PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Revolut (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=299145)

OuttaControl 20.10.2021. 15:44

A OTP naplaćuje cak i priljeve iz hrv banaka(kekspay npr) :D

mann 20.10.2021. 19:42

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3555031)
A OTP naplaćuje cak i priljeve iz hrv banaka(kekspay npr) :D

Ali to za poslovne pretpostavljam? Ne za građanstvo, ne?

Sent using Tapatalk

OuttaControl 20.10.2021. 20:00

Nop, za marendu ja naručim, raskusuramo se preko revoluta i Keks paya, meni OTP za svaku transakciju sa keksa naplati 2 kn a sa revolutom placam

Ne naplaćuju jedino otp<>otp

mann 20.10.2021. 21:25

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3555089)
Nop, za marendu ja naručim, raskusuramo se preko revoluta i Keks paya, meni OTP za svaku transakciju sa keksa naplati 2 kn a sa revolutom placam

Ne naplaćuju jedino otpotp

O jbte. Ovo nisam nikad čuo. Zašto si pobogu i dalje u toj banci? Kredit neki?

Što se keksa tiče uzmi si onu keks karticu, besplatna je. To ti napravi ajmo reci kao neki račun. Tako se raskusuras i jednom mjesečno povuces novce. Ako ništa jednom ti naplate a ne svako raskusuravanje.

Sent using Tapatalk

domy_os 20.10.2021. 23:52

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3553766)
Nemaš šta blokirat jer ni ne možeš otići u minus tek tako, samo u specijalnim situacijama kad je naplata odgođena pa naplaćena kasnije, što je rijetkost.
Trošiš ono šta imaš na računu.

Srećom riješeno je na vrijeme sa supportom obje strane. Bio sam ušao 6000 kn u minus radi nekih duplih naplata koje su se dogodile dok mi je Revolut acc bio ugašen. Dobio sam dva maila "your balance is below zero" i nakon toga upitnik od 2 m iznad glave, znam da sam ga bio sveo na 0 kn prije brisanja acca.

OuttaControl 21.10.2021. 01:48

Citiraj:

Autor mann (Post 3555122)
O jbte. Ovo nisam nikad čuo. Zašto si pobogu i dalje u toj banci? Kredit neki?

Što se keksa tiče uzmi si onu keks karticu, besplatna je. To ti napravi ajmo reci kao neki račun. Tako se raskusuras i jednom mjesečno povuces novce. Ako ništa jednom ti naplate a ne svako raskusuravanje.

Sent using Tapatalk

Kad sam to vidio otvorio odma račun u pbz, pa se pbzu dogodio kolaps sa aplikacijom pa sad otvorio super smart ko treca sreća :D

A nije da im je jeftino odrzavanje računa, placam paket 50 kn i 8 kn mobilna i skupi se misecno jedno 40tak kn tih nameta dodje na sto kuna...

mierdadeltorro 21.10.2021. 08:49

1 privitaka
evo i mail od erste banke nakon što je sjela lova sa revoluta.
zanimljiv je podcrtani dio ako je priljev ostvaren po osnovi kapitalnmog posla...

Privitak 24532

Libertus 21.10.2021. 09:11

Pretpostavljam da je to špranca izvještaj i da nema veze s time što je uplata od Revoluta. Pogotovo za 164kn. Bilo bi dobro da probaš uplatiti cca 150.000kn pa da nam javiš reakciju. :)

zgmmax 21.10.2021. 10:03

Koristim revolut samo za kupnju dionica i kripta.

Kod dionica imaju ugovor sa nekom USA brokerskom kućom pa dionice koje imaš su tvoje nisu kao kripto gdje ti "kao" kupiš određenu količinu istoga.

I za jedan i za drugi način trgovanja ti moraš prvo uplatit pare na Revolut i onda tu lovu prebacuješ dalje na dionički "račun" i "kripto" i sa tih računa onda investiraš dalje.

Moje pitanje je ako povučeš lovu sa tih investicijskih računa na Revolut i onda sa Revoluta na banku kak bu banka znala od kuda tebi lova ako im ne pošalješ dokaze il ak oni ne pitaju Revolut?

santos 21.10.2021. 10:05

A zakaj bi pitali? Imas priljev iz inozemstva i to je to. Ko da mene neko pita otkud mi dok prebacim soma eura na zaba tekuci... Nisu to sad neke svote koje njih diraju...

panda505 21.10.2021. 10:08

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3555197)

Kod dionica imaju ugovor sa nekom USA brokerskom kućom pa dionice koje imaš su tvoje nisu kao kripto gdje ti "kao" kupiš određenu količinu istoga.

I za jedan i za drugi način trgovanja ti moraš prvo uplatit pare na Revolut i onda tu lovu prebacuješ dalje na dionički "račun" i "kripto" i sa tih računa onda investiraš dalje.

Moje pitanje je ako povučeš lovu sa tih investicijskih računa na Revolut i onda sa Revoluta na banku kak bu banka znala od kuda tebi lova ako im ne pošalješ dokaze il ak oni ne pitaju Revolut?

Pa nikak, nije to ionako u domeni banke nego porezne kojoj banka mora dati podatke…

Na tebi je da pri poreznoj prijavi navedeš kapitalnu dobit (ako je imaš) i platiš odgovarajuće poreze (IIRC porez na kapitalnu je 10%).

Eh sad, dal ti to budeš ili ne je drugo pitanje.
Na dobit od, ne znam, 500kn možda nikom nist. Na vise već postaje škakljivo

Sent from my iPhone using Tapatalk

rap_4_life 21.10.2021. 10:11

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3555197)

Ja sam prije par mjedeci baš imao razgovor s referentrom u pbz, hipotetska situacija da imam 150000kn na revoltu kapitalnog dobitka i da trebam to prebacit na svoj tekući račun. Žena kaže da netreba ništa prijavljivat pošto ide 'žicom'.

zgmmax 21.10.2021. 10:43

al kaj nije da sve iznose preko 100kkn banka mora prijavit jer to spada pod onaj neki zakon o pranju novca?

Mislim ti te pare možeš potrošit plaćajući sa karticom i isto tako neće "ništa" biti vidljivo.

rap_4_life 21.10.2021. 11:31

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3555214)
al kaj nije da sve iznose preko 100kkn banka mora prijavit jer to spada pod onaj neki zakon o pranju novca?

Mislim ti te pare možeš potrošit plaćajući sa karticom i isto tako neće "ništa" biti vidljivo.

Koliko sam ja upućen sve banke koje 'operiraju' u hrv su povezane sa poreznom tako i revolut. Mislim da 10% poreza i na tu cifru 10%prireza prema mjestu stanovanja nije puno, a kakve san ja sriće mene bi prvoga ćapalo i naplatilo masnu globu :)

mann 21.10.2021. 13:04

Fora je sto sve eu države a osobito banke u hr razmjenjuju podatke sa poreznom. Nitko te ništa neće pitati dok te jednom ne pitaju jer eto odlučilo im se. Oni sve podatke imaju samo je pitanje dali će te uzeti pod povećalo i zašto.

Ako te uzmu onda ces najebati I za 500kn I za 1000kn I za 100.000,00kn.

Pa ljudi su na njuškalu najebali za marginalne iznose. Koliko sam čitao prodavali više nego je ajmo reci za osobne potrebe (osobito novu robu i ručni rad) i porezna kad krene samo kosi. Izvuku promet po računima, promet po hp pouzeću, sve za nikakve iznose.

Sent using Tapatalk

thunderbird 22.10.2021. 21:55

Brzinsko pitanje - koliko obično treba da pare povučene sa revoluta na tekući budu vidljive na tekućem računu?
Napravio sam transakciju sinoć i do sada još nisu vidljivi novci na tekućem...?

dadoremix 22.10.2021. 21:58

1 radni dan u pravilu .. a zna se oteč i do 3 radna dana

santos 24.10.2021. 14:23

Citiraj:

Autor thunderbird (Post 3555654)
Brzinsko pitanje - koliko obično treba da pare povučene sa revoluta na tekući budu vidljive na tekućem računu?
Napravio sam transakciju sinoć i do sada još nisu vidljivi novci na tekućem...?

dok ti napravis transakciju ti je PENDING, do bude izvrsena dobit ces notifikaciju COMPLETED i mislim da jos jednu notifikaciju dobijes kasnije, pisat ce ti da ce tokom tog dana sjesti na racun. Iz mog iskustva u pravilu sjedne do 13h

thunderbird 25.10.2021. 18:51

Update: Pare danas sjele na tekući račun, dakle treći radni dan, mada je revolut poslao banci pare već idući dan :/

panda505 25.10.2021. 18:58

Revolut

Citiraj:

Autor thunderbird (Post 3556213)
Update: Pare danas sjele na tekući račun, dakle treći radni dan, mada je revolut poslao banci pare već idući dan :/

Knjiženja i ostale bankarske piz***je…
Nije to nist čudnoga ni novoga…

Sent from my iPhone using Tapatalk

thunderbird 25.10.2021. 21:49

Nda, a kad povlačim pare sa paypala onda su instant na računu :stoopid:

Bullet1 25.10.2021. 23:08

Citiraj:

Autor thunderbird (Post 3556213)

Od kada se subota i nedjelja računaju kao radni dani?
Ako ti nije sjelo u petak do 15, onda će u ponedjeljak. To nije vezano za relaciju Revolut-tvoja banka nego bilo koja banka-tvoja banka

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

mann 26.10.2021. 07:35

Citiraj:

Autor thunderbird (Post 3556276)
Nda, a kad povlačim pare sa paypala onda su instant na računu :stoopid:

Povlačenje sa PayPal-a ide na karticu. Kartica je onda možda vezana na račun. Nije isto jer PayPal ne uplaćuje na iban.

Sent using Tapatalk

thunderbird 26.10.2021. 08:59

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 3556301)
Od kada se subota i nedjelja računaju kao radni dani?
Ako ti nije sjelo u petak do 15, onda će u ponedjeljak. To nije vezano za relaciju Revolut-tvoja banka nego bilo koja banka-tvoja banka

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

U četvrtak navečer sam napravio transaskciju sa revoluta, i prema revolutovom logu u petak ujutro su pare već bile prebačene na banku.
Znam da se vikend ne broji :D
Uglavnom, komentar je bio u smjeru da mi je neočekivano dugo trajao transfer para sa revoluta na račun.

Citiraj:

Autor mann (Post 3556325)
Povlačenje sa PayPal-a ide na karticu. Kartica je onda možda vezana na račun. Nije isto jer PayPal ne uplaćuje na iban.

Sent using Tapatalk

Vjerojatno je u ovome caka

dadoremix 26.10.2021. 09:10

meni se desilo da i sa kartice na revolut zapne .. pa 3 sata čekas, a naučen si na instant i krene panika .. di su pare

santos 26.10.2021. 13:19

Citiraj:

Autor thunderbird (Post 3556351)
U četvrtak navečer sam napravio transaskciju sa revoluta, i prema revolutovom logu u petak ujutro su pare već bile prebačene na banku.
Znam da se vikend ne broji :D
Uglavnom, komentar je bio u smjeru da mi je neočekivano dugo trajao transfer para sa revoluta na račun.

Vjerojatno je u ovome caka

da, na BANKU, a na racun , do petak popodne MOZDA.
kao sto ti je kolega napisao, posto je sljedeci radni dan bio ponedjeljak... voila.

Deathwish 29.10.2021. 17:56

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3555214)

Ozbiljno, tipa ak zaradim nešto para na dionicama u koje sam uložio na revolutu. tipa 5000kn za 5 godina. To mogu npr potrošiti revolut koristeći revolut karticu bez da prebacim na banku pa da mi porezna novac krade?

OuttaControl 29.10.2021. 18:40

Mislim(neprovjerena informacija) da nakon 2 godine ti i je neoporezivo kao i sa dionicama, pa se sa 5 godina ne moras brinuti.

zgmmax 29.10.2021. 20:08

Svaka transakcija je zabilježena i zna se čija je to kartica.
Tak da mogu doć do tog podataka i vidjet da si potrošio 5x više nego si uplatio,a da nisi ništa prijavio.

Fora sa te 2g je da ako kupiš 1 BTC i njega držiš 2g i onda ga prodaš ne plaćaš ništa.

Al ako si kupio 1BTC i mešetario si onda na svaku prodaju moraš plaćati porez na kapitalnu dobit. To ide po FIFO metodi

the_ghost 30.10.2021. 10:14

Citiraj:

Autor Deathwish (Post 3557138)
Ozbiljno, tipa ak zaradim nešto para na dionicama u koje sam uložio na revolutu. tipa 5000kn za 5 godina. To mogu npr potrošiti revolut koristeći revolut karticu bez da prebacim na banku pa da mi porezna novac krade?

Mozes, ali sam si duzan prijaviti porez na kapitalnu dobit (osim ako kao sto je kolega spomenuo, radi se o prodaji dionica koje si drzao duze od 2 god.).

Porezna moze odluciti traziti za par god podatke od revoluta i onda vidjeti da im nisi platio porez.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:02.