PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

TomG 06.07.2009. 16:00

Citiraj:

Autor freeman99 (Post 1378253)
wolf creek, orphanage, frontieres, descent i broken.:)

thx freeman and delta... =)

icemajestic 07.07.2009. 10:58

Zadnji dobar horor ujedno i zadnji dobar remake koji sam pogledao je The last house on the left,definitivno pogledat

-POP- 07.07.2009. 12:58

Event Horizon
Kratko-jasno: dosadno, nestrašno, glupo, nerazrađeno. Uglavnom, kaže meni Lihto forumaš kako je film strašan. Ma dajte ljudi, pa da imam 5 godina ne bih se uplašio. Uglavnom, veliko razočaranje koje treba zaobić, film bez puno smisla, uglavnom jedan od najgorih SF-a koje sam gledao ako ne brojimo Drakulu 3000.
Ocjena 2.5/10

Angels and Demons
Ajoj, jedna od onih tema... Pa zar da Vinciev kod nije bio dosta?! Hehe, moj stari koji nije filmoljubac ulazi mi u sobu, vidi crkvu, popove i pita "Jel to da Vinciev kod". HAHA Film sam pogledao čisto radi reda, nemam ništa protiv ovakvih tema, no na filmu i to ovakvom, ajme. Naravno, crkva je svim silama pokušala da ovaj film nikad ne ugleda platno. Ne čitam knjige, no vjerujem da je knjiga više koplja bolja. Kako god... Di ima dima ima i vatre, samo je pitanje koliko želimo i želimo li u to vjerovat.
Ocjena 3.5/10

Valkyrie
Film koji mi je predugo stajao po strani, nisam znao ni o čemu je riječ, ko' glumi, je li dokumentarni. I rekoh, ajde, kad ono veliko iznenađenje. Zadnji atentat na Hitlera, sve u svemu OK film, 107x II. svjetski, no eto, prolazi.
Ocjena 5.5/10

3-Iron

Prava poslastica. U cijelom filmu glavna 2 lika ne pričaju, samo glavna glumica pred kraj kaže "Volim te". Jako malo dijaloga, karakteristično za ovog genijalnog redatelja u nekim njegovim filmovima. Film koji nije za svakog, tema je nazovimo ju jako čudna. Ko se ne boji Azijskih filmova preporuka, tko ne želi probat i razumjet neka izbjegava.
Ocjena 6.5/10

Time

Još jedan film od Ki-duk Kima. Čovjek si je rekao, snimiću po jedan film svake godine i to radi. Uglavnom, priča o ljubavi i o tome kako čovjek nije zadovoljan samim sobom, pa zašto ne, ajmo kod plastičnog kirurga. Na trenutke jako naporan film, jer sam imao osječaj da traje više od 3h. Film ima jako duboku poruku, ali je jako jako jako težak. Ipak, nezaobilazno štivo.
Ocjena 5.5/10

Lihto 07.07.2009. 13:10

POP tebi nemože ništ pomoći,kad gledaš hororce preko dana sa upaljenim svijetlom i još držiš onog medvjedića pokraj sebe...Koji je po tebi uopće dobar horrorac?Titanic?

Bambusha 07.07.2009. 13:35

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1379412)

U zadnje vrijeme imamo nešto sličan redoslijed filmova. Odgled'o sam Valkyrie, i baš su mi danas došli Angels and Demons i Event Horizon 720p.:D

-POP- 07.07.2009. 13:42

Citiraj:

Autor Lihto (Post 1379423)
POP tebi nemože ništ pomoći,kad gledaš hororce preko dana sa upaljenim svijetlom i još držiš onog medvjedića pokraj sebe...Koji je po tebi uopće dobar horrorac?Titanic?

Ne znam kako moš' takav film uopće nazvat hororom.

spawn 07.07.2009. 19:02

Citiraj:

Autor martin22 (Post 1378152)
The buterfly effect

Ovako za one koji nisu pogledali film, a po recenzijama čitaju da je odličan, fantastičan i sl.Razočarat ćete se.Film je o nekom liku koji se može vraćati u prošlost i tako pomaže policiji da saznaju kako se ubojstvo zbilo i tko ga je počinio i sl.Uglavnom kad se vrati u prošlost malo izmijeni budućnost.Da skratim film je glupost, meni je totalno nezanimljiv pa 2x razmislite hoćete li ga skinuti.

Eto,o ovome opisu filmova sam pricao prije par postova. Super opis,nema sta. Znaci tebi je nezanimljiv i sad nitko ne bi trebao gledat jer je tvoja preporuka takva? A vecina ljudi kaze da je iznad prosjeka? Ali ,ok ako ti kazes,da je smece, trebao bih ga zaobici u sirokom luku. Sva sreca pa sam ga pogledao I MENI JE FILM SUPER.
Decki dragi, misljenje je ko s..k ,svako ga ima,ali svi su razliciti,kao i ukusi :D

Mortal 07.07.2009. 19:03

Joj Event Horizont. pa to je dosta stari film ali ga pamtim ko jedan od boljih filmova koje sam gledao....

Mr.Ex.President 07.07.2009. 19:28

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1379412)
Valkyrie
Film koji mi je predugo stajao po strani, nisam znao ni o čemu je riječ, ko' glumi, je li dokumentarni. I rekoh, ajde, kad ono veliko iznenađenje. Zadnji atentat na Hitlera, sve u svemu OK film,

Cjepidlačin, al nije zadnji, 41. je od 42:D Baš san prije koji dan ulovio dokumentarac na NGu;)

thedream 07.07.2009. 19:31

Jel gledao netko ovog kretena Brunu,prije nego ostvarim rezervaciju?

Bambusha 08.07.2009. 03:40

Ima li netko preporuku nekog high-budget filma tipa I Am Legend, Cloverfield, Knowing, Watchmen?

fanATIk 08.07.2009. 08:43

Event Horizon sam gledao u kinu dok je bio izašao i bio mi je ok, bome sam se streso par puta. Watchmen me skroz razočarao. Tak obično i bude kad se digne pompa oko nekog filma, kak je on drugačiji, kak je to ekranizacija najboljeg stripa o superherojima itd. Jbg, meni je film dosadan. Pogotovo nisam mogao svarit ona baljezganja Dr. Manhattana. To mi je najjače kad ubace filozofiju u kakti akcijski sf spektakl...

Dawar 08.07.2009. 08:44

Mamurluk
Žešča komedija u zadnje vrijeme, zbilja se imaš čemu nasmijat a da se nemoraš silit na to. Vidim nekima film i nije smješan, ja mislim da im je centar za humor u žeščem k**cu :D

Metastaze
Solidan naš film, ima par humorističnih scena al to je to. Jedino ne kužim zašto naši znaju radit samo filmove sa socijalnom tematikom i onda uvijek uzmu najlošiju klasu građanstva kao primjer. I naravno kad neki stranac vidi film mislit će da smo gori od tunguzije. Zašto naši ne bi radili nekakve trilere, akcijske filmove, SFove?

Opsjednuti
Inače nisam neki ljubitelj horrora, ali ovo je po meni čist fajn za pogledat, na trenutke te može ustrašit, ali uglavnom je predvidljiv. Jedino me živcira što producenti stavljaju nekakve iznenade zvukove u scene koje nisu nimalo strašne samo da bi ih ustrašili(to nije samo u ovom filmu, već u dosta horrora sam to primjetio), na taj način dobiju jeftine horror efekte....

Anđeli i Demoni
Čist OK za pogledat, ništa posebno neću pamtit, ali mi se čini da je suprotno da vincijevom kodu, ovdje se više vrti oko crkve i na strani crkve, nego prošli.
I da bez obzira što sam znao kako završava film, nije mi upropastilo gledanje :)

ShebY 08.07.2009. 10:31

The buterfly effect je preje..n film stvarno svaka čast, ali nastavak ne zaslužuje nosit ime orginala, sramota!

syss 08.07.2009. 10:37

meni je isto prvi dio totalno oke.

WraGG 08.07.2009. 20:33

Citiraj:

Autor Dawar (Post 1380005)
Mamurluk
Žešča komedija u zadnje vrijeme, zbilja se imaš čemu nasmijat a da se nemoraš silit na to. Vidim nekima film i nije smješan, ja mislim da im je centar za humor u žeščem k**cu :D

Pitanje jedno, ali bez flejma...
Jel mi mozes navesti par scena koje su ti bile smijesne? Jedino sto bi potencijalno smijesno moglo biti je scena sa tigrom u autu, ali i to nije sad urnebesno nesto.
Al ok, mene nije impresionirao ni Slumdog Millionaire :fiju:

sinisa1989 08.07.2009. 20:47

pogledao 8 Mile.film mi je preyeben.svaka čast

messiah 08.07.2009. 23:01

Citiraj:

Autor WraGG (Post 1380572)

A cuj...100 ljudi, 100 cudi...meni je Slumdog predobar. I hangover.

sinisa1989 08.07.2009. 23:12

100 žena 200 sisa:D.to je istina svako ima pravo na svoje mišljenje.evo npr. po meni borat ne zaslužuje ocjenu koju je dobio na imdb-u.istina to je samo ocjena ali mene film nije nimalo impresionirao.bilo je ono da se od, primjer. 90 minuta, 80 nasmiješ.ja sam se nasmijao samo jednoj sceni i film uopće nisam pogledal do kraja

Dawar 08.07.2009. 23:20

Citiraj:

Autor WraGG (Post 1380572)
Pitanje jedno, ali bez flejma...
Jel mi mozes navesti par scena koje su ti bile smijesne? Jedino sto bi potencijalno smijesno moglo biti je scena sa tigrom u autu, ali i to nije sad urnebesno nesto.

Uff ima dosta scena neda mi se sad pisat, ali recimo na početku kad uleti u kupaonu i vidi tigra i kaže glupi tigar i nakon 3 sekunde skuži zapravo da im je pravi tigar u kupaoni :D
I naravno na kraju one slike sa fotića, carske :)

Naravno svako ima svoj ukus, ali da se nisi mogao bar na 3-4 scene nasmijat onda ti je centar za humor u banani (sorry) :chears:

Beastoz 08.07.2009. 23:27

svi koji vole survival hororce(da ih tako nazovem) obavezno pogledat remake dana zivih mrtvaca i the mist...inace novi transformers mi nije ness...

Beastoz 08.07.2009. 23:37

evo trailer od the mist vidio sam da dosta ljudi trazi dobre hororce...ne bih ovaj film nazvao hororom...ovo je jedan od onih misticnih:)... prica je predobra,glumci zakon,uvjerljivo i jednostavno predobro...usudim se reci jedan od najboljih ovakve tematke...e a za horor uvijek imate jeepers creepers :goood:

Matth€w 09.07.2009. 00:02

Citiraj:

Autor ShebY (Post 1380041)
The buterfly effect je preje..n film stvarno svaka čast, ali nastavak ne zaslužuje nosit ime orginala, sramota!

Potpis!

Jedna od meni najboljih filmova.

Niti Dead End 2 po meni isto ne zaslužuje nosit ime orginala, katastrofa.

Lihto 09.07.2009. 13:23

Osjećam se dužnim da upozorim ljude na jedan film..Watchmen!Koji je to shit od filma,inače volim pogledat sve i svašta..ali ovo nije gledljivo,prepreprespora radnja filma koji traje skoro 3sata,dovoljno je to što sam 4 put zaspo,ali reko ajde promjenit će se nešto,na kraju nije...Toliko hypea nije imao ni Batman, izašao je stvarno dobro.Moguće da sam vjerovatno očekivao više od filma,ali eto..Izuzev specijalnih efekata,nema ništ posebno...Čak mu neću dat ni ocjenu..

McG 09.07.2009. 13:44

....

Lihto 09.07.2009. 13:53

Citiraj:

Autor McG (Post 1381201)
Pa kaj si očekival da si se tolko razočaral?:) Mislim meni je taj film u rangu s Batmanom, a (anti)heroji su jednostavno odlični. Makar daleko od toga da ja osporavam tvoj dojam ili kaj slično. Ne paše ti i to je to. Samo ne kužim (ne u tvojem slučaju) nego općenito, zbog čega si ljudi postavljaju neka očekivanja i onda se razočaraju. IMHO ne vidim smisla da se opće zamara s kojekakvim recenzijma i ocjenama filma, da se proučavaju u najsitnije detalje glumačke ekipe i ko zna kaj još se radi prije samog gledanja filma. Film je Sci-Fi i pogleda se kao Sci-Fi, a ako je neko čital strip usporedi ga na temelju toga.

Makar masa ljudi nije pročitala strip ili knjigu koja je poslužila kao predložak ili kao temelj za adaptaciju, ali su čuli od frenda i po netu su čitali, da filmovi baš i nisu vjerno slijedili strip, knjigu, roman ili memoare po kojima su snimljeni i na kraju im je film sranje. Ne znam za druge ali ja knjigu ili bilo koje drugo pisano djelo sudim i gledam kao knjigu, a film kao film. Jer tak jasno da skoro nikad filmovi koji su snimljeni na temelju pisane riječi ne prate u stopu stotine i stotine ispisanih stranica ili pak desetke knjiga u serijalu.

ma nije ni zbog toga,nego je jednostavno dosadan,ima daleko više potencionala nego recimo Knowing,ali ma ono...mislim ni jedna akcija,SF ne bi trebala čovjeka natjerat da zaspi...A nisam ništ čitao nego sam pogledao trailer za film još prije i činilo mi se super...

Ovak je ispalo samo kidanje udova,neka nedefinirana radnja,pogotovo onaj Bog lik,do kraja tkoji ajde može imat smisla,ali je mlohav totalka...

Terminator 4 mi je daleko bolje sjeo...A čuj nekome je Max Payne odličan film.

McG 09.07.2009. 14:33

....

fratartucko 09.07.2009. 16:03

Ljudi ne kuže da je to prije svega drama, i to yebeno dobra, a tek sekundarno sf akcijski spektakl, gdje su spešl efekti u službi priče, a ne kao u 99% ostalih popcorn blockbustera.

Ubleha 09.07.2009. 17:05

Ja sam ga prespavao skoro pola, meni je smor zivi a stvarno mogu svasta da pogledam.

danc00 09.07.2009. 21:04

The.Fast.and.The.Furious.2001

2 Fast 2 Furious

The.Fast.And.The.Furious.Tokyo.Drift

Evo ja pogledal u 3 dana u HD formatu, super zabavni filmovi, mada svi na istu foru al nije mi bilo dosadno ni sekunde, što zbog odlične muzike u filmu što zbog stane jurnjave!
Sad čekam 4 dio al u HD jer šteta je ne vidjet tolke efekte :)...ako je netko pogledal pa da veli jel dostojan nastavak!

Lud76 09.07.2009. 21:10

Po meni zadnji dio uvjerljivo najbolji, priča i radnja ima nekog smisla, čini mi se najkonkretnija

thedream 09.07.2009. 22:23

:DSutra gledanje Brune..

cris888 09.07.2009. 22:56

pop aj baci 3 filma koji tebi zaslužuju 10 ili ako nemaš 9, samo da nisu kumovi ili crno bjeli.

fanATIk 09.07.2009. 23:09

Pogledo Land of the lost.
Vi nemojte.
Preloše.
Skroz.

Dawar 09.07.2009. 23:43

Citiraj:

Autor thedream (Post 1381600)
:DSutra gledanje Brune..

Uuuu, radio danas na premijeri i ono totalni pederluk :D

-POP- 10.07.2009. 03:00

Citiraj:

Autor cris888 (Post 1381631)
pop aj baci 3 filma koji tebi zaslužuju 10 ili ako nemaš 9, samo da nisu kumovi ili crno bjeli.

Kum, Iskupljenje u Shawshanku... :-)
Što?! Pa u odnosu na te ovi ne mogu biti više od 7-8. Uostalom, i kad dam ocjenu 6 napišem da su filmovi OK.

BladeRunner 10.07.2009. 04:43

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1381767)
Kum, Iskupljenje u Shawshanku... :-)
Što?! Pa u odnosu na te ovi ne mogu biti više od 7-8. Uostalom, i kad dam ocjenu 6 napišem da su filmovi OK.

Da tvoje ocjene su stvarno super, 2 za smeće, 5.5 za neloš film, 6.5-pogledati...ma daaaaj....

Zar nije normalnije:
Kum, Fight Club, Children of Men - 10
Million Dollar Baby, Sergio Leone-Clint trilogija... - 9.5
Seven, Matrix, Leon.... - 9
Dark Knight, Lordovi Ringova... - 8.5
Gran Torino, The Departed... - 8

Ili nešto slično...

Pizz 10.07.2009. 06:52

ovo sam več duže vremena tražio po online dučanima;

EXTREME PREJUDICE

film waltera hilla

ima sve; kauboje, drogu, curu, vrijeđanje na rasnoj osnovi,
kundakom u zube, kraj u stilu divlje horde i legendu michael ironside-a hehe

razor i2c 10.07.2009. 10:27

Hellboy II: The Golden Army - po mom mišljenju zabavan film,koji se

isplati pogledat. imdb mu daje 7.4,ja ću mu dati ipak nižu ocjenu.6/10

pimpinjon 10.07.2009. 11:28

odgledo The Curious Case of Benjamin Button :goood:
meni je film bio odličan, ima neko "više" značenje... vjerojatno svi već znate o čemu se radi u filmu, ali svakako preporučujem da ga pogledate, ako već niste...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25.