![]() |
Resetiras CMOS, opet postavis raid polje, restartas i sve je isto kao ranije. Kao kad datum i vrijeme namjestas.
Moje RAID polje (moj komp pogledaj) je proslo vec 3 promjene maticnih ploca, svaki put noviji chipset i radi jos dan danas, Nekad je pametnije nista ne pisat, nego tvrdit nesto totalno netocno. ;) |
Nije nekad nego uvijek. Zahvaljujem na edukaciji.
|
Citiraj:
Intelom mi se to nikada nije dogodilo uz sva moguća rušenja,blue screenove,a raid ostaje nakon clear cmosa,jer BIOS upravlja samo kontrolerom ne i raid poljem. :goood: Evo da odem malo u off topic,ali postoji još jedan lijepi način kako ušparati rad ssd-a ako je sistemski disk. Za sve one koji imaju barem 8gb rama ili više,jednostavno ugase Virtualnu memoriju i značajno će pasti broj operacija na disku,uz to će performanse sistema drastično porasti. :chears: |
Vuce me ipak ovaj Corsairov od 60GB jer mi zaista netreba vise.Samo za sistemski disk neke programe, samo sto neznam kad ce doci ovi brzi pa da nebih prodavao ovaj koji uzmem:(
|
Citiraj:
Enivej, sad ozbiljno razmišljam ubost 2 SSD-a od 60 GB, pod uvjetom da je informacija kako je TRIM proradio u RAID-u točna. Thnx Citiraj:
Imam par pitanja za korisnike SSD-a ovdje: - Koliko vas ga koristi za igranje? Odnosno koliko vas je instaliralo igre na SSD? - Jel ima netko ovdje tko nije podesio kontroler prije instaliravanja Win na AHCI mode? Koje su posljedice ako se to ne podesi? |
Imam instalirane igre, kao i programe na Ssd-u - sto te tocno zanima? Ako mislis na brzinu bootanja, da - sve je manje-vise instantno, max 1sek za npr. winamp ili nero 10.. Ostalo se dize prakticki odma nakon klika.
Loadanje u igrama je naravno takodjer dosta brze... Sto se tice AHCI/IDE moda, ja sam na prvoj instalaciji winsa ostavija na IDE, nije bilo nikakvih problema.. Iako tada Ssd nije radija na punoj brzini (sudeci po testovima poput Atto-a ili AS benchmarka, ovako subjektivno odoka i po svim reviewima na netu :)). Nakon prebacivanja na AHCI osletilo se neko ubrzanje u bootanju, loadanju aplikacija, win exp index se poveca sa 7,6 na 7,8 itd... Inace, od tada pa na dalje uvik instaliram win s unaprid upaljenim AHCI modom.. U vezi kupnje, preporuka za Corsaira.. |
Upravo sam narucio Corsairov SSD od 60GB u Linksu. Dolazi sredinom tjedna.Nisam mogao izdrzati a trebao bih i windowse reinstalirat. Na C-disku mi je sa svime zauzeto oko 50GB sa igricom NFS HP koju ionako neigram, tako da mi je kupnja veceg SSD-a trenutno bacanje novca. Ono sto bih me zanimalo jest koja je razlika osim u velicini izmedju ovog od 60GB i onog od 115GB?Zasto je zericu taj od 115GB sporiji?
Konkretno mislim o ovom disku http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.400.084 Jer postoji neki razlog zasto je ovaj sporiji, jer opet onaj od 120GB je isti po brzini kao i ovaj od 60GB sto sam narucio. |
Citiraj:
|
Mozda nebi trebao, ali definitivno ima... Osobno sam uocija razliku u perf. a da ne govorim kako postoje brojni reviewi u kojima svi jasno preporucuju Ahci nad Ide-om...
|
Bez AHCI-ja nema ni TRIM-a.
|
F115 korist 25nm NAND, zbog toga su chipovi dupolo većeg kapaciteta, ali ih ima upola manje, pa ima i upola manje kanala, pa je zbog toga manja brzina.
|
Citiraj:
|
I bacio sam oko na Corsaira, thnx na preporuci.
Citiraj:
Slažem se s komentarima kako je AHCI preporučen svugdje, npr. link koji sam gledao: http://www.zdnet.com/blog/bott/windo...e_skin;content |
Izgleda da kroz AHCI ide i NCQ i TRIM :chears:
|
Citiraj:
|
Jel netko ima ovaj SSD: 60.0 GB CORSAIR CSSD-F60GB2-BRKT Force Series, SATA II, 2.5'', MLC chip, maks. do 285/275 MB/s. Jel dobar izbor ili ima bolji u tom cjenovnom razredu?
|
Citiraj:
Kako će teško koji proces zauzeti 12gb memorije,osim nekih DTP programa 8GB fiksne memorije je sasvim dovoljno da se virtualna memorija ugasi. Ima i još nekih caching stvari koje Page File odrađuje. Ako imaš 8GB memorije slobodno to ugasi.Dobit ćeš sigurno na performansama. Prebacivanje Page File na HDD sa sistemskog SSD-a je čista degradacija sistema i to nebi nikako preporučio. |
Zašto ne postavit recimo na 200-200 MB, što je (barem u XP-u, sad nemam Win7 instaliran) nekakva minimalna vrijednost koju Win traže?
|
Ili ovako nekako, čisto da ima prostora za "disat" ako bude potrebno.
|
Prema mojem iskustvu na XP-u, više od 500 MB "prostora za disanje" je nepotrebno.
Citiraj:
Osobno bih pričekao još mjesec dana za kad su najavljeni novi SSD-i serije Force od Corsaira, sa podrškom za SATA3 i novim kontrolerima. Pretpostavka je da će trenutnim modelima past cijene. |
Također bi skrenuo pozornost da oni koji nemaju SATA 3 priključke na ploči (možđa se pojavi neki konverter pci-e x4 u sata 3
,asus u3s6 http://www.testfreaks.com/blog/revie...bps-pcie-card/ ),nemaju razloga kupovati ove nove diskove SF 2x00 serije jer ionako ne mogu ih koristiti u punoj brzini 500/500. SATA 2 max bandwidth je 3 gbitps što je 3000:8= 375 MB/s. |
Citiraj:
btw, na corsair webu ne vidim Force i SATA3, već je to za Performance seriju. Performance i SATA3 vani koštaju sasvim pristojno za 64GB samo 1000kn, baš me zanima koliko će biti kod nas... |
Da, nema niš na njihovim stranicama.
Citiraj:
|
Corsair P3 koristi Marvell-ov kontroler, isti onaj koji je u Intel-ovom 510 ili u Crucial RealSSD C400.
|
A proposal...making a turbo from a vertex
Znači treba se skupit 100 zahtjeva da OCZ omogući update FW-a na OCZ Vertex-ima (Indilinx kontroler) da budu OCZ Vertex Turbo, pa navalite! |
ONFI Announces Publication of the 3.0 Standard, Pushes Data Transfer Speeds to 400 MB/sec
Citiraj:
|
Hoće se u svakodnevnom radu osjetit razlika u radu između Corsaira Force serije http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7814 i intela X25M G2 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7812
Corsair je 60, Intel 80 gb, prostor nije presudan u odabiru, ali je ajmo reć bitan. |
Mislim da ne, eventualno ako budeš s nekog mjesta (gdje možeš čitati podatke dosta preko 100 MB/s) zapisivao veću količinu podataka na SSD.
Moj izbor između ta dva bi bio Intel, s obzirom da je cijena po GB otprilike ista. |
Citiraj:
http://img856.imageshack.us/f/70777062.jpg/ |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:31. |