PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Star Trek i ostale SF serije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8564)

Konan 13.02.2005. 22:39

Citiraj:

Originally posted by Trek
meni su najbolje epe all time:

DS9
1. The Way of the Warrior
2. Call to Arms
3. Sacrifice of Angels
4. AR 558
5. Tears of the Prophets
6. The Changing Face of Evil

TNG
1. BoW
2. AGT

Voy
1. Thinker Tennoar Doctor Spy

ENT
1. Vulcan arch u s4
2. veliki dio sezone 3 posebno Azati Prime i sam kraj sezone 3

tos
ima par dobri ali tos je izvan konkurencije

Nije ono top lista neko kako su mi padale na pamet :)

Meni VOY:Caretaker,Blink of an eye, Ashes to Ashes, Author,author, Flashback, Timeless, Someone to watch over me....

DS9:What you leave behind, Visitor, In the pale moonlight, Far beyond the stars, emperors new cloak, The magnificiant Ferengi...

Ent:Regenaration, Twilight, Azati prime, Damage, Forgotten...

Konan 13.02.2005. 23:20

Citiraj:

Originally posted by ćiber_manija
Do je največe grolje flotinih brodova.
Nije. U Dominijskom ratu bilo je puno večih groblja. Nego evo vam rupa u TNG. Samo tih 40-ak brodova čini veliki dio flote. Pihh.

BmwMPower 13.02.2005. 23:32

Ljudi pozor- uskoro ce reprize :D Nisam još niti jednu epizodu gledao ovaj tjedan- čujem sa su bile do jaja, jedva čekam :clap:

IceFisherman 14.02.2005. 16:13

prvi mi je bila zakon
kak ga je kapetanica zajeb***:D :clap:

ćiber_manija 14.02.2005. 17:27

Pa normalno da je bilo veče groblje u DS9 kada je flota počela proizvodititi masovno brodove da se obrani od daljnih napada Borga!:rolleyes:

vodokotlic 14.02.2005. 19:34

jeste vidjeli novi "idealni" termin? kakve smo srece na kraju ce sve stavit na hrt plus.

Konan 15.02.2005. 05:31

Citiraj:

Pa normalno da je bilo veče groblje u DS9 kada je flota počela proizvodititi masovno brodove da se obrani od daljnih napada Borga!:rolleyes:
Ma da. Nemože se flota 20 puta napuhati za manje od 10g

ćiber_manija 15.02.2005. 14:01

Da sad grade puno manje brodove pa ih i brže grade,primjer su ti Defiant,Venture,Sabre klasa brodova zato kaj ih je teže pogodit!

Emissary 15.02.2005. 14:16

Citiraj:

Venture,Sabre
Koji su ovo? :confused:

Sky 15.02.2005. 14:31

Iskreno rečeno, meni se više sviđa uzmi-veći-čekić pristup problemu : Soveregin klasa. Eh, kad se sjetim malih flotica Soveregina kako oru po mapi u Armadi II, kud će suza nego na oko :)
Ono što mi nije jasno je da, uz konstantne konflikte i fajtove kojih je ST svemir pun, postoji samo jedna klasa koja je isključivo warship : Defiant.
Ok. kužim ideju "borba je zadnje sredstvo kad diplomacija zakaže" i "učiniti više sa manjim protiv nemogućih izgleda", ali da Federacija ne može napraviti nešto u stilu Scimitara...kvragu, pa gdje je balans, ne možeš imati cijelu flotu od malih brodića tipa Defiant...zapravo, čuo sam za Federacijski Dreadnought...Kyoto klasa, jel tako?
E, da, i ono što je do ekstrema živcirajuće...jedan pogodak i svaki Galaxy-class je mrtav ako ne nosi ime Enterprise ( što u ST svemiru je ekvivalent upisivanju IDDQD u Doomu)... kvragu, i Defiant, koji bi treabao biti slabiji, može podnijeti neusporedivo više udaraca.

ćiber_manija 15.02.2005. 14:41

E , onda bi serije bilie totalno nezanimljive jer se nebi smeli nešto jače pofajtet.

Emissary 15.02.2005. 14:45

Citiraj:

Originally posted by Sky
zapravo, čuo sam za Federacijski Dreadnought...Kyoto klasa, jel tako?

Federation class it is.:beer:

Sky 15.02.2005. 14:56

Citiraj:

E , onda bi serije bilie totalno nezanimljive jer se nebi smeli nešto jače pofajtet.
Ma nek naprave par dreadnoughta ili Scimitara, tek toliko da ih imaju, ali da nisu rašireni, nego da ulete u zadnji tren i naprave dar-mar & save the day ;)

IceFisherman 15.02.2005. 17:08

here 'u go

evo kad vas zanimaju brodeki

http://www.startrek.com/startrek/vie...ips/index.html

imate sve brodove star fljeta i izvanzemaljske navedene i njihov opis :)

Emissary 15.02.2005. 17:28

Fino;)
Venture ima, ali Sabre nema. Tek sad kužim da su to nazivi brodova, a ne klasa. :beer:

ćiber_manija 15.02.2005. 18:32

Dobro priznajem grešku no meni se čini da kada napadaju dominion na kraju Sisko spominje da Sabre klas brodobvi neke napadnu ili idu u izviđanje

Fleks 15.02.2005. 19:28

Ovako. Defiant je destroyer klasa broda. On od galaxya napravi mljeveno meso. Razvijen je za borbu protiv borga. Mali okretan puls fazeri koji su jači od običnih, ali ne jamče 100% pogodak, a kocka je velka meta. Dreagnoud je drek, samo velka meta. Taktika je ta velki brodovi "pokrivaju" torpedima i fazorima, dok defiant, venture, sabre i norway klasa imaju hit and run pristup. Ili ti usredotočenu paljbu na jedan cilj; okret, manevri za izbjegavanje i ajmo opet. Molim vas recite mi kak če jedan keldon il galor sljedit defianta i pogodit ga torpedom kad ovaj može radit krugove oko njega ak mu paše. Fazori tak i tak nemaju neki močan damage. Torpeda se računaju.

ćiber_manija 15.02.2005. 19:44

E upravo to!

Emissary 15.02.2005. 19:51

Citiraj:

Dobro priznajem grešku no meni se čini da kada napadaju dominion na kraju Sisko spominje da Sabre klas brodobvi neke napadnu ili idu u izviđanje
Ma dobro kakvo sad priznavanje greške pobogu događa se i najboljima:D
Samo me zanimalo šta sam ja to u Treku propustio. Već sam mislio da postoji još koja ST serija osim ovih 6.:beer:

IceFisherman 15.02.2005. 20:30

Citiraj:

Originally posted by Fleks
Dreagnoud je drek, samo velka meta.
khmmm ..... taj "drek" je vrlo opasan
kaj si pozabil kaj su dregači od 8472 delali borgovskim planetima ?

Fleks 15.02.2005. 23:03

Citiraj:

Originally posted by IceFisherman
khmmm ..... taj "drek" je vrlo opasan
kaj si pozabil kaj su dregači od 8472 delali borgovskim planetima ?

Gle ja sma pričal kad bi flota imala dreadnout. Reciom da bi bio razvijen na bazi 24st tehnologije... nebi baš bil nekej. Budučnost flotine obrane je po meni u small tactical fighterima do maxs defianta. Velko nije uvjek dobro.

IceFisherman 15.02.2005. 23:25

Citiraj:

Originally posted by Fleks
Gle ja sma pričal kad bi flota imala dreadnout.
ima ga :)

http://www.tos.net/empires/ufp/ussfederation.html

ćiber_manija 16.02.2005. 08:19

Gle flota treba male pokretne brodove no isto tako trreba i flase tipa Galaxy jer ako treba napast planet defiant nebu npravil puno štete.
isto tako veliki brodovi imaju puno rezernih djelova itd.

flare 16.02.2005. 11:18

..jel' vam pase sto su prebacili star trek na 12 sati?

...voyager mi je sve bolji i bolji...:clap:

vga killer 16.02.2005. 11:44

Tak mi je svejedno kad je, al opet ga nema ni danas ni sutra zbog je*enog sabora.

Emissary 16.02.2005. 13:25

Citiraj:

Originally posted by flare
..jel' vam pase sto su prebacili star trek na 12 sati?

...voyager mi je sve bolji i bolji...:clap:

DEFINITIVNO NE.

generic 16.02.2005. 13:37

Ne paše!!!

Btw, probajte u bridge commanderu igrat s BOP-om i vidjet ćete da se samo morate naguzit na veći brod i derat ga s leđa. Nema šanse da se jedan galaxy ili sovereign okrene i napadne.

E, da, još nešto, pulsni fazeri imaju veći damage nego obični, ali samo na blizinu. Zbog toga je defiant hit n' run brod.
I još ima kvantna torpeda.
Još da ima fazni cloak bio bil ultimate warship.

Sky 16.02.2005. 14:15

Pa zar nema Galaxy stražnje lansere torpeda? Soveregin nema onaj štit što odbija vatru natrag prema napadaču? Zar USS Defiant nema cloak?
E, da, tko bi pobijedio da se Picard, Sisko i Janewayica odluče pofajtat? U svojim brodovima? :D

vga killer 16.02.2005. 15:10

Citiraj:

Originally posted by Sky
E, da, tko bi pobijedio da se Picard, Sisko i Janewayica odluče pofajtat? U svojim brodovima? :D
Kladim se na nerješeno. :D

Sky 16.02.2005. 15:20

Namjerno sam izbacio Kirka jer bi ih on sve popapao za doručak :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:02.