![]() |
Citiraj:
|
ne, ne... samo pitam kada si prvi puta čuo za pojam - asic ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
mislim ono čisto marketinški... |
Teorije zavjere? Moj susjed ima HAARP na krovu i navodno gleda sapunice preko njega.
|
Sto se sad ti mjesas u raspravu o ovcama?
|
i da pogodim... zbog njegove izloženosti kozmičkim zračenjima si izgubila zube?
znam... ima ekipe na ferenščici sa identičnim simptomima. :D |
Citiraj:
A navodno je dobra i protiv kemikalija kojima nas prskaju zle organizacije.:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ne pali ti se sarcasm alert u ove kasne sate.:D
|
|
Manuel,
WCCF ti nije neko vrelo znanja.:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ni sami proizvodjaci HBMa nemaju pojma hoce li imat dovoljno za AMD a kamoli za nvidiu. Seru gelere naveliko sa ovim o HBM2. Izgledaju kao prorocica iz Delfia. Mozda ce bit,a mozda i nece. Obicno pocinje sa We’ve heard just recently that (umetni kompaniju)..... EDIT: Nazad na ovo sranje sto EVGA radi,sto je sljedece? Hoce li se posebno placat bolji driveri? |
Ma to je sigurno do sad, old news. Ako treba radi hmb2 će i kasniti grafe, povratka na staro nema u ovoj fazi
|
Ajmo malo raščlaniti neke stvari oko Kingpin kartica. Prvo i osnovno, njihova primarna namjena je OCanje i to žestoko OCanje (čitaj voda ili preferabilno LN2).
Gamer koji kupi Kingpin karticu i ne OCa je je bacio novce. Onaj tko je kupi i OCa je sa stock hladnjakom je isto bacio novce. I sad dolazimo do gluposti teže kategorije, ako je vjerovati GPU-Z. Naime, GPU-i sa nižim ASICom bi se trebali bolje klokati na vodi/LN2. Dakle, OCeri koji će odmah zamijeniti zračno stock hladnjak sa vodenim ili LN2 bi trebali kupiti najnižu kvalitetu ASICa. Ista stvar je i sa ljudima koji baš moraju imati Kingpin karticu. Osobno, mislim da je ovo čisti porez na budale. Da bar postoji neka svrha, da postoji neka razlika u taktovima ili neki garantirani OC... Jednostavno nema smisla osim marketinga i izvlačenja love od lakovjernih budala. 220 EUR za razliku od 8% nekog arbitrarnog broja koji ne garantira ama baš ništa u realnom svijetu. I to još sami napišu. Suludo i nakaradno. |
Zasto sam bacio novce ako nesto zelim? Dakle ne ocam a zelim tu karticu i to su baceni novci? Po toj logici sto si rekao za ferrari, ako ga kupim cim ga istjeram iz garaze odmah po plinu i 300 kroz grad, je kak da ne. Ili ekipa koja kupi DC ili Etnies tenice mora skejtat zato jer su to tenisice za skejt ? Nebi bas rekao. Da rezimiramo, da imam novaca, kupio bih galax HOF ili KINGPIN (evga hydro copper takdoer) krarticu zbog izgleda i hladenja, apsolutno me to sto je namjenjena za OC ne zanima. Ta kartica u boostu radi na 1350 po "defu" i vec je samim tim najjaci single gpu koji postoji.
|
Ako baš hoćeš Kingpin jer, ne znam, sviđa ti se backlight backplate-a, to je tvoj ukus i o tome nemam namjeru raspravljati. :)
Ja govorim sa "racionalne" strane, Kingpin je grafa prilagođena žestokom OCu, a za tebe koji ne namjerava OCati je savršeno dovoljan neki SC, ACX ili Classified ako baš hoćeš EVGa-u. A ako baš hoćeš da ti piše Kingpin na grafi, hej, tko sam ja da ti pametuje, go for it! :) |
No pa to ti velim, iako ,mislim da ne postoji racionalno ako iza toga stoji 1100€ za komad hardwera :D :D
|
Ma čak i nemam neku zamjerku na samu cijenu 72+ Kingpina, to je uvijek bila i bit će top kartica, plati pa se rugaj.
Imam problem sa razlikom u cijeni 72+ i 80+ Kingpina, što je po meni šišanje naivnih ovaca. ;) |
Zna li netko koji sve proizvođači ne stavljaju glupe naljepnice na šarafe?
Palit, MSI i (mislim) Asus ih imaju, što je s ostalima? |
Gainward ih ima.
|
Msi i Asus imaju, to osobno mogu potvrditi, Sapphire nema, ali to ti pretpostavljam ništa ne znači u ovoj temi.
|
Bome ne :D
Za MSI i Palit znam iz prve ruke, no za Asus nisam bio siguran a za Gainward nisam znao - hvala! Vidio sam u međuvremenu na Neweggu da kod svake kartice imaju i sliku pozadine, pa se nadam da je pouzdano. |
Gainward barem moja je imala naljepnicu na serafu. Ja sam to bez problema odserafio sa kljestima. Pocistio promjenio pastu i zaserafio nadaz. Naljepnica je jos uvijek gore. Problem su drugi trikovi koje imaju neki proizvodaci :)
|
Kakvi trikovi?
|
Lak na šerafu.
|
Đubrad!
A koji to rade? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:17. |