![]() |
Jedino sto su zeznuli je da su zablokirali racun u kunama a nisu odmah napravili konverziju, ja sam igrom slucaja imao neko automatsko placanje jucer koje nije proslo jedno 6-7 sati dok nisu konvertirali kune u eure.
|
znaci moze se sad placat u trgovinama samo skida s eura?
|
Nisam baš siguran obzirom da plaćanje EUR još nije službeno zaživjelo kod nas.
|
You’ll still be able to make card payments in Kuna with your existing card from your Euro account. The exchange rate used will be the interbank rate at the time of transaction.
We won’t be charging any fees for these transactions (including no foreign exchange fees or weekend fees) up to 1 January 2023, when Euro becomes the official currency. You’ll be able to withdraw Kuna from an ATM in the same way you did before, and the exchange rate used will be the interbank rate at the time of transaction. |
prosla naplata i to po tecaju 7.5495
|
Meni su i dalje kune na racunu. Jesu li me zaboravili?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Samo za informaciju, jesi li im dao OIB kao potvrdu rezidentnosti?
|
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Citiraj:
|
Da, meni konvertira sa 7.55, nisu bas povoljni, mislim da cu prestat kupovat sa revolutom dok se sve to ne dovede na svoje,
EDIT u biti ispadne 4 eura na 10000kn, prizivit cu to :D |
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Ako je tečaj 7,55 onda je povoljniji nego fiksni tečaj 7,5345
Kupio si eure za 7,5345 a prodaješ ih za 7,55 (kad plaćaš račun u kunama svojim eurima) |
Citiraj:
|
Evo pitao sam support i do toga je:
"Yes, we have checked and this seems to be due to the pending transactions and your HRK should be converted automatically by the end of the week." |
Koliko vam traju SEPA transakcije u posljednje vrijeme? Prije su prolazile u roku 15-20 min, a sad čekam satima.
|
Citiraj:
ja sam isto doso na bengu, imam 150 kn gore, racun 100 kn i odbija transakciju, bez obrazlozenja. a da sam imo eure, onda bi normalno pretvorilo u kune i platilo. kao sto je kolega reko, jaaako lose izvedeno. |
Da, i ja sam dosao u Lidl a mobitel se ponasao kao da NFC nije ni ukljucen, pa izvadio Revolut Visu i tamo je odbilo transakciju. Onda sam dobio kasnije navecer notifikaciju da je sve prebaceno u eure, a nije bilo. Na kraju sam sam ujutro konvertirao u eure i nastavio normalno koristiti...
Sve bi to bilo u redu da su rekli da ce biti poteskoca. Ali u mailu su naveli "nista se vi ne brinite, sve cemo rijesiti", a na kraju sipak. No dobro, vjerojatno nas ceka jos izazova pri promjeni valute i sa drugim karticama/bankama/trgovinama/servisima... |
Ne znan sta se cudite toliko, ja sa nasim bankama ocekujem duplo problema od ove kamilice koju smo susreli kod revoluta...
|
Citiraj:
sreca pa s nasim bankama vise nemam veze. austrija majka :lol2: |
Ako gledamo unatrag 20 godina, Austrija je sve samo ne majka :D. Najjače kamate na prevaru su lupane u Austriji, nelegalni ugovori o kreditu itd. Čak je Austrijski ustavni sud prije 5-6 gorina presudio da su Austrijske banke varale klijente dugo godina i dan danas neki plaćaju manje rate do kraja kredita radi preplaćenih kamata. Banke su to, nisu pučke kuhinje.
|
ko je tu spomenuo kredite?
|
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Citiraj:
https://www.index.hr/mobile/tag/1049...orderby=latest |
Otišli ste debelo u offtopic.
|
Imam placanje google storage preko revoluta u kunama i sad to ne mogu promijenit u eure,a ovi su ukinuli kunski racun , sta da radim?to je nekih 24 kn mjesecno
|
pa automatski će se u € prebacit
imam i ja yt premium, i još par subscriptiona u kunama, jedino spotify je u € |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
:dobar:hvala
|
Sve to piše u mailu koji mi je danas stigao.
|
Ako dodjem u ducan i platim Revolutom na kojem su Euri to prolazi?
|
Da.
|
Da li Revolut traži sliku osobne prilikom otvaranja računa isključivo za virtualnu karticu?
|
Traži sliku osobne i selfie radi biometrije prilikom otvaranja računa. Apsolutno je svejedno za kakvu karticu.
|
Citiraj:
Morat ću pronaći neki drugi način uplate. |
Tih dva-tri puta godisnje zamolis frenda koji ima revolut da to plati umjesto tebe? Kesh i pivo za uslugu? :)
|
Citiraj:
Može i keš i pivo i neka provizija... |
Ma ja se na tvom mjestu ne bi ni zamarao izradom kartice ako je samo to u pitanju. Istu stvar sam i prolazio za Diners. Prvo je posudjivao, pa napravio svoju i koristio je jednom u godinu dana (necu ni komentirati uzasno mali limit). Po meni su to bile bacene pare za clanarinu, ugasio je, nastavio posudjivati kada je neki dobar deal u djiru i bok.
Garantirano revolut ti koristi valjda svaki treci kontakt u adresaru :) |
Revolut je u osnovnom paketu čabe?
Al ajd, gdpr i smeta ti slikat osobnu. .. Za Diners još i kužim, ja ne plaćam članarinu pa mi je super. Samo pazit da se ne prećera s filozofijom "100kn ratu neću ni primjetit". Neznam nikog da se nije bar jednom s time syebo, uključujući i mene :D |
@xlr; @Pomo
Ekipa hvala na odgovoru. Potpuno se slažem s vama. Odustao sam od otvaranja Revoluta, jer stvarno nema razloga za otvaranje da platim nešto jednom ili dva puta godišnje. Ako mi zatreba snaći ću se. Svim članovima foruma zahvaljujem na svakoj brzoj pomoći i uvijek dobrim savjetima, te svima članovima želim Sretnu Novu godinu i sve najbolje u Novoj 2023. godini! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:50. |