PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Policija, kazne, žalbe (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162720)

bilicvitak 26.10.2018. 17:12

Nemre se na to rješenje žaliti

fanATIk 26.10.2018. 18:27

Smajlić na kraju mog posta...

trpi 17.11.2018. 13:51

nije policija ali je kazna pauka zagreb holdinga, "zapoceto premjestanje vozila", treba platiti u roku 8 dana
sto ako ne platim u roku 8 dana? salju opomenu, odmah ovrha na racun ili sto? u kojem trenutku, kada kazna postaje veca od sadasnjeg iznosa?

nije velika kazna, mogu platiti odmah ali bas imam nekih troskova i zelio bih pricekati jos koji tjedan

srale7 25.11.2018. 22:34

Jel netko od članova PcE uspoznat sa zakonskom regulativom "opojnih droga u prometu" ?

U praksi to izgleda ovako, zausti te policija i ponude ti test na drogu i u tom trenutku imas dvije opcije, prihvatit ili odbit.

1. Prihvatis

U autu imaju Cozart Rapi scan uređaj, uvale ti stapic sa vatom ispod jezika, nakon par minuta ga stave u u uređaj i uređaj izbaci prisutnost neke droge, a trazi se "heroin, kokain, marihuana i neki lijekovi"

Ako uređaj izbaci da postoji pristutnost droge u organizmu, vozač ide na analizu mokraće/krvi i taj nalaz se koristi kao dokazni materijal i na osnovu tog dokaza sudac određuje kaznu.

Ako uređaj ne pokaze pristutnost droge u organizmu, poste vozaca i nikom nista.

2. Odbijes

Odbijes testiranje, uzmu ti vozačku na 12 sati, i u pravilu te puste, nakon nekog vremena dobijes rjesenje sa kaznom od 5k kn i 6mjeseci bez vozačke, na to ide zalba pa koliko uspijes skinut.

E sad, u svim tim tekstovima na temu, ima hrpa nejasnoca. Često se koristi izraz "pristunost" i "tragovi" u organizmu.

Nigdje nisam nasao točan podatak da je nas zakonodavac definirao sta znači voznja pod utjecajem, odnosno koliko je to ug/l, a sta su tragovi.

Kako izgleda testiranje u bolnici (mokraća/krv) tj kako izgleda rezultat tog testa?

Odnosno jel zakonodavac bilo kakvu pristunost nečega u organizmu tretira kao prekršaj? Jer realno nije isto imati 1ug/l ili 120ug/l necega u krvi. Ili je za nase slovo zakona to identična situacija?

buljaka 25.11.2018. 23:03

Nije važna količina , kod alkohola je, kod droga je prisutnost u organizmu kažnjiva, nevažna je količina u organizmu

Necto 26.11.2018. 00:10

Pro tip: =D
Za lizalicu i THC furajte sa sobom Airwaves Extreme zvake

Negdi na netu san procita da zvake i bomboni s jakim minty okusima ili jako kiselim okusom mogu promijeniti sastav sline pa test bude negativan.

Meni se desilo u Njemackoj na koncertu di su mi uvalili lizalicu na parkingu dok san premjesta kombi, a taman zapalili 20min prije.

Ima u djepu airwaves i reko neman sta izgubit.
Stavia novu zvaku dok ovaj nije gleda, prozvaka je na brzinu i ostavia u ustima.
Jedno 5min ili vise san cucla lizalicu jer bi bila negativna svaki put kad bi je ovaj izvadia.
Na kraju me pustija ca iako je vidia po ocima da san ko zmaj. :P
Jos me i pitao zasto je lizalica plava, ja reko od zvake koju san imao maloprije.

Ali to su njemacki policajci, i cini mi se da u oni puno normalniji od nasih ako se ponasas kulturno.

p.s. ekstremno ne podrzavam voznju u napusenom stanju da ne bi neki krivo shvatili ovaj post

Bubba 26.11.2018. 00:24

Citiraj:

Autor Necto (Post 3252169)
Pro tip: =D
Za lizalicu i THC furajte sa sobom Airwaves Extreme zvake

MeneBuljoMoliDaSpavamoGoli

buljo 26.11.2018. 00:41

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3252171)
MeneBuljoMoliDaSpavamoGoli

+3 :D

srale7 26.11.2018. 13:18

https://abload.de/img/give_that_man_a_cookikqcjx.png

:D

IcyTexx 05.12.2018. 21:36

Cisto me ovako zanima (nisu me uslikali, barem koliko znam).

Ako te recimo danas uslikaju, a kazne se salju s par mjeseci odmaka, znaci nakon sto se promijeni zakon - kaznjavaju li te po starom ili po novom zakonu (ove masivne cifre o kojima se prica)?

Također, sjećam se da su se prije koju godinu kod izmjene zakona o kaznenim bodovima oni resetirali svim ljudima, po medijima je nešto pisalo... Hoće li to opet biti slučaj?

Munjara 05.12.2018. 22:41

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3255629)
Cisto me ovako zanima (nisu me uslikali, barem koliko znam).

Ako te recimo danas uslikaju, a kazne se salju s par mjeseci odmaka, znaci nakon sto se promijeni zakon - kaznjavaju li te po starom ili po novom zakonu (ove masivne cifre o kojima se prica)?

povoljnijem za tebe

lowrider 06.12.2018. 06:29

1. Tak je, onaj zakon koji je vrijedio u vrijeme počinjenja prekršaja.
2. Neće, odredbe kaznenih bodova ostaju ko i do sad

IcyTexx 06.12.2018. 12:07

Hvala.

Bilo mi je i logično (kažnjiv si samo po zakonima koji su vrijedili u trenutku kad su te uhvatili u djelu), no ... bolje da pitam, kod nas nikad ne znaš. :D

Munjara 06.12.2018. 12:22

a što da se promijenio na blaže?

vrijedi povoljnije za tebe

lowrider 06.12.2018. 14:06

In dubio pro reo.
ALi za prekršaje, mislim da se radi o vremeu počinjenja.

Inače, prijedlog je za promjene ZSPC-a, za promjene Prekršajnog zakona se nije ništa pričalo

IcyTexx 06.12.2018. 15:01

Zanimljivo je da se nije išlo u rješavanje problema nedostavljanja ispravnih podataka o vozaču. Često se na taj način izbjegavaju ogromne kazne i bodovi. Pratim malo na Legalisu, samo jedan jedini čovjek ikad se javio da su ga kaznili i za nedostavljanje podataka i krenuli goniti zbog prekršaja u pitanju.

U pravilu “komotno” možeš prozujat 200km/h kraj ovih kamera u naselju gdje je ograničenje recimo 60km/h, ne dostavit im podatke o vozaču ili dostaviti listu vozača, sve dok imaš novaca za platiti 2/3 od 2000-5000kn. Umjesto 5000-15000kn, a po novom i puno više - 10-20000kn.

Treba vidjeti je li se mijenjala i ova mandatna kazna, tj 50% popusta na iznos ispod 2000kn i neupisivanje bodova.

lowrider 06.12.2018. 15:16

Mislim da 50% na licu mjesta/roku 3 dana bi trebalo ostati

Vidjet ćemo za to je davanje podataka da li će se nešto mijenjati

GreenLife 07.12.2018. 17:56

Ako se ne varam tih 50% će ostati, jer i njima je u cilju što prije naplatiti kaznu, po mogućnosti na licu mjesta (presretači uredno primaju kartice , samo im je minus što ne daju na obročno plaćanje :) )

IcyTexx 08.12.2018. 04:34

Da, ali povecanjem kazni iznad 2000kn se gubi taj popust. Valjda ce i to dici.

borny 08.12.2018. 11:55

Najbolje da daju i bonus bodove za popust pri idućem prekršaju...

lowrider 08.12.2018. 14:50

Citiraj:

Autor borny (Post 3256379)
Najbolje da daju i bonus bodove za popust pri idućem prekršaju...

Ne uvest će se kartice za skupljanje bodova i nagradnih kuna ccc...
Sad ozbiljno, vidjet ćemo kak će to izgledati, dal' će se još koji zakon mijenjati, svake 2 godine se nešto u ZSPC mijenja, a bilo je i svake godine 2013-2015

Alister 09.01.2019. 10:23

Ljudi, jer u vukovarskoj ima kamera koje snimaju prolazak kroz crveno. Danas sam full rastresen i nisam skužio na vrijeme da je crveno na jednom semaforu za pješake i normalno da sam samo prošao.

virty 09.01.2019. 19:17

Citiraj:

Autor Alister (Post 3265086)
Ljudi, jer u vukovarskoj ima kamera koje snimaju prolazak kroz crveno. Danas sam full rastresen i nisam skužio na vrijeme da je crveno na jednom semaforu za pješake i normalno da sam samo prošao.

Ima vukovarskih ulica u vise gradova 👍

Poslano sa Sony XZ3

1v@n 09.01.2019. 19:21

Citiraj:

Autor virty (Post 3265331)
Ima vukovarskih ulica u vise gradova ��

Poslano sa Sony XZ3

Ali nema "jer" u upitnoj rečenici :D

Alister 09.01.2019. 22:51

Znao sam da mora biti zajebancije, ali sam sam si kriv jer :)
Zagreb, Vukovarska i jel ima kamera oko Držićeve

Fatal 01.03.2019. 14:30

Pozdrav ljudi, evo mi mater u nevolji :D

na mjestu gdje su radovi na putu promet je reguliran semaforom, i sad, mater je prosla na žuto (po njoj) a pandurija je zaustavila nakon par sto metara (sakrili se u nekom žbunju) lupli joj kaznu od 3000 kn i tri mjeseca kao zabrane, da su oni vidili da je prosla kroz crveno.

dali da se zali ili ne? ako plati jeli ide oduzimanje vozacke svejedno?

ili da se zali (a ima elemenata i s obzirom da nema preksaja dosad uopce) pa da dobije smanjenu novcanu kaznu bez oduzimanja.

dakle placanje je manji problem, zabrana upravljanja je veci

hvala :)

HVALA na savjetima :)

mamutarka 01.03.2019. 14:33

obavezno da se žali nego šta, ne kužim te murjake

osim ak stara nije prošla a neće reć :D :D

bilicvitak 01.03.2019. 14:35

Ako plati pretpostavlja se da je prihvatila kaznu kao takvu i ostaje bez vozačke.

Nek piše prigovor. Uobičajena praksa suda je da ako u zadnje tri godine nema takvih prekršaja budu joj ostavili vozačku, bodovi se brišu, a kaznu joj budu smanjili na cca 1000 kn.

Samo nek piše

tizhu 01.03.2019. 22:17

opcija A: traži suočenje s policajcem i nagovri frendicu da je bila s njom i nek tvrde da su prošli kroz žuto.
opcija B: žali se na pristojan i učtiv način sa istinitim obrazloženjem bez prekenjavanja i ostat će joj vozačka i smanjit će se kazna.

joolka 11.03.2019. 20:54

nakon koliko brisu bodove...nikako po netu konkretno naci

jp_rv 11.03.2019. 21:10

ljudi, čisto za info, koja je kazna za drastično prekoračenje brzine? tipa - van naselja, ali limit 70. a prozujiš na 200.
koga god pitam svi mi vuku neka njihova viđenja stvari (bajkeri, naravno). čisto da znam koliko love vucarat sa sobom, s obzirom da tada daju 50% popusta ako platiš odmah.
šta osim novčane kazne u tom slučaju dobivam?

t3chno b0y 11.03.2019. 21:22

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3284487)
ljudi, čisto za info, koja je kazna za drastično prekoračenje brzine? tipa - van naselja, ali limit 70. a prozujiš na 200.
koga god pitam svi mi vuku neka njihova viđenja stvari (bajkeri, naravno). čisto da znam koliko love vucarat sa sobom, s obzirom da tada daju 50% popusta ako platiš odmah.
šta osim novčane kazne u tom slučaju dobivam?

Ja sam sličnu situaciju ima pa će možda pomoć, van naselja uz ograničenje 70, mene je presretač zaustavia uz snimku na kojoj se ja vozin 164km/h. Od toga su mi skinili onih 10%, i zapritili prvo sa 5000-15000kn i 2 miseca zatvora, ali to je kazna za grad, van naselja je bila 3000-7000 i nakraju su mi napisali 3000kn i 1 misec bez dozvole. Tu su me zajebali jer su mi rekli ako platin 2/3 od 3000 da se zalin na misec dana da ce mi sudac priznat, medutim placanje se tretiralo ko priznavanje krivice pa san nakraju i platia i osta bez dozvole

Sent from my iPhone using Tapatalk

jp_rv 11.03.2019. 22:05

znači dobia si najmanju kaznu za voznju van naselja (jesi im to triba reć , ili su se sami "prebacili" sa kaznom za u naselju na kaznu za van naselja?), od 3000kn? a platia si 2000kn?

nije strašno. jedino, sad se mijenja zakon, pa me to brine. neke stvari podržavam (onih 1500 za mobitel npr) ali ić u zatvor za 100kmh iznad dozvoljenog je teška represija.

Bubba 11.03.2019. 22:09

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3284501)
ali ić u zatvor za 100kmh iznad dozvoljenog je teška represija.

Bas, jebote.

Jer mislim, voziti se preko 230 na sata na autocesti odnosno barem malo iznad 150 kroz naseljeno gdje je 50 ogranicenje je, tako reci, gore od oduzimanja pravo na kisik.

prileee 11.03.2019. 22:15

Zatvor za 100km/h vise od dozvoljenog je represija :))))))))

Pa ti nisi normalan.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

fanATIk 11.03.2019. 22:16

Ić u zatvor jer si vozio 150 blizu škole? Božesačuvaj. Šta djeca znaju šta je 150...
:no2drug:

jp_rv 11.03.2019. 22:19

tko priča o naselju? strikno sam pitao van naselja, na otvorenoj cesti.

na motor ni ne sjedneš a da nisi već na 100. ali to ne-bajkeri ne kuže. u gradu još daj daj, ja se trudim ne preć 70.

edit - jurnjavu po gradu ne podržavam u bilo kojem obliku, ima u susjedstvu jedan sa yamahom r1 kojeg čujem vikendima da mi prozuji pored kuće da ga ni ne vidim (dobro pa ga čujem). i kolega s posla koji je auto-frik sa nekom napimpanom alfom koji do centra prozuji 120. to NE podržavam i kažnjavanje toga smatram normalnim. pa i riječani se sve više drže reda pa je 60-70 sad već postala normalna brzina, pred 10 godina dok sam živio na trsatu i radio relaciju do faxa s autom, bilo je normalno ić 90-100 centrom, a zaobilaznicom 150.

nemoš mi reć da je to isto kao i cesta koja ide od moščenićke drage do plomina, a koja ima limit 60 čisto zato jer je zavojita, ili buzet-vižinada koja ima limit 60-70 iz meni skroz nepoznatih razloga.

darkydark 11.03.2019. 22:37

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3284501)
nije strašno. jedino, sad se mijenja zakon, pa me to brine. neke stvari podržavam (onih 1500 za mobitel npr) ali ić u zatvor za 100kmh iznad dozvoljenog je teška represija.

To bi imalo smisla kad bi se navedeno tretiralo kao kazneno djelo uz zapljenu vozila. Ovak je zakon debelo preblag s obzirom na pretrpanost zatvora.

maXonja 11.03.2019. 22:40

Ak te cajci čope na motoru onda nisi pravi bajker :roller:

Stanky069 11.03.2019. 22:50

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3284509)
tko priča o naselju? strikno sam pitao van naselja, na otvorenoj cesti.

na motor ni ne sjedneš a da nisi već na 100. ali to ne-bajkeri ne kuže. u gradu još daj daj, ja se trudim ne preć 70.

edit - jurnjavu po gradu ne podržavam u bilo kojem obliku, ima u susjedstvu jedan sa yamahom r1 kojeg čujem vikendima da mi prozuji pored kuće da ga ni ne vidim (dobro pa ga čujem). i kolega s posla koji je auto-frik sa nekom napimpanom alfom koji do centra prozuji 120. to NE podržavam i kažnjavanje toga smatram normalnim. pa i riječani se sve više drže reda pa je 60-70 sad već postala normalna brzina, pred 10 godina dok sam živio na trsatu i radio relaciju do faxa s autom, bilo je normalno ić 90-100 centrom, a zaobilaznicom 150.

nemoš mi reć da je to isto kao i cesta koja ide od moščenićke drage do plomina, a koja ima limit 60 čisto zato jer je zavojita, ili buzet-vižinada koja ima limit 60-70 iz meni skroz nepoznatih razloga.

To nema veze sa bajkerima i "ne bajkerima"... Evo imao sam motor do prosle godine,Suzuki RF 600...i nikad mi nije doslo da vozim baš 100-130 iznad ograničenja...ako ti se jurca imaju staze za to...nebitno jel cesta izvan naselja,nabrzinu se desi sranje...osjetio na svojoj koži,zbog uljne fleke slomljena 4 rebra,kontuzija pluća,slomljeno rame,morali mi ugraditi metalne kopce da rame zaraste kako treba... Brzina 110 kad sam naletio na fleku,poceo plesati,prije izletanja s ceste sam uspio dobrano se izvući kočenjem i usporiti naravno,ali nažalost nisam uspio se potpuno ispraviti.

Da sam vozio brže ne bi me bilo tu...tako da i ta ograničenja postoje sa razlogom

EDIT - mene su ćopili u bolnici,jel se to računa??? Hehehe

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:26.