![]() |
Svaka lampica ima svoju žicu pa po tradicionalnom načinu ubiješ to ako smeta :D. Ali imaju i oni neki svoj OC program pa valjda bude tamo.
|
Pa ako imaš zatvorenu škatulu, pa kaj smeta ak svetli unutra :) ?
|
Citiraj:
Bome his roar jebena clockerica, vjerojatno ih je primjerak posro, ovako sama po sebi (build quality) se ne ističe baš od ostalih da bi to bio razlog BTW kutiju su joj malo proljepšali. :D |
|
Citiraj:
|
djizus na sto ta HIS izgleda, pa pobogu imaju li ti ljudi imalo mozga u toj svojoj tintari da da bace malo ideje kako to bolje sloziti :bonker:
mislim stvarno izgleda ko da ju je netko radio sa fleksericom pa bolje bih ju ja slozio od komada plastike |
Sok te jebo, ja ne bih ovo mogao turit ni u zatvoreno kućište, ovoj grafi je duša gadna 😆
|
Citiraj:
|
Ja sam izvukao kabel iz svog kompa i sad imam potrošnju 0W na 22°C ambijentalne temperature...
Ok, kakve su vam sad to fore sa downclockanjem i spuštanjem voltaža? Što, da ušparate 15 kuna na godišnjoj bazi potrošene el.energije ili? Ili imamo novi hipsterski trend - UC (underclock). I ono, ko će imat manje u 3D čmarku. Neko je danas rekao - slideri u DESNO samo. Kakva mrtva undervoltanja i underklokanja... Nije valjda da se bojite da vam grafa ne rikne pa vam vjersko-moralni policajac vorda22 zakuca na vrata te vas ispita jeste li namjerno skurili grafu??? :D :D :D |
Tako se i "Mihina" 970-tka spustila na 800Mhz, ali on je bar prizna da je grafa sama to odradila, feature not a bug :D
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Svi su odjednom dobili OKP od bučnih kartica i PTSP od termokompjutera. Tih 15 min što swe poigraju tjedno mora biti skroz bešumno i na 27 stupnjeva :D
|
Undervolt je hobby. (koji btw ne znači istovremeno i underclock)
Kad smo kod toga, pitam ja frenda neki dan kakvi su dojmovi sa novom gpu, pošalje on meni "ma nisam se stigao baš igrati, samo sam je malo undervoltao..." :roller: Citiraj:
Kod tome bila skoro efikasna kao gtx 980, naravno pri tom bez ikakvog underclocka |
Nezelim je underwoltat, malo sam promjenio razmjestaj ventova i ak je bas uznoji
dignem fan manualno na 30% i sve sljaka ko podmazano. |
Citiraj:
|
Ma nisu normalni. Tu karticu smo već izvrijeđali jednom prije. Cirkus.
|
Citiraj:
ma možda je i ona teorija manje guta pa manje udara u power limit.... |
|
vidim da su se cijene konacno malo ustabilile. pa sad, da li uzeti rx 470 ili za 200 kn vise rx 480? razmatram nitro verzije
|
Ako ti 200kn ne znači mnogo 480
IMO kad svaki shop bude imao svaku gpu (ne samo od jednog-dva vendora) mislim da će cijene biti još bolje. |
S obzirom na monitor netreba ti više od rx 470 4Gb jer za tih cca 200kn nećeš dobiti nešto puno bolje od rx 480 4Gb.:)
Uzmi MSI rx 470 radi boljeg hlađenja "navodno" s obzirom na iskustva pojedinaca jer se Nitro malo više grije, malo je nabrijanija taktovima nauštrb temperature:fuming: pa traži malo prilagodbe i podešavanja.Ako trebaš tišinu:) Zašto u MSI Afterburneru nemogu pomicati slajdere za clockanje i vrtnju ventilatora???:fuming: Pod opcijom general sve su kućice oznaćane. Trixx još uvijek divlja i to neradi baš najbolje jer skroz pokazuje zauzeće GPU-a 100% |
Vidio sam na nekim testovima da msi ima puno više temperature pcb-a (oko 100°C za razliku od nitro 75°C)
|
Izašla je nova verzija afterburnera (beta), pa probaj s tim, stare verzije ne podržavaju RX još. I ima podršku za DX12 OSD. barem kažu.
http://www.guru3d.com/news-story/dow...3-beta-14.html Citiraj:
|
Backplate ne služi ničemu, to je mit da hladi. Čak je linus rekao da čak prije može pomoći zagrijavanju pcb-a, zato i režu backplate na strateškim mjestima
|
Možda i služi ali za high end grafe od cc30cm+ budu čvršće ako ništa drugo i nesavijaju se:D ovako jel nećemu služi ili ne jbg. od korisnika do korisnika jedan kaže ovako drugi onako pa tko bi ga znao(ali treba paziti da neispadne na prst noge pa završiš s gipsom radi težine ako ništa drugo):D
|
Grafe vise zbog težine i pci-e slota, kako backplate nije nikakvo uporište ni tu nema kurca od njega. Samo dodaje na težini :D
|
Izvanredan je štit za tiskanu pločicu i zalotane nogice elemenata. Kad nesto ptrljprtlj po kompu dok je upaljen, štiti od kratkog spoja.
|
Zgodno kad režeš i brusiš železo pored otvorneg casea :D
U principu svrha mu je vizualna - kad ljudi bace pogled da ne gledaju goli pcb. Kao što je prije bilo da je ljepši crni pcb od plavog i zelenog, netko je došao na ideju zašto ne sve pokriti. |
Ja nikad nisam vidija spiganu grafu s bekplejtom, bez njega jesam, a ti? :D
Ja često imam izljeve agresije - manifestirano radnom cokulom u kejs, pa želim šta čvršću grafu :p |
Citiraj:
Druga je stvar ako oni uzmu komad lima i prišarafe ga, to je to ;P |
Stave i lipilo/žvaku između - ponekad :p
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:55. |