PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Links.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=158183)

JuiceBox 26.08.2017. 15:06

Znaci da se strpis jer ce ti u roku dan dva izac krajnji status reklamacije.

Ag008 29.08.2017. 17:38

Navodno Links ima novi prostor servisa? Zna netko više

Newmie 29.08.2017. 17:43

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3096726)
Navodno Links ima novi prostor servisa? Zna netko više

Da, ja sam nosio slušalice kod njih.
Na Trešnjevci u Zagrebu, 50-ak metara od one njihove velike trgovine.

Edit: Glup sam, vidim da pitaš za NOVI prostor servisa. To ne znam.

Ag008 29.08.2017. 17:59

Ma, odgovorili su mi
Citiraj:

upravo smo preselili u novi prostor pa nam to otežava pretragu artikala
pa sam baš znatiželjan gdje su se to preselili.
Nego u zadnje vrijeme čak se i na televiziji reklamiraju usred Dnevnika NOVE TV kada je 1s kao zlato, imaju hrpu jumbo plakata po gradu, autobuse itd
U Rijeci je jedno 2-3 nebodera preko cijele zgrade piše Links.

Imam osjećaj da su pola prihoda odlučili u marketing usmjeriti u zadnjih par tjedana.

Pupo 29.08.2017. 18:06

Sveta Nedjelja

Na posao.hr su bili oglasi za posao za voditelja servisa, mjesto rada je pisalo Zagreb/Sveta Nedjelja pa pretpostavljam da je to to.

JuiceBox 30.08.2017. 23:51

Ako se kupi gotova konfa u linksu vec sastavljena i rastavi, jel i dalje vrijedi jamstvo po komponentama ili De jamstvo gubi ? U slucaju reklamacije pojedine komponente kako ide procedura? Hvala

coconut 31.08.2017. 06:36

Ako otvoriš konfu, gubiš garu na konfu kao cjelinu, ali ne i na komponente u njoj.

U slučaju da imaš garu na konfu, nosiš cijelu konfu na servis. Ako je nemaš, onda nosiš samo pokvarenu komponentu na RMA.

Ag008 13.09.2017. 17:05

Taj servis u Svetoj Nedjelji, koliko je to veliko, imaju li kakve probleme s poplavom, uraganima ili što?

Jer ja sam još prošli mjesec dobio odgovor "da su se preselili i da se malo strpim da nađu" a trebao bi mi punjač ionik tableta (poseban igličasti) jer mi ovaj crkava.
Punjač bi trebali imati jer mi baš prodavač komentira da su zaprimili nekoliko nedavno koji su se pokvarili pa unutra uvijek bude punjač (češće se pokvari ekran).
Prošli tjedan sam opet poslao mail, da nisu oni zaboravili na to pa dobivam "Vezano da I Onik adapter, zamolit ćemo Vas za još malo strpljenja jer kako je kolega naveo u prethodnom mailu, zbog preseljenja trenutno još nismo mogućnosti naći traženo."

Koliko im je velik novi prostor, kakvo skladište imaju?
Btw reklame svaki dan usred dnevnika su i dalje, pare na marketing su velike.

Pupo 13.09.2017. 17:21

Sigurno imaju pametnijeg posla od tvog punjača na kojem će zaradit 15 lipa :D

Jesi to predao na reklamaciju ili kao hoćeš kupit punjač? Ak se nevaram, taj ionik je propo i praktički nema više servisa il trgovine di bi ga kupio.

FitzTN 13.09.2017. 17:33

A nije 15 lipa kad će mu prodat nešto iz rashoda :D
Veća je šansa da je sve to pri preseljenju završilo u spektra mediji ili nekom drugom mjestu za zbrinjavanje e-otpada :D

BTW. Sveta Nedelja, ne Sveta Nedjelja

Ag008 13.09.2017. 17:39

Imam jamstvo od 2g, poslao im video
https://www.youtube.com/watch?v=_CrSq965-w0
I zamolio da pošalju u poslovnicu u Rijeci punjač, ja njima krepani, oni meni novi.
Ionik tableti su se mahom vraćali ali na mom radi sve savršeno, čak sam ja servisu poslao kada su rekli da nemaju drivere backup svih mojih drivera i fw toucha.

zupy 14.09.2017. 07:47

Nije baš savršeno jer ovo ti najvjerovatnije nije do punjača nego do konektora unutar tableta ;)

Pupo 14.09.2017. 07:55

Da, i vjerojatno je fizičko oštećenje tak da sretno.

Exy 14.09.2017. 17:56

Htio bih pohvaliti Links, prije godinu i 8 mjeseci kupljen iOnik windows tablet (1750kn) koji je bio 4-5 puta na servisu i nikako da radi normalno.

Napisali molbu da se zamijeni/vrati novac što je Links odobrio i omogućio novi tablet iz ponude za gore navedeni iznos. Uzeli Acerov Switch One za 2k, nadoplatili 200 kn i stvarčica radi super, daleko kvalitetniji od iOnik katastrofe.

Links :chears:

Ag008 14.09.2017. 21:12

Samo ja sam uzeo njihov Ionik W1051 s 1750kn za 750kn na rasprodaji pa mi je upravo zato cilj ne dobiti povrat love kada za te pare ne mogu dobiti ništa slično.

Apsolutno svi tableti sa Intel Atom Z8300/Z8350 koji se i sada prodaju za 200+$ (Chuwi, Teclast, Toshiba itd) imaju identične probleme sa SD karticom (integrirani utor) no prije je bio problem da je bio sporo pisanje i čitanje sa SD kartica (svega 10/10Mbps) a sada nakon zadnjeg Win updatea je pisanje mizernih 1Mbps ali je čitanje na 36Mbps i nakon 10min više nema pristupa kartici.

http://forum.chuwi.com/thread-4706-1-1.html

Btw zbog čega ti je bio na servisu?

nick praskaton 14.09.2017. 21:21

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3103042)
Samo ja sam uzeo njihov Ionik W1051 s 1750kn za 750kn na rasprodaji pa mi je upravo zato cilj ne dobiti povrat love kada za te pare ne mogu dobiti ništa slično.

Apsolutno svi tableti sa Intel Atom Z8300/Z8350 koji se i sada prodaju za 200+$ (Chuwi, Teclast, Toshiba itd) imaju identične probleme sa SD karticom (integrirani utor) no prije je bio problem da je bio sporo pisanje i čitanje sa SD kartica (svega 10/10Mbps) a sada nakon zadnjeg Win updatea je pisanje mizernih 1Mbps ali je čitanje na 36Mbps i nakon 10min više nema pristupa kartici.

http://forum.chuwi.com/thread-4706-1-1.html

Btw zbog čega ti je bio na servisu?

Vjerujes li ti meni da je meni zao tih ljudi na reklamacijama kad im ti dodes s tim kineskim sranjima i onda ih mrcvaris, crtica ovdje, dlaka ovdje, punjac ondje... :D

syss 15.09.2017. 09:11

fakat više prestani bitchat o tom kineskom užasu na svakoj drugoj temi, kupio si govno od uređaja i sad živi s njim te ne smaraj pošten radni narod koji kupuju normalne divajsove.

Ati freak 15.09.2017. 20:15

Znaci kupio sam NOVU matičnu iz Linksa, da bi mi došla otvorena i očito korištena.

Jel sam picajzla ako se žalim?

https://drive.google.com/open?id=0B4...2JMMzlWdVpIbkE

Ocito se vidi da je bila šarafana, folija u kojoj je došla se vidi da je više puta stavljana u kutiju i vađena, i po kutiji se vidi, te na matičnoj su barem mogli kvačice od PCI-e portova vratiti nazad... Na BIOS bateriji se vide otisci itd.

I na još par rupa se vidi da je bila šarafljena, al ne mogu dobro uloviti sa mobitelom.

Ostaci paste na socketu, prašina na zadnjem dijelu, otvorena vrećica od I/O limica, presilovani šarafi koji su ogulili skroz boju sa matične.. ITD ITD:

shar 15.09.2017. 21:16

Kako dokazati da nisi ti ostavio te tragove korištenja?

Ati freak 15.09.2017. 21:36

Citiraj:

Autor shar (Post 3103524)
Kako dokazati da nisi ti ostavio te tragove korištenja?

isto ko šta i dokažeš da je miš bio korišten, tipkovnica i slično.

A opet matična je kupljena preko neta i imam kad je zaprimljena itd, ima se načina.

Kako bi bilo moguce da se u manje od 5 sati od dostave generira toliko prašine na plastici koja prekriva portove ?

Rovanpero 15.09.2017. 22:04

Pa ak je kupljena na daljinu (tj. prek neta) samo vrati nazad i napomeni im da im vračaš jerbo si kupio NOVU a ne korištenu...iovak možeš vratit bez da išta kažeš, al ja bi im sročio jedan lijepi email

Gigi1 15.09.2017. 22:23

kakvi likovi ovi iz linksa, FUJ!
pa nisu se potrudli ni sakriti tragove korištenja

ima prasine ko da su ju u podrumu koristili za majnanje...

Alfa_R 15.09.2017. 23:59

Ja se uvijek vodim sa onom - netko je to vratio s razlogom i vratim.
To je rabljena second hand roba i bez -30% ne kupujem.

X-Plosiv 16.09.2017. 00:50

Uzeo si je preko interneta, vrati je, a lijepo im i pošalji mail. Ja već na prvoj slici ne bih prihvatio ..

chief_wolfinjo 16.09.2017. 08:15

ovo je fakat pokvareno od njih...

moram priznati da su se pokvarili u odnosu na prije... :kafa:

dadoremix 16.09.2017. 08:55

no, a nitko nije pitao
jel ta mticna ima mane?
jel radi?

coconut 16.09.2017. 09:09

Nebitno. Zašto bi platio punu cijenu za nešto korišteno? Ako je kupljena preko neta, možeš je vratiti bez navođenja razloga vraćanja.

Alfa_R 16.09.2017. 09:41

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3103592)
no, a nitko nije pitao
jel ta mticna ima mane?
jel radi?

Radi i takve stvari na njusci, ima garanciju malo kraću no nisu po punoj cijeni.

A i velika je šansa da je vraćena s razlogom.

Takvim stvarima je mjesto ovdje:

https://www.links.hr/hr/rabljena-roba-80

dadoremix 16.09.2017. 10:15

I jesi na kraju nesto poduzeo?
Ili cekas jos?
Kontaktirao telfonski links?
Ili cekas da prođe mjesec dana

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ati freak 16.09.2017. 10:18

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3103608)
I jesi na kraju nesto poduzeo?
Ili cekas jos?
Kontaktirao telfonski links?
Ili cekas da prođe mjesec dana

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sta se pravis pametan?

Poslao sam im dva maila, probao dva puta zvati, neki ljudi rade.

Da sam htio kupiti rabljeno kupio bi s trznice ili Njuskala, ili iz sekcije rabljenih stvari.

Maticna je jucer popodne zaprimljena, ja sam stigao doma tek oko 20h, kad bi ih jos fizicki mogao prije kontaktirati?

Ati freak 16.09.2017. 15:22

Eto nakon par mailova se i dalje prave grbavi, oni bi da ja njima šaljem ploču na reklamaciju da ju "pregledaju", a prijedlog da se pred menom pregleda se prave grbavi i ne žele riješiti to u jednom danu.

Al rabljeno se moglo poslati odmah :lol2:

U ponedjeljak idem malo prošetati Trešnjevkom.

Alfa_R 16.09.2017. 15:36

Sretno i napiši da li su se i dalje pravili grbavi....

Gigi1 16.09.2017. 15:45

Kako su jadni, nisam vec dugo kupovao u linksu, a bome nakon ovoga nece moje novce ni u buducnosti vidjeti

BladeRy 16.09.2017. 17:29

Sa srecom Striko.

Mene Links godinama ne vidi. Jednom provjerim radno vrijeme, rade, ok. Sjednem u auto, vozi preko cijelog grada i dodjem tamo.... poslovnica zatvorena koji sat ranije.

Drugi put, zovem telefonom poslovnicu, jel imate to i to...imamo. Jel treba rezervirat, ne treba, ima par komada. Sjednem u auto, vozi preko cijelog grada i dodjem tamo.... prodano, nema vise.

Nit su jeftiniji od drugih, nit su ono sta su nekad bili. Al kad se spuste tako nisko da ti za full cijenu uvale rabljenu plocu, koju je busilicom netko zavidavao da se onako izgrebe...

Ati freak 16.09.2017. 17:33

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 3103746)
Sa srecom Striko.

Mene Links godinama ne vidi. Jednom provjerim radno vrijeme, rade, ok. Sjednem u auto, vozi preko cijelog grada i dodjem tamo.... poslovnica zatvorena koji sat ranije.

Drugi put, zovem telefonom poslovnicu, jel imate to i to...imamo. Jel treba rezervirat, ne treba, ima par komada. Sjednem u auto, vozi preko cijelog grada i dodjem tamo.... prodano, nema vise.

Nit su jeftiniji od drugih, nit su ono sta su nekad bili. Al kad se spuste tako nisko da ti za full cijenu uvale rabljenu plocu, koju je busilicom netko zavidavao da se onako izgrebe...

Majstori bi da ja njima pustim plocu u servisu u kojem je vjerojatno i bila koristena da oni utvrde cinjenicno stanje.

To je ko da biram izmedju AIDSa i kuge.

BladeRy 16.09.2017. 18:12

Ma nedaj im iz principa. Sve se cini da ti zele uvalit rabljenu plocu i da bi rekli da si je ti tako unakazio. Da trazis pare nazad (a ja bi ih odma trazio), rekli bi da je kupac ostetio proizvod i nema povratka.
A kako su "slucajno" poslali koristenu i rabljenu plocu, sta se vidi iz aviona pod novu to jedva cekam da cujem objasnjenje.

Ati freak 16.09.2017. 18:22

Citiraj:

Autor BladeRy (Post 3103761)
Ma nedaj im iz principa. Sve se cini da ti zele uvalit rabljenu plocu i da bi rekli da si je ti tako unakazio. Da trazis pare nazad (a ja bi ih odma trazio), rekli bi da je kupac ostetio proizvod i nema povratka.
A kako su "slucajno" poslali koristenu i rabljenu plocu, sta se vidi iz aviona pod novu to jedva cekam da cujem objasnjenje.

Ako u ponedjeljak ne dobim sta zelim, pismeni raskid i nek si ju voze.

Tj sta sam platio, a ne sta zelim.

Pupo 16.09.2017. 20:36

Mene samo fascinira kad čitam ove postove jedno, jeste ikad gdje radili? Jel znate da postoje procedure? Jeste sveani činjenice da servis nije na trešnjevci niti u jednoj trgovini, bilo links, instar, hgspot? Jeste svjesni da prodavač il tamo neki jadnik koji zaprima reklamacije i ima posla s kojekakvim drvetima nemože i još bitnije neće na svoju ruku odobrit nikakav povrat, pogotovo poluispravne robe.

Dal vi pregledat robu koju kupite a prije neg se potpišete da ste preuzeli ispravnu robu?

Kužim da ti i bilo tko hoće robu, al dajte se spustite na zemlju. Juče si predao, neznam tko si mislio da će te danas kontaktirat? Leopold Mandić?

panasonic 16.09.2017. 20:46

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 3103751)
Majstori bi da ja njima pustim plocu u servisu u kojem je vjerojatno i bila koristena da oni utvrde cinjenicno stanje.

I šta je tu čudno? To je normalna procedura u svakoj trgovini kad nešto vraćaš.

Ati freak 16.09.2017. 20:55

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3103817)
Mene samo fascinira kad čitam ove postove jedno, jeste ikad gdje radili? Jel znate da postoje procedure? Jeste sveani činjenice da servis nije na trešnjevci niti u jednoj trgovini, bilo links, instar, hgspot? Jeste svjesni da prodavač il tamo neki jadnik koji zaprima reklamacije i ima posla s kojekakvim drvetima nemože i još bitnije neće na svoju ruku odobrit nikakav povrat, pogotovo poluispravne robe.

Dal vi pregledat robu koju kupite a prije neg se potpišete da ste preuzeli ispravnu robu?

Kužim da ti i bilo tko hoće robu, al dajte se spustite na zemlju. Juče si predao, neznam tko si mislio da će te danas kontaktirat? Leopold Mandić?

1.Naruceno je preko Web shopa
2. Di bi ja to raskopao i vidio tocno?
3. To nije da je komponenta neispravna pa da je to provjera u servisu.
4. Ako sam narucio NOVO onda to hocu i NOVO
5. zasto bi ja bio bez maticne ako je to do njihove neprofesionalnosti ili APP metode
6. Zasto bi me uopce zanimalo dal je ispravna ili ne?

Ako je tebi normalno da platis novo, a dobis rabljeno onda svaka cast.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:38.