![]() |
Citiraj:
:roller: |
Citiraj:
A šta se servisa tiče, jebiga u tom trenutku sam procjenija da mi je pametnije dat za servis 100, 150 kn i kupit samo ploču za 300 i proć sa 450 kn sve skupa. Nego recimo kupit ploču pa skužit da je iapk procesor u kurcu, pa potrošit 300 kn x2 recimo;) Sad, 7 dana nakon je i meni jasno da san triba odma kupit ploču, pa ako paše, a pasat će 90%, super, ako ne, kupit CPU, a ploču bacit na tržnicu makar za pola cijene... Samo eto... |
Citiraj:
|
Evo, nakon pokušaja rješavanja problema s mišem preko Logitech supporta evo što sam dobio na kraju. Koliko mi se čini ništa više od garancija za koje se piše da su preko Logitecha.
Citiraj:
Inače, prema datumu proizvodnje miša miš je još uvijek pokriven s Logitechovim jamstvom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo je nekakva vrsta "prvog odjeba"... Budi uporan... |
Citiraj:
|
Pa što su sve ljudi radili bilo je i vrijeme da počnu oprezno rješavat reklamacije...
|
Prošle godine negdje u ljeto sam kupio miš MX518 u VeMilu, ovo ljeto je crko. Kako mi nije baš trebao odnio sam ga nakon 2 mjeseca u vemil, uz njega i DVD pržilicu. Objasnim što ne valja kod miša, gubi kontakt pri ulasku žice u kučište, Zovu me slj. dan ujutro da je sve sređeno i neka dođem po to. Baš si mislim kako sigurno nisu složili miša, dođe to meni doma idem ja gledat i naravno miš kakv je i bio, a oni naveli da je ispravan. Odnesem ja njega opet za neka 2 tjedna (14.10.09) i lik uzme to. Mene nitko ne zove i idem gledat da vidim stanje reklamacije na njihovom web-u, vidim izlazak artikla zbog preuređenja prostora. Sad je već 26.11.09, dakle uskoro će biti 45 dana i želim svoju lovu. Nisam uopće informiran sa stanjem vemil-a, jel još postoje?
Ako nema šanse da računam na njih što je sa Logitech-om, znam da su slali zamjenske proizvode uz neki dokaz da ne radi. No ja sad niti nemam miša, imam pišljivi papir iz vemil-a. Dali uzimaju oni i one žute listiće za garanciju prilikom reklamacije u vemilu? (možda sam ga gdje zametnuo) Šta da radim, preporuke dobrodošle... |
Citiraj:
Sad ti je cekati rasplet i vidjeti dali ce i kako preuzeti obveze "nova" firma. Da si uspio povuci proizvod i sa racunom i stanjem u vemilu siguran sam da bi ti logitech izasao u susret.. Ovako, strpljenja. Inace, fakat mi nisu jasne ova hrvatska posla. Zasto mis/gamepad ili stogod po naski nisu podlozni garanciji. Mislim, misonja kome ode mikroprekidac (ne ode, zeza) a ovi pa to je normalno... I jos 5 y garancija. Pa onda natezi se, budi uporan i nakraju zamjene, ali ono - preko neke stvari. Sta stvarno moramo pociniti zlocin i spaliti elektroniku svemu prije reklamacije da bi ostvarili svoja prava? Balkanska posla... |
Može li mi netko pojasnit tu stavku od 45 dana / komentirat kako se rješavaju stvari koje su na servisiranju duže od 45 dana.
Mislim, otprilike mi je jasno kako bi to trebalo iči ali me zanima kako to u PRAKSI ide ... Imam jedan uređaj koji je u ovlaštenom servisu više od 60 dana. U 'Jamstvenom Listu' proizvoda stoji sljedeče. U slučaju kvara na proizvodu koji je predmet ovog jamstva, obavezujemo se da ćemo isti popraviti u najkračem mogućem roku , a najkasnije u roku od 45 dana. Ako se proizvod ne može popraviti ili se ne popravi u roku od 45 dana,biti će zamjenjen novim. Zbog toga stupam u direktni kontakt s serviserom (koji je ujedno i šef ovlašten za odobravanje zamjena) , no on daje do znanja da to više ne vrijedi od početka ove godine jer je promjenjeno. Kontakt s društvom potrošač osvjetljuje malo stvar .To je protivno zakonu i jedina promjena je bila korištenje termina "razumni rok" za rješavanje reklamacija. No međutim to znači isto! Iako, kako god bilo ,uvjeti "ugovornog odnosa" nisu promjenjivi nakon sklapanja/potpisivanja. Ponovljeni kontakt s serviserom potvrđuje da stavka o 45 dana ne vrijedi više zbog "razumnog roka" , jer to njemu ne znači isto! Interna politika firme je takva da tim terminom nema stroge vremenske definicije stoga to za mene znači ,citiram: "dok god ne dobijem proizvod iz servisa/dok se ne napravi". Državni inspektorat se pokazao inertnim te je samo sugerirao da im se pošaje mail/pismo u kojem je njima citiram što piše u njihovom jamstvenom listu :hitthewal: A dani idu. btw,meni ovo stajalište izgleda kao sveopče poništavanje ikakvih mogučnost dobivanja novih uređaja osim u slučaju nepopravljivosti koja može bit zaključena bilo kada!??:stoopid: |
Citiraj:
Jesi ispunio online prijavu jer nju DI mora rijesiti? Pomoglo bi da kazes koji je uredjaj i koji servis i koji ducan da znamo da iste uizbjegavamo.... |
Je li onaj voditelj linxovog servisa uvijek bahat? Frend je imao grafu na reklamaciji i kad je zatražio da kupi nešto bolje od ponuđenog uz svoju nadoplatu, ovaj je rekao da mu prizna zadnju TRŽIŠNU cijenu. Frend po***dio i citira mu čl. 5 Zakona, a ovaj ga maltene odhebe. Kaže frend da mu vrati lovu, a ovaj opet tupi po tržišnoj cijeni. Sramota da takav tip kvari reputaciju dobroj firmi jer vidim da se milijun ljudi po forumima žali baš na njega i njegove metode. A frend je odlučio ići do kraja jer to više nije pitanje para nego principa i želja da se bahatluku stane na kraj.
|
Pa to je već stara priča. Meni se cini da oni zapravo zarađuju na reklamacijama...fino uvale neki drek, a od uvoznika dobiju poštenu zamjenu.
|
To što mu nude nije neki drek, ali je lagano zastarjelo (HD4830). Hoće čovjek 5xxx seriju.
|
Citiraj:
Nisam niti mislio doslovno drek, nego da nude karticu koja je najsličnija reklamiranoj, ne obazireći se na zakon. |
Reklamirana grafa je EOL
|
Koja kartica? HD 3850?
Da bi se izbjegle muljaže *inksa, najbolje je odmah poslati karticu direkt uvozniku...ako žele primiti. |
Citiraj:
@coconut obvezno javi rezultate. Ustvari svi koji su sa linksom postigli ostvarenje svoji prava bi trebali ovdje postati da se razbije mit o toj takozvanoj "nedodirljivosti". Sto se tice bahatog - netreba mu citirati zakon.. nek mu inspekcija svaki drugi dan ga citira i brzo ce promjeniti svoju spiku.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Logika je Zakon kaze - nemas isti za zamjenu - vrati uplaceni keš u ruke! Pa pogled na cjenik i uzmes sta hoces. Ili jos bolje odes di je jeftinije pa kupis. Zato da se ne tramaka sa kešem (uplatama stogod) oni ti daju karticu iste novcane vrijednosti ko i tvoja kad si uplatio i zadrze kakvu/takvu marzu. Taj zakon je sasvim ok ako ti je stvar krepala jer ti si ju kupio da ti traje minimalno x godina (koliko proizvodjac garantira), samo problem je sto stvari malo potpomognuto krepavaju.... Iako ostro zagovaram postivanje zakona moja politika je da u razumnom roku od dva tjedna prihvatim zamjenu za malo jace u dogovoru (ne onu koju niko nece:) ) + nova garancija, a kad oni iskoriste full rok od 45 dana, zasto i ja nebi iskoristio ful prava od povrata uplacenih sredstava? Treba vratiti trosak zamjenske stvari koja je kupljena.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo što bi ja napravio u tom slučaju, da sam iz ZG. Uđeš u dućan malo prije nego što zatvori i tražiš zamjenu ili lovu. Ukoliko te odhebu, stojiš u dućanu i nedaš se vanka. Pa nek onda oni zovu policiju :) Mislim, je li to itko pokušao? Čini mi se kako bi moglo upalit jer sumnjam da će Links (ili bilo koja druga firma) uvlačiti policiju u to jer im to definitivno ne ide u na ruku. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako je oprečna, onda firma djeluje van zakona, tj. u ilegali te treba snosit pravne poslijedice toga. Malo karikiram, ali takvo poslovanje nije puno drugačije od prodavanja droge jer su oba 2 ilegalna. |
Citiraj:
|
Pa ne bih se složio. Tumačenje zakona se razlikuje od kuta gledanja, imaš i primjer dan od *inksa kada je inspektorica zaključila da povrat novca u slučaju kada imamo jamstveni list - nije legalan. Imam na temi i SS dopisa odluke inspektorata, konkretno Links je bio u pitanju. Iako ja smatram da je pravda negdje na pola puta između stajališta trgovine i nas kupaca.
Recimo to ovako, reklamiraš karticu - 2900XT - plačenu 3000kn, *inks ti daje 4850 HD i ne daju lovu natrag. Fino ih prijaviš, dođe inspektor i lijepo mu pokažu kako je kartica bolja od stare i fino odjebanac. Naravno, ovo je slučaj kada inspektor tumači zakon koji paše trgovini. Još kada dodamo u ovu priču da *inks od uvoznika dobije HD4890 za reklamiranu 2900 XT....kaj da velim. :D ...složena priča. U svakom slučaju, ne treba raditi dramu u trgovini, jer to ne vodi nikuda. |
o vjeruj mi na svoje oči sam se uvjerio da PTSP + drama u trgovini vode do vrlo efikasnog rješenja
sve u svemu naš zakon je zakurac jer ga svako tumači kako hoće...tako i sa carinom...može ti ju lupiti na praktički bilo što što se sjeti [stanovita "jadranka" :D] ali ako se ti s njima natežeš na lijepi i kulturan način i od tebe idu praviti budalu onda stvarno treba jednom popizditi i tražiti šefa poslovnice i pare |
U pitanju je 3850, a ponuđena 4830 druge firme jer je 3850 EOL. Slažem se da je 4830 jača, ali i razlika u lovi je dupla. Osim toga, u vrijeme kupnje 3850 je bila top grafa, a 4830 to nikad nije ni bila obzirom da ju je u mnogim testovima derala i nazivno slabija 4770 te su u opticaju odavno bile 4850/4870. Očigledno se žele riješiti robe koja ne ide.
Kao što sam rekao, frend ide do kraja. |
Samo da ne dobije onu žensku inspektoricu. :)
Puno srece, i javi rezultat. :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:06. |