PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

SileTzar 24.03.2012. 19:36

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2129343)
Sile legendo, slijedeći put ću malo više fotki napraviti tako da imaš za cijeli roman ;)

Btw; hvala svima na željama za oporavak, hvala svima koji su bili samnom u četvrtak i pomogli i čekali, i na kraju hvala Onyx-u što mi je uzeo bajk i spremio ga kod sebe!

Vidimo se uskoro (nadam se), ja sada kemijam kako doći do neke jeftinije FF kacige!

Samo nek si ti nama vedar i nasmijan :chears:

Meni je današnja vožnja bila gušt neviđeni. Vuco i ja se odvojili na Lonjščinu, i to je pun pogodak, spojili se s ostatkom na prvim klupicama i zajedno lagano dalje optimalnim tempom.
Premišljali smo se od kombinacije-Cuks drop ili 20tke, u odnosu na prošli vikend 20tka je 10x prohodnija, pogotovo onaj dio do Hunjke smo izvozili ko iz pičke. Obavezan skok kroz potok, ostavio sam Broju1 razmak jer me stalno koči, pa se zaletio i to mi je vrhunac dana :D
Nakon Njivica otišli dalje 20tkom i isprobali alternativnu stazicu da ne idemo kroz kanal pun lišća, opet pun pogodak, makar jedan korijen bi nekog mogao jako usrećit.

Sve prepeglali odlično, jedino na kraju je neko zapalio šumu pa ima hrpa pepela od kojeg se ne vidi niš, veli neki susjed da je neki čiča palio lišće i uspio i sebe zapalit. Katastrofa.
Osim toga šumarija je uništila Dotku, trećina staze je nevozljiva jer su smradovi rušili baš stabla preko stazice, jedino se sredina staze može proć po širokom dijelu.

Sve u svemu preodlično. Lonjščina je moja solucija ubuduće. Sad idem pit, roštilj pomaknut na sutra, life is good :goood:

Cuky 24.03.2012. 19:56

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2129335)
Crocus i ja se vratili sa staze 23.

I ja se biljezim za ponavljanje.

Btw, provjeri dal si dobro zasarafio rotor.

Citiraj:

Autor Nik (Post 2129362)
Lijepa voznja danas, napokon sam se provozao donjim dijelom dvadesetke, ne sjecam se kad sam zadnji puta isaso lijevo od Njivica (trenutno je Pilana in).
Neka budala zapalila je pola sume pred kraj staze.
Dotka je takodjer pala, samo kaj je tamo pak balvan revolucija - sumari pile na veliko.

Ja to namjeravam sutra ponovit. Uspio sam bajk dotjerat za voznju :)

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2129443)
Jel netko i sutra za voznju?

Biljezim se sa stovanjem :D

Ja sam za rutu od Cinovnicke do Hunjke pa na 20. Nakon toga idem u Markusevec, do tetke na rucak :)

A u povratku sam mislio solo navratit na Dotku, uz uvjet da mrak ne padne do tad.

Nakon toga Maksimir i mozda na cugu s tobom, taman se stignes odmorit ;)

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2129452)
Nakon Njivica otišli dalje 20tkom i isprobali alternativnu stazicu da ne idemo kroz kanal pun lišća, opet pun pogodak, makar jedan korijen bi nekog mogao jako usrećit.

Osim toga šumarija je uništila Dotku, trećina staze je nevozljiva jer su smradovi rušili baš stabla preko stazice, jedino se sredina staze može proć po širokom dijelu.

Jel valja cemu onda taj dio sa strane? :)

Kanal mi je fora pa reko ako nije nes posebno da ne skrecem tamo.

Sto se tice Dotke u kakvom je stanju dio staze gdje su ona prva dva skokica sa strane, onda onaj veci te onaj najveci zadnji?

Htio bih to otic malo ispreskakat :)

Btw, bio sam i ja danas na Sljemenu, pjeske. U 8h sam krenuo od tunela, za 55 min bio gore, odmorio sat vremena sa frendom i onda fino trceci otisao dole za 35 min :)

Gore sam si jednu slatku za dusu popio :)
Pohrani.com

Jucer sam napravio takvo sranje sa bajkom. Ublazio sam skripanje tako sto sam izvadio i podmazao sve one sarafe na zadnjem linku. Al pogon je ocito sjeban.

No, nebi ja bio ja kad nebi neko sranje napravio. Uspio sam polomit jedan saraf (prejako sam ga zategnuo) te mi je komad navoja ostao u linku. Na moju srecu, danas sam uspio pronac tokara koji mi je za 40 kn napravio nova 2 sarafa te sam sa busilicom izbusio i izvadio stari navoj. Novi saraf je legao super, idemo dalje :D

Bajk je slozen, sutra se vozimo :)

Dakle, nastavi niz za sutra u 10h kod tunela:

Cuks
Max
...

2 die 4 24.03.2012. 20:02

Mislim da će ovo sjesti uskoro!

http://www.njuskalo.hr/moto-kacige/o...-oglas-3161306

Blue_Fatal1ty 24.03.2012. 20:06

ima ko adapter za avid elixir r sl 203?

Ja imam od hayes, al ne pase i ljut sam sad! :hitthewal:

SileTzar 24.03.2012. 20:08

Cuki ovo je fora singlica, malo tehniciranja, dosta strmo. Od kanala je deset puta bolje nama normalnima :D

Nik 24.03.2012. 20:24

Slijedeci put kad budemo prali po 20ki, idemo lijevo na greben umjesto po onom kanalu pa desno prek potoka - tim grebenskim dijelom nema sansi da se fula skretanje na potok, ali ima jedan tehnicki detalj koji treba izvoziti ;)...uredjen, da se razmemo, pa da i to probamo.
...ona dva rahiticna drvceta ispod kojih se neki pokusavaju provuci ce biti prepiljena.

Daklem, varijanta 20ke sa zaobilazenjem oba kanala.
Postoji i varijanta zaobilazenja kanala na 52ojki, tam sa onim kamenim skokom - lijevo grebenom je fora singlica...samo sto je veca fora u´vatiti brzinu i skociti preko kamena :)

Željac 24.03.2012. 20:54

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2129466)

pazi, te kacige mogu biti jako teške..
mene zna jako razdrndati sa čung fung sranjem... a kad imaš kilu i nešto na glavi i vratu po korijenju... nije ugodno. (a motor se ipak malo drukčije ponaša na takvom terenu)
ja se recimo divim lovrix-u kako uspjeva sa onim čudesom voziti. više te polomi kaciga nego bajk i eventualni pad.
obavezno probaj prije kupovine. jer se meni dogodilo da mi veličina odgovara ali mi ne odgovara kalup same kacige. glava mi je... "sjebanog" oblika :D (ili je to kaciga)
pa me žulja tamo gdje ne bi trebala.
ja da danas kupujem kacigu... uzeo bi nešto za AM, ali full face. ima ih, jesu malo skuplje... ali bi bila win win situacija.

:beer:

zgmmax 24.03.2012. 21:03

960g je moja 661 comp 2, cijena je bila 600kn i od toga nema bolje kupnje.

De5tr0yer 24.03.2012. 21:15

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2129498)
960g je moja 661 comp 2, cijena je bila 600kn i od toga nema bolje kupnje.

Ima, naći polovnu 661 comp. Ja sam svoju za 200kn kupio. :)

Ako već kupuješ kacigu novu, moja preporuka je da odmah kupiš pošteno. :)

zgmmax 24.03.2012. 22:42

Mislim da dalje od te kacige ne treba trazit jer one skuplje su samo lakse.

Zaboravio staviti track od danasnje rute.

Cuki ne znam dal cu sutra ic na Sljeme. Znat cu ujutro. Ak me nema do 10.15 ispred tunela nejdem, a i vrijeme bas i nije neko.

EDIT:

Sljedece u planu mi je ici na Stazu 71 po karti sljemena ili Staza 69 po blogu, sa time da bi isao 20kom do livade Danjka i onda tam trazio ovu stazu da se spojim na 69 jer mi ondaj dio po Markusevackom makadamu nije zanimljiv.

De5tr0yer 24.03.2012. 22:55

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2129519)
Mislim da dalje od te kacige ne treba trazit jer one skuplje su samo lakse.

Na što misliš da sam aludirao? Lakša kaciga = manje tereta nosit gore + manje klaparanja glave kad ideš dolje. A vjeruj mi da se osjeti lakša kaciga, probaj pa ćeš vidjet. Mislim, vikendaš kakav jesi sigurno ti ne znači puno ali nema veze.

Neću ni spominjat enduro + ono kamenje na fotkama :D:beer:

zgmmax 24.03.2012. 23:04

Gle.

mislim da bane nema 1kkn kuna da kupi kacigu laksu za jedno 200g od ove koju imam. Ja sam sa svojom zadovoljan, ne osjetim neku tezinu na glavi i jos niti jednom ju nisam osjetio.

Ne znam kakva je Onyxu i Cuksu, al sigurno im se svidja jer da im se ne svidja bi ju prodali il ju vise nebi nosili ;)

Vikendas il ne ja sam svojom kacigom zadovoljan.

Sto se tice endura + kamenja, odvedem te tamo sljedeci put pa mi mozes pokazat kak da to odvozim :fiju:
Sam ak se razbijes nemoj spominjat mamu i kaj bu ti rekla:beer:

De5tr0yer 24.03.2012. 23:13

Moja kaciga je isto comp661. Ne solim pamet ko da sam ju samo pogledao.

Ok, bane nema para, al ima ljudi koji čitaju ovo. Dokle god na dropu tu kacigu možeš za 200kn nabavit, nova comp nema smisla jer je već šest stotina kuna ogromna cifra za kacigu. Ak netko ima 600 imat će i 1200kn u dogledno vrijeme.

Naravno da ćeš me odvest, samo zaključujem prema nekim scenama da se nisi tuda provozo jer ti cohones nisu dovoljno veliki. Joj ne, sic štanga ti je prevelika. A možda stvarno to je tak strmo.
Jebiga, nakon što je jed2i zabilježio onaj bijeg od rolla na pilani, nemreš mi niš reć da mi izbije tu sliku iz glave :D:D

zgmmax 24.03.2012. 23:19

Cijeli spust sam se spustao tak da sam kocio samo sa prednjom jer mi je zadnja pri svakom vecem stisku rucice vibrirala da mi se je cijeli bajk tresao.

Dio sa kamenjem je zajeban i Crocus ga isto nije isao prelazit. Sigurno se moze prec ali mi nije sila da se potrgam na takvim dijelovima jer se ne moram dokazivat prek ekipom sa foruma kak sam cool ;)

Jbga, naucit ces neke stvari kada dodejs u moje godine, a do onda pamet u glavu i vozi se kak oces, a ja cu ipak pazit na svoje zdravlje.

De5tr0yer 24.03.2012. 23:30

Gle max, ovo što si sad napisao je ok, ali tak nisi reko zadnjih 10 puta. Svaki put ti je neš drugo bilo krivo. Ak tak paziš na zdravlje onda bi ti za laganini đaranje bilo dosta da si ostavio norca. Ili na što se isto vadiš, geometrija, uzet neku drugu ramu drugačije geometrije i GG.

Nije vrag da si ti isto čovjek sa 30+ godina? Ak nisi, kakve tvoje godine? U dvadesetima smo obojica, nemam 14 da me boli briga ak padnem, nije da skačem roadgapove po grmi ili nešto slično. Volio bih to probati, a jedino što me sprječava je misao na posljedice koje mogu biti itekako grde. Nikakav skill mi neće reći da to sad 100% sigurno mogu napraviti.

Neke stvari koje ja znam nećeš nikad naučiti, isto tak neću niti ja neke koje ti znaš. Biciklizam nema veze s tim. Neopravdani trošak ima. Hell, meni je ovaj pitch pomalo neopravdan trošak kad vidim koliko se Nik vozi, ali kad tebe stavim u konkurenciju, onda mi je ipak lakše nekako jer se vozim ipak malo više od tebe :)

Ok, možda sam premašio granicu dobrog ukusa, ak ti se ne sviđam tko te jebe. Uvijek sam direktan i ak shvatiš svaku moju riječ kao uvredu nema problema, reci tako i neću trošiti riječi.

TL;DR: Mislim da si neopravdano potrošio pare na bajk koji nećeš nikad moći iskoristiti. Dovoljno direktno? :D

EDIT: a i mene glupe stvari diraju fakat. Budala, šta ćeš...

adaksinjo 24.03.2012. 23:46

ugazili ste se u govno preko koljena, nema vise natrag :D

Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo.

ovo spada u ostalo? al ajde, idem otvoriti jos jedno pivo, ovo ce biti dobra noc predosjecaaam :D

zgmmax 25.03.2012. 00:02

http://24.media.tumblr.com/tumblr_l9...dqd3o1_500.jpg

Zivio ti meni Destro :chears:, kada me sljedeci put vidis na Sljemenu mos me pocastit pivom

:goodnite:

Cuky 25.03.2012. 00:03

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2129519)
Cuki ne znam dal cu sutra ic na Sljeme. Znat cu ujutro. Ak me nema do 10.15 ispred tunela nejdem, a i vrijeme bas i nije neko.

Mene nrma sutra. Za poludit. Tokar mi nije napravio dobar saraf. Treba mi siri za pola milimetra jer s ovim imam lufta na equilinku i onda mi lupka i trza kod pedalanja. Tako da me sutra nema jer si ne zelim razyebat ramu. A tako sam se veselio sutrasnjoj voznji :(

@destro i max - nemojte da vas ja moram ucit kak se vozi pizda mu strinina :)
dogovorite se koji placa cugu :D

De5tr0yer 25.03.2012. 00:09

Citiraj:

Autor cuks (Post 2129537)
@destro i max - nemojte da vas ja moram ucit kak se vozi pizda mu strinina :)
dogovorite se koji placa cugu :D

Ti plaćaš.

Cuky 25.03.2012. 00:11

Pa to je najmanji problem ;)

Jebem ti tokara.

De5tr0yer 25.03.2012. 00:43

Jel sjebo neš ili je sve ok prošlo?

Nik 25.03.2012. 01:16

Lanac SRAM PC991, na akciji za 199kn u Kendlu.

Željac 25.03.2012. 01:35

keindl otvara novu poslovnicu u kustošiji, preko puta mupa...

:beer:

jed2i 25.03.2012. 04:22

Ljudi ne svađajte se jebemu - ovo u 4 ujutro zbog tu nekih moram pisat :P

Jedva čekam da odradim i ja neku vožnju, tj jedva čekam da mi prokleta liga završi, onda sam svaki drugi dan na Sljemenu :)

Irvin 25.03.2012. 08:54

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2129054)
Drustvo kakve cestovne gume preporucujete? Continentalke neke ?

Ja sam na Continental City Ride. 1,75. Koštaju 109 kn/komad i već ih gulim 4000km i ima još mesaaaaaa...

zgmmax 25.03.2012. 09:38

Citiraj:

Autor Nik (Post 2129549)
Lanac SRAM PC991, na akciji za 199kn u Kendlu.

A sastrane pise da trenutno nije dostupno :)
Ja sam jucer u protei uzo pc951 za 150kn

Krenuo sada ponovo na Sljeme al sam doso sam do ribnjaka i vratio se nazad. Kocnica me i dalje zajebava i fakat ne znam u cem je problem. Sve sam stegnuo jucer navecer, cak sam stavio i podloske ispod kaliper jar mi se cinilo da mi pakne malim dijelom koce po spideru ali ni to nije pomoglo.

danielzg 25.03.2012. 09:57

meni trenutacno isto tak vibrira zadnja kocnica al vjerovatno je kod mene zbog toga jer je rotor dosta potrosen..
a sta se tice prepirka sa destojom i iskoristivosti bajka to je tak bezveze kad renesis sve dere sa ht-om..uzalud vam razno razne vilice,hodovi i slicne stvari..em sta je brzi,em se lakse i brze penje i ima vise snage za spust..sta se mene tice fulka me nebu tak skoro vidila...

zgmmax 25.03.2012. 10:02

Meni je rotor nov. imam 60ak km sa njime, jucer mi je bila druga voznja sa njime. U cervrtak mi je Dario centriro kotac i nakon toga se je problem pojavio. Budem danas sve rastavio i ponovo pregledao.

Cuky 25.03.2012. 10:04

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2129543)
Jel sjebo neš ili je sve ok prošlo?

Uzak saraf. Treba mi siri za pola milimetra, milimetar. Ovako ima lufta.

murina 25.03.2012. 12:11

Max, možda mu fali još koji spust.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22.