![]() |
Ako ćeš ga koristiti samo kao file mašinu, mislim da nećeš imati problema ni sa J serijom.
|
Citiraj:
Ti routeri ti neće dati (pogotovo ako vučeš sadržaj s NASa preko WIFIa) dovoljno bandwitha da u realnom vremenu gledaš 4K sadržaj... |
Imam Fritzbox 7530. Sve bi išlo preko 1Gb Etherneta - iz routera u NAS jedan kabel, iz NAS-a u Shield drugi. Druga opcija je da oba kabela idu iz routera.
@Libertus - 220J je osjetno jeftiniji ali se po hardveru vidi zašto. Mislim da ću se protegnuti do 220+ i biti miran duže vrijeme :) |
Citiraj:
|
Ok, onda opcija #2 - oba kabela iz routera.
|
Ista dilema i mene kopka, ici na 220+ na duze staze ili ustediti danas i ici na slabiji... Nekako me vise vuce 220+ kao investicija na duze staze, nisu to bas stvari koje se cesto mijenjaju.
Plus donosi opcije poput vms, btrfs, upgrade ram-a, docker (s njim dolazi masu stvari), backup fotki i neke napredne fore oko toga (prepoznavanje lica?)... U principu, ako ikad pozelis od nas-a da radi bilo sto drugo osim pohrane podataka - plus tu dobiva. |
Citiraj:
Nakon njega ide ili neki nasljednik u 220+ kategoriji ili čak 920+ 4bay serija tj. nasljednik neki. |
WD My Book NAS devices are being remotely wiped clean worldwide:kafa:
Citiraj:
|
Dodao bih još nešto rama za DS 220+ pa molim preporuku da ne kupim krivo.
Uzeo bih još 4 do 8 gb neorginalnog... |
Imaš na netu točno koji model. Crucial neki, bio je dostupan u našim trgovinama.
|
Citiraj:
|
Jel netko gledao listu nepodrzanog SWa poput jave? Kak ce se to fixat?
Ja vrtim unifi controller na NASu pa kak stvari stoje zasad DSM7 ne bu isao kod mene… |
Citiraj:
|
I vrti se u dockeru al je svejedno potrebna java za to…
|
Poz,
trebam preporuku za 4bay NAS. Primarno bi sluzio za VPN i kao storage, za backup bi se koristio samo za male filove (pdf, docx, xlsx itd). koji bi bili i na google drive-u. Sad dal da idem na SHR ili neki drugi raid, buduci mi za backup treba max 1GB. Sent from my SM-G970F using Tapatalk |
je li itko prešao na DSM 7 (final release izašao 29. lipnja)? Ja upravo instalirao i na prvu samo sučelje izgleda dosta modernije i brže...čekam indeksiranje fotografija pa da vidim taj Synology Photos i usporedim s Moments i Photo Station.
|
Ja sam instalirao betu prije par mjeseci ali na offline NAS pa ne korisitm cesto ali definitivno je brze sve i GUi je jos ispoliran
|
ne vrag da moj 418play stari i nema 7-ce za njega
|
Citiraj:
https://prnt.sc/17vtebh Ako moj 415+ ima mora i 418play imati premda nije + model ali je tri godine noviji :). |
ima .. trebalo je selektirat .. iz te verzije u tu verziju
al sad gledam transsmision ne podrzava jos 7.0 build tako da .. umalo stisnuo yes, več ga uploadal , kad odoh pogledat kako je sa njime tako da čekam |
Imas neki info sta konkrento ima taj transmission (da netrazim sad online :)) sto native download station nema pa bas moras imati taj torrent client?
|
NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk
Navika
I imas remote app sa kojim se kacis na transsmission Sa vise lokacija Be moram se logirat u nas |
Citiraj:
https://seby.io/download/synology-7.0 |
Vuces me na greh
Isprobao tko? Nebi htio do ponedeljka opet nas podesavat A i pun je do ibera |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ono kaj sam ja proučio do sad da nema previše priblema sa updateom, VM obično treba recheck napravit, photos traje i ok je. Provjeri kaj vise nije podržano u DSM7 (java, node.js…) pa da ne bi bilo… |
Citiraj:
eto, jesam se upecao ne radi repair neče sa tim fajlom pa sam obriso, install neda, jer veli 9091 port je used, or system use, report to maker .. bla bla bla .. |
Citiraj:
Imaš gdje popis svega toga? Čini mi se da onda ostajem na 6.x |
https://www.synology.com/en-global/releaseNote/DSM
Citiraj:
Meni treba i node.js i java, tak da čekam :( |
Ako se ne varam, zadnja verzija node.js je v12, što znači da samo izbacuju starije verzije.
|
Koristi netko Synology iza CGNAT-a? Kako ste rijesili pristup NAS-u na neki elegantniji nacin? Pristupalo bi se fajlovima (dokumenti, slike) preko android mobova i ponekad s laptopa.
Naletio sam na Zerotier pa ne znam ima li to smisla. Vjerojatno ima jos appova koji rade na istom principu. Nemam iskustva, ali me zasad interesira. Probao sam se igrati s kombinacijama da dignem Wireguard VPN na kucnom RPi-ju uz koristenje VPS-a van mreze kao posrednika, ali nisam uspio "probiti rupu", tj negdje sam grijesio jer je sam setup aj bok. Definitivno bi htio nesto vise user friendly na duze staze. |
Jel ne bi onaj Quickconnect od Synology trebao to riješiti?
|
ili quickconnect od synlogya ili dignes VPN. za trecu opciju mozda netko nes kaze :)
|
CGNAT i vpn ..
mislim da to tvoje nejde zajedno |
Složiš OpenVPN na Synologyju i voila.
|
Nisam bio skroz upoznat s appovima, koliko vidim Quickconnect bi to trebao uspjesno odraditi (sudeci po iskustvima s neta).
Malo me brine izlozenost NAS-a prema netu makar 2FA bi trebao to hendlati ok. Koliko je ovo uopce sigurna opcija? A trebao bi provjeriti i kako ce to funkcionirati s ugasenim UPnP-om na ruteru (port fwd nije opcija iza CGNAT-a). VPN bi bila idealna opcija samo je server nevidljiv u mom slucaju iza CGNAT-a. Mogao bi (sto sam i pokusavao) dignuti server izvan svoje mreze koji bi prosljedjivao promet i onda se spajati na njega sa obje strane. Necu lagati, valjda tjedan dana sam se zaj* s tim prije odustajanja. https://jramtech.gitlab.io/post/gett...wireguard-gce/ |
Možeš možda i nekog VPN providera koristiti koji ima port forwarding. AirVPN ima, ne znam za ostale
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pomagajte ...
Imam Buffalo NAS, i sad sve radi OK,dok ne dođeš do nekih detalja koje trebaš :-) Znači neda mi dodavati torrente u PUBLIC , veli da je read only ... To mi toliko ne smeta,da on na moj TV prikaže /PUBLIC/ ali ne i /HOME/ foldere, što naravno znači da tamo nema fileka i nemože ga pustiti ... Sad pitanjce ... Kako da odredim,bez obzira na to da li će biti /HOME/ ili će biti /PUBLIC/ da mogu skinuti torrente,a da mi to i pokaže na telki ... Igrao se sa opcijama u folderima,ali tamo ima jako malo opcija ... Igrao se i sa serverom za DLNA,ali tamo ima samo pali/gasi ... Naravno kad mu u transmisionu stavim /PUBLIC/ folder, NAS se zblesira i ugasi file transfer ... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:25. |