PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Pomo 07.05.2016. 15:33

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 2923279)
Uzeo sam Auris 1.4D iz 2007me s 120tkm, od opreme je imao sve sta sam zelio, dvozonska klima, i straznji parking senzori
danas rijesio kupoprodajni, ostatak rjesavam drugi tjedan

nego dobio sam samo jedan kljuc, zna li tko u rijeci gdje mogu napraviti rezervni kljuc a da nije ovlasteni servis, posto je kodiran

http://belga.hr/kodirani-auto-kljucevi/toyota.html
Ako nije neki od ovih odi se bar raspitat kod tipa.
Koliko je meni rekao, cca pola cijene od ovlaštenog za Fijat, za Toyotu neznam.
Nego jel' znaš što je s drugim ključem?
Da nebi auto noge dobio preko noći :D

X-Plosiv 07.05.2016. 19:20

Kakav je to zvuk?

Dottore 08.05.2016. 19:58

Ford je stavio sve UK novinare na platnu listu :D

mamutarka 08.05.2016. 20:42

sad se vozim po ZG i kraj mene na zelenom valu Ford Raptor, američke tablice

kriste kakva grdosija, jedva je stao u jednu traku, wants :D

http://i.imgur.com/cGb6quY.jpg

syss 08.05.2016. 21:12

pa šta nije to onaj neki košarkaš?

Gabre 08.05.2016. 22:08

Kako su te trake uske po zagrebu, uzas.
Takav pickup ovdje uopce ne izgleda veliko. Taj je i liftan malo izgleda

MAGARAC 08.05.2016. 22:44

Trebas tek vidit parkinge u centru. Ne samo da su uski nego su i kratki, pogotvo paralelni. Nema sansi to parkat u centru osim ak nade garazu..

1v@n 09.05.2016. 00:19

Pitanje je u koju garažu to može i uć. U importanne galeriju sam siguran da ne može :D

mamutarka 09.05.2016. 00:33

nemam pojma ali ovo i nekakve zvukove proizvodi, znači kraj njega sam na semaforu minutu bio, ko neki lav se glasa divlji, ne zajebavam se, neš izlazi iz njega :D

bertone 09.05.2016. 00:34

Prije nekih dva sata sjednem u auto (Ibiza 6L), upalim auto i svjetla i nakon pola minute mi se ugasi desna žarulja (xenon) pa se onda nakon 15-ak sekundi ponovno upali i opet nakon pola minute ugasi :hitthewal:

... izađem iz auta ne svijetli, ugasim svjetla (ostavim upaljenu poziciju) ponovno upalim kratka i opet isto, pola minute desna žarulja svijetli pa se ugasi i nakon 15-ak sekundi upali i opet se nakon pola minute ugasi ali se više ne pali... :fuming:

... kako sam morao doma nisam više pokušavao s paljenjem i gašenjem nego se odvezao s jednom ispravnom žaruljom (lijevom) no primjetio sam tijekom vožnje da mi se u dva navrata desna žarulja upalila, kratko svjetlila i ponovno ugasila...

Ima li netko ideju u čemu je problem i ako može preporuka nekog dobrog auto-električara u ZG koji može utvrditi i popraviti kvar??

IcyTexx 09.05.2016. 02:19

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2923756)
Trebas tek vidit parkinge u centru. Ne samo da su uski nego su i kratki, pogotvo paralelni. Nema sansi to parkat u centru osim ak nade garazu..

Pa moze na dva paralelna. :D

karlo10 09.05.2016. 07:02

Citiraj:

Autor bertone (Post 2923779)
Prije nekih dva sata sjednem u auto (Ibiza 6L), upalim auto i svjetla i nakon pola minute mi se ugasi desna žarulja (xenon) pa se onda nakon 15-ak sekundi ponovno upali i opet nakon pola minute ugasi :hitthewal:

... izađem iz auta ne svijetli, ugasim svjetla (ostavim upaljenu poziciju) ponovno upalim kratka i opet isto, pola minute desna žarulja svijetli pa se ugasi i nakon 15-ak sekundi upali i opet se nakon pola minute ugasi ali se više ne pali... :fuming:

... kako sam morao doma nisam više pokušavao s paljenjem i gašenjem nego se odvezao s jednom ispravnom žaruljom (lijevom) no primjetio sam tijekom vožnje da mi se u dva navrata desna žarulja upalila, kratko svjetlila i ponovno ugasila...

Ima li netko ideju u čemu je problem i ako može preporuka nekog dobrog auto-električara u ZG koji može utvrditi i popraviti kvar??

Makni taj aftermarket xenon šoder i stavi normalne žarulje predviđene za tvoj auto. :goood:

lowrider 09.05.2016. 07:09

Ak ti crkava žarulja, vjerojatno je do nje. Može biti samo ona ili balast. Ak imaš za probati, to ti je najbolje

bertone 09.05.2016. 08:26

Citiraj:

Autor karlo10 (Post 2923791)
Makni taj aftermarket xenon šoder i stavi normalne žarulje predviđene za tvoj auto. :goood:

Mudrac :D ... svjetla su takva tvornička, odnosno original :fiju:

http://slikodjel.linuxzasve.com/i/15...KFJ_thumb.jpeg

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2923793)
Ak ti crkava žarulja, vjerojatno je do nje. Može biti samo ona ili balast. Ak imaš za probati, to ti je najbolje

Kvaka je da ne znam kako bih to provjerio jer da bi se došlo do prednjih farova treba skinuti prednji branik i još štošta... a i nemam potreban alat za to :hitthewal:

Vuco 09.05.2016. 09:05

Ima za ksenone čovjek u Kustošiji, mislim da je vrh što se istih tiče u Zagrebu i okolici. Samo ne znam točno adresu...

EDIT:
Branimir 098 609 787 kaže prijatelj koji je kod njega na BMW-u sređivao ksenone i dobro mu je napravio posao.
Ulica se zove Horvatnica.

https://sites.google.com/site/upalixenon/ - Stranica je iz 91', ali pokazuje radove.

lowrider 09.05.2016. 09:16

Uf, ak treba branik i far skidati to je banana. Al mislim da je do žarulje. Ak ideš u servis, to bude skupo, barem 1000-2000kn. Ak imaš frenda mehaničara da ti to raskopa, pa si sam kupiš žarulju, prođeš dosta jeftinije. Imaš na Njuškalu croxenon lik, ima svašta, originalne Philips, zamjenske Kineze itd.
I ovisno koja je žarulja, d1s, d2s itd.
Mi smo mijenjali na A4 d4s 2000kn komad

karlo10 09.05.2016. 09:52

Nisam znao da ta dolazi sa tvorničkima, kad &L ukucaš ne pokazuje ni jednu s xenonom. Isprika.

mislav_os 09.05.2016. 10:54

Da, stvarno je raritet. Prvi put vidim takvu Ibizu sa OEM xenonima :D

G3 via Tapatalk

adaksinjo 09.05.2016. 11:19

sve se moze kad se kod konfiguriranja novog vozila u salonu prilikom biranja dodatne opreme dobro nadoplati :)

Gabre 09.05.2016. 13:40

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2923812)
Ima za ksenone čovjek u Kustošiji, mislim da je vrh što se istih tiče u Zagrebu i okolici. Samo ne znam točno adresu...

EDIT:
Branimir 098 609 787 kaže prijatelj koji je kod njega na BMW-u sređivao ksenone i dobro mu je napravio posao.

https://sites.google.com/site/upalixenon/ - Stranica je iz 91', ali pokazuje radove.

Da da, jos ga zovu Jens.

Ima farove u malom prstu.

bertone 09.05.2016. 13:49

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2923812)

EDIT:

Hvala... sutra se zaletim kod njih jer sam jutros usput svratio do dva auto električara i ...

... prvi je rekao da nisu nikad to radili na tom modelu auta, da ne znaju što bi moglo biti i da ne bi petljali po tome, ali su mi preporučili drugoga...

... koji je na prvu pokazao volju rekavši da nema mogućnosti dijagnosticirati gdje je kvar no da može zamijeniti mjesta ili žaruljama ili balansima i na taj način probati detektirati kvar no kad je vidio auto i da nema mjesta pod haubom ni za čačkalicu te da mora ići dolje prednji branik i kompletan far van naglo je izgubio volju i preporučio mi je ovlašteni servis :roller:

EDIT: Nazvao sam lika i dogovorio za iduću srijedu pa bumo vidjeli :)

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2923815)
Uf, ak treba branik i far skidati to je banana. Al mislim da je do žarulje. Ak ideš u servis, to bude skupo, barem 1000-2000kn. Ak imaš frenda mehaničara da ti to raskopa, pa si sam kupiš žarulju, prođeš dosta jeftinije. Imaš na Njuškalu croxenon lik, ima svašta, originalne Philips, zamjenske Kineze itd.
I ovisno koja je žarulja, d1s, d2s itd.
Mi smo mijenjali na A4 d4s 2000kn komad

Trebao bih još provjeriti ovlašteni no po informacijama koje sam dobio od poznanika, ako je žarulja onda je oko 2000 kn, ako je balans onda oko 2500 kn... na što još ide 2,5 radna sata po katalogu vremena potrebnog za izmjenu/popravak... cifre mi jesu malo tu-mač no opet, to je ovlašteni servis

Citiraj:

Autor karlo10 (Post 2923825)
Nisam znao da ta dolazi sa tvorničkima, kad &L ukucaš ne pokazuje ni jednu s xenonom. Isprika.

Ma nemaš potrebe za isprikom, pa nabacio sam smajl jer osim moje koliko znam u ZG postoji još par komada tako da se izgube u masi :)

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 2923840)
Da, stvarno je raritet. Prvi put vidim takvu Ibizu sa OEM xenonima :D

G3 via Tapatalk

Nije znao ni lik u STP prije par godina kad me nije pustio na tehničkom jer je mislio da su aftermarket :D

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2923851)
sve se moze kad se kod konfiguriranja novog vozila u salonu prilikom biranja dodatne opreme dobro nadoplati :)

Istina, kad sam kupovao auto imali su u ponudi čak i tvornički čip tuning na koji su davali tvorničku garanciju ili tvornički predviđene dodatne spojlere i ostale điđe no to nisam htio jer mi je cilj bio izvana dobiti običan auto kakvih ima na stotine, a iznutra i ispod lima... e pa to se ne vidi, ali se osjeti :D

adaksinjo 09.05.2016. 14:22

osim ksenona, koje si sve đinđe uzeo? :D

zkljaja 09.05.2016. 16:21

130hp PD TDI? :drool: :)

Dottore 09.05.2016. 16:59

@bertone
Da nije valjda možda masa?

Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta

bertone 09.05.2016. 18:28

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2923922)
osim ksenona, koje si sve đinđe uzeo? :D

Ono bitno: veći diskovi na svim kotačima, tvornički spušten ovjes, alu. 16" umjesto 17" kotača (s 17" je previše upadao u oko), hidraulični umjesto električnog serva, manualni mjenjač s pet umjesto šest brzina
Manje bitno (ili nebitno): sportski sicevi, automatska klima, tvor. audio s osam zvučnika, one el. pizdarije tipa senzora kiše/brisača, samozatamnjujučih retrovizora, vanjski grijani i el. preklapajući, tempomat,... i ma ima još hrpa sitnica koje su se tada bile na popisu doplata, a danas su normalna stvar...

... iako mi taj auto nije bio prvi izbor no ljudi iz Škode nisu imali sluha za moje želje pa sam odabrao Seat. Prvi izbor je bila Fabija RS, ali karavan no nisu mi je htjeli napraviti :)

Citiraj:

Autor papčić (Post 2923950)
130hp PD TDI? :drool: :)

Da, stari PD s osam ventila, ali ima samo 128 KS :) i 310 Nm

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2923962)
@bertone
Da nije valjda možda masa?

Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta

U mehaniku se razumijem malo, u struju nikako... moj doseg rada na autu je da svakih 8-9 k km odvezem auto da naprave servis, dva puta godišnje odvezem auto da promijene kotače (ljeto/zima), tu i tamo dolijem tekućinu za pranje stakla i napunim rezervar kad se upali lampica... e da, i operem ga tu i tamo :)

tech 09.05.2016. 21:56

Gdje u ZG otić na izmjenu plina i ulja u klimi?

mamutarka 09.05.2016. 22:21

Bas sam jucer frendu na isto pitanje odgovarao, on sutra ide ovdje http://www.autoklima-hrastinski.hr pa ce mi javit kak je proslo

Mirkopoter 09.05.2016. 22:56

Zna li netko aplikaciju za provjeravanje cijena goriva na benzinskim u Zg-u?

gregory 09.05.2016. 23:03

Min-go

Sent from my p4 using Tapatalk

Dottore 09.05.2016. 23:09

Citiraj:

Autor bertone (Post 2923980)
Ono bitno: veći diskovi na svim kotačima, tvornički spušten ovjes, alu. 16" umjesto 17" kotača (s 17" je previše upadao u oko), hidraulični umjesto električnog serva, manualni mjenjač s pet umjesto šest brzina
Manje bitno (ili nebitno): sportski sicevi, automatska klima, tvor. audio s osam zvučnika, one el. pizdarije tipa senzora kiše/brisača, samozatamnjujučih retrovizora, vanjski grijani i el. preklapajući, tempomat,... i ma ima još hrpa sitnica koje su se tada bile na popisu doplata, a danas su normalna stvar...

... iako mi taj auto nije bio prvi izbor no ljudi iz Škode nisu imali sluha za moje želje pa sam odabrao Seat. Prvi izbor je bila Fabija RS, ali karavan no nisu mi je htjeli napraviti :)

Da, stari PD s osam ventila, ali ima samo 128 KS :) i 310 Nm

U mehaniku se razumijem malo, u struju nikako... moj doseg rada na autu je da svakih 8-9 k km odvezem auto da naprave servis, dva puta godišnje odvezem auto da promijene kotače (ljeto/zima), tu i tamo dolijem tekućinu za pranje stakla i napunim rezervar kad se upali lampica... e da, i operem ga tu i tamo :)

Veće diskove veliš? Da nije možda 280mm? :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21.