![]() |
Probaj opet za 10-20 godina :D
Snowpiercer u prenesenom značenju ima puno toga za kazati. Ako želiš malo na vrtuljak pogledaj Moonfall ili As above, so below. |
Moonshot je bolji :D
|
Moonlight još bolji :D
|
moon najbolji.
|
Citiraj:
Nego, gledah upravo Barbie u kinu. Žali bože novaca, glup film do boli, stvarno ne razumijem kome bi to mogao biti dobar film. Nije ni za djecu a ni za odrasle, ko predugački spot šprdnja na barbie. Neka poanta filma je ova nova neo-feministička doktrina da žene trebaju biti neovisne a muški tu na usluzi i kao podrška. Ništa smiješnog niti zanimljivog nisam vidio cijeli film |
Najbolje onda cekat prije spomenuti Killers of the flower Moon
a LAcyu muckom provokatoru preporučam New Moon |
Mislim da nisam pogledao ni jedan film iz The Twilight sage al' se sjecam meme, koju sad ne mogu naci, kako ona stari a on ne, a da nisu imali... sex :D
|
Kak nisu, čak je i trudna ostala.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Shield home screen je poceo izbacivati da je jedna od naj(ne)iskecivanijih adapatacija male sirene dostupan za svekoliko pucanstvo putem popularnog streaming servisa :D
|
Vidio ignorirao zaboravio Lacy me podsjetio.
|
Oppenheimer...
Nisam pogledao ni jedan trailer, niti prismrdio imdb-u, nisam pogledao ocjenu i nisam vidio tko glumi u filmu, baš iz razloga jer očekivao nešto što nisam doživio već godinama (svi pričaju o filmu). Ukratko, glumačka ekipa top, zvuk top, scene i način snimanja top. Murphy top, RDJ top. Sam film, jako dobar, no očekivao mrvicu više zbog takvog hype-a. Puno politike, puno (previše) imena, na kraju izašli iz kina, sjeli u auto i rekli, film je dobar, štoviše odličan, ali da je nekakvo remek-djelo epskih razmjer, nije. Gledati ga neću više nikada, u to sam siguran. Malo predug, na momente dosadan. Čak ću se usuditi reći, ne kužim čemu takav hype. Svakako preporuka, no uz Memento, Dark Knight, Interstellar i npr. Inception, ovaj bi mogao biti tek na 5. mjestu od toga što je izašlo iz radionice Nolan. Čak me i malo smetalo što sam Oppenheimer nije prikazan kakav je on ustvario bio, genijalac kakvoga svijet dugo nije vidio. Nije prikazano uopće zašto je on bio toliko poznat; činjenica da se protivio Einsteinu koji nije vjerovao u koncept crnih rupa, te da je sam Oppenheimer (uz pomoć kolega) otkrio crne rupe i kao takve prikazao ih svijetu. I to sve prije same bombe. |
Barem ti nije bio nepredvidiv :D
My Super Ex-Girlfriend. Zabavan film. Efecti su okish, scena sa ajkulom je solidno ispala. Uma na momente ispada cak i ljepuskasta na neki ruzan nacin. Svakako je odlicno odradila ulogu neuroticne ex :D |
Love Me If You Dare 2003. 7/10
The Chorus 2024 7/10 2 kvalitetne Francuske komedije; da vas malo usmjerim dalje od holivudskog mainstrema. :chears: EDIT: Sjetio se da moram dovršiti i ovu The Brand New Testament 2015 |
Nosila je rubac crleni
Nije loš film ali nije baš ni jako poseban. Ok za pogledati. :) p.s jasno da mora biti rata kao i u svakom našem filmu. Ništa bez rata. :D |
Lijepo je vidjeti te liste kako bi možda pogledao neke filmove koje sam propustio, ali kada vidim Black panther, Paddinton 2 i Everything Everywhere All at Once na listi 25 najboljih filmova u 25 godina, zapitam se.
Po meni to su ok filmovi za pogledati, ali da idu u top 25 najboljih, mislim da nisu niti blizu. Naravno, moje mišljenje. |
Libertus, a što ti očekuješ od ljudi koji se ne sjećaju što su jučer ručali :D
Dodati ću i to kako (rekao bih velikva) većina gledatelja filmova želi gledati prije svega film koji još nisu gledali dok će od te većina dobar dio inzistirati na tome da pogledani film neće gledati ponovno jer su ga već gledali. Ne da nije vrijedno pogledati film ponovno, nego jednostavno nemaju namjeru gledati ponovno pogledano :D Ne želim kazati kako su ti ljudi loši, nego povrh toga što se ukusi uvelike razlikuju, sam razlog i način konzumacije takvih sadržaja uvelike varira. Ja najviše zanimljivih filmova nađem na popisima filmova sličnih filmovima koji su mi inače bili dobri. Kada netko cijeni film koji je meni bio odličan, postoji solidna šansa da će preporuka dotičnog za slične filmove odvesti u pravcu nečeg novog što želim pogledati. Ili me podsjete na nešto sam pogledao i zaboravio. |
25 je pre malo da bi se sve stisnulo, pa od tuda i neki filmovi koji nisu po nama za to a drugi koji jesu fale. Trebala bi biti lista od stotinjak filmova samo onda je predugačka.Npr. nema Blade runnera 2048 koji bi po meni trebao biti 2. mjestu.
|
Ni jedan od tih "the best of ..." popisa nema The Usual Suspects, Se7en, Alien + Aliens, The Exorcist, Halloween, Dollars Trilogy, itd., tak da kritika i publika mora još koji film pogledati.:):D
|
Da ali ovo je zadnjih 25 godina
|
Zar stvarno očekuješ da će netko pročitati i prvu rečenicu :D
Citiraj:
|
Je, sve je to fino i krasno u posljednjih 25 godina, ali opet im fali Ex Machina, Domino, Morgan, Inside Man, Atomic Blonde, 3:10 to Yuma, novi Halloween, novi Evil Dead + Evil Dead Rise, itd.:)
|
Još lako za te, ali izostaviti The Insider je blasfemija.
|
Da, taj je isto odličan, Spotlight i Hush također, a nisu na popisu, tak da kak god se okrene, fali im dosta toga u posljednjih 25 godina.
|
Pa da već nemate nekakav PcE TOP 25/50/100 ?
|
The Insider
Ono kad uspiješ zaboraviti da gledaš film, meni vrlo teško i uspije mi rijetko...ali ovo je tak dobro snimljeno kao da gledaš stvarnost, ni jedna scena u kojoj bi preokrenuo očima i rekao a film, a sve je ujedno filmski uzbudljivo...pogledao ga 5-6 puta. Glumci su baš bili posebno u formi tijekom snimanja. 10/10 |
Ma kad se pogleda kaj je izašlo samo 1998., a kamoli unatrag 25 godina, nedostaje im hrpa odličnog materijala s popisa po kategorijama.:chears:
|
A nema ni Moonshot na popisu :(
Sent from my motorola one 5G ace using Tapatalk |
Citiraj:
|
te liste su relevantne kao i top 5 serija moje susjede Ljubice - vjerojatno bi u tijesnoj borbi sa zauvijek susjedi i krv nije voda pobjedila oprezno s andjelom, i tesko da bi bila manje zanimljiva od...neceg s ryan reynoldsom i rock johnsonom.
nope (2022) nope i od mene, radnja je 'all over the place'', pacing filma je slab, gluma plosna....nkon takoder konfuznog 'us' jos jedan hit i miss peelea, bojim se da lik 'one trick pony' s fenomenalnim 'get out', vidjecemo sto donosi buducnost. four lions (2010) hd re-watch nesto starije komedije, izvrsna kombinacija slapsticka i crnog humora podrzana izvrsnom postavom koju predvodi riz ahmed ne vida se cesto, s promjenom dnevno politickih trendova danas vjerojatno vise ne bi bila ni snimljena na ovaj nacin...nikako ne propustiti! |
The Little Mermaid, cak i nije toliko losa adaptacija (premotavao sam musical dio) da nisu toliko besmisleno forsirali raznolikost. Arielin otac je bijelac a ona crna?! Ajd, nismo joj vidjeli majku, mozda je ona crna. Al' zato su joj sestre svih mogucih rasa?! Izgleda da je kralj bio prilicno sexualno aktivan sirom planete, tj. podmorja :D Slicno na kopnu, princ bijel ko svezi kravlji sir a mama mu ko ugarak.
|
Albino ddddd mislim stvarno...
Ja sam pogledao Dark City, vidio ga na RT25 listi, film mi je top i efekti za to doba su odlicni. Kombinacija meni odlicnih zadnrova - scif-fi i noir. Još samo da je voiceovera malo bilo :D doduse ima nekih "rupa" u zanju fizike al mozda to onda nisu ni znali :D Kroz malglu mi je poznat ali sam ga vjerojatno gledao sa 16g pa se ne sjecam niceg skoro |
Na temelju Rotten Tommato liste pogledao sam SciFi film godine 2019
The Vast of Night Promaknuo mi je bio... neobičan, ali definitivno neloš |
Dokumentarac na Netflixu - The Deepest Breath - odličan!
Preporuka! |
Citiraj:
|
Sve je jasno kada u kritici vidiš u top 25 jebenog panteru a ne vidiš npr.
Ethernal Sunshine of the Spotless Mind, Shutter Island, Inception, Gladiator, Saving Private Ryan, Aliens, American Gangster, The Pianist, The Green Mile, Being John Malkovich, The Hurt Locker, American Sniper, The Insider, Slumdong Millionaire, Million Dollar Baby, The King's Speech, Mystic River, Gangs of New York, The Aviator, Spotlight i još 50-tak drugih koji definitivno imaju prednost pred BILO KOJIM Marvelovim filmom. I to su samo ovi poznatiji naslovi. Citiraj:
|
Rotten Tomatoes je u Warner Bros., NBCUniversal i Fandango Media vlasništvu, tj. firme koje snimaju filmove i serije, pa naposljetku prodaju karte za iste, tak da nema tu neke objektivnosti. Isto tak je IMDB u vlasništvu Amazona, a vidjeli smo na primjeru The Lord of the Rings: The Rings of Power serije, koliko daleko idu te ocjene i manipulacije, pa su se čak i pauzirale, dok botovi nisu odradili svoje. Serija je na kraju ispala dno-dna. Neovisno o kojekakvim i često umjetnim ocjenama i popisima - materijal (poput ovog iz 1998.) koji stvarno valja bude se uvijek (po)gledal.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:02. |