![]() |
Cuo sam da r9 280x ima problema i dosta ljudi ih je vracalo na servis.
Citiram Samo da vas upozorim, serije 280x koje su na tržištu imaju problema s artefaktima. Pogotovo Sapphire modeli, oni s 18mj jamstva. Sama nabava tih kartica na naše tržište je sumnjiva stoga probajte izbjegavati te modele. Jedini 280x koji smo nabavili a da radi ispravno je VTX, ne bi čovjek vjerovao. Oprezno dečki, oprezno! |
Uzimaj. Zasto ne. Vrtit ce sve jos godinu dana na very high:) A onda High..pa za 6 mjeseci na medium..pa onda nova :) To tako ide.
|
I mene su od AMD R9 serije odbili ti i slicni problemi (black screen), ljudi su znali i po 2-3 puta vracati kartice da bi dobili onu koja radi kako treba. R9 290 je isplativija kupnja, ali GTX 780 mi se cini sigurnija
@hedgehog Iskreno, strah me je nadolazecih naslova (Witcher 3), mislim da ce mi i trenutna GTX 770 biti kratka za 60+ fps na nekakvim high postavkama, a alergican sam na sve sto ide ispod refresh ratea monitora... |
Citiraj:
Fucking stuttering (sa vsycom) ili tearing (bez vsync-a), užas :fiju: |
Još razmisljam, rekao sam covjeku da cu mu javit, spustio mi je za 200kn. Konačna cijena je 2800kn te više od godinu i pol garancije te full bundle. Sad ne znam da pricekam da nvidia izbaci 8xx seriju pa cu za tu lovu moć kupit jaču graficku karticu a pit ce manje struje. Ne znam nisam pametan. Kaj bi vi napravili na mom mjestu? Ne zelim r9 280x niti r9 290 zelim NVIDIU za promjenu..
|
novu dobiješ za 3400 sa garom 3g i custom hlađenjem... ne budi lud.
|
Ako ces cekati novu seriju, onda ces cekati da padne cijena, onda ces cekati da dodju novi modeli... nikad kraja :D.
Ako imas 2800 kn kupi i gotovo. EDIT: syss, to je 600 kn razlike... a i ona ima garanciju od 1.5 god. |
ako ima gare onda kupuj nemaš kaj razmišljat.
|
opet, tolko love za grafu? nebi ja :)
|
Pa tri godine ima MSI. :stoopid:
|
Citiraj:
|
msi i gigabyte daju 3 godine... doduše na custom modelima, ne znam koliko na ovim turbinskim, ali eto očito na svima.
ma i da ne daje 3g imaš još godinu dana gare. |
Kaj mislis onda za 2800kn, garancija, full bundle se isplati dat?
|
ma go time :D
|
Ok hvala! Bum si ja još razmislio :p Hvala svima na odgovorima :)
|
Citiraj:
Ali sad je glad grafičke (120+fps) za novčanikom još veća..ah, bar su slatke brige :beer: |
|
Citiraj:
Ja sam nade polagao u ovaj adaptive vsync od nvidie. Kako to uopće funkcionira, jel zaživilo to u komercijalnom smislu? Mene toliko hebe ta nefluidnost da bih odmah prešao u zeleni tabor ako se taj adaptive vsync pokaže kao dobra stvar :D A onda novi monitor, ah. Slatke brige :D |
Adaptive radi super do 60hz...bolje od "normalnog".
Ali sjebava mi input lag na nekim igrama... Sa 100+(hz,fps) skuzis razliku. I u windozima. A da ne pricam sa paljenjem LightBoosta. Osobno ga ne koristim previse jer tamni sliku i sjebava boje..ali je fluidnost recimo na 89.5% crt-a ;) No pusti price, nemam vise tearinga. Tocka. Pasala bi jedna 780 ko ova iz naslova da zaori BF4 na ultra preko 140fpsa :D (iako nisam siguran u to, mozda SLI ;) PS. Ti si mozda mislio na g-sync ? Proguglaj, vani su monitori sa istim vec par mejseci. Preskupo zasad...cekamo. :goodnite: |
Omg, mislim jedno, pisem drugo :)
G-sync, da. Jos je u ranoj fazi, ali svakako mu se veselim. Morat ce i AMD skemijat nesto slicno, pitanje je vremena... |
Citiraj:
Citiraj:
Al da, odosmo u OT :D. |
Citiraj:
|
moj čovek :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Niđe veze :D Jel ti nevidija izmajnala toliko gableca izdajniče, ha? :D |
780 stavis u komp i zaboravis da je uopce imas. Ja takve grafe navise volim. AK su i 290 takve onda bi i njih volil..
|
pa koji gablec je izmajnala to stoji... ali doslovno KOJI :D
nikak se riješiti ove sveeeeeeee dok ne počnem betmena haklat :D |
Citiraj:
|
Na oboje :D
|
tako nešto je i meni bilo u glavi, ali reko neću ionako sam fanboj :D
|
pozdrav svima
molim predložite mi upgrade trenutne grafe (radeon 6870, konfa je i5 2500K, 8Gb RAM-a, brand name 450W napajanje) do oko 1000kn. Isključivo za igranje. Nova ili polovna, ako uspijem naći. Ako znate ATI konkurenta, samo dajte, nemam preferencije prema pojedinom proizvođaču. Hvala! |
Prva kartica koja bi bila nekakav pošten upgrade je R7 265 za 1100kn, i onda R9 270 za malo iznad 1200kn.
|
Za 1680x1050 rezoluciju da li bi bila dovoljna 750ti, na max detaljima?
|
Citiraj:
|
Onda je bolje da trazim nesto poput 660oc ili ati 260x?
|
A gtx 760?
|
Too much money :D
Iskreno, ciljam na nesto rabljeno za sto manje para, a da moze tjerat tu rezu kako treba :D |
Citiraj:
|
Nemojmo pretjerivat :D
|
Protegni se tih par (stotina) kuna i uzmi GTX 660.
Kaj se rabljenih tice mislim da sam vidio GTX 570 bez garancije za 800 na trznici (disclaimer: nisam prodavac, nemam veze s njim i ovo nije reklamiranje :D). |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:05. |