![]() |
Previše loših iskustava sa romima i izbjegavanjem policije da išta napravi imam da bi mislio kako su loši pojedinci samo pojedinci a ne reprezentacija cijele "kulture" lopovluka, prevara, nasilja i općenito barbarizma, za koju dobivaju toliko pomoći i poticaja da ne znam, zašto nitko ne ode na jebeni faks?
Zaista bi volio vidjeti sve ove flower power ljude kako bi razmišljali da provedu mjesec dana negdje u hc romskom kvartu. |
Jos jedna zgoda, frend mi pricao.
Neko selo oko Pozege, bas romsko selo (ne sjecam se tocno sad imena), i kad su isli u Veliku na kupanje, ako nisi tamnije puti, tko god da je vani na ulici u to doba, gađaju ti auto kamenjem. Pa ti prođi :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
ja ne razumijem zašto uopće ulaziti u bilo kakve razgovore (a kamoli šta drugo) sa tom manjinom. zaštićeni su više od hrvata i u svakom slučaju oni neće bit krivi. |
Citiraj:
Imaju svoju "mahalu" gdje ni policija ne zalazi. U "mitrovici" im grade sjenice, obnavljaju i boga i vraga, ne moraju imati registriran auto, ne moraju platiti kazne, ne moraju platiti ništa osim računa za mobitel, internet i/ili IPTV. Da imam mogućnosti, sve liberale bi zatvorio u tu mahalu na mjesec dana da sami dožive te predivne ljude. Jedna smiješna stvar, koju sam možda i napisao prije, al neću sad tražiti post: Pitam jednu osobu zašto samo navečer zaključava vrata od kuće, a ne svaki put. Kaže točno ovo: "Nemam potrebe zaključavati vrata kao što ti moraš. Kod nas nema cigana." |
Kod mene je 60% kuća (ne građana) ciganskih kuća u ulici i ulicama do. S njima nikad problem - čak su i pomogli očistiti dvorište od smeća kad smo generalku radili. Uvijek pozdrave i pristojni su. Naravno da neće nikakva sranja raditi u svom kvartu/ulici već negdje drugdje. Btw ne zaključavam niti ja kuću po danu već po noći. Jednom mi je čak ostao ključ od neke rage koju sam vozio na stupu od ograde na izvol'te (vadio neke stvari iz auta pa sam odložio na stupu i nisam se sjetio uzeti ključ kasnije) i sljedeći dan me dočekao na istom mjestu. S obzirom da živim u takvom naselju gdje stvarno ima dosta Roma znam da ih ima koji rade sranje, ali hvala Bogu ne rade u svom kvartu, ali ima i stvarno normalnih i dobrih Roma
|
Pozdrav ljudi, jedno pitanjce u vezi postupanja dalje što se tiče zakona.
Naime jedan rođak konstatno gnjavi moju baku(dolazi žicat pare/hranu, pokušava uć u kuću, ne želi otić itd) E sad obzirom da baka živi sama a nitko od nas nije u blizini da smo bane i otjera ga(a ovak i onak se vrati drugi dan), kaj tu možemo napraviti? Frajer je bio u vrapču, potroši sve pare na kave i slična sranja a onda žica. Bojimo se da moze postat nasilan(a žena od 75 god mu nemože ništa fizički) E sad dali se išta može raditi tu sa zakonske strane? Netko mi reko da dok ništa on fizički ne napravi se policija neće mješat. |
To nije istina. Ako ti nekoga ne želiš u svojoj kući, i vlasnik si te iste kuće, nitko tebi bez tvog pristanka ne smije ulaziti u kuću.
Ako ga baka ne želi pustiti a on ipak ulazi, prijaviš ga policiji, zabrana ulaska na privatni posjed i to je to. Gdje bi mi došli da je samo do "fizičkog obračuna"? Preskočim ogradu, uđem nekom bogatašu u kuću, gledam tv, jedem njegovu hranu, vozim njegov auto, jer ipak, nisam ga fizički taknuo? Nema smisla, jel? |
Sve stoji, i meni nije imalo smisla pa zato pitam.
Hvala na odgovoru |
Citiraj:
|
Al' ne smije on niti neovlašteno na tuđi posjed. I kako se riješiti tog gada, ako nedaj Bože meni dođe netko takav u dvorište?
|
Citiraj:
Nisi shvatio što sam želio reći. Kolega je napisao da je čuo da policija neće pomoći ako čovjek baku nije fizički napao. Ja sam na to komentirao da to nema smisla, jer bi tako svi ulazili u tuđe kuće i tako dugo do kada iz fizički ne diraju, policija im ne može ništa? Ono, "dobar dan, došao sam k vama malo prespavati dan-dva"... Citiraj:
|
policija će doć ,napravit nekakav zapisnik i to je to...ništa neće poduzet prema njemu dok on nešto ne napravi (a znamo kako prođu oni koji ukradu nešto - dobiju opomenu - romi čak ni to)
ponavljam nismo u americi gdje ti možeš oružjem opravdano branit svoj posjed. ovako dok baka nazove policiju, tip ode...i vrati se za dan-dva...i ti mu nemreš ništa jer nitko ne gleda na "tresspass" u HR. |
Kažem, nisi u pravu.
Imao sam sličan slučaj, riješilo se bez problema u našu korist. Ako baka zna čovjeka i ne želi ga kod sebe, nema on šta dolaziti niti ulaziti na privatni posjed. Zna mu ime i prezime, da se riješiti bez problema. Ako ništa drugo, vidjet će da se policija umješala, pa možda odustane. Ili još bolje, lijepo zaključati vrata i gotovo? :D |
Imao sam i ja sličan slučaj...i postoji u HR ometanje posjeda...nisu to amerikanske fore,ne mozes nikoga upucati u dvoristu,to čak ne mozes ni u cijeloj Americi vec u nekim državama samo...ali prijava za ometanje.posjeda postoji.
Nakon poziva policiji,dosli i napravili zapisnik,otisli porazgovarati s njim i upozoriti ga,još jednom se lik pojavjo,pozvana murja,napravili zapisnik,pronasli njega njega i u stanicu... Poslije vise nije se nikad pojavio... A recimo,kum je imao fizicki obracun sa susjedom,ali na svom posjedu i bili su i na sudu,tip ga tužio jer je na jedno oko izgubio vid nakon obračuna i sud presudio u korist kuma jer se on branio na svom posjedu,ovaj je presao preko ograde sa namjerom ometanja posjeda i fizickog napada... Tako da se može nekoga sprijeciti u ometanju privatnog posjeda. |
Citiraj:
Budemo zvali policiju pa cemo vidjet :chears: |
što se tiče ove protekle 24h akcije nadzora brzine na cestama po istri sam vidio pandure koji su na sve strane mjerili brzinu, bez reflektirajućeg prsluka, a prema PRAVILNIKU O NAČINU POSTUPANJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA U OBAVLJANJU POSLOVA NADZORA I UPRAVLJANJA PROMETOM NA CESTAMA, piše da bi ih trebali nositi, osim ako načelnik nije drugačije naredio?
da rezimiramo, trebaju li ili ne? ne razumijem baš šta se želi reći u pravilniku? sjećam se kad sam polagao autoškolu kao klinac još da se pričalo i da moraju obavezno furati pandurske kape? |
Da, ako te snimi i zaustavi bez prsluka i kape, a ti si vozio 200km/h u naselju, ne može te kazniti i ko da i nisi počinio taj prekršaj ccccc....
Onaj koji zaustavlja bi trebao imati, onaj koji snima ne. Al čitaš krivi pravilnik, u ovome koji je na snazi, koristi se naziv policajac tj. policijski službenik |
Citiraj:
ne generaliziraj pitanje koje je već samo po sebi dovoljno jasno |
Nisam skužio da postavljaš retorička pitanja hahaha
A i sam prizvuk u pitanju je diskutabilan |
Pozdrav,
Došla čestitka iz Duge Rese za prekoračenje brzine. Platit ću tih 250kn. Zanima me, ako me kroz koji mjesec zaustavi patrola (znaci ne radar) za isti prekršaj, te opet bude "minimalno" (27-10=17kmh) prekoračenje, broji li se ta kazna ili mogu žicat policajca opomenu? |
Broji se kazna.
A opomena nije zakonski propisana kao nešto što se mora, već imaš pravo, tako da sve ovisi o službeniku. |
ja bi se usudio reći da se ne broji, ali naglašavam da nisam siguran.
|
Ako platiš u roku od tri dana 50% od kazne ne ulazi u evidenciju...Tako je bar meni reka prometni pandur....
|
Citiraj:
Tako i pise na cestitki, ali me zanima jel bi se mogao vadit da nisam kaznjavan i sl. Pa da zicam opomenu.. |
Pa ako ne ulazi u evidenciju kako će oni znat za tu kaznu???...Dakle možeš žicat opomenu....
|
Ne. Plaćanjem kazne prihvaćaš krivicu. Kazna ostaje i nakon nje nema opomena, ako se ne varam, 12 mjeseci nakon kažnjavanja, što opet ne vrijedi za sve kazne.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
Po meni, uvijek trebaš žicati, bio ili ne bio kažnjavan. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Tako sam ja žicao kad me na branimirovoj uhvatio da sam se vozio 80ak, negdje mi se žurilo skoro nigdje nikoga na cesti, i pitam za opomenu jer nikada nisam dobio kaznu i ovaj kaže ništa ništa od toga. I zato što sam bio na granici za brzinu dvoumi se hoće mi iljadarku dat kaznu ili 500 i kaže ipak 500. Reko odlično :(
|
Što ako je netko drugi sa tvojim autom prekoračio brzinu?
Ja bi čak micao da je počinitelj prekršaja platio. Platila se kazna po uplatnici, može biti mama za sina koji nigdje ne radi pa nema para. Nije bitno ko je platio, ali ne vodi se evidencija. |
Dobio i ja poštom 1000 kn za prekoračenje brzine. Platio isti dan 500 i bok. Kome se da natezati. A i istinabog, vozio sam brzo. Poslao mailom da sam u FINI platio i kako kaže Đibo: drugi puta pametnije.
|
Citiraj:
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Platio sam 2 kazne na licu mjesta, treci put me zaustavili i rekli da ce mi dat opomenu na kraju ni opomenu nisam dobil.
|
Jebemti državu....
Pita te murjak a si bio kažnjavan, ti kažeš da nisi, a iza sebe u godinu dana 3-4 kazne, ali plaćene odmah... Užas. Do kad su pare u roku 3 dana na državnom računu, boli ih kuki, jesi li kažnjavan ili ne... |
Citiraj:
"jeste li uredan platiša?" |
Koliko god da se ljudi trudili ne platiti ostale stvari na vrijeme, kazne se plaćaju uvijek na vrijeme ;)
|
Dobih informaciju da i na brzoj cesti Solin- Klis ordinira ova nova kamera što se visoko stavlja (ne stare jer kutije su im prazne koliko sam vidio) - zna li ko točnu lokaciju?
|
Citiraj:
https://www.google.com/maps/d/u/0/vi...071256177&z=14 |
Za ovde šta ima znam - ovo su stare kutije.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:11. |