PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   MaxTV - pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81738)

okarm 01.10.2023. 12:40

nije problem sam produzni kao produzni, al problem moze biti u razlicitom presjeku kabla izmedju instalacije i produznog kabla kao i u vrsti kabla (s licnama ili bez)

zlatko 01.10.2023. 13:58

To nema veze.. U hr je nekad bio standard da se utičnice spajaju sa 2,5 kvadrata , a rasvjeta 1,5. Danas je drugačije. I utičnice idu na 1,5 kvadrata, zbog toga što se potrošači optimiziraju po potrošnji i što je to uglavnom dovoljno. U kuhinjama i kupatilima ide 2,5 kvadrata...bojleri, veš mašine, sušilice. Ako se misli razdvojiti powerline od tv i max tv uređaja , trebaju utičnici biti dvije faze, jedna za powerline, a druga za ostalo. Ako kuća/stan ima monofazni priključak, oda je svejedno. Powerline će prepoznat signal, a napajanje s njim nema veze. Bitan je samo kvalitetan spoj, a to je i dobro ufrkana žica, zalemljeno ili wago ii redna stezaljka... Treba samo povest računa da licnasta žica ne ide pod šaraf ( potrga ju) već treba staviti tuljac ili hilznu ( kako već zovete) .

kichoky 01.10.2023. 14:40

Probaj pa vidi, ja sam imao preko produznog i nije moglo navuc ni 30 Mbps. Mjerio sam s iperf-om. Isto, nisu mi ni sve uticnice bile u mogucnosti dati full brzinu pa sam isao po redu i testirao, na kraju dobio 150 Mbps.

Powerline je osjetljiv i znat ces jedino kad isprobas.

djzuza 01.10.2023. 15:22

Citiraj:

Autor kichoky (Post 3701036)
Probaj pa vidi, ja sam imao preko produznog i nije moglo navuc ni 30 Mbps. Mjerio sam s iperf-om. Isto, nisu mi ni sve uticnice bile u mogucnosti dati full brzinu pa sam isao po redu i testirao, na kraju dobio 150 Mbps.

Powerline je osjetljiv i znat ces jedino kad isprobas.

Meni bakar propušta maksimalno otprilike 29.50/4.70
Ako mi HD slika uzme 10 mbita, to će mi i dalje biti super.
Probat ću putem produžnog kabela s tri utičnice, nadam se da će mi upaliti.

driftwood 01.10.2023. 19:44

Meni je uvijek kad je bio produžni kabel više štekalo i općenito lošije radilo.
Kad sam stavio duplu utičnicu je radilo kako treba. Ili powerline sa utičnicom.

djzuza 02.10.2023. 10:46

Što mislite o ovome?
https://pevex.hr/razdjelnik-legrand-3-str-694518

To bi mi čak odgovaralo puno više.

Libertus 02.10.2023. 11:19

Nagađa se da HT planira uskoro ponuditi MaxTV u obliku Android aplikacije. Tako da neće biti potrebno uzimati taj njihov uređaj i provlačiti dodati kabel samo zbog njega.

Ne znam uvjete i da li može samo na TV instalacija ili će moći i na Android stickove / boxove. Možda netko ima više informacija. Tipa da li će biti app za WebOS, Tizen itd.

jacobbb 02.10.2023. 16:11

Nemaš što nagađati, ta usluga (samostalni MAX TV) je već lansirana prije cca 2 tjedna, pogledaj na njihovim stranicama. Znači sve ide preko aplikacije, ne moraš imati njihov internet.

Mjesec dana ranije je isto lansirao i A1, samo što kod njih ipak moraš imati barem A1 internet ILI A1 mobilni broj (na bonove ili pretplatu svejedno) da bi mogao uzeti tu uslugu dok kod MAX TV ne moraš imati apsolutno ništa od HT-a.

djzuza 02.10.2023. 17:19

Citiraj:

Autor jacobbb (Post 3701265)
Nemaš što nagađati, ta usluga (samostalni MAX TV) je već lansirana prije cca 2 tjedna, pogledaj na njihovim stranicama. Znači sve ide preko aplikacije, ne moraš imati njihov internet.

Mjesec dana ranije je isto lansirao i A1, samo što kod njih ipak moraš imati barem A1 internet ILI A1 mobilni broj (na bonove ili pretplatu svejedno) da bi mogao uzeti tu uslugu dok kod MAX TV ne moraš imati apsolutno ništa od HT-a.

Sada gledam ponudu samostalnog MaxTV-a na njihovoj stranici.
Citiraj:

MAXtv L

150 + TV kanala Dodatni filmski i sportski sadržaji

MAXtv aplikacija

Cijena 21,00 EUR/mj.
158,22 kn/mj.

Znači ako uzmem njega, MAXtv prijamnik ne trebam? To da im samo naglasim?

Imam doma neki najnoviji Samsung Smart TV, znači samo skinem aplikaciju na TV i gledam programe preko nje?

jacobbb 02.10.2023. 18:02

Ne moraš ništa posebno naglašavat, samo kažeš da uzimaš "samostalni MAXtv", od njih samo dobivaš login podatke i ništa više.

Za Android smart tv uređaje postoji aplikacija (i za još poneke modele televizora) no mislim da za Samsung još nije izašla aplikacija, pa će ti trebati za sada neki android smart tv box ili čekaj dok ne dođe app i na Samsung...

Karlo666 02.10.2023. 18:50

Citiraj:

Koliki je lag/delay od Realtimea?
Pitam jer IPTV STBovi kasne max 1sec do 2sec.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Libertus 02.10.2023. 19:12

Citiraj:

Ajde super, meni su rekli da tek treba izaći, nisam provjeravao.

-POP- 02.10.2023. 19:32

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3701305)
Ajde super, meni su rekli da tek treba izaći, nisam provjeravao.

Aplikacija se zove MAXtv, podržava do 3 uređaja istovremeno.
Evo, uredno radi na mobitelu, android tv-u i android boxu.
Što bi se reklo, riješio sve televizore doma.

maldini88 02.10.2023. 21:06

Citiraj:

Autor -POP- (Post 3701307)

Kolika je rezolucija slike naročito na Arenasport i Maxsport kanalima...ima li opcija u postavkama slike na aplikaciji ili je sve difault?

djzuza 02.10.2023. 21:49

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3701196)
Što mislite o ovome?
https://pevex.hr/razdjelnik-legrand-3-str-694518

To bi mi čak odgovaralo puno više.

Ponavljam svoj upit, mislim da je prošao nezapažen.

Da li bi mi razdjelnik s 3 utičnice bio bolja opcija od produžnog kabela?

-POP- 02.10.2023. 21:54

MaxSport 1 4k
Arena Sport 1 1080p
Arena Sport 2 1080p
DM Sat 720p :-)

-POP- 02.10.2023. 21:55

Citiraj:

Autor jacobbb (Post 3701298)
Ne moraš ništa posebno naglašavat, samo kažeš da uzimaš "samostalni MAXtv", od njih samo dobivaš login podatke i ništa više.

Za Android smart tv uređaje postoji aplikacija (i za još poneke modele televizora) no mislim da za Samsung još nije izašla aplikacija, pa će ti trebati za sada neki android smart tv box ili čekaj dok ne dođe app i na Samsung...

Tizen zasad 0 bodova.

maldini88 02.10.2023. 22:03

Citiraj:

Autor -POP- (Post 3701344)
MaxSport 1 4k
Arena Sport 1 1080p
Arena Sport 2 1080p
DM Sat 720p :-)

Max Sport 4K.....osim čini mi se jedne utakmice davno prenošene , ništa nije prenošeno u 4K , bilo je najava.....jel to baš kanal s logom 4k .....nema mi neke logike....

maldini88 02.10.2023. 22:08

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3701342)
Ponavljam svoj upit, mislim da je prošao nezapažen.

Da li bi mi razdjelnik s 3 utičnice bio bolja opcija od produžnog kabela?

Powerline adapter ti je preporučljivo ukopčat bez ikakvih razdjeljnika ili produžnih jer tako nemaju svoju najbolju funkciju, ali možeš na modele koji imaju utikač na samom njemu spojiti produžni kabel i tako riješiti stvar...

Recimo ovaj model

https://www.instar-informatika.hr/po...97198/product/

ili ovoj s dodatnim wlanom

https://www.instar-informatika.hr/po...03904/product/

djzuza 02.10.2023. 22:14

Citiraj:

Autor maldini88 (Post 3701349)
Powerline adapter ti je preporučljivo ukopčat bez ikakvih razdjeljnika ili produžnih jer tako nemaju svoju najbolju funkciju, ali možeš na modele koji imaju utikač na samom njemu spojiti produžni kabel i tako riješiti stvar...

Recimo ovaj model

https://www.instar-informatika.hr/po...97198/product/

ili ovoj s dodatnim wlanom

https://www.instar-informatika.hr/po...03904/product/

Znači powerline ukopčam u struju pa u powerline razdjelnik. U jednu utičnicu razdjelnika ukopčam strujni adapter za TV, a u drugu utičnicu razdjelnika strujni adapter za MaxTV prijamnik i onda kažeš da bi mi to trebalo dobro funkcionirati?

dart_tom 02.10.2023. 23:06

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3701351)
Znači powerline ukopčam u struju pa u powerline razdjelnik. U jednu utičnicu razdjelnika ukopčam strujni adapter za TV, a u drugu utičnicu razdjelnika strujni adapter za MaxTV prijamnik i onda kažeš da bi mi to trebalo dobro funkcionirati?

znaci sve kako ti kazu
uzmes powerline sa uticnicom na sebi,ustekas jedan kraj rotera i u njega mrezni kabal iz rotera,u sobu di ti je tv ustekas drugi powerline sa uticnicom na sebi i iz njega mrezni kabal u maxtv i prst u uvo
tako kod mene radi vec 4g bez ikakvih problema

driftwood 02.10.2023. 23:19

Citiraj:

Da!

skalar 03.10.2023. 06:18

Citiraj:

preduvjet je da je struja u kučanstvu na istoj fazi,recimo kod mene je dodatno bio ugrađen brzi osigurač za kupaonu i to je očito smetalo powerlineu, elektičar to može srediti,ali na kraju mi je bilo brže i bolje,a i jeftinije probušiti zid i provesti mrežni kabel.

djzuza 03.10.2023. 07:59

Citiraj:

Autor skalar (Post 3701378)
preduvjet je da je struja u kučanstvu na istoj fazi,recimo kod mene je dodatno bio ugrađen brzi osigurač za kupaonu i to je očito smetalo powerlineu, elektičar to može srediti,ali na kraju mi je bilo brže i bolje,a i jeftinije probušiti zid i provesti mrežni kabel.

Ovako ti kod mene izgleda strujni ormarić:
https://ibb.co/kSczvQk
https://ibb.co/X2qBwZK
https://ibb.co/YkT3FDm (dnevni boravak - 16A, soba - 20A)

Mirkopoter 03.10.2023. 09:00

Citiraj:

Autor -POP- (Post 3701307)

Radi na tri uređaja istovremeno?

Znači u pravilu nema više ono da se dodatni prijemnik plaća dodatno (u ovom slučaju dodatni "slot")?

Radi li to na starim paketima koji su aktivirani prije nego je to postalo aktualno?

android-split 03.10.2023. 10:44

Meni radi na 2 tv-a i 2 npr mobitela. Al kad na tv-u upalim na aplikaciju onda mogu samo na 1 mobitel

Mirkopoter 04.10.2023. 14:20

Hmm, u tom slučaju bi se to moglo i sherati tako da jedan uzme paket na sebe i koristi na jednom TV-u, a drugi s kojim shera koristi na svom TV-u.

pogi 04.10.2023. 19:14

Ljudi gdje skinete Maxtv app za android?

Instalirao sam je na iphone i radi super i sad bi je instalirao i na androidbox sa androidom 10. Nemogu je pronaći na google playu?

EDIT: našao sam na netu verziju 2.0.882. od 19.08.2023. Je li to to?

-POP- 04.10.2023. 19:31

Citiraj:

Autor pogi (Post 3701843)
Ljudi gdje skinete Maxtv app za android?

Instalirao sam je na iphone i radi super i sad bi je instalirao i na androidbox sa androidom 10. Nemogu je pronaći na google playu?

EDIT: našao sam na netu verziju 2.0.882. od 19.08.2023. Je li to to?

Je, zadnja, aktualna.

djzuza 04.10.2023. 20:07

Još jedno pitanje s moje strane.. Ako nabavim Android TV-box i na njega instaliram samostalni MaxTV L, hoće li mi HT raditi probleme ako podijelim pristupne podatke sa svojim ukućanima? Tipa oni gledaju na TV-u, a ja na računalu.. Ne znam ako HT to dopušta

pogi 04.10.2023. 20:24

Hmmm... kako prevariti maxtv aplikaciju da ne skuži da je u blueStacksu?

Ja sam maxtv pretplatnik pa valjda to i nije ilegalno?

pogi 05.10.2023. 08:51

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3701854)
Još jedno pitanje s moje strane.. Ako nabavim Android TV-box i na njega instaliram samostalni MaxTV L, hoće li mi HT raditi probleme ako podijelim pristupne podatke sa svojim ukućanima? Tipa oni gledaju na TV-u, a ja na računalu.. Ne znam ako HT to dopušta

Hmmm... budi oprezan jer jučer meni na A95X sa Androidom 10 ne pokazuje maxtv aplikaciju u google playu. Danas ću još pokušati direktno instalirati sa apk fajlom

VandaL.pr! 05.10.2023. 09:06

Jeli taj app za sve maxtv preplatnike ili se nesto posebno placa?

djzuza 05.10.2023. 10:21

Citiraj:

Autor pogi (Post 3701957)
Hmmm... budi oprezan jer jučer meni na A95X sa Androidom 10 ne pokazuje maxtv aplikaciju u google playu. Danas ću još pokušati direktno instalirati sa apk fajlom

Ovo mi je čudno. Javi kako je prošlo.
Pa ima li onda sigurnih Android Tv-boxova koji ne rade takve probleme?

Mljac 05.10.2023. 13:57

Da li je netko uspio upogoniti novu maxtv aplikaciju na Mi boxu?
Nema aplikacije u trg. playu.

pogi 05.10.2023. 14:02

Citiraj:

Autor VandaL.pr! (Post 3701961)
Jeli taj app za sve maxtv preplatnike ili se nesto posebno placa?

ja sam je samo instalirao na iphone iz AppStora i logirao se sa svojim HT loginom na webu.... normalno radi, samo ći provjeriti da li radi AirPlay (pitao me netko na PM). Danas provjerim kako radi u suradnji sa Philips Android TVom

djzuza 05.10.2023. 14:52

Javili su mi se iz SZK. Kažu da njihovi programeri upravo rade na tome da aplikacija bude dostupna i na Samsung Smart televizijama. Do kraja ove godine bi trebala postati dostupna. Tako da ću se strpiti još malo, ništa od android tv boxa. :D

pogi 05.10.2023. 16:34

I zanimljiva stvar... ne vidim aplikaciju u Google Play na Android TV 11 OSu

Mljac 05.10.2023. 16:52

Ispravak netočnog navoda.
Pojavila se apli u playu, sad na Mi boxu Maxtv nova apli radi skroz dobro.

smuchac 06.10.2023. 08:59

Znaci li to da mi moze netko dat login podatke tko ima max tv to go,placa ga a ne koristi ga pa da ja doma gledam?

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:20.