PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

2 die 4 04.04.2012. 12:50

Citiraj:

Autor cuks (Post 2136926)
Vidio jutros. Kazu ljudi da se cajger zaustavio na 170kmh.

Pa gdje si to pročitao, mislim ako je istina onda je stvarno retard žešći i nezaslužuje da sudjeluje normalno više u ovom društvu (ne zanima me kakav je bio do tada):hitthewal:

Cuky 04.04.2012. 12:54

Medju komentarima na nekom portalu, mislim da je 24sata. Jedan od ocevidaca je to izjavio.

SileTzar 04.04.2012. 12:54

Pustite ta nagađanja, nemojte bit babe, ljudi sad pričaju da se htio lik ubiti, pa ovo ono.
Onaj retard razmatra da li bi aluminij pukao, da, da je bio aluminijski bajk ustao bi i odvezao se na njemu.
Ovo što se desilo je katastrofa, nigdje više nisi siguran.

Cuky 04.04.2012. 13:33

Pa to je mogao biti bilo tko od nas. Na tom dijelu ceste je ogranicenje 40kmh, a ovaj se dovezao minimalno sa 100-tkom buduci da je odvalio 2 semafora, ogradu, stablo i biciklista.

I onda murja bicikliste proganja. Sta rec.

Lovrix 04.04.2012. 15:17

Taj molecule je fakat kreten , sam gluposti piše.

Nego , ide netko sutra ne Sljeme , vrijeme svejedno , samo da nije nočna :D

Renesis 04.04.2012. 16:04

ja bi isao popodne, iako prognoza nije bas najbajnija...

Vuco 04.04.2012. 20:35

Stavio danas na bajk zračni shock od X-fusiona. Definitivno je lakše pedalirati na tome, a da ne velim kad se kompresija zaključa i postane skoro pa lockout dok se ne stisne jače.
Još je i 190x57mm dimenzija, tako da na suspenziji daje sada 171mm stražnjeg hoda (ništa ne udara).

No nekako ima lagano primjetan top out, te kad krene kompresija, kao da je neki luft u shocku (tipa IFP komora). S time da je jako progresivna opruga i jako se teško stisne do kraja.
Da je moj, otvorio bih ga i provjerio što je, ali ovako, platiti pa ga otvarati malo teže...

Lovrix 04.04.2012. 20:54

Jel mi se isplati dat 50kn više za XTR kazetu nasparm XT-a?
XTR je 300kn , XT je 250kn , obje su u stvarno super stanju , 400km prešle.
XTR je lakši 70 grama , i navodno dosta izdržljiviji zbog titana i nekog premaza. Dok XT ima 2 zuba više.
Ahh , šta uzeti , koju kapetu kuziti?!

Irvin 04.04.2012. 20:55

Sljeme-četvrtak?

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2137036)
ja bi isao popodne, iako prognoza nije bas najbajnija...

Elem, i ja sam konto sjutra, a ovo što vele na prognozu je prava stvar: kiša sredinom dana, pa nije lav :goood:

Kad se konta krenut??

Renesis 04.04.2012. 21:50

a nemam pojma, sutra bi trebao u sloveniju, samo ne znam dal ujutro ili popodne :D a i kisa ne znam kad ce padat... a namontirao sam the one gore, i sve me zanima kako koci kad se spali kako treba :)

zubich 04.04.2012. 21:56

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2137220)
Jel mi se isplati dat 50kn više za XTR kazetu nasparm XT-a?
XTR je 300kn , XT je 250kn , obje su u stvarno super stanju , 400km prešle.
XTR je lakši 70 grama , i navodno dosta izdržljiviji zbog titana i nekog premaza. Dok XT ima 2 zuba više.
Ahh , šta uzeti , koju kapetu kuziti?!

ne vjerujem u ove priče o duljoj izdržljivosti xtr-a, a ni o titanu na njemu... prije da će to biti amulini i da znatno kraće traje nego XT...

XT je dobro poznati best-buy (osim deoreta i slx-a :D )

De5tr0yer 04.04.2012. 22:00

Lovro: s kojom ćeš bit brži? :)

Nik 04.04.2012. 22:01

Sutra i ja idem u Sloveniju, 10:30-11h, ali to ovisi o vozacu koji mi dostavlja paket.
OK, kladim se da vam nista nije jasno :D

Narucih stitnike na postno lezece iz Factory Storea, ovi poslali po nekoj kurirskoj sluzbi (vjerojatno imaju s njome deal, dostava je free...jucer ih zvao i kaze lik da do sada jos nisu tako slali = odmah sam znao da ce biti problema).
Evo problema --->Takvu privatnu posiljku posta ne zeli preuzeti, ovi (dostava) me zovu na mob, a mob u autu a ja u vinogradu :D

Ako mislite da je ekipa u bajkmaniji spaljena i zbunjena, nakon tel. razgovora s likom u ducanu imam dojam da ovima nisu ni do koljena. Naravno tipovi su poslali paket bez da me obavijeste na mail ili u online status narudzbe...a ja nek pogodim gdje je paket.

Na svu srecu ovi kaj dostavljaju su pametniji pa se sutra s vozacem trebam dogovoriti gdje se nadjemo u Brezicama.
Triper kombinacija na kvadrat...ali za Kayle Strait u cijeni od 29€ se isplati :D
...nadam se da Ales ima pedale na lageru, tak da ubijem 2 muhe jednim udarcem.
Mjesta u autu ima, ne ;)

Lovrix 04.04.2012. 22:04

Uzel bum XT , jeftinija je i ima više zubi , a Zmija veli da je puno izdržljivija.

De5tr0yer 04.04.2012. 22:07

Ja bi isto tak napravio. Sad imam XT kazetu i ugodno me iznenadila, mislio sam da će prije vrisnut. Znači kazeta iz 2008. godine još nije ni počela pokazivati zube :D

Cuky 04.04.2012. 22:11

Evo jos jednog s xt kazetom :D

Moja je isto koristena i skoro nova :)

Lovrix 04.04.2012. 22:34

Ma več imam XT kazetu , ima 4000km i nijednom nije prana , s tim da je vožena prije neg je kod mene došla. A nije da je uništena , još ima mesa , barem 2-3k km

JackZg 04.04.2012. 22:59

NIk i ja bi ih narucio, da sam bar znao da ih uzimas... Kaj mi sad preporucas da napravim, trebao bi kod nekog u sloveniju na adresu jedino tak...to bum nasao nikad, cijena je bomba i to jos u xl velicini, taman :)

Nik 04.04.2012. 23:14

Narucio sam to na blef i cekao da vidim sto ce biti, tak da nisam javno objavio...i dobro da nisam vidis komplikacija.
Prvo jedan dan nitko nista nije trzao, pa sam ih nazvao. Tada kroz razgovor s vrlo zbunjenim djelatnikom (uopce nije kuzio sto ga pitam i na koji nacin narucujem, kao da s mutavcem pricam) jos uvijek nisam znao prolazi li narudzba ili ne...sve do danas dok nisam pricao s vozacem (koji je takodjer zbunjen, jer na upit s kim pricam i gdje radite tip nije odgovarao vec mi tupio da mi u HR moramo znati da SLO posta ne prima privatne posiljke i lik uopce ne reagira na moje upite - te sam na kraju zakljucio da je to nekakva privatna osoba :) koja je vratila paket na "nase" skladiste...na koncu sam mu se ispricao na smetnji i odpilio ga u stilu tko hebe stitnike :)).

Predvecer me napokon nazvao jedan suvisao tip (sef/vlasnik dostave) i objasnio kod koga je paket, s kim sam razgovarao i zasto posta ne preuzima paket te kad da zovem i koga i da to preuzmem tamo gdje se dogovorim.

Mislim da ti nema druge nego naruciti kod nekoga u SLO, ili nazvati ducan i dogovoriti slanje tako da posta primi paket (i eventualno platiti dostavu)...ali ako ti se javi ovaj lik koji i meni qrac ces dogovoriti :D

JackZg 04.04.2012. 23:24

Citiraj:

Autor Nik (Post 2137343)
Narucio sam to na blef i cekao da vidim sto ce biti, tak da nisam javno objavio...i dobro da nisam vidis komplikacija.
Prvo jedan dan nitko nista nije trzao, pa sam ih nazvao. Tada kroz razgovor s vrlo zbunjenim djelatnikom (uopce nije kuzio sto ga pitam i na koji nacin narucujem, kao da s mutavcem pricam) jos uvijek nisam znao prolazi li narudzba ili ne...sve do danas dok nisam pricao s vozacem (koji je takodjer zbunjen, jer na upit s kim pricam i gdje radite tip nije odgovarao vec mi tupio da mi u HR moramo znati da SLO posta ne prima privatne posiljke i lik uopce ne reagira na moje upite - te sam na kraju zakljucio da je to nekakva privatna osoba :) koja je vratila paket na "nase" skladiste...na koncu sam mu se ispricao na smetnji i odpilio ga u stilu tko hebe stitnike :)).

Predvecer me napokon nazvao jedan suvisao tip (sef/vlasnik dostave) i objasnio kod koga je paket, s kim sam razgovarao i zasto posta ne preuzima paket te kad da zovem i koga i da to preuzmem tamo gdje se dogovorim.

Mislim da ti nema druge nego naruciti kod nekoga u SLO, ili nazvati ducan i dogovoriti slanje tako da posta primi paket (i eventualno platiti dostavu)...ali ako ti se javi ovaj lik koji i meni qrac ces dogovoriti :D

Dobro si ti jos i prosao:)

Ja bum narucivao jedino ak nadem nekog iz slov, a to je ravno nuli :)

Cuky 04.04.2012. 23:37

Citiraj:

Ja bum narucivao jedino ak nadem nekog iz slov, a to je ravno nuli :)
Nesto su decki spominjali da bi Ales preuzeo paket, vrijedi probat? :)

JackZg 05.04.2012. 00:02

Citiraj:

Autor cuks (Post 2137360)
Nesto su decki spominjali da bi Ales preuzeo paket, vrijedi probat? :)

Nekak mi je bed pitat alesa dal mi moze preuzet paket :) Jedino kaj sam kupio kod njega su slx-ice za koje mi je duzan 20 e ;)

Izet Fazlinovic 05.04.2012. 00:19

Pozz, imam jednu molbu.
Sestra me davi za bicikli vec par dana, a meni je to sve isto. Pa ako može neka preporuka ako se netko razumije u zenske bicikle :) . Znaci zenski bicikli sa ili bez kosare (svejedno) do 2500kn.
Imam sljedece linkove: 1, 2, 3.

Moze usput komentar i za ovaj muski.
Hvala

zgmmax 05.04.2012. 09:41

Kod ovih zenskih vrijedi: Koji joj je najljepsi neka njega uzme :D

Onaj muski ne vrijedi te pare da ti ga netko i pokloni, gledaj dal ima negdje za kupiti GIANT Rock ili gledaj nakamure ili genesise u intersportu.

JackZg 05.04.2012. 11:03

Jel ide tko na sljeme danas na kraju?

Vuco 05.04.2012. 11:47

Citiraj:

Autor JackZg (Post 2137556)
Jel ide tko na sljeme danas na kraju?

Vele kišu za 15min :D

EDIT:
Sad će Sile reći da sam provokator i mučki lažof, ali nema te postaje koja ne prognozira kišu :)

zgmmax 05.04.2012. 11:56

Di kazu da ce kisa? Ja gledam tu i ne vidim da tlak pada.

Renesis 05.04.2012. 12:00

ja ako cu ic, ic cu oko 5-6 na neku voznjicu malo.

EDIT: sa zagorske sljemena je vec sad sve mutno i vidljivost je jako losa, tako da :)

Lovrix 05.04.2012. 12:57

Ja ne idem danas , sutra idemo ja i Destroj , ali također idem u subotu , ponedeljak i možda nedelju :D

jed2i 05.04.2012. 14:30

Ja sam za nedjelju i ponedjeljak :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:40.