PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Dottore 01.06.2016. 15:25

Bolje Lada Niva.

Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta

jed2i 01.06.2016. 15:39

Dok vozi je strava
Ali...sparkiraš ju na suncu.... i double dare you da uđeš u taj auto nakon jedno 3 sata stajanja na suncu :D
Iz iskustva govorim, da ne bi bilo
+ nekakav oblik samozapaljenja u vožnji :D

IcyTexx 01.06.2016. 18:52

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2931387)
Nama bi odlično sjeli turski porezi na luksuz, gdje si vlasnik velike kompanije ne može priuštiti BMW 5 i sl. aute, jer će ga država kroz porez oderati za cijenu još najmanje jednog.

I to mi je skroz okej. Firma mi u floti dolje ima Fiat Linee i Focuse, direktori osobno isto ne voze ništa bolje od Focusa ili Punta i nisu time opterećeni...eventualno netko tko ima financijski potkovaniju familiju ima A3 ili BMW 3, a radi se o firmi s Forbesove liste

Da, super bi sjeli porezi. Da se još postari vozni park i da ljudi za prvi auto gledaju neki iz 198x. godine.
Veliko porezno opterećenje nigdje nije urodilo plodom, a oni koji ga zagovaraju su samo jalni na one koji rade da nešto i imaju.
Kod nas su porezi na aute i sada puno veći nego u hrpi EU zemalja - kad malo pogledaš cijene različitih većih proizvođača u hrpi zemalja, vidjet ćeš da koreliraju sa time koliko je usrana situacija u pojedinoj zemlji. Tamo gdje je auto skuplji, ekonomija je katastrofa ili pred kolapsom.

Citiraj:

Autor tomislav_sb (Post 2931390)
Ne razumijem čemu taj jal prema ljudima koji voze luksuzne aute. Zašto da ga država odere?
I ja bi vozio novi A7 da si mogu priuštiti, ali nisam ljubomoran na onoga tko može.

That.

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2931391)
Nije jal u pitanju. Automobil je prijevozno sredstvo. Svaki dolazi od točke A do točke B, a ako želiš glumiti luksuz, plati pa se klati.

Ako postoji način da se izađe iz krize, eto ga tu...

Zamisli da u proračun uđe samo tih 145% od svakog auta u floti naše vlade...

Ovo sa računicom o floti naše vlade nema apsolutno nikakvog smisla. :wtf2:
Nije ni približno način da se izađe iz krize.

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2931412)
U situaciji kad bi na svim razinama, sve funkcioniralo kako treba, ovo je definitivno jedan od načina kako napuniti proračun, pod uvjetom da ti novci završe na pravim mjestima.

Nope.

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2931581)
Dok vozi je strava
Ali...sparkiraš ju na suncu.... i double dare you da uđeš u taj auto nakon jedno 3 sata stajanja na suncu :D
Iz iskustva govorim, da ne bi bilo
+ nekakav oblik samozapaljenja u vožnji :D

Prije par mjeseci vidimo na Slavonskoj ganc novu Ladu Nivu usred zime. Odjednom ogroman prasak, hrpu dima oko Lade, a iz nje ko sumanut istrčava čovjek mokar od glave do pete i dimi se iz njega. Mora da je bio presretan sa novom kupnjom.

aski 01.06.2016. 19:25

Citiraj:

Autor buljo (Post 2931156)
Koliko ti troši po gradu i kako mjeriš?

Pretpostavljam da je ovo pitanje bilo za mene i Ibizu FR.

Još moram vidjeti koliko će piti po gradu. Ali vjerujem da će to biti 7,5-8l.

Ostalo mi je pola tanka od zadnjeg puta, a picio sam AC pa ću idući put tankati do vrha i voziti ugl. po gradu pa ću vidjeti, jer i mene silno zanima.

generic 01.06.2016. 19:25

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2931641)
Kod nas su porezi na aute i sada puno veći nego u hrpi EU zemalja - kad malo pogledaš cijene različitih većih proizvođača u hrpi zemalja, vidjet ćeš da koreliraju sa time koliko je usrana situacija u pojedinoj zemlji. Tamo gdje je auto skuplji, ekonomija je katastrofa ili pred kolapsom.

Bazni model passata:
Hr - 25k €,
Finska - 27,4k €
Švedska - 28,4k €
UK - 29k €
Norveška - 38k €

Uh, sva sreća da nisam otišao u Norvešku, propast im je neminovna. :D

Luksuz je uvijek koštao i koštat će, ali slažem se da ne treba koštati više ;)

I sad zanimljiv twist...
Turska - 25 k €.

@ 1v@n: čim se bavi Turčin koji ti je pričao svoje žalopojke?

buljo 01.06.2016. 19:30

A sad daj popis opreme za sve te zemlje za bazni model ;)

murina 01.06.2016. 20:06

Prije par dana sam bio u Rimu, kraj apartmana je bio salon sa FCA vozilima i imali su dane otvorenih vrata. Giulia je prefina, i interijer i eksterijer, definitivno je želim za sljedeći auto.

http://i.imgur.com/m9c0NC3.jpg

http://i.imgur.com/kz28SDm.jpg

.. a mojih 185cm se ugodno osjećalo u ovoj škatulici

http://i.imgur.com/kIQi4sm.jpg

http://i.imgur.com/jYpSBPh.jpg

Flood 01.06.2016. 20:27

Citiraj:

Autor generic (Post 2931653)
Bazni model passata:
Hr - 25k €,
Finska - 27,4k €
Švedska - 28,4k €
UK - 29k €
Norveška - 38k €

Hebeni hamburger u Norveškoj dodje 100kn.To je 5* više nego ovdje.Zašto hebeni passat ne košta 5* više? :D

1v@n 01.06.2016. 21:02

Citiraj:

Bazni model passata:
Hr - 25k €,
Finska - 27,4k €
Švedska - 28,4k €
UK - 29k €
Norveška - 38k €

I sad zanimljiv twist...
Turska - 25 k €.

@ 1v@n: čim se bavi Turčin koji ti je pričao svoje žalopojke?

Nadređeni mi je u marketingu. Iz fine je familije pa vozi BMW 3, a stari mu je CEO neke velike firme, i max doseg mu je 520d.

Dottore 01.06.2016. 21:41

Citiraj:

Bazni model passata:
Hr - 25k €,
Finska - 27,4k €
Švedska - 28,4k €
UK - 29k €
Norveška - 38k €

I sad zanimljiv twist...
Turska - 25 k €.

Ništa to ne znači, u Hrvatskoj bazni model je posve ogoljen. U drugim zemaljama ima više opreme. Platiš koliko Zubak svira, u protivnom žali UNPROFOR-u.
Vjeruj, nimalo nije jeftin u Hrvatskoj.

@sisa
sve pet!

Old Iggy 01.06.2016. 22:13

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2931641)
Veliko porezno opterećenje nigdje nije urodilo plodom, a oni koji ga zagovaraju su samo jalni na one koji rade da nešto i imaju.

Naravno da je, npr. Danska i skandinavske zemlje su dobar primjer.

Citiraj:

Autor Flood (Post 2931673)
Hebeni hamburger u Norveškoj dodje 100kn.To je 5* više nego ovdje.Zašto hebeni passat ne košta 5* više? :D

Zato jer se porezna opterećenja drugačije formiraju, prema mogućnostima stanovništva i troškovima države. Da dignu toliko nitko ih ne bi kupovao.

Dottore 01.06.2016. 22:45

IcyTexx 01.06.2016. 22:46

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2931711)
Naravno da je, npr. Danska i skandinavske zemlje su dobar primjer.

Da. Al i Hrvatska i Danska spadaju u zemlje s visokim poreznim opterecenjem. Obje puno uzimaju, ali jedna puno vraca nazad, a druga vraca malo. Da ne spomenem vaznost transparentnosti i ostalo.

turbojc 02.06.2016. 08:35

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2931729)
Da. Al i Hrvatska i Danska spadaju u zemlje s visokim poreznim opterecenjem. Obje puno uzimaju, ali jedna puno vraca nazad, a druga vraca malo. Da ne spomenem vaznost transparentnosti i ostalo.

Daje i Hrvatska.
Nekima.
:beer:

jed2i 02.06.2016. 08:47

True that!

Jesam vam pričao zgodu sa susjedom: "A u mene je passat?"

sinisa1989 02.06.2016. 09:17

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2931785)
Jesam vam pričao zgodu sa susjedom: "A u mene je passat?"

Nisi :D

jed2i 02.06.2016. 09:25

Ma....susjed, iz južnih krajeva, preko granice :D

Kupim ja auto, dolazi on do mene sa komentarom: "A lijep je lijep je"
I digne nos i onak ponosno kaže: "A u mene je Passat." :D - "To samo točiš i voziš"
Eno ga već neko vrijeme stoji parkiran sa dignutom haubom :D

sinisa1989 02.06.2016. 09:55

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2931796)
Ma....susjed, iz južnih krajeva, preko granice :D

Kupim ja auto, dolazi on do mene sa komentarom: "A lijep je lijep je"
I digne nos i onak ponosno kaže: "A u mene je Passat." :D - "To samo točiš i voziš"
Eno ga već neko vrijeme stoji parkiran sa dignutom haubom :D

On barem svoga toči. Neki samo voze jer se ne sjećaju kad su zadnji put točili koliko malo troši. :D

burmuz 02.06.2016. 10:09

A ima i onih što im auto proizvodi gorivo kad ga vozi. Ili su mi najjači kad uzmu limuzinu sa 1.0 ili 1.2 turbibenzincem i onda se hvale kako im malo troši. A kad se voziš , bojiš se upaliti klimu kad ideš uz brijeg. A tek kad voziš 4 osobe. E tu zabava počinje. Pretjecanje nećeg bržeg od traktora istiskuje proceduru sličnu kao kod lansiranja satelita XD

Dottore 02.06.2016. 10:15

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2931817)
A ima i onih što im auto proizvodi gorivo kad ga vozi. Ili su mi najjači kad uzmu limuzinu sa 1.0 ili 1.2 turbibenzincem i onda se hvale kako im malo troši. A kad se voziš , bojiš se upaliti klimu kad ideš uz brijeg. A tek kad voziš 4 osobe. E tu zabava počinje. Pretjecanje nećeg bržeg od traktora istiskuje proceduru sličnu kao kod lansiranja satelita XD

Jesa li već negdje spomenuo te mlince za kavu? :)

mamutarka 02.06.2016. 10:42

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...1cf6708ae5.jpg

Nekome sam se zamjerio :D

adaksinjo 02.06.2016. 11:12

do kojeg obujma se motor deklarira kao mlinac za kavu? :D moze li 1.6 benzinac proci pod stroj za mljevenje mesa?

burmuz 02.06.2016. 11:19

Nisam mislio na to "mlinci" i sl.. već ono, ok ne troši auto ali i ne ide kako spada. Koja je onda bit hvaliti se kako malo troši?

Old Iggy 02.06.2016. 11:23

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2931817)

O j*** te, napravio sam 300+kkm s autima s 60 KS i manje, preko pola milje s autima 75 KS i manje, čitajući ovo ovdje rekao bi čovjek kako bez 150 KS, dvije litre i momentom jednog CAT C-16 ne možeš odvesti djecu do vrtića.

A meni žena u stari 1.2 Clio utrpa punicu, djecu, količinu stvari koje odjednom ne stanu u Arenu centar i odveze se na more... :D

1v@n 02.06.2016. 11:27

Pričajte samo...

Vuco 02.06.2016. 11:28

Čudno kak ti punica ne zapne na prvom usponu, jer po ovim pričama, to je SF. :D

Burmuz - ograničenje u HR je 130kmh, stoga svaki auto ide kako spada. Uostalom, "ide kako spada je toliko subjektivno". Ja sam prvi koji bih htio auto koji ima 300KS, troši 2L, a da me osiguranje, tehnički i održavanje ne košta ništa. Ali nije to baš tako. Kupio sam kola na keš i vjeruj mi da mi je prestizanje bilo zadnje na pameti :)

Po gradu bih radije 1.2 iz Fabije nego 1.6 iz Megana. Troši 1.5L manje, a dovede me isto. I na more sam išao i sa jednim i sa drugim - isto me doveo, čak i u isto vrijeme. Megane je bolji, ali ne toliko da bi sad Fabija bila kramp koji nemre dalje od 20km.

Master_Hrc 02.06.2016. 11:33

Konstatirao bih jal u vašim komentarima :lol

Ako Rvacki direktor i poduzetnik veli da su to sve mlinci za kavu onda čoek zna što priča....:facepalm

riceburner 02.06.2016. 11:36

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2931844)
do kojeg obujma se motor deklarira kao mlinac za kavu? :D moze li 1.6 benzinac proci pod stroj za mljevenje mesa?

ma ti imas prema potrosnji 0,9 bez turba pod haubom, samo su plastike od 1,6 :roller::roller::roller:

panoramix 02.06.2016. 11:45

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2931829)

Ne, susjed iz firme koja je u prizemlju i ja smo se simultano pojavili kod vulkanizera s istim šrafom kakav je i tvoj. 80 kn troška i vozi dalje...

tech 02.06.2016. 11:51

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2931847)
Nisam mislio na to "mlinci" i sl.. već ono, ok ne troši auto ali i ne ide kako spada. Koja je onda bit hvaliti se kako malo troši?

Koji si ti lik. :D

Nije li malo kontradiktorno ako ne troši ništa a ide? Mislim da takav motor još nisu napravili.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:02.