![]() |
Ja sam na Trnju i snijeg mi ne smeta jer me ne ometa u ničemu (osim što sam danas mogao bajkom na Sljeme da nije bilo kako je bilo, a bilo je sve bilo :D)
Radi li žičara na Sljemenu? Nik, gdje se ti spuštaš na boardu? |
Naravno da ne radi.
Spustam se svugdje gdje se moze proci, ponekad i kroz krosnju bora :D Najveca brija mi je odmah ispod tornja po Panjevini pa dalje slalom kroz sumu, postoji linija od vrha do dna skijalista, i onda fino na zicu pa ponovno, i tako dok se ne izvozi. Kad zica ne radi onda se kombinira svasta, ali sve zavrsi otprilike u razini kraja filtera, jer se ipak treba pjehe vratiti na vrh. Prvo se odere onaj najstrmiji dio tik ispod zice kod gornjeg stupa, onda se presjece Crveni spust i drito na filter - kratko al slatko. Nakon 3-4 spusta, a nekada i 2 (ovisi o kolicini snijega) na toj vrsnoj strmini se skine sav snijeg pa se prebacimo negdje drugdje. |
Dečki, ima netko šarafe za lančanike normalne duljine za prodati, visina dijela na koji se oslanjaju lančanici i rupe kurbli ~6.5mm?
|
stavljas drugu sajbu? :)
|
Nope, uspio sam srediti u 1 u noći sve :D
Stavljao sam e13 lg1+ jer mi je padao lanac, remember right? :) Onda sam imao problema sa položajem zatezača, bio mi je predaleko od lančanika (preblizu rame) pa sam uspio srediti to da sam stavio podloške između kurble i lančanika, no onda sam imao prekratke šarafe za to :D Na kraju sam uspio staviti veće podloške na ISCG prihvat što u početku nije radilo jer su granny tabovi na XT pogonu veći/viši od onog na SLXu. Sad znamo zašto FR i DH majstori bruse granny tabove... Usput, XT775 pogon 9 brzinski je ~10g lakši od SLX660, a ~35g od SLX665. Prva dva su 175mm, 665 je 170mm. Zaključak: ak vam ne treba srebrna boja nema smisla kupovati osjetno skuplji XT :) |
ja sam se također sa svojim položajem duuugo zajebavao :D
nikako centrirati u doći na zlatnu sredinu :D (također 4 podloške između kurble i lančanika :D ) sve po ps-u i uputstvu, a ne šljaka :D onda mozganje i isprobavanje raznih kombinacija :D ali na kraju sve kako treba biti :D :beer: lakše je sastaviti sve ostalo :D |
To je takvo sranje s tim vodilicama, al ajde, jednom kad namjestiš ne trebaš skidat nikad skoro :D
Kad smo kod zlatnog, našao sam neke mesingane podloške koje perfektno odrađuju posao odmicanja vodilice od ISCGa i ono, ja sretan :D Al pazi, 5h sam sigurno potrošio dok to sve nisam složio kako treba :eek: |
hehheee
ako ništa drugo, doktorirao sam stavljanje i skidanje pogona :D montiram adapter, nove podloške, dođeš do četvrtine (da kurble sjednu na svoje) i već vidiš da si prošao centar :D skidaj, podloške, stavljaj kurble :D i tako dobrih sat vremena :D :D naravno da navoj za kurble ima korak od 0,5 mm pa vrtiš ko debos :D mislio sam ga sterati u materinu, ali... zadnji pokušaj pred raspad sistema je urodio plodom :D :beer: :beer: |
Joj pa da, ti si moro na BB montirat, kolko si onda sranja imao tek :D
|
XT 775 kurble 175mm (+ šaraf):
https://lh3.googleusercontent.com/-Y...1000000411.JPG SLX 665 kurble 170mm (bez šarafa): https://lh5.googleusercontent.com/-V...A03%253A02.jpg 36g razlike, sa šarafom i iste dužine, SLX bi bio 50g teži, ali da... slažem se da je nepotrebno kupovati XT ako se može SLX dobiti za manje novaca. s time kurble ili pogoni SLX vs XT je cijena tu negdje (barem za rabljene), pa na kraju dođe do estetike a ne do funkcionalnosti. fala destro još jednom, pogon mi izgleda špica :chears: |
ovo je slx sa metalnim insertima. ona double verzija sa bashom. obične slx kurble su teške skoro kao i xt. razlika je u šajbama i vijcima za šajbe. super kurble za kikiriki. problem je što ljudi to znaju pa ih ne prodaju za kikiriki
http://farm6.static.flickr.com/5144/...569a60bf_z.jpg |
Citiraj:
Valjda si miran u glavi sad i vizualno i time da imaš inserte za pedale ;) |
|
Svak ti dala!
Koliko ti je trebalo do gore? Btw, fotke su idilične. |
Citiraj:
ali zato do dole za 1:30h, trcanje na najjace :D |
Po ovo snijegu to je hvalevrijedno vrijeme, a za dolje neću komentirati.
Jednom sa trčkarao i postigao to vrijeme (po suhom) i onda tjedan dana žuljeva na tabanima (imao sam adekvatnu obuću). ;) |
Citiraj:
lakše je nego što izgleda Ali moram priznat i naklonit se ekipi što su do gore išli na skijama :care: |
Dosli su brze i lakse na skijama nego ti pjehe.
Gotovo sam siguran da su isli na turnim skijama koje upravo tome i sluze - uzbrdo hodas na njima, nizbrdo zakljucas vez i odskijas. Posto nisamo ocistio snijeg oko kuce u subotu, morao sam u nedjelju, i naravno da nakon sto sam se posteno nalopatario nije bilo sanse da s boardom potegnem na Sljeme. A dan i uvijeti idealani. |
mene cijelo tijelo boli dok se malo jace nasmijem :D em sam se nalopatario, em sam se napadao s bicikla :D
|
a evo nama u ST isto lagano snježi, al ne ostaje :D
|
Citiraj:
tako i tako nećete počistiti :D ;):p :chears::chears: |
Trenutno je -5 u Zg, puno bolje od -14 ovog jutra...
Sve se zaledilo nocas, trauma radi ubrzano....a ja bas moram van :D |
Citiraj:
Da si i probao samo bi se vratio doma jer je policija zatvorila cestu za sav promet u nedjelju. Bili frendovi pa poljubili zid i vratili se. |
Citiraj:
|
Sretan ročkas najdražem i najluđem čukiju! :D
Želim ti još tisuće medica u lugarnici :chears: |
Sve najbolje i jos puno novih Cuksovih dropova ;)
|
Hehehe, hvala momci.
Nemoj samo dropove :D Odmah me koljeno zazigalo, ufff :D |
Citiraj:
oo cestitke, pa ti si strelac ko i ja :goood: |
Jes Deda. Strijelac, samo takav :D
Hvala. |
:D
sve najbolje Čuki !!! :beer: :beer: ili :rakija: :D |
Sretno ti rođendanovo čuki. Želim ti što lakšeg vepra za gonjat u budućnosti.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Na kraju otiso bzvz do cmroka, al predubok snijeg i previse djece za bordanje.:fuming: Veli Žiljak da 22. planiraju otvorit žicu. Ontopic: Jucer se iso malo provozat na bajku i mislim da ce privremeno bit na toplom :D Čuks sve najbolje:chears: |
Čuki sretan ročkas!
Ziiky čestitke na čeličani. bemti koliko č :D |
Odmah mi je lakse kad sam vidio da je cesta bila zatvorena :)
Od petka zatopljenje, joj kad se sve ovo pocne otapati. Bas sam gledao slike od prosle godine, Stara godina, Sv. 3 kralja, tad smo vozili, bilo je proljece. Cuki, sve najbolje! |
Čuki još jednom sve najbolje!
|
|
|
Hvala svima na cestikama.
@zlayo - Fora je torta, al cu dobit kaznu za brzinu, 50 je ogranicenje, a to uredno sisam na 52ojci :D @crocus - Konaaa :D |
Za staru godinu trebamo jednu masovku napraviti :lol2:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:33. |