PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Mitsuoka 07.12.2012. 10:21

Rama: On-One 456 16"
Vilica: FOX F100R
Headset: Hope
Kočnice: Shimano XT M-775
Rotori: Shimano RT75 180f/180rmm sa rozim MOWA vidicama
Prednji mjenjač: Shimano Deore
Zadnji mjenjač: Shimano Deore XT
Shifteri: Shimano LX
Pogon: Truvativ Firex X
Pedale: DMR V12
Kazeta: SRAM PG970
Obruči: Mavic XM117
Nabe: Zadnja, Author s industrijskim ležajevima; Prednja, Shimano Deore
Gume: Schwalbe Smart Sam 2.25
Volan: FSA XC-300, 660mm, 20mm riser
Gripovi: Lizard Skins Peaty white
Lulica: Kona 90mm
Cijev sjedala: Superstar 27.2 straight
Zatezač cijevi sjedala: Hope
Držač bidona i bidon: Elite Sior

Ovakav je otišao za 5000kn u ruke moje prijateljice. (godinu star, izgledom kao nov)

SileTzar 07.12.2012. 12:24

To onaj Pinky jel?

http://www.pinkbike.com/news/2012-54...ind-Spark.html
HAHAHAHAH BRUTALNO

Još 2 i pol sata i vikend :)

zgmmax 07.12.2012. 12:29

kak se ekipa trga :eek:

tak mi fali voznja. jedva cekam da se vrnem pa da sjednem na bajk i da odem napraviti neki krug.

Nik 07.12.2012. 12:48

Kad vidim ovo sunce kroz prozor ureda, nikako ne mogu vjerovati da ce navecer krenuti ledeno doba i snijeg...neka napada ;)
Na Sljemenu je trenutno -6°C

zgmmax 07.12.2012. 13:09

KOd mene je sam 34 stupnja veca temperatura (trenutno je 28) :D

zubich 07.12.2012. 14:22

Citiraj:

Autor Nik (Post 2291901)
Za 3x toliko para kupis kompletan on-one 456 evo na dropu i napojis i nahranis ostatak ekipe u Lugarnici ;).

Ako Evila kupis po punoj cijeni onda si stvarno munjara, bilo ih je na CRu u pola cijene.

[edit]
Shoshy me preduhitrio.
Slazem se , ta cijena mora ici dolje.

ma za te novce bi gledao shana, pošto on ima SVE što želim...
košta oko 1k€ sa dostavom i porezima kada dođe u RH (možda koju mrvicu manje).

a i sam sam protivnik davanja gro love za nešto što ne vrijedi toliko (9 čeličnih cijevi zavarenih = 1000€ ?? WTF??) ali Shan bi me jako veselio a neki Giant/Specialized/Trek i ostali AM FS bicikli me NE BI veselili... i tu je sva razlika.
jbg, trebam dati novce ako hoću voziti čelik, tak je kak je.
ovo je bila super prilika, samo sam bio malo prespor :D

Nik 07.12.2012. 14:31

Meni je dobra ona Kona Unit narandzasta sto ju takodjer prodaje.
Do proljeca mi treba jedan bajk za do posla i nazad, ako cu biti normalan dat cu za njega 2-2.5k kn (ne vise), ako necu onda cu se nepotrebno isprsiti (ako cu imati s cime).

Ono sto mene veseli na kraju izadje 5-7k kn (moze samo vise, manje tesko), a pri tome mislim na SS celicnjaka i rigid vilicu.

Tako da mi je jasan osjecaj kad covjeka nesto veseli, i da moze kostati koliko god hoce, hebes nofce :D

SileTzar 07.12.2012. 14:37

Citiraj:

Autor zubich (Post 2292134)
ma za te novce bi gledao shana, pošto on ima SVE što želim...
košta oko 1k€ sa dostavom i porezima kada dođe u RH (možda koju mrvicu manje).

a i sam sam protivnik davanja gro love za nešto što ne vrijedi toliko (9 čeličnih cijevi zavarenih = 1000€ ?? WTF??) ali Shan bi me jako veselio a neki Giant/Specialized/Trek i ostali AM FS bicikli me NE BI veselili... i tu je sva razlika.
jbg, trebam dati novce ako hoću voziti čelik, tak je kak je.
ovo je bila super prilika, samo sam bio malo prespor :D

Da mi je znat otkud si izmislio jebenu cifru od 1000€. Kaj se opet mora objašnjavat pravilo dvostrukog oporezivanja. Dođe 5500 s headsetom nakon svih carina i dostava i svega, BB92 lager dođe 30€ u Slo.

Nemoj lagati ovaj napaćeni narod.

the55mic 07.12.2012. 14:52

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2292039)
To onaj Pinky jel?

http://www.pinkbike.com/news/2012-54...ind-Spark.html
HAHAHAHAH BRUTALNO

Još 2 i pol sata i vikend :)

Ahahahaha najjaci mi je frajer na 2:30 kak milo pogleda za svojom viljom....

zubich 07.12.2012. 15:07

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2292154)
Da mi je znat otkud si izmislio jebenu cifru od 1000€. Kaj se opet mora objašnjavat pravilo dvostrukog oporezivanja. Dođe 5500 s headsetom nakon svih carina i dostava i svega, BB92 lager dođe 30€ u Slo.

Nemoj lagati ovaj napaćeni narod.

dobro, nisam pratio teme u zadnje vrijeme pa sam zaboravio na te stvari

uglavnom, to je onda mjesec ili 2 ranije nego sam u početku zamislio... znači taman za ročkas pri kraju aprila :D

hash 07.12.2012. 18:30

Oce bit koga gore sutra na lugarnici? Ja sam oko 14, 14:30 gore..

Flayer 07.12.2012. 23:57

Planiraš noćnu dolje? :D

Ja se mislim dignut ujutro pa vidjet stanje, ali ak nastavi do jutra kak pada sad, nejdem nikam :D

night_rider 07.12.2012. 23:59

Pozdrav PCE teoretičari :D

Danas dario12 i ja odradili Sljeme...
Bilo je ful zanimljivo. Početak Leusteka blato blato blato,, drifranje na najjače sve do Adolfovca.. (pogotovo mojim bajnim Specialized Fast Trak Sport gumama):stoopid:
Nakon toga se lagano počinje pojavljivati snijeg i led na stazi.

dario12 pedalira kroz ledeno snježnu koru

Netom prije početka stepki, na odvojku za Runolist, već je škakljivo, snijeg je sve gušći i dublji..

Još se nekako držim, ali jedva ide

dario12, točka odustajanja. Snijeg je predubok, kotači propadaju i proklizaaju na najmanji pokret volana u stranu

pozerska na stepkama! (a dolje u blatu na početku Leusteka, već sam se nabrijavao i razrađivao taktiku kako ću pregaziti stepke).
yeah right: DELAY do proljeća :D

A ovako je to nakraju završilo, sve do Lugarnice! Pedaliranje nemoguće.
Snijeg je predubok i staza nije dovoljno utabana od planinara, da bi bilo ikakve šanse za ponovni pokušaj

Pred Lugarnicom metar snijega

Pile odmaraju, dok se mi grijemo uz peć :beer:

Rezime...
Od slilnog što nošenja, što guranja bicikala, došli smo mrtvi umorni gore do Lugarnice! Ja sam promrzao, dobio ozebline na nožnim prstima, ni nove gamaše nisu pomogle! Čak štoviše zavukao mi se snijeg između gamaša i spd tenisica, pa me to pošteno pothladilo.
Pošto smo izgubili gro vremena, više nismo stigli dolje nekom "pravom" stazom.. a ko zna kako bi završilo da smo i pokušali:D:D. Jednostavno nije gušt, tj. nemreš uopće vozit kroz preduboki snijeg!
a i daria12 je čekala žena:D:D:D, pa je on prelomio, i odluka je pala da se spustimo cestom:eek:
E to je tek ispalo sranje na kvadrat...
Prsti su nam se skroz na skroz smrznuli,, i zaledili! Moje brand new ALP-X 2.0 Soft Shell rukavice drže my ass na niskoj temperaturi.
A jagodice na licu pak nisam osjećao do doma, iako sam imao fantomku!
Sljedeći put skijaške rukavice i googlice.. ako će ga uopće biti, s obzirom da upravo kroz prozor gledam kako novi snijeg pada i pada..

jed2i 08.12.2012. 00:20

Skidajte taj spd sad zimi, smrznut ćete se :)

De5tr0yer 08.12.2012. 05:30

E vani je brutala. Ak u gradu ima 20-30cm snijega sada, kak je tek gore? :D

Puše umjereni sjeverac i grdo je bez zaštite za facu ići igdje ;)

hash 08.12.2012. 08:24

Citiraj:

Autor Onyx (Post 2292537)
Planiraš noćnu dolje? :D

Ja se mislim dignut ujutro pa vidjet stanje, ali ak nastavi do jutra kak pada sad, nejdem nikam :D

Nadam se da ne, kaj da ponesem lampu? :D

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2292544)

Ovo sam i ja primjetio, ali meni se vrzma ideja da vratim SPD pedale :D

Upravao dignuo roletu, mila majko :D:D (spd otpada)

2 die 4 08.12.2012. 08:30

SNIJEGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sretno hrabrima na usponu, a spust će onda biti isti kao i uspon :D

Nik 08.12.2012. 08:35

Ocekivao sam 50ak cm na Sljemenu, kad ono uber iznenadjenje, dugo ga nije bilo ovoliko u 12mj. Danas pripremim dasku, sutra napadam Sljeme :D

Samo ako ga nakrka preko 70cm onda ce biti problem isprtiti snijeg nazad uzbrdo he he, ali nema veze.
Joooj kad se sjurim drito niz onu strminu ispod zicare pa na filter.

SPDasi slobodno stavljajte flat pedale, prvi i zadnji puta sam probao voziti snijeg na flatu sad kad smo se Borko i ja spustili niz 12icu.
Nije mi bio problem to sto sam ukopcan, vec to sto se snijeg zavukao u pedalu i stvrdnuo pa se nisam imao u sto ukopcati, uz to su mi se smrzle noge.

night_rider 08.12.2012. 09:10

zasto se na spd-u smrznu noge, a na flatu kao nebi trebale?

btw. mislim da je bicikliranje po Sljemenu odigrano za jedno duze vrijeme..

hash 08.12.2012. 09:27

Uspon je otkazan definitivno. Jel bio netko po gradu? Jel se moze uopce autom proci, sad na 101ci pricaju da ni tramvaji ne voze kak spada, izgleda da ih je opet iznenadilo :D

Malo me trta da bu bilo guranja nizbrdo :D

Nik 08.12.2012. 09:59

Malo? ;)
Pa ne mozes ni do tunela doci, a kamoli do Lugarnice.

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2292598)
zasto se na spd-u smrznu noge, a na flatu kao nebi trebale?

Zbog konstrukcije spd cipela. Eto zato (ne zbog pedala, to je valjda razumljivo).
Kupi si ovakve spd gojze pa nebu zime (Shimano SH-MT91, npr.)

A o zapunjivanju i smrzavanju mehanizma pedala necu ni pricati, dok god ima snijeg ja sam na flatu. A i dobro ce doci da malo korigiram tehniku koja se lagano kvari sto sam duze ukopcan.

hash 08.12.2012. 10:11

Citiraj:

Autor Nik (Post 2292618)
Malo? ;)
Pa ne mozes ni do tunela doci, a kamoli do Lugarnice.

Nizbrdo. ;)
Gore idemo autom.

Imate kakvu preporuku staze za spust? Leustek? Valjda nece danas biti previse planinara jbmu..

Vuco 08.12.2012. 10:13

hash u gradu ti je kaos. tramvaji ne voze bas (znam da po savskoj u vukovarsku nije isao), jos je najbolje se po cestama voziti jer je utabano sve. pjeske po gradu je koma jer rijetko je gdje sto ocisceno.

Mislim da nizbrdo nit po lojsteku ne bus mogao ic. Po meni danas nije za bajk...

night_rider 08.12.2012. 10:13

hahaha.. hash, ti si fakat car!
Sljemenska cesta je zatvorena za sav promet!!
ne citas vijesti?

jed2i 08.12.2012. 10:16

Nik pa moje pedale imaju centralno :D

šalu na stranu, ne znam osobu kome se u spd-u nisu smrzle nogice
ja sam si za bajk kupio adidas gojze, u hervisu koštaju 699kn, prošle godine sam stalno po zimi vozio niti jednom mi se noge nisu smrzle

Nik 08.12.2012. 10:24

Hash, podsjecas me na cuksa kad je otisao bajkom na Sljeme pa je gurao i uzbrdo i nizbrdo :D.
Tada su bili zapusi snijega do iznad koljena na Leusteku (danas su veci zapusi u gradu oko zgrada, a mozes si misliti kakvi su na Sljemenu).

Mitsuoka 08.12.2012. 10:25

Ah, ovdje lijepo sunce, vozi se u kratkim rukavima i slično :D

the55mic 08.12.2012. 10:37

Hahaha koji šamar nam je mitsuoka zaljepio :D

hash 08.12.2012. 10:49

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2292628)
hahaha.. hash, ti si fakat car!
Sljemenska cesta je zatvorena za sav promet!!
ne citas vijesti?

Daj link...

Citiraj:

Autor Nik (Post 2292630)
Hash, podsjecas me na cuksa kad je otisao bajkom na Sljeme pa je gurao i uzbrdo i nizbrdo :D.
Tada su bili zapusi snijega do iznad koljena na Leusteku (danas su veci zapusi u gradu oko zgrada, a mozes si misliti kakvi su na Sljemenu).

I meni se sve vise cini da nis od ovog danas al tesko mi se pomiriti s tim :D

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2292626)
Po meni danas nije za bajk...

Ni po meni al predugo sam se nabrijavao...

riceburner 08.12.2012. 10:50

Citiraj:

Autor Mitsuoka (Post 2292631)
Ah, ovdje lijepo sunce, vozi se u kratkim rukavima i slično :D

da da, mos mislit, u dubrovniku je potop i ledeni vjetar:goood:

dario12 08.12.2012. 11:19

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2292538)
Pozdrav PCE teoretičari :D

a i daria12 je čekala žena:D:D:D, pa je on prelomio, i odluka je pala da se spustimo cestom:eek:

Daj molim te ne maži ljude s mojoj moženom koja nema veze s ovom pričom. Niti me je zvala (za razliku od tvoje:fiju: s kojom si u par navrata pričao), niti sam žurio zbog nje:nono: već zbog radnika na gradilištu. I da, ti si inzistirao na cestu dole a ja na šumu!!!
Citiraj:

Autor jed2i (Post 2292544)

Skidam stari skidam. Mada meni uopće nije bilo hladno za noge već ona dva prsta koja mi imaju slabiju cirkulaciju su toliko otupili da ih jednostavno nisam osjetio više. Došao sam jedva do Blizneca (gostione) i tamo pod toplu vodu. E, ta bol kada je krv opet procirkulirala je neopisiva. Vozim bajk dalje i vrištim!!!

Ali sve u svemu bila je fora. Prekrasna bjelina gore, nema planinara, itd.... Jedino što smo od onih stepenica bajkove ili gurali ili nosili na leđima. Mislim da će Stumpy malo na odmor.

Cuky 08.12.2012. 13:15

Ovo danas je koma. Prosle zime kad sam ja isao bar se moglo vozit po cesti, danas nemres ni to. @hash - samo odi sa bajkom, uvjeren sam da ces se i prije Mihaljevca okrenut i vratit natrag :D

hash 08.12.2012. 13:23

Citiraj:

Autor cuks (Post 2292764)
Ovo danas je koma. Prosle zime kad sam ja isao bar se moglo vozit po cesti, danas nemres ni to. @hash - samo odi sa bajkom, uvjeren sam da ces se i prije Mihaljevca okrenut i vratit natrag :D

Otisao sam do staraca u Gajnice i vratio se doma (Vrapce) :D To je to za danas, cekam bolje dane :D

murina 08.12.2012. 13:36

Danas sam imao vremena i volje za Sljeme i eto, pizdarija :D

Vuco 08.12.2012. 13:38

http://www.youtube.com/watch?v=DLxgG15P8qg - Njemački film. Uvodna pjesma mi je brutala =) (8:53 dečko zvan Sile)

Mitsuoka 08.12.2012. 13:53

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2292653)
da da, mos mislit, u dubrovniku je potop i ledeni vjetar:goood:

12°C

https://docs.google.com/open?id=0Bwm...nFrNGVLREhrTFk

https://docs.google.com/open?id=0Bwm...2lKOEVxZ2pmbm8

murina 08.12.2012. 13:56

Deda, Split ima najbolju klimu na planeti :)

Mitsuoka 08.12.2012. 14:00

Da, sva sranja ka i snig zaobidu Split :D

the55mic 08.12.2012. 14:30

Sva osim Keruma :D :D :D

On topic, meni stigle puskice nove (ekscentar) tako da sad furam 200x57 shock za 154mm hoda i 67ipol HA, ja zadovoljan :)))

riceburner 08.12.2012. 17:39

Citiraj:

Autor murina (Post 2292791)
Deda, Split ima najbolju klimu na planeti :)

blago vama :)

kod mene trenutno ovako zgleda, a kod zene u dubrovniku olujno jugo :goood:

Pohrani.com

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:36.