PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Upgrade, popravci, debugiranje... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34120)

jopis 13.02.2010. 10:11

Citiraj:

Autor syss (Post 1568637)
gle baja... nhf ali ti nikako ne bi imao pravo glasa, kao ni itko sa banom u prošlosti.

znači tu smo u startu eliminirali taj klasični balkanski model koji uvijek pada na pamet prije nego "a šta ako nekoga pohvalimo previše?" + naravno spletke su spremne prije nego uopće ozbiljnije pričamo o tome.

znači pričamo u domeni punoljetnih ljudi di se "ekipa ne skuplja", nego daje rep up za rješenje problema, slaganje sa postom itd.

evo recimo ja sam u 7 godina na pce zaradio 50ak vote-ova i sad ja to mogu dijeliti ekipi... jer ti stvarno misliš da ću ja pola toga dat da nekog zabijem u crveno ili kao pravi pripadnik zajednice označiti pro ljude koje sam ja prepoznao kao kvalitetne da bi drugima olakšao odluke?

postaviti se prema nekoj ideji isključivo sa stavom zlouporabe nije apsolutno nikakav poticaj forumu i njegovom razvoju, naravno daleko od toga da ne treba i to uzeti u obzir, ali ajmo prvo pogledati što dobro može pridonijeti xyz ideja i u kolikoj mjeri će unaprijediti kompletan forum, pa tek onda pričati o nužnim i eventualnim kopromisima ;)

Sorry al ni meni se tvoja ideja ne sviđa ama baš ni malo....
To je podložno manipuliranju i spletkarenju maximalno....
Ja pratim ovaj forum godinama, na nekim forumima usmjerenim na skroz druge stvari sam moderator, član sam 20ak raznoraznih foruma, što stranih što naših i niti na jednom nije kvalitetno zaživjela takva ideja. Moderatori i admnistratori su tu da vode red; da procjenjuju što je spam, da dijele banane i sve ostalo, i ako treba postave se dodatni ljudi na te funkcije i sve će funkcionirati najbolje moguće, a sve fore i forice sa karmom, respektom, +- i sl. điđe miđe ne piju vode, jer uvijek ima klanova i tu se mogu radit strašne manipulacije, nikakvom unaprijeđenju foruma to ne vodi.
Eto ti samo koliko se puta procjenjuje netko po tome otkad je na forumu ili koliko postova ima, pa ima ljudi koji pišu kvalitetno i onda kad treba a ne spamati po svim temama s kojima imaju i s kojima nemaju veze samo da bi imali npr 1000 postova. Bzvz.

tor 13.02.2010. 10:18

Loša ili dobra ideja, svejedno. Treba vidjeti sve mogućnosti, pa ako se nešto pokaže ok, iskoristiti to. Ako ne, nikom ništa.

tOta 13.02.2010. 10:21

Pošto moderatorima nikad dosta vremena za moderiranje i utklanjanje spama i svih mogućih nepoželjnih umotvorina mislim da svatko kao pojedinac može priskočiti sa ovim:

Svaki korisnik koji zamijeti temu ili dio nje koji nije u skladu s pravilima foruma može iskoristiti opciju „Report Bad post“ i prijaviti korisnika i post moderatorima.

http://forum.pcekspert.com/images/buttons/report.gif

Bog i batina! :)

Maloprije sam priskočio sa prijavom, kad tamo već Tor editirao post uz upozorenje. Nije da u dobrom dijelu slučajeva neće pomoći što netko prijavi post, a što je najbolje od svega na moderatoru je da odluči što uraditi te automatski nije moguće kao u nekim automatiziranim rješenjima da se nekolicina okomi na jednog korisnika. Moderatoru je dato do znanja i to je jedino bitno imho.

Vjerovatno oni koji imaju običaj prijaviti post se pitaju o čemu ovaj piše to znamo svi, ali sam i ja zaboravio na spomenutu opciju i usput sam se par postova prije ovoga žalio oko spama na jednoj od tema, a nisam se sjetio i potrudio prijaviti post koji bi vjerovatno riješio sve to.

tor 13.02.2010. 10:43

Da, a ovo da ne spominjem. To je najmanje što svaki forumaš može učiniti.

doublev 13.02.2010. 10:43

Citiraj:

Autor jopis (Post 1568715)
Eto ti samo koliko se puta procjenjuje netko po tome otkad je na forumu ili koliko postova ima, pa ima ljudi koji pišu kvalitetno i onda kad treba a ne spamati po svim temama s kojima imaju i s kojima nemaju veze samo da bi imali npr 1000 postova. Bzvz.

My point exactly! Broj postova je statistika koja bi trebala pokazati koliko je netko aktivan na forumu (bez obzira kolika je ta aktivnost korisna) a neki tu statistiku gledaju isključivo kao sredstvo za instant respect (što je suludo) i baš takvih je najviše i baš zbog njih i toga bi tu statistiku trebalo maknuti. Ona ne donosi ništa korisno. Samo potiče spamere da spamaju još više.

Ne kažem da će uklanjanjem ove beskorisne statistike riješiti sve probleme ali je barem korak u pravom smjeru...

Visage 13.02.2010. 11:49

Ponovo provjera kako kod vas radi dojava na mail? Prosle sam godine spomenuo da mi presucuje dojave izmedju tema. Stizale su mi preko FW emaila na glavni. Pa onda stavih direkt jednu od ISP mailova kao adresu za primanje. Jedno vrijeme u redu i onda opet, malo po malo pocne presucivati dojave. Tek kad se ulogiram i pogledam teme relno znam sto sam propustio dojavom.

Posebno zadnjih mjeseci i nesto sitno. Jednostavno stize samo iz nekih tema a sve su jednake subskajgane kao aktivne za dojavu na mail. Zeza li jos koga? Nedavno sam resetirao postavke ali ne vidim neko poboljsanje.

Doink the Clown 13.02.2010. 11:51

Meni obavijesti o primljenim pm-ovima znaju dosta kasno stizati na mail, praćenje tema preko maila nemam srećom :D

Visage 13.02.2010. 12:00

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1568785)
Meni obavijesti o primljenim pm-ovima znaju dosta kasno stizati na mail,

Evo recimo odgovor koji si sad napisao, brzinom svjetlosti se pojavio u Thunderu.

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1568785)
praćenje tema preko maila nemam srećom :D

Najljepsa tekovina klijentskih nam dana: PCE posebni folder i u njemu laste dojava cekaju na citanje. Tko bi se isao logirati po svakom forumu kojeg pratimo, kad imamo elegantnu opciju dojave mailom? :)

syss 13.02.2010. 12:57

Citiraj:

Autor tor (Post 1568720)
Loša ili dobra ideja, svejedno. Treba vidjeti sve mogućnosti, pa ako se nešto pokaže ok, iskoristiti to. Ako ne, nikom ništa.

upravo to.

@pomo... ja nisam nikad dobio ban, si ti možda, jel visage možda, jel wolv, daddy i da sad ne nabrajam dalje.

ako je po tebi 90% korisnika relevantna ekipa koja svojom svađom, nekulturom i/ili nepoštivanjem pravila poslana na hlađenje, onda forum ima malo više problema od mog usputnog savjeta.

po 5 put govorim... pusti tih 500 postova, bezveze sam dao brojku... ne mora uopće ni postojati takva restrikcija, pošto je ovo neki brainstorming thread za nove ideje i mogućnosti foruma.

@jopis... slažem se za broj postova i taj "model" sa famoznom brojkom će ostati zauvijek nekakvo mjerilo htjeli mi to ili ne, koje realno ne mora imati veze sa ničime. tu uskače rep koji upravo toj ekipi sa malo postova može "pomoći" pri forumskom statusu.

i opet da ponovim što sam rekao u prošlom postu jer vidim da nitko nije sa razumijevanjem pročitao osim tora:

Citiraj:

Autor syss
postaviti se prema nekoj ideji isključivo sa stavom zlouporabe nije apsolutno nikakav poticaj forumu i njegovom razvoju, naravno daleko od toga da ne treba i to uzeti u obzir, ali ajmo prvo pogledati što dobro može pridonijeti xyz ideja i u kolikoj mjeri će unaprijediti kompletan forum, pa tek onda pričati o nužnim i eventualnim kopromisima.

xlr 13.02.2010. 17:26

Citiraj:

Autor tor (Post 1568737)
Citiraj:

Autor tOta (Post 1568724)

Da, a ovo da ne spominjem. To je najmanje što svaki forumaš može učiniti.

A kad je autor reportanog posta forumska maskota, njegov spam je "otporan" na report ili? A možda je i moderator... Nemam pojma, to mi niš ne znači u ovom slučaju i to ne bi trebalo igrati ulogu. Ispravite me ako griješim.

Hoću samo reći da zadnja dva posta koja sam prijavio i pamtim, a koji su čisti spam i produkt viška slobodnog vremena, jednostavno nisu obrisani.

Kažem ovo samo da skrenem pozornost glavešinama:
Mnogo tema je prepuno spama i gluposti, al doslovno gluposti nebitnih za temu. Vjerojatno se većina vas poznaje i privatno, ali neke stvari onda bolje sačuvajte za kavu ili msn. Jbga, možda je problem do mene jer sam došao sa drugog foruma koji je puno stroži po tom pitanju.
Inače nikad (da, nikad) ne idem ciljano offtopičariti u tematskom dijelu bilo kojeg foruma. Ali jednom sam htio provjeriti dokle mogu ići... i pobrao infraction od Vuce :chears: Tad sam skužio da je ovaj forum zaista živ i da to netko gleda, čita i moderira.

Eto, čisto da imate osvrt jednog nepopularnog korisnika čije postove većina preskače, koji je prije par godina došao na PCE sa jednog gulag-style foruma te umalo postao 'loš dečko'.

srale7 13.02.2010. 17:28

Puno ideja, sto dobrih sto manje dobrih, ali realno gledajuci, nakon onog sto se dogodilo sa reputacijom, cisto sumnjam da ce se uvesti nesto jos kompliciranijem a s upitnim ishodom.
Ja molim jedno 6 mjeseci da se uvede gum za "moji postovi" tak da kad dođem na forum pomocu jednog klika vidim odgovore na temama u kojima sam postao, pa jos nista. Ali valjda bude uskoro.

Ovo Syss sa vote-ovima je ok stvar, s jedne strane, ali ima tu i druga strana sto bi se to iskoristavalo vjerovatno (vise) u nedobre svrhe. Ali kako sam ja bio par puta u Tibetu, po tvom modelu ja nebi imao pravo glasa:D

De5tr0yer 14.02.2010. 12:35

syss 14.02.2010. 14:32

oke onda... 2 bana :D

ma dajte ljudi budite ozbiljni pa dao sam samo primjer za sirovi, neobrađeni model kako bi to eventualno moglo izgledati... vrlo vjerovatno se ni neće ići u tom smjeru, ali moja poanta je i ako se ide, da se može se kvalitetnije riješiti kompletna priča.

no dobro sjašimo sad tih rep-ova, pa idemo na neke druge ideje...

timmy 14.02.2010. 14:47

Citiraj:

Autor timmy (Post 1568047)
Zašto se na ovom forumu tržnica ne može urediti po principu sa xtremesystemsa, techpowerupa ili overclock.net, znači detaljnij oglasi, pisanje lokacije, načina dosatave, obvezno slikanje predmeta, načina uplate i sl. stvari, brisanje oglasa nakon određenog vremenskog razdoblja i brisanje zaključanih tema na tržnici.

Ja osobno se trudim u svakom oglasu koji stavim staviti sve podatke i uslikati predmete ako mi je fotoaparat pri ruci.

Nemojte se naljutiti ali nekad se zapitam (pogotovo na tržnici) jel nekom važnija kvaliteta ili kvantiteta postova.

bump

tor 14.02.2010. 15:51

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1569656)

Ohladi. Ima i pametnijih načina od borbe protiv spamera nego provociranje moderatora/admina.

Juice 14.02.2010. 17:54

Zašto kada odem na nečiji profil(bilo čiji) nema sljedećih podataka: broj postova po danu, podataka od IM-u, kad je korisnik bio zadnji put online, je li trenutno online.
Na profilu samo ima ukupan broj postova i to je to.

De5tr0yer 14.02.2010. 18:15

Citiraj:

Autor tor (Post 1569850)
Ohladi. Ima i pametnijih načina od borbe protiv spamera nego provociranje moderatora/admina.

Koga li sam ja provocirao napomenuvši da je sigurno upao dotični u oko i tebi i jelcu i moderatorima? To je provokacija?

Samo jednostavno DA ili NE za drugo pitanje je ovdje dovoljno, bez ikakvog popratnog objašnjavanja.

horza 14.02.2010. 18:49

Citiraj:

Autor hustler (Post 1569956)
Zašto kada odem na nečiji profil(bilo čiji) nema sljedećih podataka: broj postova po danu, podataka od IM-u, kad je korisnik bio zadnji put online, je li trenutno online.
Na profilu samo ima ukupan broj postova i to je to.

pogledaj par stranica prije ove. inače, prije pisanja ičega na bilo kojem forumu, potrebno je pročitati prethodne postove. ili barem iskoristiti tražilicu.

tor 14.02.2010. 21:21

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1569977)
Koga li sam ja provocirao napomenuvši da je sigurno upao dotični u oko i tebi i jelcu i moderatorima? To je provokacija?

Samo jednostavno DA ili NE za drugo pitanje je ovdje dovoljno, bez ikakvog popratnog objašnjavanja.

Ne govorim o tome, već o potezanju teme "otišao sam s foruma zbog..."

Za ovo drugo bi bio dovoljan (ako misliš da ništa drugo ne pali, jelte) jedan suvisli PM meni i stvar riješena.

De5tr0yer 14.02.2010. 21:27

Citiraj:

Autor tor (Post 1570137)
Ne govorim o tome, već o potezanju teme "otišao sam s foruma zbog..."

Za ovo drugo bi bio dovoljan (ako misliš da ništa drugo ne pali, jelte) jedan suvisli PM meni i stvar riješena.

Sve 5, razumijem, iako znam što je sve nicko napisao, nisam aludirao na taj dio tog posta. Znam da nisam izričito napomenuo, ali eto tako je.

Dotaknuo se on dosta tema, a ja sam mislio na onu spamersku.

Anyways, i ja sigurno imam pokoju manu u pamćenju. NHF naravno.

Over and out.

timmy 15.02.2010. 11:23

Prijedlozi za tržnicu:

BRISANJE TEMA:
Brisanje tema koje su zaključane.
Brisanje tema koje nisu bumpane više od mjesec dana.
Brisanje tema u kojima je sve prodano.
Brisanje tema koje se kose pravilima.

BUMPOVI:
Neograničen broj bumpova u određenom vremenskom razdoblju. Recimo svakih 48h ili svakih 72h.

KATEGORIZACIJA:
Napraviti podjelu tržnice na kategorije.
Evo primjera:
KONFIGURACIJE i VIŠE STVARI ODJEDNOM
CPU, RAM, MBO
VGA
HDD, SSD, DVD
PSU, CASE
COOLING
PERIFERIJA
SOFTVARE
OFFTOPIC i OSTALO (televizori, mobiteli i sl.)

OBVEZE ČLANOVA:
Slikati predmet sa svojim potpisom, naglasiti način uplate, način i cijenu slanja, napisati gdje žive. Što je bolje moguće opisati eventualna oštećenja, preinake, stanje predmeta i sl.

OBVEZE MODERATORA:
Bez ikakve rasprave brisati teme koje se kose pravilima ili iskorištavaju eventualne propuste u pravilima.

POGODNOSTI
Stariji članovi, s npr: više od 1000 postova da imaju odvojen dio tržnice na kojem svako može imati svoj thread u kojem može prodavati, mijenjati naslov svoje teme kad god poželi i sl. Npr: "timmy's buying/selling thread" i onda ja tu stavljam kad nešto imam za prodati ili želim kupiti.

OGRANIČENJA:
Neka barem simbolična, npr: useri s manje od 10 postova ne mogu otvarati nove threadove, mogu čitati ali ne i otvarati nove teme. Ovo sam prvenstveno naveo zato što mi se čini da je PCE postao poligon nekima sa 0, 1 ili 2 posta (nemam ništa protiv njih) za prodaju.

OSTALO:
Odvajanje tržnice od foruma, npr: kao što je to napravio caffe mobil ili BUG.

Ovo sve je napisano u dobroj namjeri, u svrhu poboljšanja najposjećenijeg dijela ovog foruma, a samim time poboljšanja i samog foruma. Nemam ništa protiv modova, dapače, smatram da su svi odlični, nego bi samo želio da se ovo poboljša jer se nažalost kvaliteta tržnice spustila tj. ostala na razini newsa, njuškala i sl., a mislim da je PCE uvijek bio jači od konkurencije pa bi se trebalo potruditi da tako i ostane.

P.S. Ovo nije zamišljeno da bude striktno kako sam ja zamislio, nego da i ostali nadograđuju i poboljšavaju cijelu priču svojim idejama i naravno da sve bude tehnički izvedivo.

Hvala na čitanju, molim neki feedback.

tor 15.02.2010. 12:17

ma bilo je već istih ili sličnih prijedloga, manje ili više zanimljivih/ostvarivih. Jednog lijepog dana, sada o tome možemo samo razmišljati što ako...

IcyTexx 15.02.2010. 15:28

Citiraj:

Autor tor (Post 1570509)
ma bilo je već istih ili sličnih prijedloga, manje ili više zanimljivih/ostvarivih. Jednog lijepog dana, sada o tome možemo samo razmišljati što ako...

Čitaj: "nikad".

tOta 15.02.2010. 16:23

Citiraj:

Autor timmy (Post 1570454)
Prijedlozi za tržnicu:

BRISANJE TEMA:
Brisanje tema koje su zaključane.
Brisanje tema koje nisu bumpane više od mjesec dana.
Brisanje tema u kojima je sve prodano.
Brisanje tema koje se kose pravilima.

Teme koje su zaključane mogu poslužiti kao eventualna pomoć pri procjeni, Dobar loš zao trgovac triologiji - raspravi. Zadnja stavka - par redaka ispod. Čak mislim da se i dobar dio tema obriše.
Citiraj:

OBVEZE MODERATORA:
Bez ikakve rasprave brisati teme koje se kose pravilima ili iskorištavaju eventualne propuste u pravilima.
Mislim da je nešto slično već predložio kolega Visage, ali ako me sjećanje ne vara prijedlog nije prihvaćen i odlučeno je da se takve teme ostave kao referenca za upoznavanje sa radom foruma novim članovima. Dio sa pravilima treba svaki novi član upoznati, ali mislim da ne postoji nijedan više način kako nekoga natjerati da ih pročita, osim kroz popup prozor prije svakog pošalji odgovor.
Citiraj:

BUMPOVI:
Neograničen broj bumpova u određenom vremenskom razdoblju. Recimo svakih 48h ili svakih 72h.
Znači mogu godinu dana dizati svoju temu u kojoj prodajem nešto što s pada u sferu - večno će da bude tvoj. Neograničeno je ipak previše.
Citiraj:

KATEGORIZACIJA:
Evo primjera:
CPU, RAM, MBO
VGA
HDD, SSD, DVD
PSU, CASE
COOLING
PERIFERIJA
SOFTVARE
Mislim da je previše za očekivati od pojedinih članova da se drže predložene kategorizacije, kada pojedinci stavljaju "Profesionalno napajanje " pod Ostalo, dok postoji podforum Kućišta i napajanja. Imam osjećaj da bi prva predložena stavka bila najpopularnija.
Citiraj:

OBVEZE ČLANOVA:
Slikati predmet sa svojim potpisom, naglasiti način uplate, način i cijenu slanja, napisati gdje žive. Što je bolje moguće opisati eventualna oštećenja, preinake, stanje predmeta i sl.
Definitivno, naravno nije svatko u istoj mogućnosti, ali o tome se da razglabati.
Citiraj:

POGODNOSTI
Stariji članovi, s npr: više od 1000 postova da imaju odvojen dio tržnice na kojem svako može imati svoj thread u kojem može prodavati, mijenjati naslov svoje teme kad god poželi i sl. Npr: "timmy's buying/selling thread" i onda ja tu stavljam kad nešto imam za prodati ili želim kupiti.
Znači ti imaš pravo na svoju temu sa 900 postova / 2 godine prisustva na forumu, ali ja ne. Karikiram, ipak je malo štur prijedlog. Možda da se određeni podforum vodi po referenci iz triologije Dobar loš zao tema, ali mislim da ovaj prijedlog bi trebao imati ne baš velik prioritet, pošto ima i bitnijih stvari za riješiti, imho.
Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1570711)

Ne vidim da ti predstavljaš na bilo koji način vodstvo foruma. Konstruktivnost nula, trollanje za pet. Onda se ljudi čude kad dobiju ban i kad ih masa citira pa potom uzrečice poput agreed. Da je Horza napisao, pa hajd', ali ovako stvarno nema smisla, najmanje u ovoj temi.

timmy 15.02.2010. 17:00

Citiraj:

Autor tOta (Post 1570794)
Teme koje su zaključane mogu poslužiti kao eventualna pomoć pri procjeni, Dobar loš zao trgovac triologiji - raspravi. Zadnja stavka - par redaka ispod. Čak mislim da se i dobar dio tema obriše.

Zato sam rekao da se npr: brišu teme starije od 30 dana, ili starije od 60, 90 koliko god je potrebno. Svejedno nešto što je koštalo prije 3 mjeseca xy kuna, sada košta xz kuna.

Citiraj:

Mislim da je nešto slično već predložio kolega Visage, ali ako me sjećanje ne vara prijedlog nije prihvaćen i odlučeno je da se takve teme ostave kao referenca za upoznavanje sa radom foruma novim članovima. Dio sa pravilima treba svaki novi član upoznati, ali mislim da ne postoji nijedan više način kako nekoga natjerati da ih pročita, osim kroz popup prozor prije svakog pošalji odgovor.
Šta mene briga jel netko čita pravila ili ne čita, ako ne čita ban i dobro. Ja kad otvorim neki forum pročitam pravila, pravila su da se čitaju, a ne da se neko uči na starim temama, da je tako ne bi ni bilo pravila, nego bi svi učili na otvorenim temama.

Citiraj:

Znači mogu godinu dana dizati svoju temu u kojoj prodajem nešto što s pada u sferu - večno će da bude tvoj. Neograničeno je ipak previše.
U čemu je tu problem da netko diže temu godinu dana, ako ne može prodat nek diže, da se sve rasčisti i napravi reda, vjeruj mi jako jako malo takvih tema bi bilo.

Citiraj:

Mislim da je previše za očekivati od pojedinih članova da se drže predložene kategorizacije, kada pojedinci stavljaju "Profesionalno napajanje " pod Ostalo, dok postoji podforum Kućišta i napajanja.
Opet ne vidim u čemu je problem, ako netko ne može odrediti kategoriju onog što prodaje onda stvarno šta radi na ovom forumu, ako namjerno ne želi postati gdje treba, tu su opet disiplinske mjere i dobro.

Citiraj:

Imam osjećaj da bi prva predložena stavka bila najpopularnija. Definitivno, naravno nije svatko u istoj mogućnosti, ali o tome se da razglabati.
Mislim da 99% ovog foruma ima mobitel s kamerom i da je u mogućosti uslikati stvar koju prodaje, ako netko prodaje komad hardvera od 100-200€, a pri tome nema za normalan mobitel/fotoaparat onda stvarno ne znam šta reć. Nek ne prodaje ovdje i doviđenja.

Citiraj:

Znači ti imaš pravo na svoju temu sa 900 postova / 2 godine prisustva na forumu, ali ja ne. Karikiram, ipak je malo štur prijedlog. Možda da se određeni podforum vodi po referenci iz triologije Dobar loš zao tema, ali mislim da ovaj prijedlog bi trebao imati ne baš velik prioritet, pošto ima i bitnijih stvari za riješiti, imho.
Ne mora biti 1000 i ne znam koliko, neka bude 2000 ako je problem 1000, uopće nije bitno, samo da se dobiju neke privilegije starijih i uvaženijih članova u odnosu na ove s 0 postova.

Mislim da je bit ovog cijelog pitanja hoće li netko "gore" (ne mislim na tora, Jelca ili bilo kojeg moda) odlučiti jel mu je na forumu bitnij broj postova ili sadržaj tih postova. I da, hoće li Horza u razumnom vremenskom roku riješiti probleme koji se vuku sada već predugo. Nekako mi izgleda da je problem nerješiv koliko se već vuče. Svaki put kad netko nešto pita Horzu uvijek neki ljutiti odgovor tipa: "pa kaj vi još jedini ne znate da se problem riješava?" ili "ajde za promjenu reci nešto konstruktivno..." I sad se već riješava ko zna koliko. Ako je nerješivo neka se izjasni i pokušat će riješiti netko drugi. Ako je riješiv nek kaže bit će gotovo tad i tad. Pretpostavljam da su neki ovdje dobri s Horzom, nemam ništa protiv njega niti vas, ali jedostavno forum ne radi kako bi trebao. Nadam se da sad nisam dirnuo u osinje gnijezdno i volio bi da je sve ovo što sam napisao moja izmišljotina, ali ja sam stekao takav dojam u zadnje vrijeme.

Molim vas nemojte mi odgovorit sa svađalačkim stavom i rascjepkat post na milijun redova, analizirati riječi i vaditi iz konteksta nego samo ako se može da se kaže kad će i hoće li uopće taj famozni upgrade biti gotov.

Mr.Ex.President 15.02.2010. 17:14

Glede tržnice...samo zabranit postanje ekipi koja je tu
a) samo radi tržnice (jer ovo je ipak forum, a ne Oglasnik.hr ili Njuškalo)
b) friškim userima

S tim će se rješit najveći problem tržnice trenutno... Pogledajte samo temo o pokvarenim trgovcima, 90% njih spadaju i gore navedene kategorije. Da se razumimo, znam da PCE nije primaran posao štitit usere od prevara i da svak prvenstveno odgovara za svoj novac i za deal se odluči tek nakon šta poduzme sve da ga se ne prevari (ne uplaćuje unaprijed, traži sve podatke,sliku, preuzimanje na ruke, testiranje...) ali mislim da je i vama i nama i interesu da prevarante i neozbiljne ljude makenom s tržnice, jer sadašnja kazna (ban) ne služi apsolutno ničemu pošto njima ionako nije stalo do foruma, rasprava, ekipe, nego samo do trgovine koju lako nastave drugim, trećim nickom dok ih se ne otkrije ponovo i tako u krug...

I za ovo mislim da ne treba čekat "bolje sutra" ili "jedan lijepi dan" nego se sredi u 2 sata i sa par klikova mišem, ako se ima volje i želje. A onda kad se rješi to, nek neka "reorganizacija" tržnice koja će je pormjenit za 180° čeka "jedan lijepi dan";)

Bubba 15.02.2010. 17:17

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1570711)

Pa kaj ne subvencioniras malo forum, ionako si beskrupulozno i naoko benevolentno sirio onaj svoj wannabe imiđ hosting ovdje ko kuga, da bi ga naprasito ubio i povukao sve za njime. Plati toru i Jelcu tofu u umaku od sejtana posipan biosezamom, to je najmanje sto mozes...

Shadowww 15.02.2010. 20:25

Citiraj:

KATEGORIZACIJA:
Evo primjera:
CPU, RAM, MBO
VGA
HDD, SSD, DVD
PSU, CASE
COOLING
PERIFERIJA
SOFTVARE

E ovo je 10minuta posla adminu a pomoglo bi poprilično. Neznam zašto se to još nije uvelo. (osim klasičnog izgovora da ovo nije bazaar primarno, koji IMO ne drži vodu. hint: usporedi broj tema/postova na tržnici i na ostalim podforumima)

Jelc 15.02.2010. 21:09

Citiraj:

KATEGORIZACIJA:
Evo primjera:
CPU, RAM, MBO
VGA
HDD, SSD, DVD
PSU, CASE
COOLING
PERIFERIJA
SOFTVARE

Valjda si htio reći podjeliti podforum Prodaja?
Budući da se u tvojoj kategorizaciji nigdje ne spominju podforumi Kupovina, Razmjena ili Procjene...

Ili si mislio na svakom podforumu takvu podjelu?

timmy 15.02.2010. 21:20

Pa ne znam sad točno, ja bi sve to spojio. Ko uopće gleda podforum kupovina, sve zajedno sa prefiksom [P], [K] ili [M]. A procjene ukinut jer su poligon za dezurne trovace.

Jelc 15.02.2010. 21:30

Citiraj:

Autor timmy (Post 1571092)
Pa ne znam sad točno, ja bi sve to spojio.

Nije baš da bi onda bilo pregledno, jelda?:)

Ne znam zakaj svi jambraju na procjene, puno forumaša (i ja među njima) nema blage koliko mogu tražiti i dobiti za rabljeni hardware...

Facelessone 15.02.2010. 21:40

U svakom slučaju bi trebalo ostat podijeljeno [P], [M], [K] kako sada već i je. Kak bi bilo da je to sve u istom, ko da dođeš na sajmište prvi put u životu.

timmy 15.02.2010. 21:41

A ne znam ja sad cijelu koncepciju napamet, ja pričam šta sam vidio na stranim forumima, od kojih su mi neki puno preglednij, pa zato te ideje prenosim ovdje, nešto vjerojatno valja, a nešto ne.

Procjene su odlična stvar kad dođu normalni ljudi, al kad netko procjenjuje nešto, pa za tjedan dana prodaje svoje za više, zgadi mi se. A trollanje je masovno, postovi tipa "potpis".

fran123456 15.02.2010. 21:42

Ja sam da se uvedu pravila što se tiće crnih trgovaca. Vidim da se u zadnje vrijeme ljude stavljalo zbog sloja prašine i ide kabla, zbog odgađanja trgovine i sl...

Ili da se barem takvi "crni" trgovci onda odvoje od ovih ostalih jer stavljat nekog tko je poslao prasnjavu komponentu u isti kos s nekim koji namjerno prodaje neispravne komponente. (karikiram)

Nije to zbog toga što se mene spominje unutra, da ne bi bilo zabune, ali stvarno bi trebalo reda uvest u to.

Takodjer, ukidanje procjena bih smatrao dobrim potezom.

Nekoliko razloga:

1.) Svi imamo pristup nabava.net i sl. portalima, skines cijenu 20-40% dolje ili kolko' već hoćeš odnosno kolko' ti je hitno prodat neku komponentu. Ionako se gleda mišljenje bar članova koji bi ti rado odgovorili na pm što se tiće neke cijene.

2.) Procjene su postale dežurni topic spammera koji jedva čekaju kako netko pogreši u procjeni za 50 kn pa počinje cijeli show kako nVidija bolje drži cijenu, kako je ATi smeće ko' i obično i sl.

3.) Zloupotreba (iako je relativno rijetka, ili se barem meni čini)

McG 15.02.2010. 22:10

Svaki, ali ama baš svaki put se svi prijedlozi za poboljšanje kvalitete foruma, tema i postova svedu na yebenu Tržnicu. Ljudi, da se ne znam kaj uvede i da se postavi 30 moderatora, Tržnica bude i dalje koma, jer su ljudi kreteni i ne dolaze na Tržnicu radi prodaje, kupnje i procjene, nego isključivo radi muljanja. Bilo da se dotepu s online-oglasnika, news grupa, dječjih foruma ili nečeg sličnog - ostaje činjenica da im je jedini cilj zayebati sve do reda i onda se praviti Englez. Nisu on krivi, nisu oni takvi. Ma da, pričaj mi priču. Cijeli forum se vrti oko te Tržnice, a da ne pričam kak se svi ti muljatori, prevaranti i budale bez premca, jako lijepo prošire po ostalim podforumima i onda čitamo njihova sranja kud god da kliknemo.

Rekel sam milijun put, Tržnica je magnet za vandale svih vrsta, a vi se trudite poboljšati ju za koga? Zar stvarno mislite da bude taman da se uvede sve dosad predloženo Tržnica postala bolja? Ne bude, jer su vandali gori od nas, gori do te mjere da budu vlastitu majku zayebali samo da se mogu po školama, menzama, kafićima, kvartu i da stvar bude žešća - na poslu, hvaliti podjednako glupim prijateljima, kak su nekog zayebali. Jer baš je fora nekoga prevariti za 50-100-500 ili više kuna, pa se onda s idiotskim frendovima smijati kak je ovaj ili ova nasjel.

Kad se Tržnica ukine, jasno na štetu nekolicine onih koji se njome koriste kak spada i bez muljanja, onda bude ovaj forum lišen mase sranja i budala, koje su se registrirale samo radi Tržnice. S vremenom bude sve manje vandala, jer bez Tržnice 90% sadašnjih korisnika nema razloga za svakodnevno praćenje foruma, a kad se sva ta prevarantska ekipa isfiltrira - onda je najlakše opet ponovno pustiti Tržnicu u pogon. Čistu i lišenu sranja, s tri osnovna podforuma i s pravilima tolko ekstremnim za potencijalne prevarante, da bude im brzo splasnula volja za registracijom, a kamoli za muljanjem.

Znam da ovo kaj sam rekel nema efekta, ali ljudi dragi ovo nije portal imena PC Tržnica s pripadajućim forumom za trgovanje i samo to.
Nažalost, izgleda da u zadnjih par godina postaje upravo to.

Campeonato 15.02.2010. 23:54

Pametno McG, al ja imam jednu fora ideju sto se tice trznice...
Zabranja postanja za usere koji su manje od 6/9/12 mj regani na forumu bez obzira na broj postova (eventualno 10/20/30 postova koji se mogu normalnim koristenjem foruma mogu nakupiti u tim mjesecima bez postanja na trznici, a da nezaspamaju cijeli forum)...
Iovako nitko nekupuje od takvih usera, a ako se oni hoce pokazati u dobrom svjetlu, nek kupuju stvari tih 6/9/12 mj ako trebaju nesto, i onda kad im se nakupi staza nek i oni pocnu nest prodavat...
Eto, jedan koliko toliko izvedivi prijedlog od mene...

De5tr0yer 16.02.2010. 00:11

Uz McG-ev post, jedan astronomski prijedlog.

Odvajanje tržnice od foruma?

Campoenato, ovo sa uvođenjem pragova nikada nije prošlo i mislim da duvamo u probušena jedra, samo jarbol stvara otpor zraku al nas je ipak premalo... Premalo da bi taj naš brodić išao naprijed.

srale7 16.02.2010. 00:57

Ne zelim sad tu pametovat, ali svi ovi prijedlozi se manje vise stalno vrte, sto se tice trznice, ali ona je i dalje ista.

Tu neki zagovaraju ukidanje procijena? Ok, ali ima dosta ljudi sa hardwerom kojega nema na nabavi.net i onda ni sami ne znaju realnu cijenu i za to procjena sluzi.
I sad to ukinut.:stoopid:

Ja sam radije za to da se jazavcima koji stavljalju komponete tipa E8400, 2x2 gb ddr2 g-skill, Cosair VX450,na procjenu stišću infractionsi i da se takve procjene brisu.
A ovakvih ima dosta, i zatrpavaju pdf.

A sto se tice trznice, jbga, treba se sam stitit od pokvarenih trgovaca. Napravio sam dosta trgovina tu po forumu, sto kupovao, sto prodavao, nit sam koga kad zajebao, nit sam kad bio zajeban. A drzao sam se samo pravila koje vec svi i znaju.

Znači NE trgovanje sa novim članovima, članovima sa malo postova i opcenito nepoznatim članovima. A ako sam se vec i upustao u trgovinu sa takvim članovima, uvijek se osiguram da me ne zajebu. Znači ako nesto kupujem od njega, llijepo mu kazem da mi to prvo posalje, pa mu ja onda uplatim, jer sam tu na forumu 2,5 godine, i čovjek sam sa imenom i prezimenom. Ako je posten, svaki ce to prihvatit, ako nesto mulja, naravno de ce me odbit i tu znam za da nesto smrdi i priča zavrsena.

Campeonato 16.02.2010. 01:00

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1571275)
Uz McG-ev post, jedan astronomski prijedlog.

Odvajanje tržnice od foruma?

Ne bu islo: http://forum.pcekspert.com/showthrea...01#post1103701
:D

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1571275)
Campoenato, ovo sa uvođenjem pragova nikada nije prošlo i mislim da duvamo u probušena jedra, samo jarbol stvara otpor zraku al nas je ipak premalo... Premalo da bi taj naš brodić išao naprijed.

jel toliki problem ispravno mi napisat nick? :D

Ajd sad dosta vise o trznici... Nece admini sigurno nista radit na njoj sve dok se ne napravi onaj toliko ocekivani veliki upgrade... Kojega svi toliko zeljno iscekujemo...

Baja 001 16.02.2010. 09:15

E sada pogledaj ovog tipa imao sam odličnu trgovinu s njim (mali broj postova, nedavno regan ;))

Uplatio sam mu na slijepo, čovjek sve zapakira poslao iste sekunde, lijepo se dogovoriliv i sve preko PMa.

Mislim da pi tragovi ne drže vodu, iako sam za njih :) Po meni treba instant BAN za cheatere i objava podataka, da netko drugi ne nasjedne ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:31.