![]() |
Da se naći. Pogotovo 3070 i 3090. 3080 teže. Ja naručio jučer Gigabyte RTX 3070 Gaming OC jučer s casekinga... ispalo me nekih 5200 kn s poštarinom. 4 godine gare. Vidjet ćemo hoće li ju actually poslati doduše, još je narudžba u obradi.
|
Citiraj:
Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk |
Iskreno takvu sam cijenu i očekivao, jedino one bombe od 5000 kn nemaju smisla za "bolje" modele jer se tu kupuje 3070 onda. Mislim da će ta 3060 Ti biti best buy za 1440p, testovi kažu da je samo 10% slabija od 3070.
|
Citiraj:
Kad budem siguran da će sve raditi kako treba, onda ću preći. 3070 je prva gdje sam siguran. Kolega Xulos je još davno rekao da ni 2080Ti nije dovoljna za sve u 1440p. |
Citiraj:
|
Ako mislite upiknuti 3060ti koje je jedina dostupna na linksovoj stranici, dodajte ju u košaricu i napravite narudžbu. Meni je tako bilo sa napajanjem, stajalo je nedostupno, ja sam napravio narudžbu i napajanje mi je normalno stiglo u dućan.
Što se tiče performansi, izgleda da je možda bolja kupnja od 3070 kada bi cijena bila nešto niža, kako je kolega gore napisao čini mi se da već preko 4700 kn se gleda 3070, a vidim da ima takvih modela. Za 1440p definitivno trenutno ništa ispod 3070, moja 2070 super je na knap kod većine igara. Znači ni 3060ti ne prolazi.:fiju: |
Mislite li da ce cijena 3080 se vratiti na 6500-7000 kn u 2-3 mjesecu kad ce navodno zalihe biti normalne ili ce ove sada cijene od 8000-9000 ostati?
|
Zašto bi itko bio blesav da spušta cijene? Jel idu po 8000-9000kn? Idu.
Isti klinac imao 2 ili 122 na lageru kad za te novce odu ko da nema sutra i ljudi to plate bez greške. Sad da ih netko ima 10000 komada po 9000 kn, do ručka ih nema. Dakle, zaključak je jasan. Ovo je sadašnja i buduća cijena ;) |
Samo da te prve cijene za 3060ti ne budu kao i za ryzene 5xxx kad su se tek pojavili. Npr u adm-u prva cijena za ryzen 5600x je bila 2550kn a slično je bilo i u drugim dućanima
|
Citiraj:
|
Citiraj:
1440p@75Hz i običan (pra)stari GTX1080 gura sasvim ok, naravno da uvijek ima iznimki i par katastrofalno optimiziranih triple AAA igara, ali da se to namjestiti, tako da je 3070/2080Ti sigurno "dovoljno" za 1440p@144. Osim ako se pod "dovoljno" misli da ne smije biti dropova i sl. U tom slučaju ništa nije dovoljno, pa ni 3090, što je besmislica. Što se Ultra detalja tiče, oni su u većini slučajeva okom jedva razlučivi od High a razlika u FPS-u je znatna, to je baš napravljeno za manje upućene da sve stave na max pa odu kupit novu grafu kad bude fps drop na 100 :D Citiraj:
Tko to zna, ukoliko se ponuda popravi (a nema razloga vjerovati da neće) razumno je očekivati pad cijena. Kad će se to dogoditi je druga stvar. |
Citiraj:
Razmisljao sam da otkazem narudzbu jer se osjecam ko debil platit 8k pa cekat da cijene padnu, ali i ja mislim da se to nece dogoditi. Cudna vremena... Ne tako davno mi je i 3k kn bilo puno za grafu ovog ranga. 🙄 |
Citiraj:
To NIJE normalno. Ali tko želi/može/voli - nek izvoli :) dapače... Citiraj:
Sve što sam rekao u rujnu izgleda da i dalje stoji. Eto nas 3 mjeseca od toga, a 700USD MSRP grafička se u EU prodaje po 1000+ EURa dok u HR neki modeli idu i na 10000+ kn. I, pogađaš, sve se prodaju bez greške, bez da se trepne. E sad, tko je spreman to platiti, neka plati. Meni - ne hvala, čak ni sa popustima koje imam + što i dalje smatram da je Ampere poluproizvod tj nije ispao ono što je trebao biti, ali to je moje mišljenje vezano za istog. |
Citiraj:
|
Evo odmah planula 3060Ti founders edition u Svabiji
https://www.notebooksbilliger.de/nvi...edition+690367 |
Citiraj:
Pa ono kad se ustima za inflaciju nije ni tolika drama :D realno i ove godine je "MRSP" niži što će se gledat u buducnosti na ovakvim grafovima, to što ekipa placa 10k... I ja bi za 15 prodava :D http://prntscr.com/vue74g |
Koje njemačke shopove koji dostavljaju u hrvatsku da pratim? Koji su pouzdani?
Treba mi grafa a ne znam na kojim sajtovima da šamaram F5. Help. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nije mi jasno, ekipa je u Linksu kupila 3070 Palit jači model (3 venta, neda mi se guglat kako se zove) za 4500kn, a ova 3060Ti je slabiji model (ima i 3060 sa tim jačim kulerom) i košta samo 500kn manje. A ove po 4700+kn nebim komentirao.
Šteta da, dok god ima ekipe koja je spremna iskrcat kune za takve cijene, one će biti samo sve veće. Zakon ponude i potražnje. :( |
Nije problem u ekipi koja placa jer ljudi ih ili zele ili trebaju, a za manje ih nema... Ja sam se pripremao na grafu jos od ljeta, konacno docekao da izadu i na kraju dosao kraj 11. mj ja jos uvijek nemam grafu... I na kraju narucio od kud sam uspio bez obzira na cijenu jer zelim stavit grafu u komp i zavrsit pricu, a uz to ne igra mi se na 80 fps pogotovo kad novci nisu problem...
|
Isto tako, cekao na upgrade grafe preko godinu i pol, platio ovu 7200kn prije mjesec dana, sta je tu je. Sad mi je cak zao sto tad nisam kupio 2080ti tad, bio bi sad miran, non stop nesto cekati isto tako nema smisla
|
Ja na to gledam kao na režije, isto ko faking internet ili struja... Ako jednom u, ajmo reći, tri godine iskeširam sad 5k kuna za grafu, umanjim za 2300 kolko sam prodao staru... 3700/36 = cca. 100 kn mjesečno... ok, tu je naravno i ostatak konfe, ali to ne mijenjaš tolko često, barem ja... pa nek to izađe i na 300 kuna mjesečno... jebiga, to mi je hobi koji volim i boli me đon... :P
a to da cijene idu gore, bože moj... inflacija je jedno, ali ovo nema veze s tim... |
Citiraj:
Postoje recenzije i s tim coolerom i dobar je. |
Citiraj:
Ma mene čudi da je tako mala razlika izmedu nje i 3070 koja je model sa bolijm kulerom. Gledao sam ja i nju, ali ako se dobro sjećam ne ide mi preko 29cm u kućište pa moram paziti i na to. Edit: Lol, zanemari. Idem bacit oko na guru3d i prva je odmah. :D |
Kada se smire cijene i stabilizira lager 3060 Ti ce biti best buy za nas sa malom rezolucijom :), ta graficka cini npr. 5700 xt besmislenom a da ne pricam o 2070 i 2080 koje su bolesno skupe
|
Računaj na to da će ove malo bolje verzije biti $450-480 (Asus STRIX još više - $500). Za MSRP od $400 će se moći nabaviti samo osnovne verzije s najslabijim hlađenjem.
|
Znam, ali na njuskalu su polovne rtx 2070 4000+ kn, haha, pa koliki moras biti idiot da to danas kupis, pa u Linksu je 3060 Ti 4000k+ kuna, realno, te polovne vrijede ispod 3000....
|
@Disco
Ja sam kupio u Linksu Palit 3070 i bila je 4900 kn, a ne 4500...mislim da ćemo još neko vrijeme pričekati da budu po toj cijeni. |
Citiraj:
Sve je precjenjeno sad debelo od 2xxx do 3xxx crveni isto nema ih cijena napuvan pogotovo kod nas,5700xt za 3,500 i gotovo. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
A vj je to to. Ne znam, razmišljam...puno je to kuna, a opet, ako me bude služila kao GTX 970 6 godina (da, baš zato bi opet uzeo overkill grafu za 1080/60 SP), onda se isplati...valjda. :D Ne žuri mi se, a opet, mogu pojeftinit, a mogu i otić u nebo. Pa ti znaj. :beer: EDIT: Evo je 100kn dole. 3900. :D |
Ali je nedostupna. :)
Cijena je stara, nema više po toj cijeni. |
Ona jučer je bila OC verzija, zato je vjerojatno bila 100kn skuplja
|
ako je 3900kn u linksu kad se sad pojavila, moglo bi to na ~3500 ili nize za par mj. Cekamo AMD da predstavi i svoje :)
|
Palit ima najveci failure rate kod Nvidije, zato je najjeftiniji, isto kao Power Color kod AMD-a
|
Znaci ipak dolazimo do onog da je visa cijena pojedinih brandova opravdana.
Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk |
Da, ali te razlike se mjere u promilima, meni brand nije važan ako je cooler i garancija pristojna.
|
A i možda, ali samo možda određeni brandovi imaju više kvarova jer ih se više prodaje jer su jeftiniji...ko zna? Zeko zna! :P
|
Citiraj:
Po meni nema smisla za 1080/60 uzimati 3600TI i jače. Ok, ovisi što igraš naravno ali nisu to grafe za 1080/60. Radije si uzmi GTX1070 :D |
ovisi, upravo prodajem gtx 1070 i kupujem rtx 3060 ti (ova za 3900kn) za 1080p, doduše 2560X1080p i 1920x1080p te dosta igara uz rezanje detalja teško mogu držati 60 fpsa, npr. RDR 2, AC Valhalla, Control i sigurno još dosta njih, čak ni na midium.
https://www.youtube.com/watch?v=AYacxGVOao4 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:10. |