![]() |
Mah, sad gledam iz više izvora i opet ne drži vodu ni jedno ni drugo nego otprilike dođe na isto opet :lol2:
Scratch that. |
Ima razlike između R11.5 i R15 Cinema4D render-enginea, upravo sa R15 je dobio optimizacije za Intel (Embree) samo je pitanje koje točno postavke koristi Cinebench. U samoj Cinemi je to dodatna opcija (nije default).
Da ne duljim, FX-ove nemam, ali imam par starčadi X6 i nešto 5820k i7-mica ... X6 1090T @4.0 ... R11.5 -7.02, R15 - 584 5820k @4.4 ... R11.5 - 14.29, R15 - 1289 Jasno se vidi omjer, a i 5820k (ok, pošteno oc-an) je zamjetno bolji ($390). Ontopic ... ako su ovi rezultati Ryzena u Cinebenchu istina, onda je i $350 previše jer AMD-u nije dovoljno samo sustići cijenom prenapuhani 6900k, mora vratiti i kupce. (ja sam na Intelu jer nemam izbora, ali isto tako sam u nekim periodima bio i na AMD-u, bez imalo komplekasa :)) |
Bench je navodno za 4c/8t.
|
To pak zvuči previše dobro ... ili se tako dobro oc-a, ili je možda 6c12t, ili su ipak još u šumi :)
|
ma pola benchmarka je šitpostanje sa strane ventilator-dečkiju, ignorirajte do tamo 2-3 tjedna prije izlaska raž zena.
|
možda nešto bude od amd-a i njihove zen arhitekture samo da nije fail ?
http://www.anandtech.com/show/10585/...than-broadwell jel ima šta novo u vezi ovog, valjda će zapapriti intelu bar malo, pa nek spuštaju cijene za i5 |
Kasniš... jako :D
Prolistaj zadnjih 5 stranica postova. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
It’s official, folks, AMD is back. :amen: |
IPC Hasswella. Vrlo respektabilno.
|
ovisi o cijeni. ako bu 200-300kn jeftinij od intela u rangu 2700+ kn onda im to bude corak na marketshare
Nezaboravimo da ce intel izbacit sad skylake X i cannonlake,a amd sigurno 2-3 god nista |
Citiraj:
A kaj je sa Zen+? Toga nema ha? |
"Alleged" MSRP prema WCCFTECH: $499 $349 $249 $149
Sve OK, samo nadoplata sa SR7 na SR7BE(otključani množitelj) 150 Baksi ? Izgleda nije INTEL jedini pohlepan... |
To su njihova mišljenja... AMD nije ni pisnuo oko cijena dosad.
Zen+ ide u 2H 2018 ako se dobro sjećam. |
Citiraj:
Cim se Zen pomako morao je i Zen+ logično jel |
Koliko se ja sjećam sad godinu poslije zena (2018 jel) eventualno neki zen refresh (tipa kao što je devils canyon haswellu i sl.), a godinu poslije (dvije nakon zena tj. 2019) novi uarch ilitiga zen+ 2019, jer se za isti čeka i novi proizvodni proces "7nm"
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Odlicna vijest :) |
Znači bitno da Intel spusti cijene :D
Opet ništa od AMD-a, svi čekaju jeftinije Intel :D |
Lijepa vijest! Definitivno u 2017. udomljavam jedan SR7. :goood:
|
Citiraj:
Ima se može se :roller: Ja možda čekam jeftinijeg Xeona 1231 v4 ;) |
150 dolara za 4c/8t procesor? Yeah right. Na to mozete zaboraviti, nije vam AMD toliko ocajan
|
Te cijene su bazirane na tablici nekog random lika (nečija nagađanja), linkao sam bio nekoliko stranica iza kad je bilo aktualno. Dakle ne radi se čak ni o "leakovima" (osim cijena za 8c16t), a kamoli sa samim amd-om
Inače ne radi se tu o očaju nego o pitanju koliko takav cpu stvarno vrijedi (naravno uključujući i dobar profit proizvođača). Očekujem (nadam se) da će se 4c8t prodavati za cijenu i5-ica (1400-2000kn), jer je tako nešto i rekla sama Lisa Su ulagačima (isto linkano svojevremeno) |
Citiraj:
U planu je neka mini itx konfa pa cemo vidjet sto ce amd donijet na stol. Cilj je slozit nesto za 24/7 rad, sto ce sluziti kao htpc/nas/workstation, a bas mi se ne daje 2k+ kuna samo za procesor (ako gledamo neki i7/xeon). Bitno je da je sto manje power hungry, da moze tjerat koju virtualku, a s druge strane da bar mogu zavrtit wows na medium/high detaljima na fhd. Kad bi bar apu bio posteno slozen sa nekim procesorom i grafickom koji ce moc udovoljit gore spomenutom. |
Tabela cijena WCCFTECHA (ukoliko nije divlja špekulacija) djeluje realno; naime za očekivati je da će izlaskom ZENa (a možda i prije) INTEL srušiti svoje cijene, shodno tome možda će i AMD biti prisiljen krenuti sa nižim cijenama nego što je prvotno planirano. Kakogod, nama (korisnicima) bi to svakako odgovaralo...
|
Ako sada ne postanu pohlepni i nabiju cijene kao Intel imat će dobru budućnost.
|
Citiraj:
Jos da cijene memorije i ssd-a prestanu rast... |
Citiraj:
Pravo vrijeme za umirovit mog Sendija. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:28. |