![]() |
pitanje je dal dugoročno valja ta ploča od 300 i nešto kn za jedan fx. Bolje ići na sigurno i uzet neku bolju
|
Za taj FX s turbom je dobra.
|
Trebam pomoć.
Kako mi PC već polako stari, htio sam ga malo "oživiti" sa novim djelovima. Razmišljao sam da uzmem neki procesor, SSD Hard Disk i možda RAM, kako se ja baš i ne kužim u takve stvari, možete li mi pomoći.
Evo moja trenutna konfiguracija: Matična: Gigabyte 880GM-USB3 Processor: AMD Athlon(tm) II X3 445 Processor 3.1 GHz RAM: 2x2Gb Grafička: Radeon HD 7850 X-Edition Hard Disk: ne znam, ali on je najlošiji dio... Ugl. htio bi igrat igrice, kak spada, grafička je nova, a ovo mi vi pomozite Hvala! |
jesi li probao otključati tog Athlona u x4? ja bi prvo to probao, pa ako se može ostaneš na toj platformi još neko vrijeme jer bi onda bilo ok..ako ne ide možeš ili kupiti novi AM3 procesor sa 4 ili 6 jezgri ili na novu platformu..sve zavisi naravno o tvom budžetu..za disk kupi SSD od 120GB i na njega stavi OS i programe a na ovaj disk koji sada imaš stavljaš igre i slično..
|
Hvala
Kako se otkljuca 4ta jezgra?
Hvala no odgovoru btw. |
u planu imam slozit mini itx konfu pa molim preporuku mini itx ploce za core i5-2500k
namjena gejming, lagani oc u buducnosti za oko cca 1000kn gledam ove dvije (nekako naginjem msi-u) http://www.edigital.hr/Maticne_ploce...mpaign=abTest1 http://www.edigital.hr/Maticne_ploce...ca-p41713.html imate nesto bolje za preporuciti? ostatak konfe pod moj komp fala |
Nemozes socket 1150 uzimat za 2500k koji je 1155.
Tebi treba z77, znaci socket 1155, koje ces malo teze nabaviti - javi se clanu *nino |
kaj se nemre otrgnuti 5pinova i da radi? :zdero:
|
a u pm..
malo sam maka:D izgleda da se ne isplati ta zayebancija jer koliko vidim ASUS P8Z77-I Deluxe je vrijedna spomena ali je skupa i nema je kod nas na nabavi.net ajd bas kontaktiram ninu da vidim jel dobavljia |
Stvarno je žalosna ponuda itx ploča da.. Ili neko H61 sra** za 300kn ili ROG za 1000 :D fali neka Ok ploča za pristojnu cijenu..
|
Citiraj:
CPU: AMD FX-6300 MBO: ASRock 960GM-VGS3 FX RAM: 4GB + 2GB DDR3 1600MHz GPU: Asus AMD R9 270 2GB HDD: Western Digital Blue 500GB ODD: Samsung SH-118BB CAS: MS Sirius PSU: 400W ATX UKUPNO: 3100 kn To je ponuda od GRC grupa d.o.o. Pa ako može neki feedback :) . |
Iako ploča podržava FX6300, osobno bih zaobišao navedenu Asrock i uzeo drugu, napajanje tipa XFX450w
|
Citiraj:
|
@Gunter
Ploča: Gigabyte A78 Procesor: AMD Athlon 750K ili 760K Hladnjak: Thermaltake Contac 21 ili Raijintek Aidos Memorija: 4GB DDR3 1600 Grafička: MSI R7 265 Kućište: Zalman ZM-T1 PLUS Napajanje: Chicony 350 Disk: Seagate 1TB =3200 kn Kasnije dograditi još 4GB memorije. |
Evo imam još jednu i zadnju ponudu da više ne dosađujem :) , pa vas molim još jednom da kažete što mislite :) :
CPU: AMD FX-6350 3.9 GHz 14 MB AM3+ MBO: MSI 970A-G43FX, AM3+ D3 V3 S3 C RAM: PATRIOT SIG DDR3 1600 MHz 1 x 8GB GPU: GF N640 OC, 2 GB DDR3, DVI HDD: WD5000AAKX CAVIAR BLUE 500 GB, 16 MB, 7200 RPM ODD: Samsung SH-118BB CAS: Spire Coolbox 503 420W UKUPNO: 4000 kn P.S. Znam da sam možda naporan ali ispitujem vas zato jer je u pitanju nabavka komponenti samo od jedne firme (neke kompenzacije i sl. , nije o meni riječ) pa se onda cijene nekih komponenti koje ste mi preporučili ne podudaraju sa cijenama istih unutar te firme. Al samo mi još recite jel ovo valja i ne valja i bit ću zahvalan! :chears: |
Ovo kuciste i napajanje je smece. Zbog cega ti je cijena skocila toliko u odnosu na proslu konfu?
|
Ne valja, GF N640 OC 2 GB DDR3 u gaming stroj, srot napajanje :nono:
Ako se vec otislo na 4000kn, onda uzmes:
|
Citiraj:
Procesor AMD Athlon II X4 760K ASRock FM2A88X EXTREME4+ Radeon R7 265 GDDR5 2GB Kingston DDR3 1600MHz 1x8GB Fractal Integra R2 500W, 80PLUS BRONZE |
E ovo je već normalno složeno, ono gore ti je kriminal bilo (očajna i neisplativa grafička i loše napajanje)
|
A nekak sam si tak i mislio, uostalom kaj možeš očekivat od gotovih konfiguracija iz dućana...
Hvala vam puno na savjetima! :chears: |
Od jeftinijih kućišta pitaj dal imaju Zalman ZM-T1 PLUS, Sharkoon VS3-V, Akyga AKY003BL ili Akyga AKY003BR. A malo bolje Zalman Z3 ili Z3 Plus.
Disk Seagate i Western Digital Blue. Ja pročitao da je FM2A88M EXTREME4+ :D Da, to otpada. Mada može uzeti i FM2A88M EXTREME4+, ona je malo višeod 100kn jeftinija. |
Zalman ZM-T1 PLUS mu otpada jer je to ATX verzija matične
|
Koji proc za konfiguraciju
Uredski komp, vrti stariji autocad (2D) ali ima i povećih crteža.
Ciljam na procesor čim bržeg takta, a pretpostavljam da jezgre nisu bitne. Acad je 2008, pošto je licencirani upgrade vjerojatno nećemo raditi još par godina. E sad, kakvi su se pokazali ovi AMD-ovi s grafikom? Dal uzeti toga ili da bude grafička zasebna? Ne radim neke zahtjevne grafičke stvari, ali procesor se zna dosta opteretiti. Znam da oni grafički čipovi na matičnoj kaj su bili da je i scrolanje znalo biti usporeno na nekim stranicama. Gledal sam ovak nekaj: AMD A10 X4 6800K BOX, Black Edition, s. FM2, 4.1GHz, 4MB cache, GPU 8670D, Quad Core |
Napiši ostatak konfiguracije.
|
Citiraj:
Nisam probao, ali mislim da rad u AutoCADu sa ovim APUom bi trebao ići bez problema. Koliko imaš RAMa? |
Za 2D dosta mu je i prastara GT7300/HD3650, a kamoli novija APU.
|
jel može preporuka matične s pci utorom (pošto bih volio zadržati trenutnu firewire karticu). procesor bi bio celeron g1620, te 4gb ram-a. kompjuter je namjenom za office, internet i filmove (pa bi i dvi + hdmi bio poželjan). kakva je ova msi?
ako može iz adm-a. hvala! |
ECZ Z77H2-A3 za 300kn..imaš 2 PCI..jedino ako ti ne paše ATX format onda moraš neku drugu
|
Citiraj:
Ujedno nadograđujem jer je mbo na izdisaju. Proc je ok, ali nema više AM2 matične za kupiti... |
E onda lijepo si izaberi cifru koju misliš potrošiti i postavi pitanje u pravu temu za to tj. neka ti dečki lijepo slože novu konfu
http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=28 |
Citiraj:
Dal mi je bolje staviti s grafičkom ili bez...? MB i ostalo se onda stavi prema procesoru |
To ti misliš i u krivu si. Ponoviti ću ti još jednom - odredi si budžet i neka ti slože novu konfu.
|
Trebam malu pomoć:
Brat ima stari komp i htio bi neku bolju graficku ubacit(polovnu) da mu dota 2 i diablo 3 rade bolje. ima: Ploča: ASRock P41C-DE Memorija: 2x2GB takeMS rama (1333Mhz) grafa: GeForce 8600gt Proc: Intel 2 duo E7200@2.53Ghz |
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=R7+250+GDDR5
Trebat će lagano podignuti procesor da iskoristi sve od grafičke, na 3GHz negdje... to se može i bez promjene napona vrlo vjerojatno. |
Neka nađe neku 5850/6850 i sl.
|
Koje napajanje je u kompu?
S kolko novca se raspolaže? |
Asus MBO: B85M-G ili H87M-PLUS
znaci dvoumim se izmedju te dvije ploce...
razlika u cijeni je cca 250 kn jeftinija nema nijedan pci port... to i nije problem ako se wireless rjesi preko usb-a. jel se isplati? ostale mogucnosti su vise manje iste, jedino se razlikuje broj nekih portova, vise podrske za RAID modove itd... na maticnu ce ici i5-4570 i Sapphire Radeon R7 260x koja bi bolje sjela? |
Citiraj:
|
Izdefiniraj si potrebe točno i vidi vrijedi li ti 2 PCI slota, 2 back USB 3.0 slota umjesto 2 USB 2.0 slota i još 2 SATA3 slota umjesto 2 SATA2 slota i mogućnost RAID-a 250 kn?
Ukoliko ne vidiš sebe kako iskorištavaš te fičre, onda uzmi B85 i amen. Imao sam istu dilemu, nije dugo trajala, zdravi razum prevladao. |
500W, napajanje je ok nedavno je to kupio. Raspolaze s nekih 400-500kn, mene muci sta ne znam sta je najbolje uzet a da procesor moze prozvakat.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:34. |