PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

Caks 09.04.2012. 17:52

vakjda ga je zaboravio stavit..

zna li neko dali ovaj cyan od konga podrzava swap/ext il di da to pogledam? hitno! hvala..

dulesbj 09.04.2012. 18:58

Citiraj:

Autor Huawei (Post 2139817)
vakjda ga je zaboravio stavit..

zna li neko dali ovaj cyan od konga podrzava swap/ext il di da to pogledam? hitno! hvala..

Mislim da ni jedan cyan ne podržava swap,kažem mislim,a za ext ne znam,ali meni neće link2sd uopće napraviti ext particiju,napiše da je napravio,ali kod restarta opet isto,a imam napravljen i ext i swap na kartici.
Koliko vidim ne podržavaju ni app2ext,samo app2sd.
Stavio sam link gore za memoriju na cyanu.

sipe 09.04.2012. 21:35

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2139850)
Mislim da ni jedan cyan ne podržava swap,kažem mislim,a za ext ne znam,ali meni neće link2sd uopće napraviti ext particiju,napiše da je napravio,ali kod restarta opet isto,a imam napravljen i ext i swap na kartici.

S razlogom ne podržavaju swap jer nema potrebe, i sami su ljudi rekli za uspori mobitel sigurno nakon nekog vremena. Imate supercharger skriptu koja radi svoj posao jako dobro i nema potrebe.
Kangova nigtly verzija vam je na myppc.it
A za ove druge koji kao ne žele mobitel kojem zvuk ne radi i ostale gluposti isprobajte mobitel pa onda pričajte bajke :) ja sam bez problema od 11 mjeseca imao benru sve do sada, i dalje malo mjenjam romove držim fige da Kang ga ispegla do kraja. A ne da vi pričate joj meni slušalica ne odgovara a niste ni probali :) jer da jeste i malo se poigrali sigurno bi svi ostali na cyanu :)

dudum48 09.04.2012. 22:00

Citiraj:

Autor xcvb (Post 2139593)
Kalibraciju sam napravio, možda sam triba stavit najprije stock rom, pa tek
onda Fw 4.0, a ništa, pokušat ću još par ciklusa punjenje-pražnjenje pa ćemo vidit.
Na Fw 3.0 mi je izdržala isto 2 dana + 10 do 20% što bi još ostalo

Da ti se pridruzim. Pojeo mi je 80% baterije od 1 do 10 popodne:stoopid:

EDIT: Pisao sam preko moba pa mi je negdje nešto pobjeglo Rosie-Posie
Vidjet čemo kako će se bakterija danas držati.

Rosie-Posie 09.04.2012. 22:15

Citiraj:

Autor xcvb (Post 2139593)
EDIT: a što se baterije na 4.0 tiče, evo screenshot

http://www.mediafire.com/convkey/32e...ykn2c4ua5g.jpg

Pa što sam ja krivo napravio da mi baterija jedva 1 dan izdrži?
Kalibraciju sam napravio, možda sam triba stavit najprije stock rom, pa tek
onda Fw 4.0, a ništa, pokušat ću još par ciklusa punjenje-pražnjenje pa ćemo vidit.
Na Fw 3.0 mi je izdržala isto 2 dana + 10 do 20% što bi još ostalo

ne kužim, imaš još 38% baterije, a preko 2 dana ti je već na bateriji...
ko tu koga? quote?
ja ništa ne kužim, čija je to baterija?

CoDMaN 09.04.2012. 22:19

Je imate vi google play na Cyanogenmod 7.2 kang?

Rosie-Posie 09.04.2012. 22:41

Citiraj:

Autor CoDMaN (Post 2140053)
Je imate vi google play na Cyanogenmod 7.2 kang?

moraš posebno instalirat gapps ;)

maxtormaster 09.04.2012. 23:00

Citiraj:

Autor Rosie-Posie (Post 2140051)
ne kužim, imaš još 38% baterije, a preko 2 dana ti je već na bateriji...
ko tu koga? quote?
ja ništa ne kužim, čija je to baterija?

imas na ebayu 3000mah bateriju za huaweia ja je imam i drzi po 4-5 dana bez problema . u mom slučaju 4 dana kod mene

Rosie-Posie 09.04.2012. 23:08

Citiraj:

Autor maxtormaster (Post 2140082)
imas na ebayu 3000mah bateriju za huaweia ja je imam i drzi po 4-5 dana bez problema . u mom slučaju 4 dana kod mene

vidila sam tu bateriju, dobiš i novi poklopac, ač ne znam, malo bi mi bio glomazan mobitel onda... :D
ne žalim se ja na svoju bateriju nego mi nije jasan ovaj koji se žali, a već dva dana je na bateriji i još ima fore...
al onda sam skužila da je to vjerojatno bio neki quote al je neko tu nešto zbrljao pa se ne zna ko pije ko plaća :D

goranszd 09.04.2012. 23:13

jel mi može neko dat link za SuperSonic patch V2.2 zip .. nemogu nać po forumu

našao sam

sipe 09.04.2012. 23:22

Izašao novi CM9 za sonic. Radi sve osim mreže (gsm,3g,radio,wifi) i kamera. Još to srede i imamo CM9 port :)

Caks 09.04.2012. 23:28

Citiraj:

Autor goranszd (Post 2140089)
jel mi može neko dat link za SuperSonic patch V2.2 zip .. nemogu nać po forumu

našao sam

mi moze neko objasnit ulogu te skripte..to poboljsava rad procesora?
i kak ju instalirat? ..prek recoverya ko fix il?

goranszd 09.04.2012. 23:40

Citiraj:

Autor Huawei (Post 2140103)
mi moze neko objasnit ulogu te skripte..to poboljsava rad procesora?
i kak ju instalirat? ..prek recoverya ko fix il?

instalira se kao fix, samo prije wipe cache nista drugo, i staviš nju, a optimizira ram tako nesto,

nikad nisam roto s superone clickom nego s unlock rootm uvjek je radilo http://www.unlockroot.com/index.htm

tutix 10.04.2012. 02:58

Citiraj:

Autor sipe (Post 2140018)
Kangova nigtly verzija vam je na myppc.it
A za ove druge koji kao ne žele mobitel kojem zvuk ne radi i ostale gluposti isprobajte mobitel pa onda pričajte bajke :) ja sam bez problema od 11 mjeseca imao benru sve do sada, i dalje malo mjenjam romove držim fige da Kang ga ispegla do kraja. A ne da vi pričate joj meni slušalica ne odgovara a niste ni probali :) jer da jeste i malo se poigrali sigurno bi svi ostali na cyanu :)

Ova Kang verzija je odlična. Jedino ima problema sa tim zvukom (tiši je bez patcha, sa patchom je čak i dosta glasniji od stocka, al ne radi speakerphone, FM radio se neda stišat :stoopid:, ona AudioFilter datoteka je skroz zeznuta), onda kod zvanja ne upali mi ekran automatski, nego sam morao kliknut power tipku da vidim tko me zove. Dalvik cache je prebačen na cache particiju koja ima 60 i nešto MB, dalvik nabuja na 45 MB-a i onda ne možeš recimo uopće skinut neku veću igru ili aplikaciju sa Play Storea jer cache popunjen. Ali ove ostale CM modifikacije su izvrsne i sve rade. Talijan je na pravom putu... Inače, svi zovemo to verzija od Kanga, a zapravo je

Citiraj:

Autor Cyanogenmod Terminology
Kang
The process of creating a code based of someone else's code or reapplying code that someone else created into your own code (e.g. git cherry-pick)

a majstor se zove ThePoison :)

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2139850)

Link2SD je super stvar, a da radi ti je potrebna samo init.d podrška za skripte. Particiju moraš unaprijed napravit nekim programom ili iz CWM, nakon toga pokreneš Link2SD, odabereš koji datotečni sustav je particija (ext2, ext3, ext4 ili FAT32, ako si ju radio u CWM recovery onda je ext3), on napravi skriptu u init.d pomoću koje se pri startupu mounta ta particija.

maxtormaster 10.04.2012. 10:28

Citiraj:

Autor Rosie-Posie (Post 2140087)
vidila sam tu bateriju, dobiš i novi poklopac, ač ne znam, malo bi mi bio glomazan mobitel onda... :D
ne žalim se ja na svoju bateriju nego mi nije jasan ovaj koji se žali, a već dva dana je na bateriji i još ima fore...
al onda sam skužila da je to vjerojatno bio neki quote al je neko tu nešto zbrljao pa se ne zna ko pije ko plaća :D

http://imageshack.us/photo/my-images...046277859.png/

Fleks 10.04.2012. 10:35

Jel mi može neko sa stock romom poslati file framewor.rec-apk i systemUI.apk.

Imam onog španjolca gore koji ima "sense" izgled i ne mogu si skuhati u UOT kitchenu custom ikonu sa postocima za bateriju, baca gresku. Predpostavljam zato sto je ikona vec izmjenjena. Pa ako nije problem nekome da mi posalje. Pretpostavljam da bi to islo na taj nacin. Jedino ako framework i systemUI kod mjenjanja battery icona ne mjenjaju jos nesto?

Fundowsky 10.04.2012. 12:58

Citiraj:

Autor maxtormaster (Post 2140082)

Ja imam stock bateriju.

CoDMaN 10.04.2012. 15:05

Citiraj:

Autor Rosie-Posie (Post 2140065)
moraš posebno instalirat gapps ;)

Hvala radi :D

KeiOffice 10.04.2012. 17:09

Citiraj:

Autor tutix (Post 2140161)
Ova Kang verzija je odlična. Jedino ima problema sa tim zvukom (tiši je bez patcha, sa patchom je čak i dosta glasniji od stocka, al ne radi speakerphone, FM radio se neda stišat :stoopid:, ona AudioFilter datoteka je skroz zeznuta), onda kod zvanja ne upali mi ekran automatski, nego sam morao kliknut power tipku da vidim tko me zove. Dalvik cache je prebačen na cache particiju koja ima 60 i nešto MB, dalvik nabuja na 45 MB-a i onda ne možeš recimo uopće skinut neku veću igru ili aplikaciju sa Play Storea jer cache popunjen. Ali ove ostale CM modifikacije su izvrsne i sve rade. Talijan je na pravom putu...

Mislim da ti ovo sto ti se ekran ne upali automatski kada te netko zove nije do patcha za zvuk... nabavio sam jos jednog U8650 pa na njemu sad testiram cyanogen od tog talijana, a na svoj mob cu ga stavit kad na ovome sve usavrsim kako zelim i vidim da radi kako treba... uglv pokusao sam zvati sa svoga na taj na kojemu je sad cyan, i uredno se upalio ekran i pokazao moj broj, a jedino sto sam napravio sa romom je to sto sam otvorio zip sa winrarom i odmah ubacio te datoteke sto sredjuju zvuk u lib folder tako da je patch instaliran odmah sa romom da ga ne moram naknadno iz recovery-a dizat...

btw. ovaj fix je sredio i problem sa mikrofonom takodjer, cak mi se cini da je sada glasniji mikrofon na cyanu nego na stock romu, svaka cast liku koji je slozio taj fix :chears:

Sinoc sam na taj drugi mob stavio cyan i igram se sa njim od onda, i jednostavno se ne moze poreci da mobitel sa njim leti i radi daleko brze nego sa stock romovima, tako da definitivno i svoj mob prebacujem na cyan rom!

Rosie-Posie 10.04.2012. 17:21

Ja sam na cyanu morala otkljucat ekran da izgasim alarm.

dulesbj 10.04.2012. 17:30

Citiraj:

Autor KeiOffice (Post 2140484)
Mislim da ti ovo sto ti se ekran ne upali automatski kada te netko zove nije do patcha za zvuk... nabavio sam jos jednog U8650 pa na njemu sad testiram cyanogen od tog talijana, a na svoj mob cu ga stavit kad na ovome sve usavrsim kako zelim i vidim da radi kako treba... uglv pokusao sam zvati sa svoga na taj na kojemu je sad cyan, i uredno se upalio ekran i pokazao moj broj, a jedino sto sam napravio sa romom je to sto sam otvorio zip sa winrarom i odmah ubacio te datoteke sto sredjuju zvuk u lib folder tako da je patch instaliran odmah sa romom da ga ne moram naknadno iz recovery-a dizat...

btw. ovaj fix je sredio i problem sa mikrofonom takodjer, cak mi se cini da je sada glasniji mikrofon na cyanu nego na stock romu, svaka cast liku koji je slozio taj fix :chears:

Sinoc sam na taj drugi mob stavio cyan i igram se sa njim od onda, i jednostavno se ne moze poreci da mobitel sa njim leti i radi daleko brze nego sa stock romovima, tako da definitivno i svoj mob prebacujem na cyan rom!

Ja imam jedno 70 aplikacija na benru i slobodno mjesta 132 mb,nevjerojatan je onaj install partition od tog talijana,i radi ko mutav,a ima na htc maniji kompletan patch,znači sve u jednom se instalira,fix za zvuk,bravia,adreno driveri,super sonic patch i beats audio,ali čini mi se da je samo za benrua,pošto kang ima nešto od toga,i ne promjeni se ništa u njemu,dok na benru sve posloži u system,i beats audio instalira gore,na kanga neće.

srkee 10.04.2012. 17:58

dal se novi partition table mora prije roma instalirat...

mislim hoce li funkcionirat restore recimo date iz backupa smao nakon reparticioniranja?

jel netko probao?

dulesbj 10.04.2012. 18:02

Citiraj:

Autor srkee (Post 2140513)
dal se novi partition table mora prije roma instalirat...

mislim hoce li funkcionirat restore recimo date iz backupa smao nakon reparticioniranja?

jel netko probao?

Ja sam ga instalirao na benrua i radi,mislim da ne treba.

NenadS 10.04.2012. 18:43

Pratim danas potrošnju baterije, uz puno surfa i malo poziva, radia i navigacije stiglo je do 25% za 18h i tu stoji već par sati i pored toga što sam koristio navigaciju u tih par sati. Juče mi je pala 5% za 5 min kada sam uključio igo.
Uradio sam kalibraciju iz cwm, jedino da probam aplikaciju...

srkee 10.04.2012. 19:20

nikad mi nisu uspjevle te kalibracije pa sam smislio svoju i prilično je djelotvorna.

1. potrošiš bateriju do kraja
2. izvadiš ju i vratiš nakon 10 - 15 sek
3. priključiš na ZIDNI punjač
4. OSTAVIŠ U CWM - NE PALIŠ UREĐAJ DA SE BOOTA ANDROID
5. ostaviš puniti preko noći... cca 6-8h
6, ujutro skineš s punjača i klikneš reboot device now

meni je ova metoda uspjela, i nakon tristo roomova, uvijek nakon takve kalibracije mi drži opet dva do tri dana s normalim korištenjem (puno smsa, malo poziva, malo fejsa, ne igram se pa ništa igrica)

Caks 10.04.2012. 20:12

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2140494)
Ja imam jedno 70 aplikacija na benru i slobodno mjesta 132 mb,nevjerojatan je onaj install partition od tog talijana,i radi ko mutav

jel mogu to instalirat ko fix..iako vec dva-tri dana koristim cyan od konga...hocu rec nece mi se nis zmrdat u postavkama i to? i prije instala jel treba nesto osim wipe davlik cache?

Fleks 10.04.2012. 20:18

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2140494)
Ja imam jedno 70 aplikacija na benru i slobodno mjesta 132 mb,nevjerojatan je onaj install partition od tog talijana,i radi ko mutav,a ima na htc maniji kompletan patch,znači sve u jednom se instalira,fix za zvuk,bravia,adreno driveri,super sonic patch i beats audio,ali čini mi se da je samo za benrua,pošto kang ima nešto od toga,i ne promjeni se ništa u njemu,dok na benru sve posloži u system,i beats audio instalira gore,na kanga neće.

Pitanje. Moze link na tocno tog benrua koji koristis i tocno link na taj patch. Gledam po htc maniji i vise nisam ni sam siguran od tog đumbusa tamo...

NenadS 10.04.2012. 20:35

Citiraj:

Autor srkee (Post 2140541)
nikad mi nisu uspjevle te kalibracije pa sam smislio svoju i prilično je djelotvorna.

1. potrošiš bateriju do kraja
2. izvadiš ju i vratiš nakon 10 - 15 sek
3. priključiš na ZIDNI punjač
4. OSTAVIŠ U CWM - NE PALIŠ UREĐAJ DA SE BOOTA ANDROID
5. ostaviš puniti preko noći... cca 6-8h
6, ujutro skineš s punjača i klikneš reboot device now

meni je ova metoda uspjela, i nakon tristo roomova, uvijek nakon takve kalibracije mi drži opet dva do tri dana s normalim korištenjem (puno smsa, malo poziva, malo fejsa, ne igram se pa ništa igrica)

A je l' brišeš battery stats iz cwm-a nakon tih 6-8h, ili samo reboot?

Po originalnom uputstvu je ovakva procedura:

-PUNITI BATERIJU 10 SATI

-ISKLJUČITI SA PUNJAČA

-UGASIT TELEFON

-POKRENUT RECOVERY (POWER+VOLUME UP)

-SPOJIT NA PUNJAČ

-OSTAVIT DA SE PUNI U RECOVERIJU 2 SATA

-NAKON 2 SATA PUNJENJA ISKLJUČITI PUNJAČ,OTIĆI U "ADVANCED"I POBRISATI BATTERY STATS

-RESTARTATI SISTEM

---------------

Naručih 3000mah bateriju preko amazona, ako me nešto nervira, to je kad mi se isprazni baterija kad mi najviše treba. Ova manja nek stoji u džepu za zamenu.

srkee 10.04.2012. 20:46

svaki puta kad se punjač spoji, briše se battery stats nakon isključivanja...

nalazi se u /data/system/batterystats.bin

izvadiš i vratiš bateriju, sistem to registrira kao izmjenu baterije, i ponovno se generira novi batstat.bin

tako da praktično isto ti je, samo sam htio podjelit šta pali kod mene a manje je zezancije nego ostali tutovi.

goranszd 10.04.2012. 22:35

mogu dobit link za rootanje 2.3.6 španjolca?

netreba, dozvolilo mi je skinut s htc manije

dulesbj 11.04.2012. 00:15

Da li ima skripta koja se instalira iz recoverya,mislim na super charger,ako ima može neki link.

Hvala,da ne tražim sad

Citiraj:

Autor Fleks (Post 2140580)
Pitanje. Moze link na tocno tog benrua koji koristis i tocno link na taj patch. Gledam po htc maniji i vise nisam ni sam siguran od tog đumbusa tamo...

rom
link: http://translate.googleusercontent.c...i1uTnBx1cceNOg

Patch za sve
link: http://translate.googleusercontent.c...AUTSfKygsQIoTw

ovaj patch ti je bravia,supersonic 2.2,beats audio,adreno driveri,fix za slušalicu

tutix 11.04.2012. 01:09

Portan i MIUI 2.3.7 na Sonica: http://www.htcmania.com/showthread.php?t=363161. Navodno sve radi i predobro izgleda. Jedini problem što je sučelje do pola prevedeno, i to sa Kineskog :D.

srkee 11.04.2012. 05:12

uh, ljepo ljepo. :)

KeiOffice 11.04.2012. 13:36

Citiraj:

Autor tutix (Post 2140964)
Portan i MIUI 2.3.7 na Sonica: http://www.htcmania.com/showthread.php?t=363161. Navodno sve radi i predobro izgleda. Jedini problem što je sučelje do pola prevedeno, i to sa Kineskog :D.

Na spanjolski xD neznam sta je gore od to dvoje... :lol2:

Risto 11.04.2012. 14:46

Imam verziju Fundowsky 4.0 clean i sve mi lepo radi jedino sto imam slabe rezultate na benchmarku. Procesor mi je na 864mhz sa onim kernelom na 864mhz...
Rezultat mi je 1441.
Ram 97
Cpu integer 188
Cpu float-point 143
2d graphics 152
3d graphics 543
Database IO 115
Sd card write (4.7 MB/s) 47
SD card read (15.6 MB/s) 156
Cpu frequency 864 MHz
Sta da radim za bolje rezultate da li je moguce da je do tog kernela sto sam flashovo...
Ne bih bas da cackam nesto da mi se ne izbrise sve a instalirao sam dosta programa i igrica ...

fat 11.04.2012. 15:45

.

Evo nakon velike vecine procitanih postova u ovoj temi, odlucio sam root-ati doticni mob, po postupcima od 1-10, na prvoj stranici.
Sve je krenulo dobro dok nisam pokrenuo SuperOneClick. Znaci pokusam pokrenuti ali se nista ne dogadja...

Tu sam stao. Ima li itko kakvo rijesenje? :stoopid:

E da, i jel cu izgubiti kakve podatke na mobu ako to napravim (ako napravim)?

Risto 11.04.2012. 15:57

ja sam uspeo da ga rutujem tek kada sam ga flashovo sa drugim romom. Sa tim super one click nisam uspeo...

Fundowsky 11.04.2012. 16:06

Citiraj:

Autor Risto (Post 2141355)
Imam verziju Fundowsky 4.0 clean i sve mi lepo radi jedino sto imam slabe rezultate na benchmarku. Procesor mi je na 864mhz sa onim kernelom na 864mhz...
Rezultat mi je 1441.
Ram 97
Cpu integer 188
Cpu float-point 143
2d graphics 152
3d graphics 543
Database IO 115
Sd card write (4.7 MB/s) 47
SD card read (15.6 MB/s) 156
Cpu frequency 864 MHz
Sta da radim za bolje rezultate da li je moguce da je do tog kernela sto sam flashovo...
Ne bih bas da cackam nesto da mi se ne izbrise sve a instalirao sam dosta programa i igrica ...

Zašto misliš da će score biti bolji ako staviš 864? Isto ti je i sa 780. 780 je bolji za igre, ništa drugo. Ostani na originalnom, moja preporuka. Flashanje kernela neće brisati programe i igre, možeš mijenjati ih do mile volje.

Citiraj:

Autor fat (Post 2141404)
Evo nakon velike vecine procitanih postova u ovoj temi, odlucio sam root-ati doticni mob, po postupcima od 1-10, na prvoj stranici.
Sve je krenulo dobro dok nisam pokrenuo SuperOneClick. Znaci pokusam pokrenuti ali se nista ne dogadja...

Tu sam stao. Ima li itko kakvo rijesenje? :stoopid:

E da, i jel cu izgubiti kakve podatke na mobu ako to napravim (ako napravim)?

Ne gubiš podatke. Instaliraj drivere, spoji mob, pokreni superone (desni klik miša i run as administrator) i klikni root. moralo bi raditi, meni je iz prve.

Fundowsky 11.04.2012. 16:16

Citiraj:

Autor Risto (Post 2141418)
600 je max na originalnom ?

na stock kernelu je 600 max. pod originalni mislim na kernel koji dolazi s mojim romom i on ide do 844, ali to ovisi od mobitela do mobitela, nekima se ruši na 729, nekima normalno drži na 825.

EDIT: samo administratori mogu brisati postove, koristi Edit ako se nadopunjavaš

Risto 11.04.2012. 16:20

na ovom 864 igre mi rade odlicno probao sam nfs i brothers in arms i jos zahtevnih igrica i skoro da nema seckanja...
Ali buni me to sto je tako slab benchmark pa neznam da li ce bolje da mi radi na originalnom ali probacu pa cu da javim...

Ma ubagovalo mi se nesto pa napisao 2 ista posta ... :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:17.