![]() |
nije problem sam produzni kao produzni, al problem moze biti u razlicitom presjeku kabla izmedju instalacije i produznog kabla kao i u vrsti kabla (s licnama ili bez)
|
To nema veze.. U hr je nekad bio standard da se utičnice spajaju sa 2,5 kvadrata , a rasvjeta 1,5. Danas je drugačije. I utičnice idu na 1,5 kvadrata, zbog toga što se potrošači optimiziraju po potrošnji i što je to uglavnom dovoljno. U kuhinjama i kupatilima ide 2,5 kvadrata...bojleri, veš mašine, sušilice. Ako se misli razdvojiti powerline od tv i max tv uređaja , trebaju utičnici biti dvije faze, jedna za powerline, a druga za ostalo. Ako kuća/stan ima monofazni priključak, oda je svejedno. Powerline će prepoznat signal, a napajanje s njim nema veze. Bitan je samo kvalitetan spoj, a to je i dobro ufrkana žica, zalemljeno ili wago ii redna stezaljka... Treba samo povest računa da licnasta žica ne ide pod šaraf ( potrga ju) već treba staviti tuljac ili hilznu ( kako već zovete) .
|
Probaj pa vidi, ja sam imao preko produznog i nije moglo navuc ni 30 Mbps. Mjerio sam s iperf-om. Isto, nisu mi ni sve uticnice bile u mogucnosti dati full brzinu pa sam isao po redu i testirao, na kraju dobio 150 Mbps.
Powerline je osjetljiv i znat ces jedino kad isprobas. |
Citiraj:
Meni bakar propušta maksimalno otprilike 29.50/4.70 Ako mi HD slika uzme 10 mbita, to će mi i dalje biti super. Probat ću putem produžnog kabela s tri utičnice, nadam se da će mi upaliti. |
Meni je uvijek kad je bio produžni kabel više štekalo i općenito lošije radilo.
Kad sam stavio duplu utičnicu je radilo kako treba. Ili powerline sa utičnicom. |
Što mislite o ovome?
https://pevex.hr/razdjelnik-legrand-3-str-694518 To bi mi čak odgovaralo puno više. |
Nagađa se da HT planira uskoro ponuditi MaxTV u obliku Android aplikacije. Tako da neće biti potrebno uzimati taj njihov uređaj i provlačiti dodati kabel samo zbog njega.
Ne znam uvjete i da li može samo na TV instalacija ili će moći i na Android stickove / boxove. Možda netko ima više informacija. Tipa da li će biti app za WebOS, Tizen itd. |
Nemaš što nagađati, ta usluga (samostalni MAX TV) je već lansirana prije cca 2 tjedna, pogledaj na njihovim stranicama. Znači sve ide preko aplikacije, ne moraš imati njihov internet.
Mjesec dana ranije je isto lansirao i A1, samo što kod njih ipak moraš imati barem A1 internet ILI A1 mobilni broj (na bonove ili pretplatu svejedno) da bi mogao uzeti tu uslugu dok kod MAX TV ne moraš imati apsolutno ništa od HT-a. |
Citiraj:
Sada gledam ponudu samostalnog MaxTV-a na njihovoj stranici. Citiraj:
Znači ako uzmem njega, MAXtv prijamnik ne trebam? To da im samo naglasim? Imam doma neki najnoviji Samsung Smart TV, znači samo skinem aplikaciju na TV i gledam programe preko nje? |
Ne moraš ništa posebno naglašavat, samo kažeš da uzimaš "samostalni MAXtv", od njih samo dobivaš login podatke i ništa više.
Za Android smart tv uređaje postoji aplikacija (i za još poneke modele televizora) no mislim da za Samsung još nije izašla aplikacija, pa će ti trebati za sada neki android smart tv box ili čekaj dok ne dođe app i na Samsung... |
Citiraj:
Pitam jer IPTV STBovi kasne max 1sec do 2sec. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo, uredno radi na mobitelu, android tv-u i android boxu. Što bi se reklo, riješio sve televizore doma. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ponavljam svoj upit, mislim da je prošao nezapažen. Da li bi mi razdjelnik s 3 utičnice bio bolja opcija od produžnog kabela? |
MaxSport 1 4k
Arena Sport 1 1080p Arena Sport 2 1080p DM Sat 720p :-) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Recimo ovaj model https://www.instar-informatika.hr/po...97198/product/ ili ovoj s dodatnim wlanom https://www.instar-informatika.hr/po...03904/product/ |
Citiraj:
Znači powerline ukopčam u struju pa u powerline razdjelnik. U jednu utičnicu razdjelnika ukopčam strujni adapter za TV, a u drugu utičnicu razdjelnika strujni adapter za MaxTV prijamnik i onda kažeš da bi mi to trebalo dobro funkcionirati? |
Citiraj:
uzmes powerline sa uticnicom na sebi,ustekas jedan kraj rotera i u njega mrezni kabal iz rotera,u sobu di ti je tv ustekas drugi powerline sa uticnicom na sebi i iz njega mrezni kabal u maxtv i prst u uvo tako kod mene radi vec 4g bez ikakvih problema |
Citiraj:
Da! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovako ti kod mene izgleda strujni ormarić: https://ibb.co/kSczvQk https://ibb.co/X2qBwZK https://ibb.co/YkT3FDm (dnevni boravak - 16A, soba - 20A) |
Citiraj:
Znači u pravilu nema više ono da se dodatni prijemnik plaća dodatno (u ovom slučaju dodatni "slot")? Radi li to na starim paketima koji su aktivirani prije nego je to postalo aktualno? |
Meni radi na 2 tv-a i 2 npr mobitela. Al kad na tv-u upalim na aplikaciju onda mogu samo na 1 mobitel
|
Hmm, u tom slučaju bi se to moglo i sherati tako da jedan uzme paket na sebe i koristi na jednom TV-u, a drugi s kojim shera koristi na svom TV-u.
|
Ljudi gdje skinete Maxtv app za android?
Instalirao sam je na iphone i radi super i sad bi je instalirao i na androidbox sa androidom 10. Nemogu je pronaći na google playu? EDIT: našao sam na netu verziju 2.0.882. od 19.08.2023. Je li to to? |
Citiraj:
|
Još jedno pitanje s moje strane.. Ako nabavim Android TV-box i na njega instaliram samostalni MaxTV L, hoće li mi HT raditi probleme ako podijelim pristupne podatke sa svojim ukućanima? Tipa oni gledaju na TV-u, a ja na računalu.. Ne znam ako HT to dopušta
|
Hmmm... kako prevariti maxtv aplikaciju da ne skuži da je u blueStacksu?
Ja sam maxtv pretplatnik pa valjda to i nije ilegalno? |
Citiraj:
|
Jeli taj app za sve maxtv preplatnike ili se nesto posebno placa?
|
Citiraj:
Ovo mi je čudno. Javi kako je prošlo. Pa ima li onda sigurnih Android Tv-boxova koji ne rade takve probleme? |
Da li je netko uspio upogoniti novu maxtv aplikaciju na Mi boxu?
Nema aplikacije u trg. playu. |
Citiraj:
|
Javili su mi se iz SZK. Kažu da njihovi programeri upravo rade na tome da aplikacija bude dostupna i na Samsung Smart televizijama. Do kraja ove godine bi trebala postati dostupna. Tako da ću se strpiti još malo, ništa od android tv boxa. :D
|
I zanimljiva stvar... ne vidim aplikaciju u Google Play na Android TV 11 OSu
|
Ispravak netočnog navoda.
Pojavila se apli u playu, sad na Mi boxu Maxtv nova apli radi skroz dobro. |
Znaci li to da mi moze netko dat login podatke tko ima max tv to go,placa ga a ne koristi ga pa da ja doma gledam?
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:20. |