![]() |
A OTP naplaćuje cak i priljeve iz hrv banaka(kekspay npr) :D
|
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Nop, za marendu ja naručim, raskusuramo se preko revoluta i Keks paya, meni OTP za svaku transakciju sa keksa naplati 2 kn a sa revolutom placam
Ne naplaćuju jedino otp<>otp |
Citiraj:
Što se keksa tiče uzmi si onu keks karticu, besplatna je. To ti napravi ajmo reci kao neki račun. Tako se raskusuras i jednom mjesečno povuces novce. Ako ništa jednom ti naplate a ne svako raskusuravanje. Sent using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
A nije da im je jeftino odrzavanje računa, placam paket 50 kn i 8 kn mobilna i skupi se misecno jedno 40tak kn tih nameta dodje na sto kuna... |
1 privitaka
evo i mail od erste banke nakon što je sjela lova sa revoluta.
zanimljiv je podcrtani dio ako je priljev ostvaren po osnovi kapitalnmog posla... Privitak 24532 |
Pretpostavljam da je to špranca izvještaj i da nema veze s time što je uplata od Revoluta. Pogotovo za 164kn. Bilo bi dobro da probaš uplatiti cca 150.000kn pa da nam javiš reakciju. :)
|
Koristim revolut samo za kupnju dionica i kripta.
Kod dionica imaju ugovor sa nekom USA brokerskom kućom pa dionice koje imaš su tvoje nisu kao kripto gdje ti "kao" kupiš određenu količinu istoga. I za jedan i za drugi način trgovanja ti moraš prvo uplatit pare na Revolut i onda tu lovu prebacuješ dalje na dionički "račun" i "kripto" i sa tih računa onda investiraš dalje. Moje pitanje je ako povučeš lovu sa tih investicijskih računa na Revolut i onda sa Revoluta na banku kak bu banka znala od kuda tebi lova ako im ne pošalješ dokaze il ak oni ne pitaju Revolut? |
A zakaj bi pitali? Imas priljev iz inozemstva i to je to. Ko da mene neko pita otkud mi dok prebacim soma eura na zaba tekuci... Nisu to sad neke svote koje njih diraju...
|
Citiraj:
Pa nikak, nije to ionako u domeni banke nego porezne kojoj banka mora dati podatke… Na tebi je da pri poreznoj prijavi navedeš kapitalnu dobit (ako je imaš) i platiš odgovarajuće poreze (IIRC porez na kapitalnu je 10%). Eh sad, dal ti to budeš ili ne je drugo pitanje. Na dobit od, ne znam, 500kn možda nikom nist. Na vise već postaje škakljivo Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
al kaj nije da sve iznose preko 100kkn banka mora prijavit jer to spada pod onaj neki zakon o pranju novca?
Mislim ti te pare možeš potrošit plaćajući sa karticom i isto tako neće "ništa" biti vidljivo. |
Citiraj:
|
Fora je sto sve eu države a osobito banke u hr razmjenjuju podatke sa poreznom. Nitko te ništa neće pitati dok te jednom ne pitaju jer eto odlučilo im se. Oni sve podatke imaju samo je pitanje dali će te uzeti pod povećalo i zašto.
Ako te uzmu onda ces najebati I za 500kn I za 1000kn I za 100.000,00kn. Pa ljudi su na njuškalu najebali za marginalne iznose. Koliko sam čitao prodavali više nego je ajmo reci za osobne potrebe (osobito novu robu i ručni rad) i porezna kad krene samo kosi. Izvuku promet po računima, promet po hp pouzeću, sve za nikakve iznose. Sent using Tapatalk |
Brzinsko pitanje - koliko obično treba da pare povučene sa revoluta na tekući budu vidljive na tekućem računu?
Napravio sam transakciju sinoć i do sada još nisu vidljivi novci na tekućem...? |
1 radni dan u pravilu .. a zna se oteč i do 3 radna dana
|
Citiraj:
|
Update: Pare danas sjele na tekući račun, dakle treći radni dan, mada je revolut poslao banci pare već idući dan :/
|
Revolut
Citiraj:
Knjiženja i ostale bankarske piz***je… Nije to nist čudnoga ni novoga… Sent from my iPhone using Tapatalk |
Nda, a kad povlačim pare sa paypala onda su instant na računu :stoopid:
|
Citiraj:
Ako ti nije sjelo u petak do 15, onda će u ponedjeljak. To nije vezano za relaciju Revolut-tvoja banka nego bilo koja banka-tvoja banka Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Citiraj:
Znam da se vikend ne broji :D Uglavnom, komentar je bio u smjeru da mi je neočekivano dugo trajao transfer para sa revoluta na račun. Citiraj:
|
meni se desilo da i sa kartice na revolut zapne .. pa 3 sata čekas, a naučen si na instant i krene panika .. di su pare
|
Citiraj:
da, na BANKU, a na racun , do petak popodne MOZDA. kao sto ti je kolega napisao, posto je sljedeci radni dan bio ponedjeljak... voila. |
Citiraj:
|
Mislim(neprovjerena informacija) da nakon 2 godine ti i je neoporezivo kao i sa dionicama, pa se sa 5 godina ne moras brinuti.
|
Svaka transakcija je zabilježena i zna se čija je to kartica.
Tak da mogu doć do tog podataka i vidjet da si potrošio 5x više nego si uplatio,a da nisi ništa prijavio. Fora sa te 2g je da ako kupiš 1 BTC i njega držiš 2g i onda ga prodaš ne plaćaš ništa. Al ako si kupio 1BTC i mešetario si onda na svaku prodaju moraš plaćati porez na kapitalnu dobit. To ide po FIFO metodi |
Citiraj:
Porezna moze odluciti traziti za par god podatke od revoluta i onda vidjeti da im nisi platio porez. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:02. |