![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zna li netko da li se Bregana u doba ovih gužvi da zaobići ovim prijelaznom? Je li se uopće da tuda proći?
Maps |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vjerojatno mu kvari vizualni dojam :)
|
Citiraj:
+ što je ručna kočnica što se tiče broja mehaničkih dijelova jednostavnije izvedena pa je manje podložna kvarovima/problemima. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo moram se pohvaliti, odradio jedan sitni informatički posao za jednog poznanika, čovjek je šef prodaje u jednoj tvrtki za prodaju mercedesovih dijelova za kamione i automobile.
Uglavnom, prebacio sam mu nešto s jednog eksternog na drugi, instalirao 2-3 programa koji su došli u image-u, znači ništa strašno. Jučer dođem doma s posla čekaju me 4 para brisača bosch aerotwin, svi filteri i ulje po 2 para :D E pa, hvala lijepa :D |
I moja Fiesta ima iza bubnjeve pa je još Sport model, ali zamisli, nisam osjetil nekih problema kod kočenja. I kak vele dečki, jeftinije je sigurno za održavanje.
Jedino estetski nije na visini, ali opet draže mi i to, nek bembura karavan iz minkena, s 200 t km (i 100 skinuto) s diskovima iza :lol2: |
Jučer vozi Renault Megane RS 2011, mapiran na 260KS. Frend koji ga je kupio je vozio do sada OPC Astru, probao i nju voziti, ali megane. Agresivniji puno, adrenalin samo takav.
19" su gore, svaki kamenčić se osjeti, i kaže frend, 15k KM i odu gume. Ulazim ovdje s sporedne ceste na glavnu, skrećem desno u drugoj s jedno 80km/h, stisnem ga full auto doslovce jede cestu, ne kliže ni malo. Igračka za nas muške, samo takva. |
Koji argument. Jeftinije za održavati. :D Ja bi rađe da bolje koči. Osim toga zamisli da ti u neki flagship mob stave ekran iz one prve cigle. Radi uštede. I ona ti naplate kao da je zadnja riječ tehnologije.
|
I ovak je muka skinuti naslage prašine od kočnica s felgi ili felgi + ratkapa, sad da to još radim na dodatna 2 kotača bez neke realne potrebe...pa nema šanse :D
Citiraj:
|
Zar se moram citiriati? " nisam osjetil nekih problema kod kočenja"
Odkud ti da lošije koči? I onako nikad nećeš znati jer sam ST ima iza diskove, a opet ona ima drugačiji ovjes, masu i td., tako da me baš zanima kako bi argumentirao svoju tvrdnju. |
Citiraj:
btw prodaj Fiestu i kupi auto sa 4 diska pa ćeš vidjeti razliku :D |
Citiraj:
Lako je voziti samo ravno i onda hvaliti kako je dobra. Trebaš vidjeti kako se kližu na mokrom i stisnut jačei u zavoj. A ne ovako mlitavo s malo gasa sa dojmom ko Šumaher. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Citiraj:
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Citiraj:
Neki i neznaju kako funcionira bubnjevi. Samo što znaju da su spojeni na sajle,a ne vide da su spojeni i lajtunzi. Rotor bubnjeva duže traju nego normalni disk i jeftiniji za održavanje ( najčeće zahrđa opruge i dio mehanizma unutar bubnheva) Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Citiraj:
|
Da,crvena sa crnim krovom.Ima bubnjeve iza.
|
Citiraj:
Nemam niš protiv bubnjeva ali rađe iza imam kočnice ko i napred. Idemo napred ne nazad. Po tome auti ne bi trebali imati elektroniku ni klimu jel je trošak. Bolje bez toga ko 85te kad sam se vozio sa starim u stojki prema moru. Lagana kuhaona al je bilo jeftinije. haha |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na mojem autu je straga bubanj i na 160 tkm ni primisli o promjeni dok sam pločice jednom već promijenio kao i diskove. Problem bubnjeva je što se kod jačeg kočenja više griju i teže ih je protokom zraka ohladiti. Prednost im je što se kod neuravnoteženosti malo potokare i vozi dalje dok diskove, pogotovo samoventilirajuće možeš jednom malo potokarit i onda slijedi zamjena. Usput, nalijegajuća tarna površina veća je kod bubnjeva pa se uz nominalno istu silu postiže bolji efekt kočenja. Nisam htio pisati starinske nazive za dijelove ali za tvoj info, kočione obloge za bubanj nazivale su se "ferode" a bubanj "troml". Ferodo dolazi od stare robne marke Ferodo koja je počela s proizvodnjom kočnica za kočije krajem 19. stoljeća. Bubanj na njemačkom je Trommel. Dobro je znati...:goood: |
Da, bubanj bolje koči jer ima veću dodirnu površinu. AL samo za kočenja koja nisu jaka i uzastopna.
Veće silovanje, brzo se pregrije, procuri cilindar, zapeku pakne pa ne koči dobro. Očito nitko nije osobno slagao kočnice, bubanj je katafakingstrofa za slaganje u odnosu na disk, prvo skinuti bubanj dole, pa pakne i njihovi nosači, pa škare od ručne, pa poslije sve podesiti da ravnomjerno koči. Rijetko tko kod tokarenja bubnja mjeri max promjer koji on smije imati,a koji najčešće piše sa unutarnje strane. Kad je za tokarnje često je i za zamjenu Kod diska nema tih problema, ako gumica nije klipa oštećena i klip oksidirao, nema nikakvih problema u održavanju |
Dolazi i Polo i Corsa sa bubnjevima
A da je usporedivo,nije nikako,disk i bubanj. |
Citiraj:
Možda sam malo prestudiozno pristupio gumama za vozilo od 60kW, pričao danas i sa jednim vulkanizerom, njegova preporuka je bila pak Barum, za Falken Sinceru je rekao da se dosta brzo troše iz njegovog iskustva. |
@panoramix
Skidam kapu :) @lowrider Bubanj je noćna mora svakog početnika i mehaničara. :) Kad zna složiti i onda bude kao prst i nokat.. Nemoj zaboraviti da su i osljetljivi na vlagu. Čitaj hrđa. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Citiraj:
Disk kočnice su bolje od bubnja, razlika je u disipaciji topline u oba sustava. Dok će bubanj kočnice s vremenom biti prevruće zbog topline koja je "zarobljena" unutar bubnja, disk kočnice se hlade brže (posebno moderni rebrasti diskovi) i nude bolje kočenje pogotovo u extremnim uvjetima. Bubanj kočnice su jeftinije nego disk kočnice ali i puno teže za održavati/sastaviti. Disk u pravilu može savladati jače sile pa se i koristi kod većih i teretnih vozila (na svim kotačima) dok je bubanj češći iza, kod manjih auta. Ipak na kraju treba reći da zadnje kočnice nisu toliko bitne kao prednje i više znače za stabilizaciju auta kod kočenja nego za samo kočenje odn. zaustavni put. |
Citiraj:
|
Pa doboš je tak poznat i dobar da se rade i doboš torte. Za disk tortu još nisam čul, tak da... :D :D
Citiraj:
|
doboš je mislim srpska rijec za bubanj
|
|
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
Citiraj:
Pretpostavljam i nadam se da je na RS verziji malo drugačija priča... |
misliš da u republici srpskoj prodaju renaulte s direktnijim volanom? :D
|
Koje sredstvo koristite za čiščenje felgi?
Koristio sam Sonax i on mi je ok, ali me zanima jel ima nešto bolje? http://www.sonax.com/var/storage/ima...ait_padded.png |
Tko ti kriv kaj imas alu felge....zasto si fino ne nabavis obicne felge pa ces ustediti na dodatnim troskovima ciscenja i pogotovo ako dodje do ostecenja alu felge...:P
Isto tako treba po mogucnosti uzeti auto npr. bez klime...jer je isto jeftinije ga za uzdrzavati, nema punjenja klime, nema izmjena filtera, ako rikne kompresor je isto cifra boli glava. A i za zdravlje je bolje, s obzirom na temperaturnu razliku kad izlazis iz auta. /sarkazamOff Mislim da je bas sexy danas uzeti auto sa zadnjim bubnjevima....izgleda ono bas elegantno i zgodničko. Vidio sam izloženog onog mirsada...pardon seata ispred jednog hotela...cijena serijskog modela je bila oko 120-130 somova ako se sjecam i imao je zadnje bubnjeve....hell yeah...:facepalm |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:19. |