![]() |
Doktor
Inače i sam sam rekao da je sljedeća gen. gotovo sigurno rebrand, sa zrelijim procesom odnosno boljim omjerom clock/voltaža |
Citiraj:
|
Ovo zapravo baca novo svjetlo na to zašto je nvidia u 5 mjesecu išla na 16nm tsmc, a u 10 mj. na 14nm sa gp107. Sjećam se da je amd dugo razmišljao dali da idu 16nm tsmc ili 14nm gf, pa im se vjerojatno nije dalo zajebavati sa 2 proizvođača, a imali su onda i onaj nepovoljniji ugovor sa GF (moraju svake godine od njih xy čipova uzeti, penale ako uzmu drugog proizvođača i sl, no nedavno se to olabavilo) pa je možda i to malo utjecalo na odluku
Inače evo tih - http://www.anandtech.com/show/10710/...on-e9260-e9550 |
Citiraj:
|
Pa to bi na kladuši bilo 1.20 da će biti rebrand i negdje 6-7 da neće :D
Realno nema amd nekog velikog razloga za mjenjanje same polaris arhitekture nagodinu, popravili su šta je falilo - rješili rasterizaciju, značajno popravili geometriju u čem su prije dosta kaskali za nvidijom (tesselization), te još malo "pojačali" async (hardware schedulers za isti). Moraju samo popraviti efikasnost što više mogu, a to će se dogoditi samo od sebe sazrijevanjem procesa Inače nisam bio siguran dali će i nvidia rebrandirati, ali prema nekim glasinama će i oni (kao i keplerice 2 puta kad se prešlo na 28nm). Naravno uz prelazak na 14nm |
Citiraj:
|
Jel se vama wattman ruši
Meni svako malo, znači uđem u njega, izađem, kad opet ulazim banana, kao vratio se na default,a imam ga zbog freesynca |
Meni konstantno na svim driverima, ali se ne resetira? Otvaram sruši se skoro svaki put, a iz druge se otvara.
|
Jedno pitanje vezano za ovu grafu
https://www.links.hr/hr/graficka-kar...i-dp-051800125 Kolegi ju nude po 1450 kn. On je skeptican uvezi nje jer je jedan fan. Btw meni stigla nitro+ RX 470 B-) |
Citiraj:
|
Citiraj:
U slučaju prevelike temperature može se malo poigrat sa spuštanjem voltaže uz iste taktove, moja bivša XFX (dual vent verzija) je bila otključana, ali nije bilo potrebe prčkat po Wattmanu... |
Zalamana z3 ima. Ma ne znam dal je noise freak. Znam da je freak za saphire karticama ali nije uspio upiknuti nijednu. A ovu mu nude po solidnoj cijeni :-D inače on je u vž. Ne znam koji je to shop.
|
Sapphire jest br.1 kad je AMD u pitanju, ali neki su na forumu imali problema sa RX 470 Nitro grafom (hlađenje i coil whine)...
3 god. gare su najbitnije u cijeloj priči, pa cijena, i onda dućan da nije neki tipa extreme digital ;) |
Asus RX 470 iz linksa, na stock postavkama throtla, što naravnmo svi koji prate znaju. Nakon par sati igranja sa postavkama u wattmanu, i testiranja u Metro Last Light benchmarku (koji mi se pokazao zahtjevniji od Heaven-a), grafa je namještena na max takt od 1230MHz uz napon od 1,040V i power limit od +25% i temp 65°C, te drži takt pod opterećenjem.
BTW, heaven mi je prolazio po nekih sat vremena i sa većim taktom, uz isti napon, al Last light bi se srušio tijekom prvog loop-a. Tako da za sad ostaje na ovim postavkama da testiram u drugim naslovima, pa ćemo vidjeti za dalje, kad malo smanjim power limit, takt počinje oscilirati, tako da izgleda trenutno udara u power limit. Stock napon je oko 1,16V. Trenutne postavke: https://s22.postimg.org/i05h03udp/Capture.png |
Dali može veći takt kad nije undervoltana?
U jednoj recenziji vidim da su 1360mhz navukli (tpu), u drugoj 1350mhz (guru3d), trećoj 1345mhz (computerbase) |
Meni je na -36 undervoltana i radi na 1300 Mhz, 25+ power limiter. Preko toga neide, power limiter je ogranicavajuca stavka.
Banana je kaj su je ogranicili na samo 25%, koliko vidim u prijasnjim driverima je bila na 50%. Nitro npr ide na 50%, al ova radi na max 61c :stoopid: |
Citiraj:
sumnjive su mi ove za 1400kn da ne whineaju out of the box :D |
Citiraj:
|
Fakat je klokanje postalo kompicirano na grafama, pogotovo ak tražiš efikasnost. I sve ima utjecaja, iznenadilo me skaliranje s temperaturom. Pošto mi se jednostavno neda raditi tablice ja držim svoju na 1.2V 1400MHz. Tak prolazim witchera 3.
|
Citiraj:
|
Ja svoju još nisam probao ocat
Jel vam se wattman ne ruši |
Sto mislite decki? XFX RX470 RS ili Sapphire Nitro RX470? Ako kapne lova koju ocekujem uskoro uzeo bi jednu od te dvije. Mene nekako vuce na XFX a opet sviđa mi se i Sapphirka. Sapphirke sam vec imao u proslosti sa Vapor X hladjenjem i bio sam prezadovoljan, jedini mi je minus kod sapphira u to vrijeme bilo 2 god gare naspram MSI, Gigabyta i ASUS-a. XFX i nisam bas preferirao jer su uvijek bile "toplije" i "bučnije" a također dodatni minus od "samo" 2 god gare. XFX se dosta popravio sa RX serijom po tim pitanjima, a i sada imaju 3 god gare bas kao i Sapphire pa sam totalno neodlucan :D pomagajte :)
|
Uzmi onu s vecom garom.Ova xfx ima 3 godine,za Sapphire nisam siguran.
|
I Sapphirove imaju 3 god. (RX serija), neće ni s jednom od te 2 pogriješit...
|
Neznam kakve ventove xfx ima ali usporedbe radi 470 safirka mi se cinila glasnija na 40% fan nego msi 1060 na 100%
Sent from my Xperia Z3 |
Citiraj:
|
jesi to crossfire slozio ili u drugi komp? azuriraj moj komp hitno da smo u toku sa novostima
|
Tesko da je kupio jos jedan polaris nakon tolko pljuvanja po njemu :D
Sent from my Xperia Z3 |
Hvala dečki na odgovorima :)
Kad su već po snazi tu, onda mi tu sitnice igraju ulogu Vuče me XFX i zbog ventova koji se mogu mjenajti, pošto sam cijeli komp slagao u nekoj crno/plavoj kombinaciji razmišljam da uzmem XFX RX470 i da uzmem za nju led plave ventove, vidim da imaju verzije blue/red/white ventovi. Dali je to već izašlo u prodaju i koliko košta? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Jel probao ko fps target u wattmamu
Meni neće Riješio Drugi problem Rx 470, u tomb Raider imam artefakte, točkice boje i one crne munje dok igram, nije bitno koje postavke, freesync monitor, fs je upaljen ali nema razlike |
koje su alternative msi afterburneru? događa mi se ponekad da ulaskom u igru tj promjenom levela u battlefieldu 3 spusti frekvenciju na 800ak mhz, restartom msi afterburnera ponovo zalijepi na boost 1226mhz
bilo bi lijepo da ima iste opcije, voltaza, fan curve, power limit |
sami radeon settings, zatim sapphire trixx, neki asusov tool i sl.
|
ima li neka od alternativa temperature hysteresis opciju? trixx koliko vidim nema
|
Ima li kakvih novih vijesti o vegi, I gdje je trenutačno najeftinija rx 480 8gb?:kafa:
|
https://www.nabava.net/search.php?q=rx+480+8gb
Nebih ti preporučio gigabyte BTW budući da je jedan od premium 480 modela (xfx gtr) samo nekih 100+ kn skuplji nebih previše razbijao glavu |
Ako nekog zanima kako sljaka MSI RX 480 CF GamingX neka slobodno pita.
Nabavio setup prije par dana. Sve izvanredno sljaka na 600w aurumS napajanju Crysis 3 gdje su obje grafe na 100% usage, potrosnja koju mjerim iz uticnice dakle fizickim wattmetrom govori do 480w.. cijele konfiguracije. S time da je moj i7 3770k na 1.26v Sve to u Fractal ARC XL kejsu |
Jedan sam od oni sa strix za 1500 kn
Moja počela bacati artefakte ko luda, u svim igricama |
znaci ne izdrze dugo ni bez majnanja :P
bit ce reklamacija ko u prici |
Citiraj:
Kakvi su rezultati u igrama ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:41. |