PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android aplikacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207579)

Gabre 04.05.2013. 15:09

to mi nije jasno, na apple app storeu ima stvarno kamera aplikacija koje su daleko bolje od stock, više mogućnosti, a da na playstoreu nema nešto bolje od Sense, ili barem istih mogućnosti. tipa, odabir scena, panorama, itd.

ovo pitam jer ću stavit vanilla AOSP rom, a on ima stock android kameru koja je bazična da ne može bit bazičnija.

Facelessone 04.05.2013. 15:14

Ima nekej u toj Sense kameri. Meni su fotke uvijek bolje s njom (Desire HD). Vjerojatno je do frameworka i njihove dodatne obrade slike.

Nemreš baš tak uspoređivat, pogledaj na playstore i traži kameru koju uspoređuješ s AOSP kamerom. Sense kamera nije "stock", zapravo i je, ali samo ako imaš HTC.

Juice 04.05.2013. 15:36

Stavi Camera Zoom Fx ili camera 360

Neo-ST 04.05.2013. 15:40

Probaj i ProCapture, ima neke opcije koje nijedna druga nema, odlična kamera.

Gabre 04.05.2013. 15:47

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2389370)
Ima nekej u toj Sense kameri. Meni su fotke uvijek bolje s njom (Desire HD). Vjerojatno je do frameworka i njihove dodatne obrade slike.

Nemreš baš tak uspoređivat, pogledaj na playstore i traži kameru koju uspoređuješ s AOSP kamerom. Sense kamera nije "stock", zapravo i je, ali samo ako imaš HTC.

ja imam HTC, ali ću staviti ROM koji nema Sense, Icecoldjelly

mamutarka 04.05.2013. 15:49

imam jedan problemcic, mozda je to i normalno, neznam..

evo jedna slika http://i.imgur.com/pxsDy1l.png

na njoj je recimo whatsapp, koji kad se klikne pokazuje da se koristio 2 minute, a ubiti koristio sam ga 40ak minuta, tako za još par aplikacija isto

ispada da uopce ne koristim mobitel jer krivo prikazuje statse, neznam jel to android ili nexus 4 issue, anyone?

xlr 04.05.2013. 16:02

Krivo čitaš statistiku. Whatsapp je tako mali potrošač da je njegov udio potrošnje u ovih 56min koliko ti je mob na bateriji svega 6%. Znači od 9% koliko si potrošio baterije, Whatsapp je mogao potrošiti niti 1% tog iznosa - sâm! To komotno možeš ignorirati. Drugo, CPU time nije mjerilo potrošnje baterije. Bitniji je keep awake time koji ti u slučaju Whatsappa isto iznosi vrlo malo ili nimalo. Od ovih 56min ekran ti je uzeo kao što kažeš 40ak min, a on je i po statistici i po praksi najveći gutač struje. Negdje u ovim temama sam pisao romane o ovoj statistici, a zaključak je da ljudi očekuju drukčiji prikaz ili krivo čitaju pravi prikaz stanja.

tl;dr, skini betterbatterystats.

mamutarka 04.05.2013. 16:09

evo kako je kad se ode na whatsapp - http://i.imgur.com/IalAlHm.png

donekle razumijem to što si napisao, no ako sam ja po whatsappu se dopisivao 30min, zasto ne pise 30 min nigdje :D

xlr 04.05.2013. 16:37

Jer OS ne broji to vrijeme. Skini neki tool koji broji koliko je pojedini app bio u foregroundu, backgroundu, inactive modu (ako postoji, nemam preporuke)... Iskreno, te brojke mogu poslužiti čisto za tebe da vidiš koliko si koristio neki app. Potrošnju time ne možeš mjeriti niti povlačiti paralele jer u pozadini ti se npr. može vrtiti media skener i pojest 5% baterije u 5min, a ti si npr. tih 5-10min časkao s pičonima u whatsapp grupnom četu pa ćeš reći "hej, whatsapp mi je pojeo bateriju" ;) Ali zato OS zabilježi CPU time i neke detalje o media skeneru, pa si ti ne moraš razbijati glavu time. Na kraju ni media skener ni whatsapp neće biti najveći potrošači nego ekran koji je tih 5-10min bio užgan. Dala bi se knjiga napisati o ovome :D

mamutarka 04.05.2013. 16:45

dala bi se itekako vidim :D

dobro, bitno da nije neki ''problem'' ako je to normalno, tako je kako je, kuzim u sustini o cemu se radi, ali nemaju ti statsi onda smisla bas je ne prikazuju nista korisno, osim tih 2-3 minute koje je whatsapp koristio cpu

Bartuc 04.05.2013. 21:06

Trebao bi preporuku neke navigacije, bez streamanja mapa, da ima glasovnu navigaciju i da je točna i pouzdana za HR. Volio bi i da lijepo izgleda na 720p :D

Za sada naginjem prema Mireo Don't Panic zbog Zuhre i Pervana (xD), ali volio bi čuti vaša iskustva/preporuke iz prve ruke. Hvala.

coconut 05.05.2013. 08:47

iGO Primo radi kod mene bez problema već dugo. Imaš za njega karte lokalnih providera koje su nešto preciznije od defaultnih.

Goranbm 05.05.2013. 10:06

Ja sam na s3 superzadovoljan sa sygic navigacijom.

Kruno M 05.05.2013. 10:13

Koristim Mireo i karta za HR je odlična. Jednom mi je strvorila problem dolje u dalmaciji, ali je bilo zbog nove ceste. Istu rutu poslao njima i oni s nadogradnjom riješili problem.

Planiram još kupiti i BIH i meni dovoljno. Za BIH sam bio koristio Igo i 2 vrste mapi i sve su biloe loše, krive puteve pokazivale, slale me u nepoznato, doslovno katastrofa.

E da, ima li netko ideju zašto mi Mireo u njihovom storu prikazuje cijene u Funtama, a ne eurima ili pak kunama?

Mikeyy 05.05.2013. 11:08

+1 za Mireo
Radi na svim rezama, dobra je, Pervan mi je već malo naporan pošto sam prešao jedno 30 sati vožnje sa njime, ali još zna ubaciti neku dobru. :)

iGO i Mireo koriste iste karte (TomTom) osim što na obje možeš kupiti i lokalne za istočnu europu koje su uvijek bolje i preciznije. Dobivaš sve nove nadogradnje karti, ali možeš promjeniti maksimalno 5 uređaja, barem su meni tako poslali email. Mireo je naša firma, ali koliko sam uočio, imaju otvorenu firmu u Londonu preko koje prodaju na marketu (HR developeri ne mogu prodavati aplikacije na marketu), zato je i cijena izražena u funtama.

Bila je na akciji Mireo do nove godine. Kupio cijelu zapadnu i istočnu europu 31.12.2012 u 23:45 :D Mislim da je cijena bila oko 150kn ako se dobro sjećam.

Bartuc 05.05.2013. 11:48

Hvala na preporukama. To su 2 glasa za Mireo + moje naginjanje prema njima, tak da bum to uzeo. Sviđa mi se što je app besplatan, a samo se karta jednom plati nakon čega si miran.

EDIT:

Što se desi kad radim Hard Reset mobitela (to radim 2-3x godišnje), da li mi se te mape vežu na moj acc pa ih samo besplatno ponovno skinem ili...?

xlr 05.05.2013. 12:36

Citiraj:

Autor Bartuc (Post 2389638)
Što se desi kad radim Hard Reset mobitela (to radim 2-3x godišnje), da li mi se te mape vežu na moj acc pa ih samo besplatno ponovno skinem ili...?

Hard resetam mob jednom mjesečno, sve šljaka. Karte se vežu za account, ako obrišeš karte i licence s kartice samo upališ app i skineš kupljene karte. Ma sve radi što se toga tiče.

Bartuc 05.05.2013. 12:49

Odlično, puno hvala, to me jedino brinulo.

n30n 05.05.2013. 14:40

Imam problem kao na prošloj stranici, nestala mi je google play aplikacija. Uređaj je Samsung Galaxy Tab 2 7.0 i na njemu je CM 10.1. Probao sam je instalirati ponovo preko recoverya i brisat cache ali nikako da je vratim :stoopid:

bosanac 05.05.2013. 15:27

LG Optimus E400, imam problem instalirat aplikacije na njega. U pitanju su samo neke aplikacije.

Cyanogenmod 9-20130324
Nisam instalirao google play i instaliram preko PC sa APK Installer-om v3.0. Također sam pokušao instalirat sa kartice na mobitelu i također nisam uspio (Apk Installer, Easy Installer).

GPS Essentials, HAK aplikaciju, Open GPS Tracker 1.3.5 bilo je još nekih ali nisam upamtio. Nadopunim popis kad se sjetim.

Uključena je opcija:
Unknown sources: allow installation of non-market apps
Andorid debugging
Da li netko ima ideju šta bi moglo biti?

sharyn 05.05.2013. 20:26

Citiraj:

Autor n30n (Post 2389705)
Imam problem kao na prošloj stranici, nestala mi je google play aplikacija. Uređaj je Samsung Galaxy Tab 2 7.0 i na njemu je CM 10.1. Probao sam je instalirati ponovo preko recoverya i brisat cache ali nikako da je vratim :stoopid:

ja sam riješio problem tako što sam instalirao službeni software za mobitel te preko njega pokrenuo software update. probaj i ti, vjerujem da samsung ima isto nešto tako skriveno u svom software-u.

n30n 05.05.2013. 22:01

Ne znam bi li mi to pomoglo zato što je na njemu CyanogenMod

mamutarka 05.05.2013. 22:11

zašto se chrome beta nemože naž preko play storea, niti preko stranice https://play.google.com/store

tek kad u google ukucam chrome beta android, onda mi ga izbaci :S

Goranbm 05.05.2013. 22:27

Pa jel nije sad Chrome browser bez beta ?

dinos3 05.05.2013. 23:07

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2389919)

Ima i beta i obican chrome.

hedgehog 05.05.2013. 23:25

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2389853)
zašto se chrome beta nemože naž preko play storea, niti preko stranice https://play.google.com/store

tek kad u google ukucam chrome beta android, onda mi ga izbaci :S

Google je tako namjerno napravio da ljudi ne bi slučajno skidali beta verziju il tako nešto..glup razlog ugl :D

mamutarka 05.05.2013. 23:32

o jbt, pa android useri su ujedno i PRO useri, ajde da je na iOS-u tako..ali android :D

mamutarka 05.05.2013. 23:33

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2389919)

https://play.google.com/store/apps/d...ome.beta&hl=hr

Goranbm 06.05.2013. 06:38

Stvarno malo bezveze, hehehehehehe.

JuiceBox 07.05.2013. 19:10

Neznam dal je bilo ali CUBIE MESSENGER, najjaca chat app ikad :D Doslovno mos sve preko nje, snimanje zvuka videa, shareanje zvuka videa slika, more smajlova, smajl packovi po zelji, meme faces, show :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:28.