![]() |
Sad si samo zamislite ove dušebrižnike kako bi reagirali da im se zaleti jedan s neodržavanom kramom u dupe, jel su kočnice otkazale, jel nije nikad mijenjao diskove a pločice samo dok je auto dočekao univerzijadu. Ili je imao čelave gume. O tome se pisalo više nego o nekom dedeku koji održava svoju 2ku dizel i jadan nema love za novi. Kod takvih bi slučajeva fakat država trebala malo pomoći. A opet s druge strane moja socijalna osjetljjivost nestane kad se sjetim da država nikako ne pomaže nas mlade roditelje čiaj će djeca jedan dan plaćati poreze. Nemam popusta ni manjeg pdva na dječju opremu niti su mi pomagali da plaćam jebeni stan zbog kojeg ni nemrem kupit novi auto iako imam debelo nadprosječnu plaću i spadam među 5% najobrazovanijeg stanovništva u HR. Dapače, još su bankama dopustili da me kradu na kamatama i kreditima. Pa ako ja od vas nemam simpatije za to(i plaćam veliki porez i prirez jel sam prijavljen sa realnom plaćom) zašto bi imao neki tip s osnovnom školom koji vozi kramu staru 20 godina? Ja sam se jebao po faxu i srao tekuće prije ispita a danas radim i po 10-12 h, radim često pod stresom i rokovima neke dane da bi imao kolko tolko....
Postoji i druga perspektiva priče. |
Znači sad više nije problem eko standard nego neodržavana krama? Realno, viđam svaki dan na cesti aute koji zadovoljavaju tuđe nosne šupljine, ali zato o ostalom da ne pričamo. I opet mi nije jasno zašto stalno spominješ kakve si muke prošao da bi došao do tog što imaš? Kakve to veze ima s ovom temom? Misliš da si jedini koji je krenuo od nule?
|
Citiraj:
Tvoja poanta je što točno? Da nesreće rade samo oni s lošijim autima? Ja bi rekao baš suprotno, onaj koji vozi lošiji auto svjestan je njegovih (ne)mogućnosti pa vozi normalno, dok je crna kronika puna BMW-ova. Ne generaliziraj bezveze. Citiraj:
Poanta je da svaki vozač treba svake godine registrirati auto i proći tehnički, ako je prošao tehnički onda ti nemaš šta komentirati kakav auto on vozi, to nije tvoja stvar niti se trebaš petljati u to niti itko traži tvoju "socijalnu osjetljivost". |
Citiraj:
Citiraj:
|
Baš to,kakve veze imaju ćelave gume,neispravne kočnice itd sa starim autima?
Ja imam stari auto, gume mijenjam redovno, svako 2 godine, i to debelo ispod prijeđene kilometraže, svake godine je auto u servisu, na kompletnom pregledu. A evo ispred zgrade mi dva Audija i jedna Mečka sa ćelavim gumama skroz, nevide se ripne. Prije ce takvi imati ćelave gume i neispravne kočnice, jer im je guma 1k kn, a servis xxxx. Dok je meni odlična guma 350kn i servis sa dijelovima 700kn. A i vidi se po crnoj kronici ko se više sudara,ubija i gine na našim cestama. Hint: nije golf 2 i ini auti. Pričate gluposti gospon Tvrdi, a i još neki. A to oko života,škole,posla itd, nisi jedini, nemoraš se hvalit, ili taj dio ostavi za neki blog. Il misliš da cilom PCE teče med i mlijeko, jedino tebi teško u ovoj državi. |
Tko se više sudara, ubija i gine na našim cestama?
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news Evo pa surfaj... Ne vidim te silne Audije A6, A8, BMW 5, 7, Merceve E i S i njihove vozače koji ginu i rade gluposti. Uglavnom su, po mojem iskustvu s ljudima na cesti, najživčaniji oni u autima starima 20+ godina. Ne znam kako ili zašto, nemam ni na koga pik niti mi smeta bilo koji auto ili čovjek (osim Fiata Punto, ti vozači pak stalno rade neke gluposti :D). Pogotovo ako se ujutro putuje iz Zagorja u Zagreb, to je nevjerojatno kaj vidim, a idem samo jednom tjedno. U sat vremena vožnje si želim barem deset puta počupat kosu koliko idiota ima. Eto, kak nemrem spavat, na jednom ekranu se vrti Sabor, a na drugom crna konika. Odscrollao sam unazad jedan mjesec i 90% autiju u nesrećama je 1990.-2005. godišta. Ljudi u tim autima divljaju, slete s ceste, pogode još nekog ili još najgore pogode nekog na zebri jer niti imaju dobre gume, niti su auti tehnički ispravni, a voze ih kao da im je pod rukama nova S klasa. Nemam niš protiv tebe, vjerujem da održavaš auto, ali samo velim onako kako je i kako ja to svaki dan doživim. |
Vidiš, moje je iskustvo baš suprotno. Po mom, najviše nekulture u prometu vidim od vozača skupljih vozila. Bmw na prvom mjestu (da ne bi bilo da flejmam protiv nekog, i sam vozim jednog). Nakon toga idu balavaci za volanom pa onda tablice vozila gradova blizu Zagreba (ne navodim koje da se netko ne uvrijedi). Naravno, ni ZG tablice nisu med i mlijeko, no barem znaju kaj je semafor i žmigavac. Manje više. :D Starost vozila mi ne upada u oči toliko. Ako si idiot, bit ćeš idiot i u novoj trici i u prastaroj duji.
EDIT; zaboravih spomenut prvo bicikliste pa onda motoriste. Pogotovo biciklisti, to su čuda kaj izvode u prometu. :D |
Kažem, ako ja ne tražim nit dobivam popust za bilo što..zašto bi neko čiji auto zagađuje 10x više. Spika s teslom je smiješna tih auta ima 2 kod nas. Btw da se omasove konzumer auti sa strujom i ja bi kupio jednog. Nema servisa nit benge a ekološko je ok. Ali onda ne bi tako dobro trpao državni proračun.
Sjećam se da je ne tako davno Prius bio i skuplji nego drugdje umjesto da država subvencionira.. kasnije su to donekle ispravili... |
Citiraj:
No za mene su posebna klasa idiota-vizionara oni koji sjeku zavoje na otvorenoj cesti van grada. Skoro imao sudar prošli vikend kada je kreten u audiju cijelim kotačem rezao blagi brzi i dugi zavoj, na mojoj strani ceste. Srećom većinu vremena vozim tako da očekujem takve jazavce pa nije bilo opasnosti. |
Gdje se jos uz MUP na Heinzelovoj moze potvrdit prometna?
Znam da su otvorili jos 3 nove lokacije i sad to ne mogu nac na netu. |
Črnomerec, Dubrava i još jedno mjesto je bilo spominjano u smislu upravnih poslova - osobna, vozačka etc. Mislim da je prometna ostala u Heinzlovoj.
I te nove PP sa upravnim poslovima su pušiona. Išao ja po vozačku, pa eto na Črnomercu možeš samo onu najsporiju izvaditi (redovni postupak). Ubrzani (3 dana) i žurni (24h) moraš ići u Heinzlovu. Naravno da to ne piše na sajtu, već na zidu u Črnomercu. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Možda nije dolazilo sa 3.0 motorom i quattro pogonom, da ne bude preskup Kako uostalom nemačkO autO može imati oznaku na talijanskom, ko da na Alfi umjesto oznake Q4, za kojom ovi iz Audija čupaju kosu, ima Allradantrieb :lol2: |
Citiraj:
|
@Thor - pls provjeri ono s centralnim dijelom kokpita. Ja se već lagano navikavam ali vidim da brdo novih auta ima tak širok "most" (Focus, sve mazde, neki audi itd.) tak da brijem da je bolje se odmah naviknut :D
|
Citiraj:
Ono o lovi u pepeljari ne želim ni spominjati. |
Citiraj:
|
@iggy... jedne godine na svoje oči sam vidio kako frajer kenja babi tipa oko zadnjeg brisača i nakon toga bez problema pušta dilbose u kockastom civicu sa plavim led pozicijama.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
to stoji, ali čak mislim da ni to nije bilo u igri.
čekao sam na red i baš pratio situaciju. |
sto nisi prosvjedovao kad si dosao na red?
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Citiraj:
A zadnji put kada sam bio u Heinzelovoj (prije 3mj) nisam cekao dulje od 20min tak da bi onda ja to otisao obavit. Sent from my FRD-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Bome i ja mogu posvjedočiti. Često naletim na takve primjerke da mislim da ispred mene vozi mobilna koksara.
Vezano za ovo tko što vozi i odnosu na kako i gdje... ne treba generalizirati, statistički stariji auti rade više nesreća ali i dijelom zato jer ih ima više. Makar je u medijima često nepošteno stigmatiziranje, ako netko skrivi ili sudjeluje u nesreći s "boljim" autom odmah se ide na linč, dok se paralelno prešućuje 10 drugih nesreća ali to pripisujem ljubomori. Ja se jedino grozim dostavljača, njih izbjegavam gdje god mogu. Najgore kad stoje na cesti sa sva 4, mjesta jedva da prođeš, i odjednom samo krene unazad ili neke manevre što ih ne rade u reliju. I skuteraši naravno, biciklisti malo manje. Kad vozim bicikl po gradu, držim se pravila kao da vozim auto i mislim da je to ispravno. |
To bi se lako riješilo da je ovo iole normalna država:
- poticaj na novo motorno vozilo - oslobođenje poreza 2 godine od kupnje novog vozila - u prve 3 godine 1 tehnički pregled - nakon 5 godina starosti, povećavati stopu poreza I onda nebi osjetili miris lignji i pomfrija iza njemačkih čađara petkom u blizini placa. Ali pošto smo tu di jesmo, budemo i dalje viđali oldtajmere naftaše po cestama. Moj poznanik se javno hvali kako je izvozio lani 600 litara otpadnog motornog ulja u svom Golfu 3. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Ove godine nema ni poticaja za električna i hibridna vozila...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa zato i kažem, da smo normalna država. A pošto nismo, jasno je da je utopija ovo što sam napisao.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
Ne kužim tu socijalnu osljetljivost za vozačima krame a mlade obitelji koje imaju stamnebe kredite na grbači ko jebe jel? Ajmo se odlučiti svi ili nitko. Ajmo za svima plakat ili svima reći ko vas j***. Dugo sam se čudio starom koji bi popizdio kad god bi ga žicao novce neki zdravi pa čak i mlađi čovjek na ulici..Odrastao je kao siroče, nigdje nikog i ničeg...većina njegovih domđija je umrlo od siromaštva ili ogrizlo u neki kriminal..ali on je učio pod svjećom u domu (zato i nosi cvike danas). I završio fax kao najbolji jebeni student u generaciji. Napravio karijeru vrhunsku u jugi, kasnije u HR i van nje. Nikad ćlan ni jedne stranke. Po svemu je trebo propast u zemlju. Pa da žali ikoga tko togan ije vrijedan? Ma jebo ja to.... |
Citiraj:
Imaš auto, možeš ga voziti ako prolazi tehnički po pravilnicima. Želiš stan, najam ili kupnja ovisno o potrebama i mogućnostima. Čemu bi država trebala izlaziti u susret jednom ili drugom? |
Moš kitu najam s djecom pa te izbaci kad želi. A najam ko kredit. Skoro. Bar za mojih 60 kvadrata.
A kako to prolaze tehnički auti koji sukljaju crni dim. Ili su nagnuti na jednu stranu za 45 stupnjeva a vidio sam i to. Kako? |
Pogledaj na kaj se to odnosilo.
Netko tko ima stari auto (ne nužno kramu čađaru) i radi sa njim recimo 7t km, manje zagadi od nekog poslovnjaka koji u godinu dana napravi 10 puta više bez obzira kaj vozi novi auto. Stara je do nedavno radila sa prastarim autom 3-4t km godišnje, tehnički je 2 km od mene doma, i u 1 mj je došla tamo bez raspuhivanja motora i auto je bez greške ama baš svaki put prolazio eko test bez 100 kn u pepeljari. Ako nešto nije bilo ispravno- ruši me pa ću sredit. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Država je tu definirati pravila, u bitnim stvarima (kao ovo sa stanom ili djecom) pomoći koliko može. Plaćanje ispod žita - to država ne može regulirati dok smo takvi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pokriješ se koliko možeš. Tako i vozim što mogu, ne što bi htio. Ali ne vozim 20 godina staru njemačku kramu koja dimi. |
Citiraj:
|
Pa ako ćemo pogledati zaradu ZET-a nakon uvođenja polusatnih voznih karata, nije nelogično očekivati da bi se isto dogodilo i da država malo promijeni politiku prema kupnji novih automobila, odnosno da bi smanjenjem davanja (ili i potpunim ukidanjem nekih) na novo kupljene automobile zaradila jednako, ako ne i više kroz druge prihode kao što su kasko osiguranja, prihodi od servisa ovlaštenih servisa i sl.
Isto tako bi se smanjivanjem nameta polako ali sigurno utjecalo i na mentalitet vozača/vlasnika vozila jer bi prije ili kasnije ljudima (samcima, parovima pa i tro ili četveročlanim obiteljima sa manjom djecom) došlo u glavu da je jeftinije, povoljnije i praktičnije svake 3-4 godine kupiti novog WV Up-a za recimo 55-60k kn (umjesto sadašnjih 75k kn) ili Hyundaia i10 za 50-55k kn (umjesto sadašnjih 70-ak k kn). |
drugim riječima, zaboravi na djecu, vozi bicikl i bit ćeš sretan u HR
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:53. |