![]() |
|
1 privitaka
...in the meantime...
Jensen u pozadini kuha refresh Ampere-a (Ampere v2?) sa duplom kolicinom vrama (kako su mnogi leakovi ukazali) koje bi po svemu sudeci mogle biti proizvedene u TSMC 7nm+ pp-u 🤔 |
Točnije 23.976 FPS :D
Citiraj:
20 GB sigurno dolazi, ali da su odjednom u milosti TSMC-a, teško, pogotovo jer je njihov 7nm proces kompletno bukiran. |
Kaj se tiče novih kartica s većom količinom memorije, to je i dalje Samsung 8nm u pitanju, a za TSMC izuzev A100 čipa, nVidia se može samo moliti u ovom trenutku.
U slučaju da im se TSMC na neku foru i nakon propale ucjene (ipak) smiluje za sljedeću godinu, onda je to još jedan dodatan šamar postojećim i potencijalnim kupcima. |
Citiraj:
|
Je, AMD ide na 5nm za Zen 4 sljedeće godine, tj. odmah nakon kaj Apple dobi svoj dio 5nm kolača za nove telefone. Za nVidiju je tak jasno da su se sjebali.
|
Citiraj:
|
Budemo vidjeli, ali ako AMD-u uspiju trenutni pregovori za kupnju Xilinxa koji svoja FPGA rješenja također bazira na TSMC 7nm, pitanje je da li bude uopće išta ostalo za druge, čak i kad se AMD makne na 5nm.
nVidia bi da je orginalno išla na 7nm TSMC za Ampere, u prvom redu dobila nižu potrošnju i bolju dostupnost, tj. veću dobavljivost. Nažalost, sad su tu di jesu sa Samsungom. |
Citiraj:
|
Pitanje je koliko bi im TSMC 7 nm(+) pomogao da dignu taktove. A100 chip, iako osjetno veći od GA102, ima TDP od 250 W ali base clock je 765 MHz. Dok verzija s base clock od 1410 MHz ima 400 W TDP. Ampere jednostavno nije gaming kartica, tako da i nekim čudom naprave refresh na 7 nm, vjerojatno će potrošnja ostati dosta visoka a taktovi oko 2 GHz.
|
1 privitaka
Ako netko zeli :D
|
Ne znam kakvu su joj performanse u odnosu na 3080, ali mi se čini neisplativa jer je 3080 samo 100€ skuplja (14%), a razlika u performansama je sigurno veća od razlike u cijeni.
|
nvidia trola kupce na najjače?
|
trola samo ovih par s foruma koji su pravili prednarudžbe zotaca i slično
|
I još jedan razlog zašto nevalja trčati pred rudo:
https://www.techpowerup.com/273302/n...m-tsmc-in-2021 |
pobogu, jel vi pročitate bar zadnjih par postova prije objave nekog članka? :D isti članak na sve strane
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kaže australski Stevica (u onom R5 3600 + RTX 3080 videu) da već posjeduje RTX 3070, te da se odnos sa cpu - može očekivati sličan 2080Ti.
|
Na pitanje s cim se grijete do ove godine odgovor je bilo klima.
Od ove godine odgovor je ASUS TUF RTX 3080.... Treba nac nacina za grijat vodu u bojleru s ovim cudom jer mislim da se u tome krije pravi potencijal! |
Bla bla bla:
|
Citiraj:
|
Leak iz RGT kaže 3060Ti razina 2080, izlazi u 12. mjesecu sa AiB cijenama $350-$450...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Pa jel vi čitate temu uopće prije nego što nešto postate? Istu vijest je objavilo jedno pet-šest ljudi, samo na ovoj stranici valjda.
|
|
:lol2:
|
Došlo je i meni, ali sam se nekako suzdržao xD
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:01. |