![]() |
a ja ozbiljan, baš bio u Slo nedavno, ponio pršut, vina, sušenih smokava, rakije, jednog purana... ima se, može se, sve iz moga vrta. Zadnji put kad sam bio u ZG došao sam sa 10kg trešanja itd itd. Mogu donijet bar jednu orahovicu da nazdravimo na lugarnici uz oni lipi štrudel :D
Iman negdi i višnjevače, jedno 2-3 godine je već u boci sa sjemenkama jedne poznate biljke, trebalo bi probat jel ok okusa kao loza sa istom supstancom :lol2: Volin ja počastit (znaš onu, sve prema zaslugama), al opet se ne volin odvojit od para pa nađen kompromis :) |
Citiraj:
Super je prognoza iducih 7 dana, bit ce bicikliranja (kako stvari stoje ja cu prebaciti brojku od 100 uspona bajkom na Sljeme ove godine, ako se potrudim past ce brojka jos i ovaj mjesec ). Sutra 11:30 Strmopec, idemo night_rider i ja. |
|
Jučer pokupio kotač od Maxa i Bizmarka. Na kraju ispada da nisam trebao mijenjati ležajeve u nabi, već sam ih svojom krivicom (prejakim stezanjem osovine pretpostavljam) nabio unutra i nisu se okretali.
Još samo vilica i spreman sam za ić. Domy1, molim izvještaj zašto kasni ! :D |
Citiraj:
Citiraj:
Buduci da me u zadnje vrijeme pocelo mucit opadanje noge sa pedale (recimo kad pedaliras po neravnom terenu stojecki, ili recimo prelazis po nekim vododerinama sa puno kamenja itd.) odlucio sam kupit si nove tenisice i pedale jer Adidasove stabilke bas i nisu za pedale. Racunicom sam dosao da mi za pristojne flat pedale + 5.10 tenisice treba minimalno 850-900 kn dok recimo za spd kombinaciju mi ipak treba manje,a s druge strane kod spd-a nema padanja noge s pedale. Tako da sam se odlucio na AM45 tenisice + Deore PD-M530 pedale i mislim da nisam nimalo pogrijesio. Ako ljudi voze dh na spd-u ne vidim razloga zasto ja nebi mogao AM vozit :) |
Citiraj:
|
Jbg, kad zbrojis sve prednosti i nedostatke vise ima prednosti. Jedina mana je strah kod neiskapcanja, al evo, jucer sam krenuo zveknut 3-4-5 puta, sto na asfalt sto na zemlju, i svaki put sam se nesvjesno iskopcao, cak i u panici kad sam se vec vidio na podu.
|
Ma samo sa strpljenjem u početku i kasnije nećeš požaliti ;)
|
Citiraj:
Ako racunas na studentski popust za vlak(50% sa indexom ilitiga 97 kn u jednom smjeru), on je iskoristiv jedino za ENC vlakove koji idu 2 puta dnevno, a to su ti oni nagibni koji nemaju klasicne kupee pa ne znam koliko ce se moc bajk unijet. Za klasicni "stari" vlak sa kupeima ne postoji studentski popust (karta je onda cca 200kn u jednom smjeru). Najbolje ti je otic provjerit prije na kolodvor. :beer: |
Night_rider i ja bili na Strmopeci, odmah ga moram pohvaliti da je zgazio onaj uspon u komadu :beer:
Ja nisam ni probao, s obzirom da imam namjeru voziti bajk sutra i prekosutra, daklem 3 dana za redom, a on ce sutra skuziti zasto nije pametno ispiliti noge na Strmopeci dan prije nego sto se misli ici na Sljeme :D Subota, tunel 10h, klasika. |
Ja se za nedjelju biljezim, buduci da veceras idem malo festati :)
|
Citiraj:
popust se zove K-33J iskaznica za mlade, kosta 30kn i vrijedi godinu dana te omogucuje 30% popusta. dakle ako je karta 200kn u jednom smjeru isplati ti se napraviti taj pokaz vec za ovo putovanje, platit ces pokaz 30kn, a karta ce ti biti 60kn jeftinija, odnosno usparao si 30kn i imas pokaz od 30% jos iducih godinu dana. sretno :D |
Citiraj:
Prisutan!!! :chears: |
Dolazim i ja u 10:00!
|
Citiraj:
|
Ako neko ima dvije kapi ulja za podmazat lanac bio bih jako zahvalan. I naravno da ga donese u 10.
|
Ponesem ti ja bočicu, nema problema.
|
Hvala Mate!
|
Strmopeć
Danas po treci put u svojoj bike karijeri vozio Strmopeć.
"The Uspon" osvojen:beer: Za sad u klubu "Strmopećarci" Nik, danielzg i ja :respekt: (naravno adaksinju je falilo samo dva metra i onda je proklizao preko kamenčića :fiju:) Strmopeć mi postaje jedna od omiljenijih Sljemenskih staza! Kad ispeljaš uspon, ne znaš jel ce ti prije herc eksplodirat, noge pregorit, ili se pluća rasprsnuti:lol2: par slika sa danasnje voznje: NIk u akciji: spust sa Strmopeći! Zadnji zavoj po 90* koji izbija na Bikću (odmah prije izvora vode) http://img571.imageshack.us/img571/2048/nik1r.jpg http://img109.imageshack.us/img109/6742/nik2e.jpg zadnji zavoj pred Pilanom http://img832.imageshack.us/img832/8184/nik3c.jpg ja. zadnji zavoj pred Pilanom http://img211.imageshack.us/img211/8316/ja1nq.jpg http://img9.imageshack.us/img9/1897/ja2re.jpg http://img525.imageshack.us/img525/3635/ja3pe.jpg Citiraj:
Danas ukupno na bajku odradio nešto preko 50km. Tako da noge ujutro necu ziher ni osjetiti:D:fiju: Vidim da bu sutra masovka!:) Ja idem gore preko Šestina 12icom.. (da malo razbijem monotoniju Leusteka) Nadam se da cu stici do 11h pred Lugarnicu;) |
Ima koja kasnija ekipa?
|
možda ja...
ovisi kako ću se osjećati ujutro. ali me sad stisnula prehlada i sve me boli :( :beer: EDIT: ništa od mene... dišem k'o darth vader i brijem da imam temperaturu :beer: je??"# |
Ja taman iz kreveta, ne mogu stići do tunela nikako. Jbg, nekad je važnije dobro odspavati :D
|
dakle odraden uspon i spust danas, bilo nas je dosta, ofvojili smo se, dio je isao na 52 55 57, mi ostali smo isli na 52...
dojmovi o sodi uspon - penje se losije od remedy-a, tocka. :) spust - nikad nisam vozio fr bajk, tak da ga ne.mpgu usporedit s drugim bajkovima, samo s remedy-em... doslovno sve je bolje, polozaj sofera, suspenzije, bajk je okretan i jednostavno te tjera na igru...danas nisam isao nn, jer isprobavam bajk suspenzije gutaju sve, onaj brzi dio na 52- namjerno sam gadao kamencice :) i vilica i shock upiju sve zivo, drze kotace zaljepljene za podlogu tak da se ne gubi kontrola nad bajkom. mislim da sam od prve pogodio podesenja suspenzija bajk je tezi od proslog,ali je dosta okretniji, kraci je, kraci top tube, osjecaj u zavoju i na singletracku je puno bolji. rekao sam da necu skakati odmah prvu voznju i naravno pogazio svoju rijec odmah cim sam se stvorio ispred kickera, jasno je da sam odletio oba :) na doskoku suspenzija odradi svoje i drzi te zaljepljenog za podlogu sve u svemu ja prezadovoljan...sto se vidlo i po osmijehu :) |
jutros penjao po 12ici od pocetka Šestina odmah skrenuo s ceste na početak 12ice.
Krepao na onom usponu prema Medvedgradu :( Doslovno je nevozljivo (žestoki usponi, kamenje i nemoguci kutevi! mislim da cu drugi puta cestom do Medvedgrada.. Ali nakon Medvedgrada, dolazi do izrazaja ljepota 12ice.. Super se voziti po vrhu grebena:goood: prekrasni vidici i pogled: http://img818.imageshack.us/img818/8099/121uj.jpg http://img825.imageshack.us/img825/6037/123jgv.jpg Kraj 12ice ispiljen i izrovan totalno od sječe stabla! Šumarija sasjekla sve živo! A i dosta je drveća isčupano i polomnjeno.. valjda od one jake oluje nedavno.. Tu sam totalno zasrao bajk peglajuci po friškoj, rahloj izrovanoj zemlji. Ni markacije se više nisu vidjele. Tako da sam morao bajk na rame i gore do ceste (naravno polomio držač bidona kad sam taglio bajk) http://img51.imageshack.us/img51/693...oiphone184.jpg Otišao Specialized Rib Cage u tri krasna k.... no ionako je bila jako kruta plastika. dok sam vadio bidon iz njega, svaki put sam prasnuo po rami bidonom jer je naglo iskočio van, a ne lijepo kliznuo:nono: Gore u Lugarnici masa bajkera... Valjda su svi bili gore! Osim polomljenog Zlaye, pospanog Murine, (adaksinju je i Velocity Pletimu prehladno, pa se nije htio smrzavat dok ne kupi jos nekaj deblje:D) dario12 se brusio da ce doc,, cak je po forumu zicao ulje za lanac.. no tad nije znao, da ce zena za njega ujutro imati druge planove:fiju: (pretpostavka iz vlastitog iskustva :D:D) Nik je postao tata!! pa pocastio ekipu cugom:chears: Dragi Nik, ŽIVJELA TI KČER! puno srece i zdravlja! (jadan, ni nezna da ga sad ceka gro dadiljanja i mijenjanja pelena.. ko zna dal ce uspjet uskladit vožnje, ili ce se drastično smanjit:fiju: pa sljedeću sezonu cilja samo 50 uspona :D za razliku od ovogodišnjih 100) Ja sam dolje zgiljao 18-20kom.. kako Saša veli, bum na toj stazi docekao penziju:D:D:D no sto ces, kad mi je na toj stazi ful gušt:beer: a i moj plahi s-works stumpi hardtail nije za neke pre strme staze pune korjenja i kamenja! Ionako mi na kraju 20ke kad se spuštam, na onom uskom single tracku, ruke vibriraju ko da su na struji, dok lanac šiba ko lud po rami a cijeli straznji kraj s kotačem leti po zraku i odbija se od poda:rolleyes: |
Ima li tko vijest o dariu12
|
Iskrene cestitke nik na prinovi :chears:!
|
ČEstitam Nik!!
|
oooo! nik, najiskrenije čestitke od mirte i zlaje! :chears:
|
Fala svim cestitarima (sadasnjim, i eventualno buducim).
Broj 1, tomiotok i ja otprasili po 71-69. Sve je pod debelim slojem lisca jer tu nitko ne prolazi niti pjesice, a kamoli bajkom, ali lijepo smo se provozali. Ispod lisca ima dosta iznenadjenja, tako da treba opreznije voziti, a takvo jedno je mene docekalo, ali ne i iznenadilo ;) Nakom sto sam detaljno instruirao kolege sto dolazi i kak ide staza, krenem i u drugom zavoju nagnem bajk i umjesto da bajk skrene, prednji kotac produzi ravno, opteretim ga max, doslovce legnem na volan a bajk i dalje klizi a volan skroz smotan. I tako oso on ziher 2 metra po prednjem kotacu, i na koncu sam ga samo ispustio iz ruku i docekao se na lijevu nogu, kompletna tenisica se uvaljala/potonula u blato. Da nisam dobro postavio teziste tak bi fino aterirao u blato da to ne bi bilo za ljude... ovako je samo trebalo ispraviti zakrenuti volan :D. Ned. tunel 10h...ja cu lagano-lagano, a dole na stazu 23, oliti Gorsko zrcalo via potok. |
Čestitke Nik!
Jučer prijatelj i ja otkrili finu DH stazu iznad Bilica, on oplea na jednom mistu, ima 2 nezgodna dropa i dosta je usko i strmo. :D 29ka se opet iskazala :p http://db.tt/DqK9auEz |
Ja se danas solo odvojio na 9ku (nisam imao muda za 52ku ili kombinaciju :D). Lijepo je bilo vidjeti toliko bajkova pred lugarnicom :eek:
9ka blatna samo pri vrhu, gust za voziti. Planinara ima, ali ne previse. Samo ako idete, pripazite pri kraju (prije onog odvajanja gdje je lijevo kanal, a desno singlica) je srušeno par stabala preko cijele staze taman u visini volana. Čestitke Nik:chears: |
Nik čestitke. Sad baci bike, a nabavi pušku :D
|
Ja sam isto bio u ekipi na 52, toliko nas je bilo da ni ne znam sve ljude nabrojati, pa se neću ni truditi :D
Vožnja je bila super, ja sam se napadao ko veliki... proklizavanja na lišću, padanje u grmlje ispod staze, let preko volana na onoj kompresiji ispod brane (još mi je lijepo Nik zadnji put objasnio da treba skroz usporiti na tom dijelu). Smotan sam za popizdit, moram malo pažljivije voziti nizbrdo. Sve u svemu vrhunski dan od jutra do mraka! Pronašao sam novčanik koji mi je jutros ispao iz ruksaka, nisam polomija ni sebe ni bicikl i super sam se zabavija:goood: Evo video ekipe koja gušta na kickerima (snimano je mobitelom, pa nije baš neka kvaliteta) http://www.youtube.com/watch?v=revhr...ature=youtu.be Sretno dijete s bajkom koji sve pegla :D http://www.pohrani.com/f/36/7S/Hkfnn...-11-17-339.jpg Sile meditira http://www.pohrani.com/f/Y/jl/3Gle4t...-11-17-341.jpg P.S. Nemam baš inspiracije ko night_rider za pisanje epova... možda njega žena natjera da sve lipo opiše kako je bilo :lol2: |
Cestitke Nik:chears:
|
Pridružujem se čestitkama Nik:chears::goood:
|
Nik čestitke i nek je djete zdravo i sretno, a ponosnim roditeljima želim što više sna u nadolezećem periodu ;)
@ cuks, meni su hlače predobre i ako ispod njih obućeš neke duge gaće ili recimo tajice možeš na sljeme dok je - 20°C valjda i još bude ti vruće ;) Ja sam kupio kabanicu za 85kn u Čakovcu i tamo sam našao buff koji nije ovaj plavi niti ljubičasti, več crni i taj je koštao 20 kn, ali dok sam se razmišljao, uzeo ga netko meni ispred nosa pa sam kupio i ja ovaj za 40kn - 25% i super je stvar. P.S. veli mi seka da je NKD u sloveniji neki 50% jeftiniji nego ovaj kod nas. Mislim da sljedeći put kad idem u Brežice idem i u NKD. |
Ima ko info kako je dario12 prosao na Rebru?
|
Nisam ga htio smetati popodne, zadnje je ono što sam u lugarnici dobio poruku da čeka nakon slikanja da ga pozovu u sobu... Javit će se sutra :)
|
Citiraj:
Da i ja dam mali osvrt na danasnju voznju. Kasnio sam kao i inace, krenuo od doma u 9:40 i uhvatio decke na prvim klupicama, isao sam preko Lonjscine. Danas sam testirao spd, suma je pravi teren za test :) Uspon: par puta sam proklizao na stengama i svaki put se uspjesno iskopcao. I sebe sam iznenadio kojom sam brzinom to izveo :) Samo penjanje je dosta lakse jer se da u vecim omjerima vozit te se da i stojecki potegnut. Spust: buduci da sam se sasuo na samom ulazu na singlicu od 52ojke (zbog probusene gume), pri cemu mi se iznenada volan smotao i gdje uopce nisam stigao razmisljat da sam ukopcan, nasao sam se na tlu ali iskopcan. Kako sam to izveo ne znam, ali eto, svi oni koji se boje prelaza na spd zbog takvih situacija mogu rec da se ne moraju brinuti zbog toga jer ovo je i mene iznenadilo. Voznja po neravnom terenu, gdje je puno kamenja, korijenja, itd, se uopce ne moze usporedjivat sa flatom. Noga nema gdje kliznut pa sam samo gazio preko svega bez straha da ce mi negdje noga sletit pa da ce bit veselja. Sto se tice skokova, isto nebo i zemlja u odnosu na flat. Koliko se bolje moze kontrolirat bajk to je cudo. I nema vise situacija gdje smo i ja i bajk i zraku, a noge da nisu na bajku. Nema takvih stuntova vise :D Sve u svemu, sa spd-om sam se preporodio. Lijepa voznja, bilo nas je lijepo vidjet u tolikom broju :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:11. |