![]() |
Da,mozes. Tako sam.ja napravio jer mi se nije dalo cekat.
|
Citiraj:
meni su rekli da će sve bit na prvom računu. uzeo sam bez UO i da ću na prvom računu imati stavku router i iznos mjesečne pretplate za tih x dana za 12. mjesec. još čekam da stigne doduše. |
Citiraj:
Prvo su me trazli da im potvrdim na e-mail da se slazem sa tim cijenama i tom ponudom i sad evo 3 dana cekam taj "predracun". Kaze Agentica dosta su zauzeti pa kolege jos nisu stigle uzeti moj predmet u obradu. Moš mislit, tri dana treba (sad ide vikend pa cu u ponedjeljak opet morati zvati jer danas mi se javila i rekla da ce ispitati i javit mi ali nije se dogodilo - naravno). A i ja budala povjerujem tim bajkama, reko ajd nek bude online kad se zena vec tolko trudila nek joj ide taj "ugovor" u njen promet jer znam da svi ti "agenti" moraju odradit mjesecno neki broj ugovora. Ocito cu ih sad morati otkantat i otic sam do poslovnice. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedina stvar koja je odlična za poslovne korisnike to što su dostupni ako se ne varam 24h/7 dana u tjednu i svaki problem rješavaju odmah. |
Napokon zamjenio ovaj njihov router sa svojim Huawei b715.
Mislim , nemam riječi. Brzine skočile, sve radi uredno, ne puca veza više. Iz nekog razliga sam sve mobitele, tablete , kompove i telku morao držati na njihovom routeru na 5g mreži, jer na normalnoj nije radilo ili je stalno pucalo. Na kompu mi nije mail mogao proći sinkronizaciju, mislio sam mora biti do A1, zamjenio router, sad radi. Tako da je do routera, nemam objašnjenja zašto. Taj njihov šrot ide na drugu lokaciju sa tele 2 karticom, gdje mi internet nije toliko bitan, tako da ću nekako iskoristiti tih 400kn koliko se plati za njega. Da izgubio sam garanciju na router, tko ga šljivi. Uglavnom, promjenite router, ovo njihovo ne valja ništa. Javim još nakon par dana, kako radi, za sad sve leti. Petkom bi inače trokao na 8mbps, sad sam na 70. lol |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo rjeseno, otiso u poslovnicu i za 10 minuta sve obavljeno (onilne je danas 5ti dan od "pristanka" pa jos nemam predracun tako da sm im smao javio da zaborave na to ako vec i sami nisu s obzirom na brzinu :))
Brzine su trenutno li-la Down je oko 32-33 a upload oko 35. Pustiti cu ga par dan prije nego prebacim karticu u drugi router da isprobma kako radi u Huaweiu B525s. |
Nego jel treba sta stelati po routeru ako ubacim karticu od A1 u Tele2 Huawei B525s ili ce raditi samo od sebe (pod uvjetom da Tele2 router nije zakljucan naravno) ?
|
eventualno apn. moj je pokupio automatski.
|
Imam isti router, automatski je pokupio apn.
|
I obojici su vam bolje brzine nego na A1 ZTE routeru ?
|
Bolje samo iz razloga sto ga mozes rucno fiksirat na odredjenu frekvenciju.
Ja cu sve su prilike morat ic na neki bolji router jer 2CA bar na mojoj lokaciji ne donosi bas neke zahvalne brzine jer su bazne dosta opterecene. |
Citiraj:
|
mislim da nam većini ovdje telefon NIJE bitan
|
Koji biste router preporučili za kupovinu? Trenutno imam B310s-22 i brzine su mi dosta loše (oko 5 Mbit, ping oko 20) otkad su uveli flatbox.
|
Citiraj:
Od kad sam ga stavio umjesto ZTE, ne pada ispod 50mps, uglavnom 80, za razliku od ZTE koji je bio na 4 mbps i pucao svako malo. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ja planiram ići na jedan od ta dva. |
Koji kupiti?
B715 ili B818? Prednosti / mane? |
Citiraj:
ako imaš viška novaca B818 nema mana, ako nemaš, onda B715 nema mana. Oba su dobra, b818 je bolji. ali ako će ti služiti samo za wireless internet uzmi b715, jer je dovoljan sa prosječnog korisnika. |
Hvala na preporukama. Pretpostavljam da tih routera nema u hr trgovinama nego moramo iz inozemstva naručiti? Gledao sam za B818, samo par oglasa na njuškalu (već prodano).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
imaš onaj link na prethodnoj stranici. Iz finske b715 ti je sad dobra cijena, bila je puno veća prije 3-4 mjeseca. Puno je forumaša kupovalo od njih, dođe ti doma kroz tjedan dana. |
Vrijedi čemu ova antena?
https://m.aliexpress.com/item/328144...d1e833414b1a81 Mogu ju dobiti za smiješne novce i imam ju gdje smjestiti van kuće. Router je ZTE MF286R. Inače i sad imam brzinu većinom oko 50/20 mbit ali ako može bolje neće smetati. Hvala |
Citiraj:
B818 bi se isplatio ako mozes nategnuti ekstra bandove i 4CA. Meni doma se ne bi isplatio jer jos nemam dostupan B7 na baznoj stanici odakle trenutno vucem B1, B3 i B20. Jednom kad to dodje, mooozda razmislim o apgrejdu. Nije da toliko vapim za brzinom, trenutno imam 50-60Mbps... Uz B818 ce ti vjerojatno trebati i neki switch ako imas dosta uredjaja na lan-u (meni na B715 sve popunjeno). |
A da, sad vidim, ma taj uređaj već stoji odavno kod njih. S originalom dobiješ antene. Vidim da je B715 out of stock.
|
Citiraj:
Ako hoćeš bit miran odi na B818. Možda ovaj tren nisi u blizini odašiljača koji ima b7 band no možda se u budućnosti nađeš u toj situaciji pa će ti svakako biti dobro da router podržava tu frekvenciju. |
Hoće li prije 5G ili nadograditi postojeće stranice? :)
Hoću reći, koliko je B818 uopće futereproof? |
Ja sam jutros naručio B715, iz one finske trgovine, 115 € s dostavom. Nadam se poboljšanju jer mi je bitno za posao (video pozivi i razgovori kroz Slack), saznat ću za 10ak dana.
|
Ajd, baš me zanima kakva će bit situacija nakon što njega slozis. Svakako pliz tu javi.
|
Pa nije ni ovo loš deal za B818, s dostavom za 125,88 eurića (cca 950 kunkasa), jer koliko vidim na njuškalu je jedan B715 i traži za njega 1400 kn..
Code:
https://www.satshop.fi/huawei-b818-customer-return.html |
Citiraj:
|
.
Jel taj huawei b818-260 ili b818-263 tj. bez ili sa tel priključkom ?......tko ga ima da nam kaže ako ima još razlika? . |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
od 5 crtica signal mi je na 3 crtice: 99mbit download/ jedva 20 upload ostavit ću ovako jer mi je to skroz ok za sada. evo čisto za info drugima |
neznam koju "magiju" ovaj zte radi, ali brzine za jedan ovako bazičan router mene sasvim zadovoljavaju.
3 tjedna sam testirao sa a1 biznis karticom u sxt lte-u (cat4, max brzina 80/45mbita), na huawei b525 (agregacije nikad brže od 40/40, single band plafon 50/45 - i to SA vanjskim antenama, bez njih je oko 35/45 bilo), dok ovaj zte samo sam ga stavio na prozor i vuče: https://www.speedtest.net/result/10589232400.png i prema HT/Iskon serveru je isti rezultat, oko 70-75mbita (a koliko kaže NIKOX, ovaj zte ima samo b20+b3 agregacije, a to su 2 najsporija i najzagušenija banda ovdje). ostavit ću ga ovako neko vrijeme pa ćemo vidjeti kad prođe 14 probnih dana da prebacim SIM u mikrotika (on ide oko 80/50mbit) prema DOJČ je isto OK https://www.speedtest.net/result/10589266422.png[/URL] ali prema milanu jer 5/5mbita, i netflix test isto pokazuje 5/5 mbita. |
Kako i s cim testiras?
|
sa speedtestom. :P
na huawei sam spojio one tvoje log antene u mimo setup, i onda to usmjerio na repetitor. bez njih je brzina manja, čak i na terasi. ovaj zte sam samo stavio na prozor bez ičega. obzirom da sam već pripremio nosač za mikrotik i razvukao kabel za njega, spojit ću njega, za sada samo eksperimentiram sa ovim zte. |
Nakon podnesenih zahtjeva za raskjn, zvali me i ponudili produljenje Homebox ugovora na Flatbox, sa 1TB prometa za 139kn mjesečno. Prema dosadašnjih 200GB za 145 kn, nelose.
Možda uz još jednom, dvaput otkazivanje putem telefona bi se dao i novi router izvući, ali mi se više nije dalo zezati. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:37. |