![]() |
Ne primiti, inspektoratu ministarstva gospodarstva za početak, pa udrugi potrošač i td.
Da li si dokumentirao tj snimio problem? Da li je prošlo više od 6 mjeseci od kako si kupio sluške? |
je, stare su od kad su izašle, 2 godine, tak da nema one fore na materijalni nedostatak prilikom kupovine
hm nisam dokumentirao, kak da to dokumentiram, jedino da snimam ekran i da se u LGS vidi da se na 5h remaining one gase, al to je ubiti već dokazano u zaključku servisa, da neštima nešto ali gle, njihov zaključak je da traju 16h, a u softweru kreću od 12, tu su se zajebali jer je to nemoguće tak da se iskreno nadam, nakon mog detaljnog objašnjenja, dao sam i kontakt svoj, da će mi pozitivno riješit ali eto nikad neznaš sa ovim našim servisima znači idući na redu je inspektorat MINGO pa potrošač, tenks |
Ako ti ne riješe, piši direkt Logitechu. G933 je premium proizvod i sramota da tako nešto prolaziš.
|
Registriraj sluške na Logitechu, napravi report, nakon 3 izmjenjena maila poslat će ti druge i bok.
|
jesam dečki, davno sam slao logitechu, ima 40 dana, nema odgovora, neki dan opet, ništa, neznam koji k..uvijek su odmah odgovarali
8.10. prvi claim https://i.imgur.com/TVVTKFF.jpg |
nastavno na moj slučaj
ovlašteni servis zamjenio bateriju na sluškama, ipak nije lažna reklamacija, lol mene zanima, u sluškama je ova baterija https://i.imgur.com/JUG5C4E.jpg (hvala kolegama s foruma) dal oni trebaju istu takvu stavit ili mogu očekivat možda neku ''neoriginal''? nisam još išao po slušalice pa čisto da znam |
Citiraj:
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Seems legit:
https://photos.app.goo.gl/sX9tEtDkKejjkp9g2 |
fala dečki, znači kad pokupim sluške, otvorim poklopac i vidim bateriju, koja je procedura ak nije logitech?
ne uzimam? uzimam? što kažem? 99% se nadam da su original, al eto kad sam tamo da znam kako se ponašat ako me zapadne |
Ja bi bio iznenadjen da netko proizvodi zamjenske baterije za G933 :) Imas plus sto si iz zga, ja bi u tvom slucaju uzeo, testirao i mjerio traje li kao sto treba trajati. Ako radi, odlicno! Ako ne, prvom prilikom nazad neka servis dokazuje proizvodjaceve tvrdnje
|
A ja upadam kao padobranac i brišem gluposti :)
|
Citiraj:
Službene spec. kažu da traju 12h bez osvjetljenja i sa volumenom 50%: https://abload.de/img/capture91kd5.png U teoriji, one onda i mogu trajati 16 sati ako ih stišaš na 10%, a mogu i dosta manje ako su pojačane. A kako piše, s vremenom baterija i slabi jer ima određen broj ciklusa punjenja. Mislim da ti mijenjaju bateriju samo da te skinu s dnevnog reda jer nemaju šta popravljati niti ti možeš reći točno koliko treba trajati baterija. To što softver nešto krivo pokazuje je moguće do OS-a ili samog softvera, tu oni ne mogu ništa. |
Gle stvar je u tome da se gase na 5h remaining, to je poanta cijele price
|
A koliko ih ti koristiš sati prije nego se ugase?
To je poanta, da li je trajanje baterije u skladu s predviđenim trajanjem od strane Logitecha, a to što softver nešto pokazuje krivo ne može servis popraviti. I čim si promjenio uvjete, pojačao ili uključio osvjetljenje, automatski se poništava predviđeno vrijeme od strane softvera. Ja bi rekao da je problem bugovit softver, a ne neispravan hardver, no dobro, vidjet ćeš kad se vrati sa servisa. |
koristim ih 12 sati, nemam zamjerke, rade one kolko trebaju, ali kad dođe na oko 5h remaining ugase se, i to me sjebe često (jednostavno tih 7 sati u softweru traje 12h u stvarnosti, ako me razuimiješ)
da su me bar poslušali u servisu i pustili još sat dva - ugasile bi im se Citiraj:
enivej, oni vole dokaze u microline servisu, pa ću lijepo doma upalit youtube, upalit sluške, stavit logitech gaming softwer na ekran, i pustit snimanje ekrana i otić afk. snimit će se to naglo gašenje na 5h remaining pa eto, bolje od toga nisam smislio :D |
Ako ti baterija zaista traje u skladu sa specifikacijama, ne vidim kako bi nova popravila stvar. Cini se kao softverski bug?
|
Citiraj:
naravno, možda nova baterija riješi stvar :D |
Danas odradio prvu kupnju u ADM-u.
Kupio matičnu ploču i usput cooler. Pošto nisam iz ZG najavio sam da ću naletit danas po matičnu i cooler da se nebi desilo da dojem a ono dobim kiflu umjesto matične. Transakcija prošla bez problema. Sve u svemu ugodno iskustvo. :) Nadam se da če tako i ostat. :D |
Prije pol godine kupujem budget gaming komp, h110 matična i G4560. Prije uvijek imao dobra iskustva s ADM-om i lijepo ih nazovem, pitam da li to mogu složiti, matična se mora updejtati bios sa bi radila s g4560. Kažu može, ali cca 100 kn je updejtanje biosa. Fala, ali neću iz principa dati 100 kn za 5 min posla i još 3 tisuće za komp.
Nazovem Futuru, kažem jel možete to napravit i dal naplaćujete? "Naravno, pa to moramo napraviti da bi komp radio, ne naplaćujemo". Futura je ono što je ADM bio prije 10 godina, nadam se da se neće pokvarit. |
radi 5min posla izgube kupca, bravo
|
Gdje su sad oni svi koji su branili ADM kad sam ja bio u krivu u vezi svoje reklamacije...lijeni covjeku napravit update biosa...dobro je to za marketing 👌🏻
Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk |
Citiraj:
Doduše trebao je updateat BIOS u cijeni. Iako, matične koje su izašle iz tvornice u 2017. bi trebale imati updatean BIOS, jer kolko se sjećam ja sam na frendovoj H110 updateao BIOS koji ima datum krajem 2016. Btw, Dobro iskustvo sa ADM-om, kupljeno par sitnih stvari parsto kuna u zadnjih mjesec dana, sve pet. Par stvari odmah isporučeno kako stoji na webu, jedne nije bilo iako je pisalo da stoji raspoloživa pa sam pričekao 7 dana, ali bez potrebe za dramom sam pričekao da dođe od dobavljača. Šteta što je ljudska psiha takva da će se loša iskustva uvijek pisati po forumima i pljuvati po trgovini u najvećoj mjeri, dok dobra iskustva ljudi neće pisati. (napisat će 1 od 100 trgovina u prosjeku). Nažalost osobno sam bio u doticaju u radu sa ljudima na više radnih mjesta i mogu reći da su ljudi takve picajzle i lažovi da to nema nigdje. Primjer, kad imam snimljen razgovor sa kupcem, a on mi tvrdi da to nije rekao i piše prigovor na moje ime. Malo sa offtopic, ali poanta je da ovaj cijeli podforum treba uzeti sa ogromnom rezervom što se tiče loših mišljenja. Priča uvijek ima dvije strane medalje. Sa ADM-om nisam imao nikada problema, jedni su od najdugovječnijih naših firmi i nadam se da će tako ostati. Nemaju sve stvari najjeftinije, jer nijedan shop nema, ali ono što imaju uvijek isporuče kak treba. Ako mi ikad i naleti neki problem u budućim kupovinama, a šta je tu je, u trgovinama rade ljudi, a ne roboti. Meljem gluposti, ali sam osjećao potrebu da napišem ovo iako bi to već svi trebali znati. |
Da sad ne quotam gore napisano od Nixis-a... ADM mi je i dalje draga trgovina i često kupujem kod njih, škrt sam iskreno, a oni su uvijek su među najpovoljnijima.
Prvo iskustvo koje sam imao s ADM-om, je prije 10ak godina dok su bili u onom podrumčiću. Došao ko klinac sa starcima u Zg po novi komp, kod njih smo bili oko 9h ujutro, damo popis komponenti i pitamo da li to možete složiti do cca 13h. I, komp je za par sati bio složen i mi ga pokupili, svaka čast na brzini. |
U ADMu kupujem preko 10 godina... sve pozitivna iskustva.
Svi griješe, pa i oni... ali se oni bar potrude (u mom slučaju) da se greške što prije isprave. Bez previše filozofiranja i objašnjavanja. |
Prije 3 tjedna na servis predana GTX1070 sa defektnim ventilatorom. Odobrena je druga kartica u roku par dana i to sam provjerio telefonski. Od tada čekam da se neka kartica fizički pojavi iako su uredno rasprodali sve što su dobili u međuvremenu. Tobože, rezervirane su sve... Pa koliko se unaprijed rezerviraju kartice i kako servis ima tako nizak prioritet u odnosu na prodaju?
Najgore od svega mi je što se u servisu prave ludi i prilikom svakog poziva kažu da se kartice čekaju, a osoblje iz prodaje kaže da dođu svakih par dana! Stvarno više ne postoji dućan gdje možeš proći cijeli proces od informiranja, kupovine i reklamacije bez nepotrebnog natezanja... |
Citiraj:
Dućani tipa Uzi i MagazinRS su mi se pokazali kao najbolji za informiranje, kupnju i reklamaciju. Odličan odnos prema kupcu. Iako nisam kupovao u futuri po onome šta ljudi pišu je dobra. |
Koju kurirsku sluzbu koriste jel zna tko i jel isporucuju subotom? Narucio grafu, jucer javili da je imaju na lageru, racunam super danas bude poslana medutim iz nekog razloga tek sutra ju mogu poslati... Naravno kako nemam grafu zelim sta prije da ju dobijem :).
Sent from my SM-G935F using Tapatalk |
|
Stiga bude u utorak
Ti sad na pripremi za NG Jesi se sjetio kupovat sad u to vrijeme i jos sa dostavom Tako sam i ja narucio na badnjak hdd Sretan ako dođe do 3.1 Briga me Kad se kolega sjetio popravljat u ovo razdoblje |
Krepala meni jedna grafa rx470 kupljena u ADMu, još je pod garancijom. Ja to uredno spakirao i poslao, dobio broj radnog naloga i nazovem tjedan dana poslije pitati za status. Kaže meni čovjek da zbog velikog broja reklamacija više nema zamjena grafe nego se grafa šalje na Tajvan na reparaciju i da to traje 40tak dana. Je li to moguće da se to tako radi?
|
Da. Pogledaj po drugim temama.
|
Vjerojatno radi majninga su počeli sve slati u tvornicu. Kao prvo da provjere da li je modificiran bios, a kao drugo da ti ju poprave i da ti se nastavi jamstvo.
|
kak se ispalti slat tamo i nazad, zvuči skupo, al valjda jeftinije nego da ti novu daju
|
Sigurno ne šalju samo njegovu grafu. Vjerojatno ih prikupe 10-20-30 pa šalju sve skupa.
|
zato i traje sto godina, baš mi je to sranje
al ajde bar danas procesori većinom imaju integralku pa nisi bez kompa |
A zar ne postoji nekakvi zakonski rok u kojem reklamacija mora biti izvrsena, vjerujem da su kazne paprene (jer ipak se time puni drzavna blagajna) ako se ne pridrzavaju toga...
Ako netko zna u kojem roku trebaju rijesit reklamaciju po zakonu nek napise. |
postoji ''razumni'' rok :D
|
Da, nisam ti vjerovao, pa sam krenuo u brzu potragu, nisam dugo trazio i pronasao. Pa nemogu da vjerujem da su koristili rijec razumni rok.
http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac...k.php?id=12494 Znaci to moze trajati stoljecima jer tko je taj da odredi razumni rok, ono sto je meni razumno definitivno nije trgovcu razumno, meni je razumno da on to rijesi odmah isti dan... |
negdje se spominje nekakvih 45 dana da je taj razuman rok, al definitivno imaju prostora za manipulaciju tim terminom
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:27. |