 10Mbita odlučio spustit na 4Mbita zbog financija, moja brzina se nije spustila na 4Mbita iako sam napravio sve po uputama podrške (samo je trebalo hard resetiranje rutera), zvao sam ih kako bi bio pošten i da nebi bio kažnjen od njihove strane, na što mi je podrška da je nemoguče da imam 10mbita ako sam "lockan" kod njih na 4mbita, rekoh dobro, reko sam vam za "kvar", i uredno sam imao 10mbita po svim testovima i downloadu, ali nekužim kak nisu skontali da nemogu napraviti toliko prometa u 1h sa 4mbita sad jel to bilo zbog splitera od tkoma ili imam lud ruter (sx763) |
Daj ss is Statusa tvog sx763 da vidimo do koliko ti ide i kakva ti je parica.
Ako doista imaš 10Mbps onda je greška ili do profila ili do ograničenja na brasu/radiusu. No u svakom slučaju uživaj. Nije nikako do splittera, njega makni i neće ti trebati. VMG5313 ima dva izlaza za telefon, ako nemaš dvije linije onda ti se dijeli jedna na dva izlaza (kao i na sx763) http://i.imgur.com/MUw6Tdq.jpg |
Gdje da to vidim? Tj. sto da ti uslikam?
Ma kasnije sam se prebacio na 10mbita kad su djelili one tablete pa je sve legit :) Sto se tice telefona imam jedan broj tj. jednu liniju Mislim da ovo trebas http://i.imgur.com/YpV1Y2O.jpg Znaci mogu uzet 20mbita? Ili |
Po stanju imaš profil od 10Mbps :D Super ako plaćaš 5mbps.
Parica ti nije bog zna što, po atenuaciji si ispod 1km no margina je loša tj. na adsl-u ti je sada max 10mbps koliko imaš. Makni splitter obvezno već sada, ne treba ti. Vjerojatno bi išlo 20, možda i 30Mbps. Btw ovi antistručnjaci mi maknuli provjeru dostupnosti po broju bez adrese i po requestu. Novi web je očajan, pun grešaka a najapsurdnije je što više nema mobilne inačice iskon.hr koja je bila prije redizajna već se učitava ista desktop verzija. Novi web su radile tvrtke Bambi bold i Netgen iz Zagreba te im čestitam na neuspjehu :D Molim Iskon da angažira nekog drugog za moj.iskon.hr |
Citiraj:
|
Dobio sam iskonov zyxel vdsl router. E sad, kabel za telefonsku liniju mi je dug par metara i ima onaj manji telefonski ulaz. Ovaj iskonov router ima malo veći ulaz (poput ethernet kabla). Mislim kako je to razlika između RJ 11 i RJ45 kabla. I ovaj "mali" bez problema ulazi u iskonov router. Da li će to raditi i preko sadašnjeg starog, tj. manjeg kabla ili moram nabaviti neki RJ11 to RJ 45 adapter ili kako već?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nazovite 0800 6320 i recite da vam treba 5m rj11-45 kabela i poslati će vam
|
Citiraj:
|
Krimpaj ili stavi taj adapter, s time da je krimpanje bolja opcija. Sa RJ11 će ti pucati veza i propusnost će se smanjiti
|
1 privitaka
Citiraj:
|
Valjda si mislio rj11 na rj45 adapter
ja sam kupio ova dva jer imam slican slucaj pozz http://ecx.images-amazon.com/images/I/31XoRQwbiOL.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/21Q07FAWBKL.jpg |
Hvala dečki, probat ću obje varijante. Ovaj prvi RJ11 to RJ11 imam doma i može se spojiti na novi router, a ovaj RJ11 to RJ45 sam naručio s ebaya pa ću vidjeti na koji način će bolje raditi.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:02. |