![]() |
Citiraj:
|
Ovako trebam uzet nesti iz taiwana ALI
vrijednost itema je 100 funti neka plasika malo veca Postarina u hrv iznosi 150 funti A u sloviniju 55 funti e sada ja bih to poslo u sloveniju u brezice kao post resistant , ali me muci to sto neznam kako gore carine i te sheme ima netko iskustva ? ili neka mi netko objasni kako ide post resistant sta trebam samo napisat ime i prezime post resistant i adresu poste i to je to ? kad dodje sa osobnom odem gore ? |
Citiraj:
evo prijatelju moj link izvoli a ako ti ne budem odgovorio na ovu poruku za tjedan-dva znaj da sam izbrisao ovu stranicu iz bookmarksa i samo da znas da je ovaj post off topic ali je i tvoj |
Ako te umara ovaj forum kako kazes, slobodno nadji drugi.
Pitanje ti je postavljeno, das odgovor bez filozofiranja i to je to. Hvala za link, to sam samo trazio. |
Ne mogu vjerovati da nitko nije napisao - Ebay je omogućio primanje love na kartice građanima iz HR (ne misli se na refund) :).
|
Nije ebay nego PayPal i imaš o tome na PP topicu.
|
Iz kine u petak dobio trck nmb
u nedelju mi se pokazao danas na carini ;) |
Znam da nisam baš pogodio temu, ali neznam gdje bih drugdje pitao.
Dobio sam nešto u vrijednosit oko 1000 kn, pa me zanima kako na carini prolaze takve stvari? Da li je netko imao slično iskustvo? Da li mogu ikako proći bez PDV-a? Zovem carinu već sat vremena, ali nikako da dobijem nekoga tko mi može nešto reći. |
Citiraj:
Ne bi li ovaj thread trebao sluziti za dobre (i lose) shopping s Ebaya, FFS? |
Mislim da nema potrebe za ovakav post, jer nisam neznalica što se tiče eBay-a, carine i sličnih stvari.
I ako sam napisao da sam nešt dobio, onda sam tako i mislio. (klik i još jedan klik). Pa lijepo molim nekoga ako je imao slično iskustvo da se javi, a likovi poput ovih koji nisu u stanju shvatiti recenicu: "Dobio sam nešto u vrijednosit oko 1000 kn..." bi mogli upisati tecaj citanja s razumijevanjem ili tražit preventivni ban. NHF |
evo i ja sam popusio prvi put u 3 god kako poslujem na ebayu..kupio jaknu iz UK-a,lik je nije poslao sa tracking nuberom,proslo 4 tjedna.. poprilicno sam siguran da je netko nosi sad umjesto mene.. pas mater..
|
Citiraj:
ja sam bio narucio sat od 165 funti i dosao mi je doma normalno, imao sam srece pa mi nisu niti otvarali paket :D uglavnom ne znam kak se je to potrefilo :) |
@ Tomy
Nije da branim Bubbu, ali i ja sam onda krivo shvatio tvoju rečenicu. Neću ulaziti u pravopis i gramatiku, ali jako je bitno u cijeloj priči da li si nešto "dobio", "kupio", "osvojio", "besplatno dobio", "osvojio na nagradnoj igri"... U svakom slučaju, ovo tvoje "dobio sam", podliježe carinjenju, barem što se tiče Carinskog zakona. Razlog je vrijednost robe, a činjenica da si je ti dobio besplatno, te ne oslobađa plaćanja carine i PDV-a. No, uvijek netko (carinik,poštar čak) može propustiti paketić direktno na tvoju adresu bez carinskih formalnosti i tako barem malo uštediti koju kunu ovom napaćenom narodu. Zato, nemoj zvati carinu unaprijed i raspitivati se, nego čekaj i nadaj se da ti neće doći poziv od carine, nego poštar sa paketom.:) edit: Ako ti već nisu poslali paketić, zamoli ih da napišu da je napajanje osvojeno na nagradnoj igri i da ga dobijaš besplatno. Ne košta i ne garantira ništa, ali ti možda pomogne na carini. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Inače kad je neka nagradna u điru a tiče se (PC, komponente......) obično se objavi na forumu pa da mogu i drugi sudjelovat ili.....??? Link kako to rade nesebični!:goood: |
@ E-mil: Istina, mogao sam ja to i malo detaljnije napisati, ali netko je već bio dobio negdje tako nešto skuplje, ali se jednostavno ne mogu sjetiti ni tko/što je dobio/gdje se o tome pričalo, pa sam se javio ovdje.
@ Old Iggy: Hvala na lošoj vijesti! ;) @ branuschi: Stvarno nisam znao da to itko radi! Ali se nadam da će od sada to svi raditi! |
Citiraj:
|
Loša vijest, ali hvala u svakom slučaju!
|
moja iskustva su da treba izbjegavati DHL i UPS jer sve preko 20 EUR automatski ide na carinu dok obična pošta u većini slučajeva dolazi direktno bez ikakvih davanja...
|
Citiraj:
Ili ti jednostavno paket dodje da te nitko nista ne pita. Puno sretje! ;) |
Citiraj:
Kažeš IME, ti si nešto dobio pa nije bilo gnjavaže na carini ili znaš nekoga tko je imao sreće? Citiraj:
|
Znam kako ide normalno ali ja zelim brzo
Retention reason : Invoice missing nije bio postar sa plavom kovertom ? mogu im ja samo faksat da se to ubrza ? |
Citiraj:
mene su tražili da im pošaljem naslovnu stranu poziva i na računima da označim brojem carinske prijave,a ti vjerovatno ne znaš taj broj... |
Moje iskustvo kaže da možeš.
Nazvao sam i lijepo zamolio da bih trebao malo brže taj predmet i da li ima mogu faksirat račun prije nego dođe poziv. Teta kaže može, samo da napišem broj pošiljke na izvod s PayPal-a. Tako sam i napravio, ponovno nazvao da provjerim da li je sve u redu i još jednom im se zahvalio. Čak sam i paket pokupio prije nego je stigao poziv od poštara (onaj žuti papirić). Nakon dva dana sam otišao u poštu s brojem pošiljke i tražio paket, na šalteru za pakete su mi rekli da provjerim na šalteru za pisma jer svaki paket ispod 2 kg oni gledaju kao preporučena pošiljka. Na šalteru za pisma su rekli da je paket tu i da trebam platit XX kuna, paltio, potpisao i svi sretni. |
Hvala probat cu sutra
ovaj moj je ems stigo za 3 dana sa kraja svijeta i danas odma na carinu koje je ono radno vrijeme |
zna netko koji shop bi mozda drzao Patriot usb memorije da da shippa u hrv ? (i da shipping nije ono 500 dolara :) )
|
memoryc
Ako je gore desno pod county Croatia, onda su cijene bez poreza, poštarina je 10€ i ne zaboravi google-ati "memoryc coupon". |
Trebao bi uslugu da netko ko je u điru kupovina sa eBay da mi nabavi:
EPS 8-pin ATX12 produžni kabelić, primjeri: http://cgi.ebay.de/0-2m-Stromverlang...item4157239a75 http://cgi.ebay.de/0-2m-Stromverlang...item4cf536d026 http://cgi.ebay.co.uk/EPS-12V-8-pin-...68525321794150 Trebao bi 2 komada, za moju i frendovu novu konfu, u oba slućaja origigi kabel na knap dobavio. Platim po isporuci (pošta) ili kako se dogovorimo na pvt. Tnx Nikky |
Citiraj:
EDIT: Jel to ovo http://cgi.ebay.com/NEW-8pin-EPS12V-...item1e5e3690f2 taj se salje u HR. Javi na PM ako hoces da ti narucim |
E ovo je stvarno bilo super brzo, stvar već riješena, tnx kolege.
|
Citiraj:
|
|
Zna netko kako mogu prodavati na ebayu a da ne moram staviti aukciju, recimo da zelim samo staviti buy it now opciju?
edit: nasao! |
A da podijeliš tu informaciju s ostalima?
|
ima jednostavna opcija prilikom postavljanja - odabere se napredno postavljanje i fixed price
|
Citiraj:
dosad uvijek ali uvijek sam uzimao najjeftiniju (time valjda i najsporiju mogucu) posto - nijedno jos carinjene , cak mi nisu nis ni otvorili a bilo je svaceg. Ako izabarete najjeftiniju postarinu , (standard intl shipping rate tak nekak se zove) dobre su sanse da vas nece oderat. Sto se primanja love tice .. probosam stavit da prodajem stari mob , ma ima dosta tog za proucit , napisat, reko zajebi, jos moram stavit kolko me postarina kosta ,pa ebayu dio kolaca , nebum se za 20 kuna zajebaval. |
totalna glupost je EMS
Narucis u cetvrtak kinez posalje u petak u nedelju vidis da je krenulo u hrv u srijedu je u hrv i vec na carini poziv ti dodje u petak oko 12 onda ne stignes otic na carinu i moras cekat ponedeljak fck that EU rulez platis EMS DHL-u i u roku 48sati na kucnim vratima diljem europe |
Citiraj:
Uglavnom kad se ode na sell, odabere se prva opcija ("More listing choices") i tamo se moze svasta birati, svakako preporucujem koristiti tu opciju. Mogu se birati Templeati za izgled opisa, koliko slika cete staviti itd. Postoji i opcija koju sam trazio, a to je da se moze birati izmedu aukcije i fiksne cijene, dok u opciji "Keep it simple" morate staviti oba dvije opcije. Eto toliko. |
Citiraj:
|
EMS nije totalna glupost i za većinu puno je "bolji" EMS regularnih pošta naspram kurirskih službi jer je kod istih velika vjerojatnost da će te oderati na svojim troškovima.
EMS se uzima ako vam je do toga da nešto brže dođe (nije isto stiže li nešto iz Njemačke ili Kine) i spremni ste i na rizik carine/pdva dok za većinu stvari obična tj preporučena pošta je mila majka. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:33. |