PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android OS - info, pitanja, root, orginal ROM-ovi, custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194870)

RimtuTiTuki 21.04.2020. 09:17

Whatsapp sam prebacio bez problema tako...

Viber nažalost ne ide na istu foru - u Viber direktoriju su samo media file-ovi - slike i video

Probao sam sa Helium Backup-om... sva druga rješenja koja sam googlao traže root

domy_os 21.04.2020. 12:32

A phone clone aplikacija od Huaweija? Instaliraš na stari mob i prebaciš sve na novi.

RimtuTiTuki 21.04.2020. 13:54

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3399106)
A phone clone aplikacija od Huaweija? Instaliraš na stari mob i prebaciš sve na novi.

Probao... meni ne radi.. navodno radi transfer s Huawei P30.

Sad da li je do toga što je transfer s Huawei mobitela, ili sa iste verzije Androida... ne znam

LAcy 24.04.2020. 01:10

Skrljao se gmaps API/SDK za Android. Ne radi vec satima. U browseru radi al na mobitelu, tabletu bilo koja app koja ga korsiti se srusi ako je uredjaj online. Kad se jednom srusi, ne radi vise ni offline. Zanimljivo kako mnoge stvari uzimamo for granted. Tek kad ih izgubimo, shvatimo koliko smo ovisni o njima. Mozda je ovo i namjerno, da nitko nikud ne putuje? :D

https://issuetracker.google.com/issues/154855417

Edit: Evo proradilo al' uz clear data. To sam prvo probao al' je tek sad proradilo. Oko 2h downtime. Jbg, shit happens.

xlr 24.04.2020. 08:48

Ne znam od kojeg si tocno procesa brisao data, ako si od play services onda baci oko na gpay i jesu li ti kartice i dalje verificirane (ako uopce koristis gpay). Cisto da se ne obrukas u trgovini kao ja jednom :)

Mario92 24.04.2020. 12:35

Citiraj:

Autor beli14 (Post 3397835)
Ima koja dobra i brza tipkovnica za Android koja ima skroz isti layout kao na iPhone uređajima? Boje, oblik, font stvarno nebitno, ali layout barem. Možda i opcija da držanjem "space" tipke mogu pomicat pokazivač po tekstu. Također i autocorrect bi bilo poželjno da ima kao i na iPhone-u.

Meni je SwiftKey i dalje apsolutni kralj tipkovnica na Androidu, od autocorrecta, swipe-a, opcija, tema i brzine rada.

Nažalost, nema gesture za kursor, ali ima gesture da swipeanjem prema lijevo briše riječ.

schetz 24.04.2020. 13:04

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3400088)
Meni je SwiftKey i dalje apsolutni kralj tipkovnica na Androidu, od autocorrecta, swipe-a, opcija, tema i brzine rada.

Nažalost, nema gesture za kursor, ali ima gesture da swipeanjem prema lijevo briše riječ.

Pokušavao sam preko mjesec dana, da joj dam vremena, biti samo na SwiftKey, ali nažalost za swipe typing i dalje mi bolje radi gboard koliko god me neke druge stvari nervirale kod iste.
Swipe back to delete mi je isto bio problem jer je odlična stvar, samo nije bila opcija ukoliko se koristi swipe typing. Ako su to promijenili , mogao bih čak opet probati.

LAcy 24.04.2020. 18:52

Citiraj:

Autor xlr (Post 3400032)
Ne znam od kojeg si tocno procesa brisao data, ako si od play services onda baci oko na gpay i jesu li ti kartice i dalje verificirane (ako uopce koristis gpay). Cisto da se ne obrukas u trgovini kao ja jednom :)

Samo od gmaps ;)

buljo 29.04.2020. 15:26

Zna li netko sa kojim programom je moguće izvuć pobrisane slike sa moba (Sami S9 nerootan)?

Dsik digger i android data recovery nisu našli sve, odnosno praktički ništa.

tomasini_ 02.05.2020. 17:29

pokušavam doći do šifri koje su mi pohranjene u chrome-u ali kad stisnem onaj gumb u obliku oka da mi pokaže šifru ili kad stisnem "kopiraj", chrome se sruši. pokušao sam izvesti šifre ali dobijem prazan dokument. ima neko ideju?

Charmander 03.05.2020. 11:13

Meni je tako bilo jednom pa sam moramo reinstalirati chrome dva puta jer mi je nakon prvom reinstalla isto crashalo.

Jesi mijenjao kakve postavke flagova?

kondor1989 03.05.2020. 18:04

ako imam 2 uređaja na google authenticatoru i jedan mi ukradu recimo...kako onda da deaktiviram taj ukradeni? koji je idući korak?

xlr 03.05.2020. 18:16

Na mobu (kojeg imas) odes u settings - google - manage google account - security - devices - tu brises, lockas i lociras uredjaje.

Ili na webu udjes na google account i imas sigurno negdje security pa popis uredjaja.

Aha tebe muci autentifikator app - mozes pored lockanja izgubljenog moba ugasiti pa opet upaliti 2FA i uraditi Autentifikator setup ispocetka. Na taj nacin dobijes nove kodove i sve novo tako da nista staro vise ne vrijedi. Ali jedan solidan lock izgubljenog moba bi trebao biti siguran.

Ili predjes na Authy koji ima to sto trazis - uklanjanje izgubljenih uredjaja, password protect kod paljenja appa i generiranja kodova, backup, svastanesta. Google authentificator mi je trenutno na trecem mjestu iza Authyja i MS Authentifikatora (za posao).

kondor1989 03.05.2020. 18:25

Citiraj:

Autor xlr (Post 3402646)
Na mobu (kojeg imas) odes u settings - google - manage google account - security - devices - tu brises, lockas i lociras uredjaje.

Ili na webu udjes na google account i imas sigurno negdje security pa popis uredjaja.

Aha tebe muci autentifikator app - mozes pored lockanja izgubljenog moba ugasiti pa opet upaliti 2FA i uraditi Autentifikator setup ispocetka. Na taj nacin dobijes nove kodove i sve novo tako da nista staro vise ne vrijedi. Ali jedan solidan lock izgubljenog moba bi trebao biti siguran.

Ili predjes na Authy koji ima to sto trazis - uklanjanje izgubljenih uredjaja, password protect kod paljenja appa i generiranja kodova, backup, svastanesta. Google authentificator mi je trenutno na trecem mjestu iza Authyja i MS Authentifikatora (za posao).

E to mi treba super hvala! A ček može li on sa tog mog ukradenog brisati moj uređaj onda?

edit: aha sad sam vidio da se ne može to iz aplikacije, valjda samo preko kompa onda..

xlr 03.05.2020. 20:47

Authy ili Google Auth? Prvi može ukloniti Authy account sa ukradenog moba i samo to, ne radi nikakav wipe telefona ili aplikacije - tada Authy app više ne daje kodove. Google Auth ne može ništa na daljinu, ali bi u tom slučaju kompletno resetiranje Authentificator setupa trebalo pomoći (nisam testirao):
https://myaccount.google.com/signino...p-verification

Tu odeš na delete za Auth app pa ga dodaš ponovo na mobu kojeg imaš uz sebe. Stari Google Auth app koji je na ukradenom mobu ne bi smio više vrijediti, kao ni backup kodovi ako ih netko ima.

kondor1989 03.05.2020. 21:31

Citiraj:

Autor xlr (Post 3402691)
Authy ili Google Auth? Prvi može ukloniti Authy account sa ukradenog moba i samo to, ne radi nikakav wipe telefona ili aplikacije - tada Authy app više ne daje kodove. Google Auth ne može ništa na daljinu, ali bi u tom slučaju kompletno resetiranje Authentificator setupa trebalo pomoći (nisam testirao):
https://myaccount.google.com/signino...p-verification

Tu odeš na delete za Auth app pa ga dodaš ponovo na mobu kojeg imaš uz sebe. Stari Google Auth app koji je na ukradenom mobu ne bi smio više vrijediti, kao ni backup kodovi ako ih netko ima.

Google Auth..a ok ostat ću pri njemu onda..za Authy sam čitao da se veže uz sim karticu što mi nije baš milo..

domy_os 03.05.2020. 21:41

Ma nikakav Google, Authy je najbolja 2FA aplikacija, nema dalje.

xlr 03.05.2020. 21:56

Da, veže se uz sim broj, ali to ne bi trebao biti problem ako ga imaš na više uređaja.

Ako planiraš koristiti samo jedan mob/sim onda zaštiti app pin-om kod paljenja i upali backup opciju. Ako ga izgubiš, barem imaš taj pin koji štiti app. Al prije Authy pin-a taj netko mora otključati mob i znati password nekog accounta da bi aktivirao 2FA. Maltene mora imati pladanj pred sobom, samo mu fali vilica i nož.

Authy se može preseliti na drugi sim broj u krajnjem slučaju:
https://authy.com/phones/reset/

kondor1989 03.05.2020. 23:22

ok hvala na pomoći, bit će Authy onda, planiram na 2 mobitela da..

toni24 16.06.2020. 16:37

Imam Samsung Galaxy S3 i želim reinstalirati OS jer je poblesavio. Trenutno ima tvornički Os na sebi i nikad to nije dirano. Mogu probati sa factory reset.

1. Postoji li neki tutorial kako to što jednostavnije napraviti?

2. Za koje podatke treba napraviti backup prije tog postupka?

https://www.gsmarena.com/samsung_gal...2016)-7760.php

spawn 17.06.2020. 00:18

Jesi siguran da zelis factoty OS? Najlakse je skinut odin i skinut i9300 firmware s samfirmware.com
Ako mislis na J3 2016 onda ti treba firmware j320fn ( provjeri jel f ili fn ali kod nas u 99% slucajeva bude fn)

toni24 19.06.2020. 15:39

Ne znam, samo želim da mobitel normalno radi.

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3415764)
Jesi siguran da zelis factoty OS? Najlakse je skinut odin i skinut i9300 firmware s samfirmware.com
Ako mislis na J3 2016 onda ti treba firmware j320fn ( provjeri jel f ili fn ali kod nas u 99% slucajeva bude fn)

Šta znaci ovo boldano točno?

panoramix 24.06.2020. 17:47

Molim za savjet. Imam Philipsov android tv i sve radi ok. Koristim ga za video stream i povremeno surfanje ( Opera)
Surfanje ide prilično glatko osim što se Opera isključivo kod posjete stranice forum.hr višekratno ruši.
Ima li u tv androidu neki crash log gdje bih mogao vidjeti uzrok ?
Postoji li neka aplikacija za instalirati koja bi to prikazala kao crash report ?

inaki 12.08.2020. 15:23

pozzz
prije nekoliko dana, pa neznam jel problem al me strasno iritira, imam problema s mobom, a radi se o slijedecem:
kada mob iz stanja mirovanja (ugasen display) idem upalit i otkljucam pocetni zaslon prvo mi se pojavljivala nekakav reklama (kladionica ) a sad je da mi otvori homepage chrom, ali pise izvanmrezno, i to nije svaki put nego kad mob ne otkljucavam duze vremena

Mob je Samsung A50, Android 10, osnovna verzija A505FXXS5BTH1, kernel 4.14.62-18098116...

mogu li nekako otkloniti ovaj problem a da ne idem na tvornicki rest pa sve ispocetka

unaprijed se zahvaljujem

xlr 16.08.2020. 11:58

Ima tko tu da koristi Smart Lock u paru s BT uređajem ili geolokacijom?

Unazad godinu dana otkad sam mob updejtao na OneUI 2.0/2.1 (A10), Smart Lock mi konstantno i prečesto odlučuje zaključati mob nekoliko puta u toku jutra. Factory resetirao mob i sat više puta, nije do toga.

Uglavnom, imam sat uvijek uparen s mobom i dok su u dometu mob bude otključan. Na A9 je to super radilo. Smart Lock bi se "resetirao" i zaključavao mob samo kod duge neaktivnosti tipa preko noći (mislim da je pravilo svaka 4 ili 8+h). Veza sa satom je stabilna, a kada pukne dobijem notifikaciju na mobu - uglavnom, veza ne puca dok su u rangeu. Čim bi veza puknula, mob se u pravilu zaključa.

Isto mi se događa sa satom, slušalicama i trusted lokacijom - od recimo 10 otključavanja, jednom moram otključati prstom/PINom.

chief_wolfinjo 21.08.2020. 07:46

Android 11 confirms to block third-party cameras! Started to imitate iOS to play closed

Cuky 21.08.2020. 08:01

Jebeno. Dakle gcam otpada s androdom 11. Damn.

coconut 21.08.2020. 09:22

Android 11 will offer wireless Android Auto features on most phones

d0X 21.08.2020. 12:56

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3431068)
Jebeno. Dakle gcam otpada s androdom 11. Damn.

Root, Magisk, Xposed... valjda će se naći rješenje :)

LAcy 21.08.2020. 17:23

Wtf?! Treba ih oboje (Apple i Google) klepit za takvo ponašanje. Microsoft je nadrapao za puno manje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:41.