PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492)

Baja 001 29.04.2013. 22:05

Citiraj:

Autor MMI (Post 2386613)
novi mob, komplet pakiranje i novo jamstvo. nikakvo vađenje i zamjena kutija...
samo pazi da ti ne uvale sliku kako je mob zaliven/ovlažen i da je oksidirala matična ploča..

Pa može sam vidit indikator u slušalici, ako on nije žut/bakren/crven sve je ok...

Šta se tiče zamjenje ovo i mene zanima, agram je bio u igiri. Mob koji mi je crka dali su mi novi bez kutije (nije korišten, novi imei), ali bez opreme. E sad me zanima je li njima Apple daje kompletan uređaj pa oni fušaju ili stvarno dobiju samo aparat bez ičega?

eraserx 29.04.2013. 22:19

@carlo
Nosio sam iPhone 5 nakon 3 dana na reklamaciju zbog vibre. Odobrena mi je zamjena za "novi" koji mi je ponuđen u vrećici. Odbio sam preuzeti i po savjetu DI-a pisao prigovor u kojem sam tražio novi zapakirani uređaj. Čekam odgovor operatera za dalje...

Fleks 29.04.2013. 22:23

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2386620)
Pa može sam vidit indikator u slušalici, ako on nije žut/bakren/crven sve je ok...

Šta se tiče zamjenje ovo i mene zanima, agram je bio u igiri. Mob koji mi je crka dali su mi novi bez kutije (nije korišten, novi imei), ali bez opreme. E sad me zanima je li njima Apple daje kompletan uređaj pa oni fušaju ili stvarno dobiju samo aparat bez ičega?

Stvarno dobe tak uređaj. Politika applea. Sa iPod npr ista prica.

Daju ti uređaj koji je novi iz centrale (gdje god to bilo), ali bez bundlea.

Po meni O.K. policy. Zdrobis 6 mjeseci stari mob pri padu sa sanjki i za neku nadoplatu dobiš novi. Po tom policyu je apple imho dosta ispred svih ostalih.

I meni je u interesu da mi zamjene mob rađe sa novim iz tvornice, nego da mi neki krkan sa masnim prstima u nekom servisu mjenja shebanu masku/bateriju/whatever i ne ucvrsti vibru, pa da gledam koj vrag sad i natezem se sa njima 3 mjeseca.

Konkretan slucaj od prija par mjeseci. Kolega ima ipod star ne znam 2 godine i padne mu i razbije se. Mob nema garanciju (istekla). Dođeš u servis, dobar dan razbio se. Nema problema. Zamjena za aktualni model i 1000kn keša. 5 dana kasnije dodješ po iPod. Imaš novi uređaj sa novom garancijom, koji ne smrdi po luku.

Da ti se to isto dogodilo sa HTC-om - za te iste novce bi ti zamjenili ekran, a ostao bi ti stari mobitel koji je vrlo vjerojatno sfusan od podplacenog radnika u servisu.

Pa se ti natezi sa njima...

Ne volim apple proizvode, ali taj policy im je majka, isto nisam bio za to prije, ali nakon par puta kad vidis sto ljudima naprave oko najobicnijeg servisa - postaneš.

Citiraj:

Autor eraserx (Post 2386628)
@carlo
Nosio sam iPhone 5 nakon 3 dana na reklamaciju zbog vibre. Odobrena mi je zamjena za "novi" koji mi je ponuđen u vrećici. Odbio sam preuzeti i po savjetu DI-a pisao prigovor u kojem sam tražio novi zapakirani uređaj. Čekam odgovor operatera za dalje...

Jedino da ti sam dučan da novi uređaj (retail swap), koliko sam ja shvatio - apple daje u vrecici nove uređaje i IMHO ne trebas se oko toga nervirati. Sve je O.K. :)

MMI 29.04.2013. 22:27

hmmm ne znam za apple ali svaki novi iphone se mora opet aktivirati, zar ne?

carlo 29.04.2013. 22:30

ma sve osim novog uredaja u kutiji ne dolazi u obzir.. pa refurbished iphoneovi se prodaju po 100$, a ovaj sam bogami platio, za te pare zelim savrsenstvo. duzni su predat po samome zakonu novi uredaj u novoj kutiji. sve ostalo je sranje i muljanje. to je ko da ti se pokvari nesto na autu, pa ti daju auto s kojim se vec neko spucao al su ga popravili? pa ko bi normalan na to pristao? :)

ponavljam, apple store, zamjena neispravnog uredaja novim, covjek donjeo zapakiran u kutiji, znaci novi iphone, isto ocekujem i ovdje ;)

syss 29.04.2013. 22:41

možeš ti čekati i očekivati ili slati prigovor kao kolega gore, ali mobisov policy je "odbij garanciju", apple store je druga priča.

Baja 001 29.04.2013. 22:44

Citiraj:

Stvarno dobe tak uređaj. Politika applea. Sa iPod npr ista prica.

Daju ti uređaj koji je novi iz centrale (gdje god to bilo), ali bez bundlea.
To san tio provjerit.
Citiraj:

Po meni O.K. policy. Zdrobis 6 mjeseci stari mob pri padu sa sanjki i za neku nadoplatu dobiš novi. Po tom policyu je apple imho dosta ispred svih ostalih.
Najbolji, doduše i cijena je u startu nešto veća, kad se sitin da su na One Xu sve prominili, mora priti još radi unlockanog bootloadera, i na kraju opet stari telefon... Apple to puno bolje odrađuje :)
Citiraj:

hmmm ne znam za apple ali svaki novi iphone se mora opet aktivirati, zar ne?
Yep, ja san dobio toga 4S-a (koji je tu bio na prodaji), i po IMEIu je stvarno bio novi. Doduše nisan ga aktivira to san ostavio novom vlasniku :)

carlo 29.04.2013. 22:45

Citiraj:

Autor syss (Post 2386650)
možeš ti čekati i očekivati ili slati prigovor kao kolega gore, ali mobisov policy je "odbij garanciju", apple store je druga priča.

ukoliko ju odbe, pravac drzavni inspektorat pa cemo se zabaviti malo sa njima. ko oce da ih je*u samo neka izvoli, meni ne pada na pamet ;)

Baja 001 29.04.2013. 23:16

Citiraj:

Autor carlo (Post 2386655)
ukoliko ju odbe, pravac drzavni inspektorat pa cemo se zabaviti malo sa njima. ko oce da ih je*u samo neka izvoli, meni ne pada na pamet ;)

I spušit ćeš, baš san jednom pita inspektora (žena prijavila lap koji je 2x bio u MR, po 30 dana), nemaš nikakvo pravo. Tj. mogu ti "krpit" uređaj dok god imaju djelova i nemaš osnove za novi!

Ne kužin u čemu je problem, daju ti novi bez opreme ali ti bi tio novi s novom opremom? :stoopid:

1v@n 29.04.2013. 23:42

Radim s Appleom i politika je takva kakva je.

Priča ide ovako.
Servis ne radi ništa na mobitelu. Jedino što oni mogu napraviti je dijagnosticirati kvar. Opis kvara sa slikama se šalje u Apple. Ako je na slici najmanji trag fizičke štete, čak i ogrebotina, pozdravi se s garancijom.

Ako je kvar koji priznaju, dobiti ćeš NOVI (nikakvi refurbished i popravljani) uređaj, ali bez kutije i bundlea (zašto bi ti dali novi kabel i slušalice?), koji dolazi direktno iz centrale (Mađarska) poštom.

Kod nas iPhone uvoze samo VIP i T-mobile i sve odluke donosi Apple Mađarska, ovi naši servisi su samo pijuni koji ne smiju ništa bez centrale.

EDIT:

Usput, Refurbished iPhone se ne može kupiti direktno od Applea.
Pojedini provideri u US (AT&T) nude refurbished modele, ali to su uređaji koji su bili pod osiguranjem pa su pali i puknuo im je ekran ili su pali u vodu i sl. Gore korisnik s osiguranim uređajem (a takvih je 90% korisnika), odmah dobije novi uređaj, no matter what.
Ovaj stari se šalje u Apple, srede ga i vrate AT&T-u ili kome već.

Fleks 29.04.2013. 23:50

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2386692)

Priča ide ovako.
Servis ne radi ništa na mobitelu. Jedino što oni mogu napraviti je dijagnosticirati kvar. Opis kvara sa slikama se šalje u Apple. Ako je na slici najmanji trag fizičke štete, čak i ogrebotina, pozdravi se s garancijom.

Ako je kvar koji priznaju, dobiti ćeš NOVI (nikakvi refurbished i popravljani) uređaj, ali bez kutije i bundlea (zašto bi ti dali novi kabel i slušalice?), koji dolazi direktno iz centrale (Mađarska) poštom.

Kod nas iPhone uvoze samo VIP i T-mobile i sve odluke donosi Apple Mađarska, ovi naši servisi su samo pijuni koji ne smiju ništa bez centrale.

A da... :stoopid:

Cek znaci imas ogrebotinu od kljuceva na zadnjoj strani ajfona, a riknuo ti zvučnik - nema garancije?

Pa krvi bi im se napio...

1v@n 29.04.2013. 23:56

Citiraj:

Autor Fleks (Post 2386699)

Cek znaci imas ogrebotinu od kljuceva na zadnjoj strani ajfona, a riknuo ti zvučnik - nema garancije?

Yup, imaš fizičko oštećenje i nitko ne može znati čime je uzrokovano i kako će se manifestirati na rad uređaja.

U Americi ti ponište garanciju ako si koristio uređaj u pušačkoj okolini (odnosi se na računala).

Strogi su i nema tu zezancije da će ih netko ić muljati.

carlo 29.04.2013. 23:57

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2386692)

Priča ide ovako.

EDIT:

Usput, Refurbished iPhone se ne može kupiti direktno od Applea.
Pojedini provideri u US (AT&T) nude refurbished modele, ali to su uređaji koji su bili pod osiguranjem pa su pali i puknuo im je ekran ili su pali u vodu i sl. Gore korisnik s osiguranim uređajem (a takvih je 90% korisnika), odmah dobije novi uređaj, no matter what.
Ovaj stari se šalje u Apple, srede ga i vrate AT&T-u ili kome već.

Pitanje je kako cu ja znat da je to novi uredaj? Po cemu? :)

Ne trebaju meni slusalice niti ista, samo uredaj.. Zasto bi im onda bio problem otvorit kompletno nov uredaj pred amnom i predat ga bez kutije ?

Logika mi govori, ako je tvornicki kvar, duzni su mi predat novi iphone, posto nije moja krivica... A ako je problem taj da nije bio tvornicki, nego je uzrokovan koristenjem, onda mogu i refurbished uzet, al zasto bi ja pristao na refurbished iphone ako je krivica appleova a ne moja ? :) Objasni mi kako da znam da nije rabljeni telefon i uzimam bez kutije, uopce nema problema !

Baja 001 29.04.2013. 23:58

Citiraj:

Autor Fleks (Post 2386699)

Mislin da je malo strogo napisa, moj je ima ogrebotina, čak i par udaraca koji se vide na metalu (ništa strašno 1/10 mm, ali se vidi) sve je bilo uredno.
Citiraj:

Pitanje je kako cu ja znat da je to novi uredaj? Po cemu?
Folija, IMEI, nema znakova korištenja. Neman pojma koja drama te spopala, da imaš drugi, samo bi nešto unutra "prodrmali" i vratili nazad. DI zaboravi.

1v@n 30.04.2013. 00:03

Citiraj:

Autor carlo (Post 2386703)
Pitanje je kako cu ja znat da je to novi uredaj? Po cemu? :)

Ne trebaju meni slusalice niti ista, samo uredaj.. Zasto bi im onda bio problem otvorit kompletno nov uredaj pred amnom i predat ga bez kutije ?

Logika mi govori, ako je tvornicki kvar, duzni su mi predat novi iphone, posto nije moja krivica... A ako je problem taj da nije bio tvornicki, nego je uzrokovan koristenjem, onda mogu i refurbished uzet, al zasto bi ja pristao na refurbished iphone ako je krivica appleova a ne moja ? :) Objasni mi kako da znam da nije rabljeni telefon i uzimam bez kutije, uopce nema problema !

Jednostavno ćeš znati, dok je u onim folijama, on je nov.
Nema servis ništa s time, takvog ga dobiju od Applea i takva je procedura.
Ako želiš provjeriti je li nov, imaš serial check na njihovim stranicama i tu vidiš sve o uređaju.

Servis je dužan priložiti slike svakog uređaja koji dođe na servis. Ako centrala procijeni da je ogrebotina ili udubina kod priključka za slušalice mogla imati utjecaja na prijavljeni kvar da slušalice gube kontakt, možeš se samo slikati.

Neće ti poništiti garanciju na kvar home tipke ako ti je pohaban po rubovima od stavljanja u džep.

djohum 30.04.2013. 01:45

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2382581)
JBG ne ide, zaboravio san sigurnosna pitanja... Ide li gift, pa da mi neko "pokloni" par appova :fala:

Eh da... Fino ko ja... Nazoves kaliforniju, wisconsin tocnije, oni ti pitaju tko si sta si, koji ti je apple id... i onda kazes lijepo da si too davno radio i da sada zelis reset.

I onda ti se na ekranu moba neki kod pojavi, to joj procitas, kaze ti ona drugi dio, i onda si postavis nove odgovore.

S tim da sam sa T2 ja zvao, nekih 1o minuta s njima ti je cca 160kn.

Ali nema glupih automata i cekanja i birajte ovo ili ono..

Pozeljna priprema, da si uz komp i da jednostavno imas pristup netu.

Da... i nemozes sve aplikacije dostupne na appstoreu kupit... Al to mi je najveca debilana... Samo one koje su u hrvatskom app storeu. One koje su u americkom, pisi kuci propalo.

Dottore 30.04.2013. 05:50

Bez problema može kupiti u oba appstore ( hrvatski i američki ). Dovoljno je imati Visa Electron karticu za korištenje Paypal usluge. Ipak uredno funkcionira.

Baja 001 30.04.2013. 10:02

Citiraj:

Autor djohum (Post 2386722)
Eh da... Fino ko ja... Nazoves kaliforniju, wisconsin tocnije, oni ti pitaju tko si sta si, koji ti je apple id... i onda kazes lijepo da si too davno radio i da sada zelis reset.

I onda ti se na ekranu moba neki kod pojavi, to joj procitas, kaze ti ona drugi dio, i onda si postavis nove odgovore.

S tim da sam sa T2 ja zvao, nekih 1o minuta s njima ti je cca 160kn.

Ali nema glupih automata i cekanja i birajte ovo ili ono..

Pozeljna priprema, da si uz komp i da jednostavno imas pristup netu.

Da... i nemozes sve aplikacije dostupne na appstoreu kupit... Al to mi je najveca debilana... Samo one koje su u hrvatskom app storeu. One koje su u americkom, pisi kuci propalo.

Izgleda da je jeftinije novi napravit :D

A mislio san da će mi mail reset radit, ono ništa. Ma nije mi bitno za američke, triba mi whatsapp i par sranja koji su kod nas dostupni...

carlo 30.04.2013. 10:15

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2386706)
Ako želiš provjeriti je li nov, imaš serial check na njihovim stranicama i tu vidiš sve o uređaju.

Moze link od tog serial checka, hvala.

domis 30.04.2013. 10:24

prvi link na guglu :)
https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

kvaju 30.04.2013. 16:17

Gle ovo

http://youtu.be/HDtG7_QkIOg

Snowrider 01.05.2013. 11:41

Citiraj:

Autor Fleks (Post 2386630)
Konkretan slucaj od prija par mjeseci. Kolega ima ipod star ne znam 2 godine i padne mu i razbije se. Mob nema garanciju (istekla). Dođeš u servis, dobar dan razbio se. Nema problema. Zamjena za aktualni model i 1000kn keša. 5 dana kasnije dodješ po iPod. Imaš novi uređaj sa novom garancijom, koji ne smrdi po luku.

Zanima me o kojem servisu se govori i gdje se točno nalazi? Jer trenutno imam iPhone 4S , u slučaju da ga razbijem idem sigurno u servis da mi uzmu moj i još nadoplatim za novi ...jel to ta shema? Razbijem svoj odnesem + nadoplata i novi 4S dobijem?

Baja 001 01.05.2013. 11:58

Citiraj:

Autor Daky007 (Post 2387567)
Zanima me o kojem servisu se govori i gdje se točno nalazi? Jer trenutno imam iPhone 4S , u slučaju da ga razbijem idem sigurno u servis da mi uzmu moj i još nadoplatim za novi ...jel to ta shema? Razbijem svoj odnesem + nadoplata i novi 4S dobijem?

Je, meni su nudili 1600 kn (4S koji je bio bez mreže) konkretno se radilo o Agramu.

Pari mi da je Apple iskoristio činjenicu da ima dosta masla u incijalnoj prodaji, i da se nebi blatio s "krpljenjem" sve diga na razinu zamjene :goood:

coconut 01.05.2013. 18:03

5S dolazi ubrzo
http://gsminsider.com/2013/04/30/int...aunch-in-july/

Baja 001 01.05.2013. 22:30

Citiraj:

Autor coconut (Post 2387687)

Ako nije 4.5" - 5" ne zanima me :D

Dottore 02.05.2013. 01:08

Meni za sada nije bitana veličina ekrana. Svjestan sam toga i znam da veličina bitna jer sam i osjetio na svojem Gnex ( Galaxy Nexus ). Veći ekran - ugodan za browsanje, listanje Flipboarda itd...
Bitno je da sredi iOS kako treba , bugove s battery drain, bolji kalendar ( nije se mjenjao od 2007 i premalo opcija za razliku od sjajnog Fantastical app )
iOS 5 je bila najbolja nego iOS 6 ( samo je našminkan i pun bugova )
Za sada me malo zabrinjava da li će iOS 7 podržavati starije uređaje od ip4. Vidjet ćemo kako će odvijati.

coconut 02.05.2013. 06:53

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2387837)
Ako nije 4.5" - 5" ne zanima me :D

Nisi jedini koji tako razmišlja
http://tehnoklik.net.hr/vijesti/dona...zaslon-iphonea

buljo 02.05.2013. 09:33

Citiraj:

On mora biti neznatno veći od zaslona Samsunga
Najbolje da stave 6'' pa su mirni godinu dvije. :hitthewal:

EDIT:

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2386706)
Jednostavno ćeš znati, dok je u onim folijama, on je nov.
Nema servis ništa s time, takvog ga dobiju od Applea i takva je procedura.

Servis je dužan priložiti slike svakog uređaja koji dođe na servis. Ako centrala procijeni da je ogrebotina ili udubina kod priključka za slušalice mogla imati utjecaja na prijavljeni kvar da slušalice gube kontakt, možeš se samo slikati.

Neće ti poništiti garanciju na kvar home tipke ako ti je pohaban po rubovima od stavljanja u džep.

Točno tako ide.

@Carlo

Nemaš razloga radit paniku, politika applea je da dobiješ NOVI uređaj, nikakav refurbished, ima foliju sa obje strane i nema nikakvih tragova korištenja.
Neki ljudi su stvarno smiješni, apple je jedini koji za pokvaren uređaj (bilo koji dio) dobiješ potpuno novi a sad bi vi novo pakiranje, pa mašne pa ne znam šta još. Najbolje da će trošit dodatnu lovu na pakiranja i sve ostalo zato da ti vidiš da je novi. Ako ti se ne sviđa što dobiješ NOVI uređaj onda kupi bilo koji drugi pa ćeš kad ga odneseš u servis dobit svoj nazad ali popravljen sa svim ogrebotinama koje ima i baterijom slabijom za onoliko vremena koliko si ju koristio.

coconut 02.05.2013. 10:20

iOS 7 će biti redizajniran u odnosu na iOS 6
http://9to5mac.com/2013/04/29/jony-i...ook-for-ios-7/

morph 02.05.2013. 18:22

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2386700)
Yup, imaš fizičko oštećenje i nitko ne može znati čime je uzrokovano i kako će se manifestirati na rad uređaja.

U Americi ti ponište garanciju ako si koristio uređaj u pušačkoj okolini (odnosi se na računala).

Strogi su i nema tu zezancije da će ih netko ić muljati.

Zamijenjena su mi već dva Iphonea i niti jedan nisam dobio u novom pakiranju. Na prvom se pojavila žuta fleka na ekranu, odnio sam ga u T-mobile i za tjedan dana dobio novi iako je plastični rub bio malo spljošten od pada. Taj koji sam dobio prestao je raditi kroz par mjeseci i opet sam za tjedan dana dobio novi iako je ovaj novi/stari imao ogrebotinu (od ključeva vjerojatno) što je i ušlo u zapisnik.

Dakle ne mora biti da će odbiti zamjenu ako nije u besprijekornom stanju. Politika zamjene je na razini. Ali upitna je kvaliteta samog proizvoda. Taj famozni žuti ekran je bio česta pojava. Onda, na bratovom Iphoneu zaglavio se power button i o tome je ispisano 30 strana na njihovom support forumu. Apple odbija priznati kako je riječ o konstrukcijskoj pogrešci nego naplaćuje 150$ za novi telefon u USA (odnosno "popravak" starog).

rodriguez 02.05.2013. 22:25

LOL kad ovo pročitam, ne znam dali je smješno ili za plakati? Mobitel od koliko tisuća kuna, a ovakve pogreške... Metak ljudi, metak.

domis 02.05.2013. 23:00

tvoj post je tolko smiješan da je to za plakati.
nijedan uređaj ti nije 100% bez greške i zato je tu jamstvo ;)

Rade0n 10.05.2013. 14:42

Jučer na HRT-u vidio reklamu za iPhone 5, o veličini ekrana i zdravom razumu, odlično pogođeno :care:

Dottore 10.05.2013. 15:29

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2392893)
Jučer na HRT-u vidio reklamu za iPhone 5, o veličini ekrana i zdravom razumu, odlično pogođeno :care:

Đe to ima?

Rade0n 10.05.2013. 15:36

http://www.youtube.com/watch?v=d2s7-hTubUU

spawn 10.05.2013. 19:02

To je neki covjeculjak s malecnom rukom :D

Baja 001 11.05.2013. 23:40

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2388507)
LOL kad ovo pročitam, ne znam dali je smješno ili za plakati? Mobitel od koliko tisuća kuna, a ovakve pogreške... Metak ljudi, metak.

Veyroni su izgarali, isto kao i 458 Italia, a auti su od 250k € i 1m+€, tvoja poanta je?
Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2393014)
To je neki covjeculjak s malecnom rukom :D

Baš to, iako ima smisla za one s manjom da nije 4" sa 2:3 rezom, uz to bi se javio problem i širenja aplikacija...

Uglavnom gleda san ove 5to9 koncepte, i stvarno ima dobrih ideja, nadan se da za iOS7 neće samo bit promjenjena boja izbornika...

Mar 11.05.2013. 23:45

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2392927)

Sad kad na novom iphoneu naraste ekran pa će i ruka skupa s ekranom :D

Z-man 23.05.2013. 18:15

Zašto na iPhonu 5 ne radi wifi preko adhoca. U stanu imam share-an internet preko sticka i frend se sa svojim android zte-om spaja bez bad-a, a ja se spojim i imam onaj wifi znak i sve ip adrese ali kad pokušam bilo šta otvorit na mobu, internet jednostavno ne radi. Na iPhonu je iOS 6.0.2. Jel problem do WEPa ili WPA2-a?

Da li bi možda update software riješio problem?

EDIT: nekoliko hard resetova je riješilo problem

mamutarka 10.06.2013. 20:45

iOS 7 je čudo

znači totalni redizajn i milijon mogućnosti novih, očisto su se počeli natjecat s konkurencijom.

http://www.apple.com/ios/ios7/

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:20.