PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

JackZg 01.04.2012. 22:47

Ja sam za utorak, ipak su praznici :)

murina 01.04.2012. 23:07

Jeste se smrzli danas?
Mene sunce kroz prozor prevarilo, pa sam išao samo u jednoj dryfit majici, proljetni setup :D Smrza se ko P

Nik 01.04.2012. 23:10

Ja nisam.
Na Lugarnici je termometar pokazivao +3°C, meni se cinilo da laze.
Kod tunela je bilo na suncu oko 10°C.
Meni je bio odlican dan za voznju, snijeg je dao onaj poseban stih, pogotovo kad je sunce probijalo kroz krosnje...vidjet cete ne filmicu.
Jedino cega je falilo je zelena vegetacija (dosta mi je ovog smedjila), jos tjedan-dva i imat cemo i to.

zgmmax 01.04.2012. 23:16

Meni je cak bilo i vruce.
Ujutro je bilo dosta hladno, na usponu mi je bilo vruce, a imao sam standardnu zimsku obleku.

De5tr0yer 02.04.2012. 00:13

I ja se opremio zimski bio, jedino sam stavio samo jednu majicu pod gornji dio. Došao doma, majica mokra skroz. Uspon je zahtjevan, ali je bome ovo vrijeme totalno čudno...

Nik 02.04.2012. 00:19

Danasnja istrazivacka voznjica:

SileTzar 02.04.2012. 09:31

Jao gle blok na 9:17 :goood: u NFL-u se rijetko vidi bolji :goood:

Pusa Tvrtko, drop je baš odličan, kad idemo opet :chears:

zgmmax 02.04.2012. 09:42

bas se lijepo vidi kak si ga zbloko :D

Za sljedeci vikend isto vec po malo istrazujem di bi mogli. Mozda na zagorsku stranu, pa prek Sesveta doma :D

2 die 4 02.04.2012. 10:30

Sile, nekako si ostavio dojam kao da nisi uživao u ovoj vožnji!?
Gore na onom brdu si izgledao kao da si umro :D

zgmmax 02.04.2012. 10:32

Uzivao je. Sam kaj nije htio priznat :D

Cool video

Cuky 02.04.2012. 10:37

Odlican video, jos bolja boja rame :)

Trebali su pokusat slozit tubeless, bas me zanima kako bi im to poslo za rukom na videu :D

murina 02.04.2012. 10:44

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2135116)
Uzivao je. Sam kaj nije htio priznat :D

Cool video

prekul!

SileTzar 02.04.2012. 11:03

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2135114)
Sile, nekako si ostavio dojam kao da nisi uživao u ovoj vožnji!?
Gore na onom brdu si izgledao kao da si umro :D

Ma učinilo mi se da čujem neko krckanje u headsetu pa sam malo se približio da osluhnem :kafa:

crocus 02.04.2012. 11:08

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2135057)
Jao gle blok na 9:17 :goood: u NFL-u se rijetko vidi bolji :goood:

Pusa Tvrtko, drop je baš odličan, kad idemo opet :chears:

Idemo cim si kupis novi sic :P

zgmmax 02.04.2012. 11:15

Haha :D

SileTzar 02.04.2012. 11:18

To kad ćeš ti svoj rabljeni prodavat, ja sam siromašni student i nemam za novo :D

crocus 02.04.2012. 11:23

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2135188)
To kad ćeš ti svoj rabljeni prodavat, ja sam siromašni student i nemam za novo :D

Mislim da ce ti biti premali jer se upotrebom smanjuje... ipak si ti kalibar... :D

Flayer 02.04.2012. 14:16

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2134777)
Ima tko zainteresiran sutra za (polu)noćnu ? Cepao bih oko 19h tunel.

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2134781)
biljezim se sa stovanjem, a isto tak idem u utorak, vrijeme koje god, samo da se ide.

Morali budemo odgodit večeras vožnju buraz i ja jer doma starom treba neš pomoći.

Ak se kaj promijeni, javim :D

zgmmax 02.04.2012. 14:23

Pa od kuda sam vadite te izgovore :D

Koji ste vi muljatori pa to je nevidjeno :)

Lovrix 02.04.2012. 15:29

Sutra Sljeme u kolko? 11h tunel možda?

Vuco 02.04.2012. 17:06

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2135350)
Pa od kuda sam vadite te izgovore :D

Koji ste vi muljatori pa to je nevidjeno :)

Ja tek idem doma, a veli buraz da se doma napetost osjeca u zraku :D.
Problem je kaj je danas jedini suncani dan ovaj tjedan, tak da cu stvarno morat do vikenda cekat voznju...
Al vrata se moraju srediti, jebiga...

Nik 02.04.2012. 18:25

Ja sam danas odradio Sljeme ali pehaka i kad sam se spustio - na parkingu jedno iznenadjenje.
Tip se na romobilu spustio po 18-Bikca.

Pohrani.com

Nije nikakav delanac ili prepravka, vec serijska proizvodnja.

De5tr0yer 02.04.2012. 18:27

Di tog ima za kupit?

2 die 4 02.04.2012. 18:50

To je bilo prošlog ljeta na usporci na cvijetnom trgu predstavljeno, ima i manji "gradski" izrod ovog brdskog.
Probah ga malo, ali teško je đubre, i tada sam rekao da se na tome nebi usudio spustiti niz sljeme iako je vilja neka Santurova sa 38mm nogama ako se nevaram.

zubich 02.04.2012. 19:19

nisam čitao iznad, ali me zanima da li ide netko sutra na sljeme?

oko 10, ili 11h... sve jedno mi je!
ful laganini, tipa sat i pol koliko mi treba da ne umrem do gore, a dole možemo bilo gdje samo da je laganini, jer mi se neda brzo :D

rodney 02.04.2012. 19:29

Jel zna tko di bih mogao ne preskupo nabavit volan i lulu za bmx?
Rego sam se na bmx.hr, i ima neki trznjak, ali su sve djeca debili, ja njemu daj broj racuna, oni meni daj face, i sl..
Vec se sa cetiri covjeka nisam uspio dogovorit, tj jesam, ali onda neispostuju
(nadjemo se za vikend - pa nema odgovora vise, pa saljem ti u pon, pa umre i sl...), pa nemam vise zivaca...

D.O.M.I. 02.04.2012. 19:37

Braćo biciklisti iz ZG-a, evo sutra jedne hvale vrijedne akcije, bilo bi se dobro odazvati :)

http://www.facebook.com/events/405561686121521/

Citiraj:

Anti-ping-pong prosvjedi

Ovaj put ćemo održati čak dva prosvjeda. Jedan ispred Gradskog poglavarstva, a drugi ispred MUP-a - ispred dvije institucije koje s nama igraju ping-pong i peru ruke od odgovornosti za besmislena globljenja biciklista.

Ovaj prosvjed nije kritična masa. Ovo je pravi pravcijati biciklističko-sindikalni prosvjed - a kakav bi to prosvjed bio bez zviždaljki i fućkaljki - PONESITE IH! Okupljamo se u 17h ispred poglavarstva i tamo ćemo uručiti svoje zahtjeve. Zatim u 17.30 završavamo prosvjed. Sljedeći prosvjed je u 18h ispred MUP-a u Heinzelovoj. Do tamo neka svatko dođe kako zna i umije - DO MUPa DOLAZIMO INDIVIDUALNO! Ali neka svi, baš svi koji budu biciklom poštuju SVA PRAVILA. Ako na vašoj ruti postoji biciklistička staza - koristite ju. Kad staza prestaje, pređite na cestu ili gurajte bicikl. Ako nije označen prijelaz na cesti - siđite i gurajte. Ako staze uopće nema, vozite desnim rubom kolnika. Ako trebate pritisnuti gumb na semaforu - siđite s bicikla i pritisnite gumb. Ovaj teatar apsurda bit će zabavan i indikativan koliko je suludo očekivati poštovanje pravila bez da su za to stvoreni uvjeti :)

ZAŠTO PROSVJEDUJEMO:
Kampanje "očistimo pločnike od biciklista" smo vidjeli. Kampanje "zaštitimo bicikliste na kolniku" nismo. Nas bicikliste globe jer ne vozimo po pravilima, a mi to često ne možemo iako hoćemo. Poštovati pravila često znači ugrožavati svoj život isto kao što poštovati pravila često znači uništiti smislenost i užitak vožnje na biciklu. Bez adekvatne infrastrukture ili poštivanja pravila svih sudionika u prometu ne može se od nas očekivati da ih poštujemo.

Kad i postoje označene staze, one su nefunkcionalne, loše označene i često blokirane ugostiteljskim objektima, autobusnim stanicama i policijskim vozilima. Zašto izgrađivanje i unapređivanje infrastrukture za bicikle ne bi postao prioritet, nego je to sada globljenje onih koji su žrtve sadašnje situacije.

Kad smo se žalili na situaciju, postalo je jasno da sve institucije peru ruke. Predstavnici Grada kažu da bicikliste globi MUP te da oni nisu odgovorni za to. Predstavnici MUPa kažu da samo provode zakon i da se žalimo Gradu na manjkavost infrastrukture. Grad već dulje vrijeme usprkos obećanjima nije izgradio niti jednu funkcionalnu stazu – sve se svodi na kozmetiku i farbanje nepovezanih žutih crta. MUP se slijepo drži zakona i ne želi uvidjeti da biciklisti nemaju alternative doli kršenja pravila.

Iako volimo ping-pong, ne volimo da ga s nama igraju. Vrijeme je da se institucije nađu na kavi, soku ili partiji ping-ponga i da se dogovore kako riješiti problem manjkavosti infrastrukture s jedne strane i besmislenosti poštivanja zakona s druge strane.

RJEŠENJA KOJA PREDLAŽEMO:
1)Hitan početak izgrađivanje kvalitetnih biciklističkih staza uz brze ceste ili usporavanje prometa motornim vozilima tamo gdje nije moguća izgradnja staza
2) Tražimo od policije da ako očekuje bicikliste na kolniku, da ih tamo i štiti
3) Izmjenu nadležnih zakona kako bi se biciklizam poticao i bicikliste štitilo, a ne obeshrabrivalo i kažnjavalo.

murina 02.04.2012. 19:51

Citiraj:

Autor Nik (Post 2135493)
Ja sam danas odradio Sljeme ali pehaka i kad sam se spustio - na parkingu jedno iznenadjenje.
Tip se na romobilu spustio po 18-Bikca.

http://www.pohrani.com/t/m/SO/3UdGj7Ep/romobil.jpg

Nije nikakav delanac ili prepravka, vec serijska proizvodnja.

Pila! Baš bi volio isprobati

Neo-ST 02.04.2012. 20:06

Jel zna tko gdje kupit šta manje, lakše, tanje prednje svjetlo bijele ili crne boje, da svijetli bijelo naravno? Gledam po ovim dućanima ali ništa, a na Enduru sam imao ovakvo i sad ga više ne mogu naći: http://www.pohrani.com/f/3W/Oq/2xu2U...1103130938.jpg

Nik 02.04.2012. 20:15

Pun ebay i dealextreme, cijene 2-3$ za par. - max 5$

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:17.