![]() |
razmišljam da bi uzeo 6s 16gb, dal će to biti dosta prostora? koliko je uopće dostupno korisniku?
|
10ak GB. Sve zavisi kako koristis mob, ali gledajuci koliko slike na 6s zauzimaju + 4k video, ja iskreno o 16gb ne bih ni razmisljao. Aplikacije su sve vece, i to je vec trend.
|
Da, slazem, samo je problem kaj je razlika u cijeni poprilicna
|
Ja se snalazim ok sa 16Gb, nije mi problem češće prebacivati slike i video na komp, a nemam nešto većih aplikacija (igara pretpostvaljam). Malo iritira, ali da se normalno živjeti :)
Je, baš je bump cijene žešći... |
Kod mene radi bolje nego 9.1
|
meni je na 9.2 malo baterija slabija čini mi se. ali neda mi se clean install radit
|
Citiraj:
|
a kako uopće tu glazbu koju ubaciš u iphone rasporedit po folderima onda? ja imam sve to raspoređima po folderima na kompu no kad ubacim to u iphone sve je raštrkano (nudi se opcija raspored po albumu, naslovu i sl. što je bezveze jer je u pitanju 1000 različitih albuma, autora i sl), .. kako najjednostavnije to staviti u mape kao što imam na pc-u raspoređeno? a da nije playlista jer to je nešto sasvim drugo onda..
u pitanju je ios9.2 |
Citiraj:
Svaka datoteka treba imati album upisan u ID3 tag da bi ih iTunes kasnije sortirao po tom kriteriju. To se može i ručno odradit kroz iTunes, ali za svaku pojedinačno (što može uzet dosta vremena ovisno o količini). |
Koja je to debilana, i to žešća. Nešto tako jednostavno su zakomplicirali do boli. Na svom androidu sam žmirečki zajedno sa folderom samo povukao folder u mob i gotovo sve je tamo lijepo bilo posloženo, dok ovdje na iphoneu kao da provaljujem u pentagon a ne uploadam najobičniju muziku.
Da li jailbrake-ani uređaji tu nude dodatnu kakvu opciju? I još nešto, može li se kako na jailbrake-anim uređajima ugurati .ts, .avi., .wmv i ostale nepodržane ajfon fajlove u Video folder a ne da moram svaki put ići u VLC. |
Upload glazbe na mobitel je ono, pis of kejk na itunesu, samo kreiras playlistu koja ti u principu glumi folder i onda radis drag n drop. Kad sve odradis stisnes sync i vozdra.
|
ali zašto mora ići kroz playliste?
|
Pa koja je razlika playlist-folder ?
|
Dodatni posao. Playlistu treba složiti na osnovu pjesama iz foldera/albuma, a folder samo c/p.
Inače, za mijenjanje podataka u mp3 fileovima (album,...) i slagannje playlisti, ja koristim besplatni mp3Tag na kompu. Kad skužiš kratice, mijenjanje podataka i slaganje playliste ide ultra brzo. |
@xulos
ta opcija pravljenja playliste bi sama po sebi trebala imati drugačiju funkciju od služenja kao folder, tj. da ti od sve te glazbe koju imaš na mobitelu (koja se već nalazi u folderima) sam radiš neke nove liste, barem je tako to funkcioniralo na mojem samsungu. ovako kad uploadam neki album preko playliste gubi mi se i redni broj kako je na albumu to složeno (dok pod "moja glazba" uredno stoji redni broj), pola sličica koje stoje uz svaki mp3 se isto izgubilo, da ne pričam da ja sad za svaki album moram posebno ručno otvarati novi folder, stavljati njegovo ime (ime albuma) i sl. .. nezz, nisam to tako (ne)uređeno vidio još niti na jednom mobitelu a stvarno sam ih dosta imao :) al nema mi druge nego odvojiti koji sat i ići otvarat jednu po jednu playlistu.. p.s. da ponovim pitanje. imam dosta glazbe u .flac formatu kao i videa u .ts, .avi i sl. danas-sutra kad jailbrakeam mobitel (čekam da izađe za 9.2.) hoću li moći sve te fajlove staviti na svoje mjesto tj. u audio i video foldere? postoji li neki tweak za to ili ću i dalje morati sve ići otvarati iz VLC foldera? |
Moguce da ja ne razumijem ali ako ti se jedan album zove neznam , trance, drugi house, treci ceca i lepa lukic, isto tako nazoves playlistu i prebacis iz tog foldera u tu playlistu a playliste si slazes po folderima abecednim redom. Ovo za slicice necu ni komentirati, sta ti treba cover pjesme dok ju slusas ? No da ne duljim prodas iphone i kupis S6 i rjesio se se problema :kafa:
|
Citiraj:
Što se tiče video fajlova, postojao je tweak još u vrijeme iOS 4 ali od onda se ništa nije poduzimalo po tom pitanju. Ukratko osuđen si na OPlayer ili VLC. Citiraj:
Nisam upućen da li Android korisnici općenito koriste explorer umjesto namijenjene app za otvaranje videa/glazbe pa mi iz perspektive iOS korisnika pitanje ne izgleda logično. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Trebao si se informirati prije prelaska s platforme na platformu. Nebi zamjenio svoj 6s za tucet s6ica, ali probao sam oba i uzeo meni bolji :)
|
Mislim da je najmanji problem uzeti iOS uredjaj. Drugaciji je nacin upravljanja od Androida u potpunosti. Provedi neko vrijeme i vidi dal ti se svidja (ne suditi na prvu, nikad, pa ni tad! :) ). Ako ne, iP6s prodas vrlo lako za dosta velike novce.
A S6 ce cijena samo padati. Kao i ostalim androidima. Pa ako ti se vec ni S6 nije dopao, izbor ti je velik, a dosta love ostaje u dzepu :) |
Meni je izbor izmedu iosa i androida ovisan o mojim potrebama. Kad trebam mob kao kameru, music player, mob koji odlicno radi onda ios i za to jos imam 5icu koja radi sasvim solidno. A kad trebam vrtjet hrpu zipova, rarova, dokumenata, videa na dnevnoj bazi i ne muciti se sa prenosenjem, explorerom onda android. Jos moram nac svrhu za microsoft.
|
Citiraj:
Što se cijene tiče, cijene im u biti istom brzinom padaju. Ja sam svoj S6 edge kupio prvi dan kad je došao u HR (travanj 2015) za 7500 kuna i prije 10tak dana prodao za 4000. Sad sam za iPhone 6s od 64Gb opet platio 7500 kuna a sad gledam na njuškalu taj od 64Gb se već prodaje oko 5500 kuna. Za par mjeseci kad bude došao Galaxy S7 (travanj 2016) i ovaj moj iPhone 6s će pasti na 4000 kuna. Dakle na istom sam gubitku. :) Nego, da se vratim ontopic. Napravio sam ono što mi je coconut preporučio i preko mp3tag-a svima ispravio ime albuma i sad sve stoji u istom folderu, što je odlično. No kako sad da dobijem track number, on u tom folderu mi je sve poredao po abecedi i svima stoji "2" ispred naziva iako je na SVIM fajlovima uredno označen track number. Googlam i nalazim da je nešto Apple tu mijenjao? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imao sam slican problem prije cca 5-6 godina kad sam presao na OS X. Glazba razvrstana po folderima a ja idiot odlucio isprobati iTunes. To sam rijesio na nacin da sam foldere pretvorio u playliste, a kasnije kako bih koju playlistu prebacivao na mobitel, onda bih ju i editirao. Na taj nacin nije mi oduzelo puno vremena, a sad imam preko 190GB mjuze lijepo sredjeno u iTunesu.
Isti koristim i na iOS-u, ali i na Androidu koji je vec neko vrijeme moja glavna platforma. No tu istu iTunes aplikaciju na windowsima ne mogu smisliti, spora, troma i uzasna, tako da ne znam koliko to se sve to isplati tamo sredjivati. Da si na OS X-u, rekao bih ti sredi to jednom i bit ces sam sebi zahvalan. Na windowsima? Bahh :( |
Da, Windowsi. :stoopid:
Isto se ježim od iTunesa. Gdje god mogu koristim Apowersoft Phone Manager koji je daleko ugodniji za korištenje. |
Evo napokon sam riješio problem i sve je uploadano izravno u "Moja glazba" (a ne u playliste), sa sličicama, svi albumi u svojim folderima i ono što je najvažnije POJAVIO SE tracknumber. U čemu je bio štos, u tome što se baš mora preko iTunesa sve to podesiti, osobito ukoliko album ima recimo dva diska mora se u iTunesu ići na desni klik - učitaj informacije i tamo prekontrolirati da li je pravilno označeno broj diskova, redni broj pjesme i sl. Ukoliko nije, na iPhoneu će ispisivati sve iste redne brojeve pjesama te umjesto po rednom broju će sortirati po abecedi. Iako je to meni sve od prije bilo uredno unešeno u svaki mp3, neke sitnice u iTunes-u ipak nisu prepoznate kako spada i zato su nastajali problemi koji se u drugim programima za tagiranje mp3-a nisu vidjeli. Uglavnom, sad je sve fino posloženo, napokon. :)
|
Uzivaj. Barem kod slusanja mjuze ces uzivati ako ti vec drugo ne odgovara. Meni je cak i moj stari iPhone puno bolje rjesenje od bilo kojeg androida za slusanje mjuze (a imao sam ih hrpu).
|
Da, to se moram složiti sa tobom. Ako je išta bolje na tom iPhone-u u odnosu na S6 onda je to zvuk (preko slušalica). Nekako je puniji, bas je jači (što se meni osobno sviđa, znam da ima ljudi kojima se to ne sviđa) te se sam zvuk može daleko više pojačat nego na S6. Sve u svemu puno bolje sve to zvuči..
Ja inače najviše slušam muziku preko Deezera, no ovo što sam prebacivao je više iz neke tvrdoglavosti "mora postojati neki način da se to sredi", no dobro će doći i kad budem offline. Pošto na žalost flac format nisam mogao dignut, skinuo sam 2 albuma u alac formatu (appleov lossless format) pa baš da dodatno istestiram taj zvuk na iPhoneu, no to ću sutra isprobavat.. |
Inace, imas tonu appova koji ti sviraju flac. Dosta (jako kvalitetnih) music playera gdje ne moras koristiti iTunes playliste, vec mozes i (klasicno) foldere. Najveca prednost iPhonea je u 3rd party aplikacijama. Ima ih dosta boljih nego na Androidu, pa pokusaj iskoristit tu prednost.
P.S. Opcenito od kad je Apple uveo svoj music servis na veliko su mi zeznuli od Music appa UI. Uzas sta su napravili :( |
Citiraj:
Nego, postoji li neka zamjena za Miracast na iOS-u a da nije kupovina Apple TV-a? Znao sam tu i tamo spojiti svoj S6 na Smart TV pa igrat igrice preko njega (mobitel ti služi kao bežični joystick) ili pak gledao VIP TV za van preko toga, sad nikako ne mogu naći nešto slično na iPhone-u? Osim kupovine kabla ili pak Apple TV-a koji ima neku sličnu opciju, što ni jedno ni drugo mi ne odgovara. Da li mi je neka opcija ipak promakla? :) |
Citiraj:
|
Mislim na nešto bez dodatne kupovine stickova/receivera i sl. Imam Smart TV doma koji podržava Miracast i to je bilo sasvim dovoljno za spajanje sa androidom. A i čak i da kupim Chromecast nisam siguran da bi mogao dobiti cijeli zaslon od iPhone-a na TV-u, koliko vidim ovako na brzake na YT-u on više pomaže za streamanje videa na TV, a pošto mi TV sam po sebi već podržava DLNA - ne treba mi nikakav dodatni hardware za to, tj. taj dio sam već dobio instalacijom dodatnih aplikacija i sve radi :) Dakle ja hoću baš cijeli zaslon od iPhonea da bežično dobijem na TV-u, streamanje videa sa iPhonea ili PC-a već funkcionira odlično.
|
Brzinsko pitanje. Imam iphone 4s zakljucan na kanadsku mrezu koji koristim bez sim kartice na ios 8. Hocu ga moci aktivirati bez kanadske kartice ako ga azuriram na ios 9.2?
|
jok.. kaj je zaključano je zaključano
|
jel tko probao instalirati onaj semi-jailbrake za 9.2 ?
čitam po komentarima neki hvale, neki pljuju da je bezveze, no pošto pravog jb za 9.2. nema i pitanje je koliko dugo još ćemo trebati čekati, možda ovo i nije toliko loša opcija? :stoopid: http://pangu8.com/92.html |
Citiraj:
Originalni sajt je pangu.io Za referencu ubuduće: https://www.theiphonewiki.com/wiki/S...ks_and_Unlocks |
Od IOSa 7 vise ne koristim jb, a koristio sam ga od 1.1.3. Za sto vam to vise treba?
|
Citiraj:
BTstack u kombinaciji sa Controllers for All tweakom - korisno za igranje svega: ios igara, emulatora i, najviše od svega, Moonlight + nvidia gamestream + port forwarding za igranje PC naslova bilogdje CCSettings - za mijenjanje i dodavanje cc switcheva DetailedBatteryUsage - detaljan prikaz korištenja baterije sa grafičkm prikazom FullImage - za zoomiranje slika bez limitacija LocalIAPStore - rješenje za pohlepne in-app transakcije iFile - između ostalog može poslužit kao usb stick spajanjem preko ip adrese kroz browser AppSync Unified - svima poznato Safari Downloader+ - osim za skidanje svih oblika fajlova (koji se kasnije mogu koristiti i premještati kroz iFile), korisno i za skidanje yt videa koje automatski može konvertirat u m4a i importirat u Music app iCleaner Pro - briše cache i ostale bespotrebne stvari što u konačnici oslobađa preko 1GB prostora (u mom slučaju) Movie Box - korisno za gledanje serija/filmova ili primjerice AirPlay streamanje u kombinaciji sa Reflector 2 programom za PC Flex 2 - za samostalnu izradu tweakova i skidanje istih od drugih korisnika za razne namjene WiFiFoFum Pro - za lociranje besplatnih hotspotova uz pomoć gps-a, pregledavanje skrivenih mreža i sličnih detalja True iRadio - za beskonačno skipanje na iTunes radiu (korisno za one koji su koristili radio i kreirali vlastite stanice na osnovu žanra/izvođača/bpm-a prije iOS 9, odnosno prije predstavljanja Apple Music platforme) NoMotion - miče parallax efekt koji bespotrebno troši bateriju RevealMenu - simulira 3D Touch na način da se ikona drži stisnuta na kratko WiFi Passwords - čuva lozinke svih mreža na koje je uređaj bio spojen veency - omogućuje kontroliranje uređaja putem wlana kroz VNC program na PC-u što je poprilično korisno za dijagnosticiranje problema sa LCD-om, korištenje uređaja sa oštećenim LCD-om i/ili prilikom mijenjanja kompletnog prednjeg panela To su samo nekoliko meni najbitnijih, a ima ih još podosta za razne svrhe. U svakom slučaju uvelike olakšavaju korištenje, a bez nekih (kao što je Activator) je korištenje osnovnih funkcija nezamislivo. |
Uglavnom sve prilicno beskorisno. Koja stednja energija, switchevi, cemu to? Pa nije to android. Uglvnom sve sto si naveo se svodi na pirateriju. Vnc ti ne treba kad imas teamviewer, besplatni hotspotovi?, brisanje kesa?, sve nebitno i nepotrebno kad malo razmislis. Isto tako i activator, teme u winterboardu (radi to jos?), baterijsku status... Probaj ne koristiti pa ces vidjeti da ti to niti ne treba. A jos manje ti treba nepouzdana cydia, respri ganje ili springboard crashevi itd.
Ne moras se sloziti, ali i ja sam poceo koristiti telefon sa svime time, a kad sam se oslobodio toga tek sad vidim koliko je to dobar telefon kad se ne zamaras glupostima. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:02. |