![]() |
Citiraj:
|
|
I milsio sam si da gledas "j" modele :), to ja najslabiji modle hardware/procesora kod Synologya, to ako mislis natrpat torente i jos raditi na njemu normalno ces imati problema jer ce CPU biti preopterecen, trebas modele bez j ili najbolje sa + oznakom.
|
@dado
Da probaš složiti xpnology na nekom pc - ju ? |
Znaci j je kao j*ebaj ga
A ne kao ... j .. jak Ajd salu na stranu, nislio sam da ove plus / play modele treba samo zbog live transcode videa, a taj dio ne trebam |
Gledaj da bar imaju intel cpuovlje. Ak bas zelis 4 baya gledaj 418play, em ima intel cpu em mozes ubacit jos rama.
|
Citiraj:
Jok, dosta mi je kemije u zivotu A i drzim se one poslovice Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino |
A dobro 🤔
|
U teoriji DS418 (bez J) je odlicna masina sa 2GB RAM-a. Za sto si naveo je i vise nego dovoljno. Naravno Play je bolji po meni primarno zbog nadogradivog Rama mada je i cpu intel pa se sva vrata otvaraju.
Osobno sam presao sa J na + ali plusevi su smrtno skupi pogotovo 4 Bay verzije. |
Obični 4 bay + ni nema, samo onaj model M.2 slotom (918+), malo su zapetljali oznake jer bi 418play trebao zapravo bit 418+...
|
|
Polako počinješ kopčati zašto moj prijedlog, pogotovo ako imaš ardver koji može poslužiti :fiju:
|
imam hardver od 25k kn .. koji stoji u podrumu .. BTC stroj ofkors
Al nije to to .. Windows kao share stroj nebi htio imat kemije sa kopijama synology pa ništa dobro nisam pročitao |
Nema ti onda druge nego odrijesit kesu, riskirat i mir 5-6 godina :).
Ja sam krenuo sa 411j (znao sam da mi 2 diska nisu dosta pogotovo jer sam htio RAID 5) pa onda presao 415+ i sad sam zavrsio na DS1817+ , skup "sport" ali isto me nisu zanimale kemije i slicno, ustekas i radi...:D. |
Nedaj se dado, Nikky te hoće prevući na tamnu stranu. :D
Svakako preporuka za Synology, vozim DS216+II i dobar je. Sigurno ni QNAP nije loš, ali nisam nikada probao. Po meni, nećeš s niti jednime pogriješiti, uzmi što ima jači hardware za nižu cijenu ako nećeš koristiti neke stvari koje ima samo Synology. |
Pa ako je tamna strana neka bude prava:
:D Ne znam šta si čitao, očito nismo isto, priznajem da je malo gnjavaža dok pohvataš šta i kako treba, vidiš preporučen / podržan hw, na netu ima primjera od jednostavnih 2 - 4 do 16 - 20 hdd koji bi u Sysnology originalu koštalo ko avion ... Slažem se da je jednostavnije kupit gotov uređaj > potrpaj hdd - ove > konfig > vozi miško ali to ima finu cijenu. |
Je li NAS samo plug & play? Može se spojit na wireless ide samo žično?
Imam android box sa libreelecom i možda bi kupio NAS, puknuo gore hrpu filmova i svaki put kad se upali box trebao bi biti automatski spojen na NAS i spreman za prikazivanje? Je li problem ako je NAS žično spojen na modem, a box wireless? Utječe li brzina interneta na prijenos podataka? (sry ako je ovo zadnje glupo pitanje, ali nisam s mrežama na ti) |
Citiraj:
Moze se spojiti i bezicno (doduse modelei koji imaju Wifi su rijetki ali postoje mogucnost dodatne kartice) ali preporuca se zicno jer se i zove Network Attached Storage a ne WIFIAS :) Citiraj:
Citiraj:
|
Ha kad imas los AP :D
Jos nisam naletio na materijal koji mi preko wifija steka. Doduse nisam isprobao 4k al sve osim toga bez obzira na bitrate radi bez greske. |
Citiraj:
NAS bilo kakav za danas/sutra bez gigabitne mreže i ne pomišljaj. UHD je došo, ima već dosta vremena... Ne sutra, nego će ti za po sata bit drago što si na (barem) gigabitu. Što se tiče preporuka, ja sam (ako ti je do nešto prćkanja) uvijek za "uradi sam". Kod mene je to Unraid. Možeš jako puno toga, i to po svojim financijskim mogućnostima. - imaš dva diska od 500gb - ubaciš - kupiš od 2tb - ubaciš - zamijeniš jedan od 500gb za novi od 1tb itd... - kad se jednom sve skupa podesi (slike, mjuza/video-plex, VM, automatizacija, download, backup...), rijetko ko ide s toga na gotovi NAS Ali, ako ti se ne prćka, poslušaj gornje savjete pametnijih od mene. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam neki pjesnik, ali da probam :) - mislim da je jeftinije - možeš imati jači hardver - pretpostavljam da su jednostavnije nadogradnje - možeš miješati diskove različitih veličina i u Synologyju uz zaštitu podataka? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Evo ovdje imas lagani vizualni RAID caclulator, polvacis diskove i mjenjas tipove RAIDa i kompariras sa SHR, SHR-2 i vidis kolko prostora imas/gubis sa raznim disk kombinacijama. https://www.synology.com/en-us/support/RAID_calculator |
jel synology ima kakav demo ?
demo sam nasao na qnap .. izgleda solidno Pa sam trazio demo za ovaj syno .. ali prazna stranica.. vrtim se u krug |
Citiraj:
https://demo.synology.com/en-us |
Citiraj:
Sve 5 kolega što si napisao. Svakako sam mišljenja da je jeftinije sastaviti PC, kome se da, naravno. Ko voli prćkat, i kom treba jači hardver. Kom ne treba - NAS sa što manjom potrošnjom, a da zadovoljava. Windowsi za NAS?! Uh, ne bi hvala... |
Citiraj:
Ajde Odi u try now i kud dalje? Tu sam se i jucer vrtio I na chrome i firefox |
Citiraj:
|
Hm, da, izgleda da su nešto zakakili oko demo - a :fiju:
|
Meni normalno radi, prvo je bio neki loading, i onda je preusmjerio na ovo:
https://a59.dsmdemo.synology.com:5001/ Link vjerojatno neće kasnije raditi jer izgleda dižu mini virtualke svaki puta. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:24. |