PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

MixLix 20.11.2012. 18:00

Citiraj:

Autor zwer (Post 2280244)
BNET. 1D. 6 Mbita. 128 GB limit.

Bratic i ja hoblamo po tom linku, i 15og udarimo u limit.

Ok, nije problem, nek spuste brzinu... Brzina je cca 450 kbita/100 kbita nakon spustanja. Sto ne bi bio problem, da ping prema bilogdje nije 600+ ms.

Sjecam se da sam na pocecima DSL-a imao 384/64 jedno pola godine barem, i ping je bio 70-150 ms.

I aj, nije frka ni skupo, zovemo mi da dignu vezu na 16 mbita, pa da se i limit poveca... i zenska dodje, kaze da mora bratic (na njega je link) potpisat ugovor na 2 godine za to. :stoopid: :hitthewal:

Poslo ju je u bozju mater van iz stana.

Sta sad, jel to stvarno tako ili su imali neki communications error? Dafuq, kad sam bio na T-comu sam 4x godisnje na korisnickim stranicama šaltao brzinu linka, nisam niš ni morao potpisivat, kamoli ugovorno se obavezat. Jesu oni mentalno hendikepirani ili šta? Valjda im je jasno da cemo sad prec na neku konkurenciju i odje*at ih generalno zbog ovog... Flat rate moje dupe, bas me zanima ko dopusta te "beskonacno, ali s limitom" pi_darije, diletanti.

Ovo je nešto najluđe što sam čudo... nadam se da žena ne zna posao, a ne da je to Bnetova politika :O

IcyTexx 20.11.2012. 21:12

Yep... Potpisuje se ugovor.
Sad ne mogu nac papire, al mislim da sam ja potpisao na 12mj. Ili 6mj.

zwer 20.11.2012. 22:38

Predobro. Znaci ako im zelim mjesecno ostavljat gotovo 2x više love, moram potpisat ugovor da to želim radit iduće 2 godine :D :goood:

Kao da nije dosta što imaju limit na 'flat' rate paketima :lol2: :roller:

Nažalost ne smijem više od ovoga komentirat. :kafa:

IcyTexx 20.11.2012. 23:13

Kod T-coma ti je sve to uključeno u cijenu. Mijenjaj brzine i promet kolko hoces, zovi sluzbu na teren kolko hoces, budi miran bez limita na flatu...

Sve se plaća. Prije il kasnije.

Bono 20.11.2012. 23:22

Citiraj:

Autor zwer (Post 2280507)
Predobro. Znaci ako im zelim mjesecno ostavljat gotovo 2x više love, moram potpisat ugovor da to želim radit iduće 2 godine :D :goood:

Kao da nije dosta što imaju limit na 'flat' rate paketima :lol2: :roller:

Nažalost ne smijem više od ovoga komentirat. :kafa:

Amis odlicno radi u nasem kvartu, mozes i teru skinut nitko ti nista nece reci, a imas i akciju godinu dana u pola cijene. 12mbita s telefonom za 100kn mjesecno godinu dana.

zwer 20.11.2012. 23:48

Citiraj:

Autor Bono (Post 2280527)
Amis odlicno radi u nasem kvartu, mozes i teru skinut nitko ti nista nece reci, a imas i akciju godinu dana u pola cijene. 12mbita s telefonom za 100kn mjesecno godinu dana.

A vec par mjeseci nisam na kvartu, to je i problem. Do 9og mjeseca sam bio na T-Comu... i od doba prvih 384/64 linkova imam kod njih DSL. Bio je samo jedan problematican mjesec kad je dosta pucala veza i to je to.

Sad ovo... bo, odustao od BNET-a, bratic i ja pokusavamo sredit neku drugu kombinaciju, do kraja mjeseca smo na 400/100 sa predinstaliranom lag mašinom. Aj bar forum loada za manje od 30 sec. :D

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2280522)
Kod T-coma ti je sve to uključeno u cijenu. Mijenjaj brzine i promet kolko hoces, zovi sluzbu na teren kolko hoces, budi miran bez limita na flatu... Sve se plaća. Prije il kasnije.

Meni je na kraju godine vazniji stabilan link koji me disconnecta jednom dnevno radi promjene IP-a nego 300njak kuna razlike u cijeni. Jer bi sad dao 300 kn da mogu predvecer sjest i mlatit Diablo3, normalno održavat projekte na kojima radim ili gledat neki live stream. U ovih 10 dana kolko ću bit na s*anju od pipe popusim barem 2 puta vise nego razliku u cijeni kroz godinu dana. :-(

MixLix 21.11.2012. 14:08

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2280424)
Yep... Potpisuje se ugovor.
Sad ne mogu nac papire, al mislim da sam ja potpisao na 12mj. Ili 6mj.

Ajme majko :stoopid:

Eladio 24.11.2012. 21:56

a pazi ovaj glupi problem koji sad imam (omfg :D )

dakle, odem na ovu stranicu, i ne rade mi padajuci izbornici odmah s lijeve strane: http://www.scooter-center.com/scoweb...roductoverview

na istom kompu ako odem preko vipa onda sve radi :fiju:

pa sta to moze biti? :wtf2:

PS
kolega mi je imao isti problem s H1 , zvao ih je i proradilo mu je LOL

bego2 12.12.2012. 14:48

Decki imam problem, nece mi otvarat pola stranica, svaki dan drugačije, vec par dana tako... Stavio noviju verziju firefox-a, jave, flash-a, obrisao cookie, čak sami vratio sustav tjedan dana u povjest. Ista stvar je i sa internet explorerom, pa možda nije moj komp kriv :S Vec sat i pol pokusavam doc do forumu i sad uspio i to jedva.. Helppp

Thermaltake 14.12.2012. 19:42

Zanima me da li mogu uzet recimo HD Start paket pa da dobim HD risiver onaj ASG 8100, i onda ako mi se ne svidi recimo sljedeći mjesec otkazat HD Start paket, a da mi ostane HD risiver, pošto koristim prošireni paket, a za njega treba risiver pa mi možda ostave taj ASG 8100 bez obzira što neću imat HD programe.

EDIT:
Sad sam vidio da 12 mjeseci je ugovor ako uzmem HD paket koje smeće, a ako uzmem i nakon 12 mjeseci otkažem hd, dal bi mi ostavili risiver hmm....

alen.s 19.12.2012. 16:30

jel još kome šteka net danas ? evo nakon dugo vremena danas umjesto 12 izmjerim 5 mbit-a...

Jakesevic 21.12.2012. 21:13

Pozz,moze netko preporucit isp,naime iznajmljujem stan u zaprudju,a ovo je prvi put da uopce uzimam net jer sam dosad bio u studentskom domu.cura ima amis i zadovoljna je ali amis trenutno nema pnikakvu ponudu.sto mislite o ovoj bozicnoj ponudi u bnetu,da li se isplati ovaj 2d paket,net i tv?

alen.s 23.12.2012. 20:09

evo su nam ipak pustili analogno hrt 3 i 4 ali nevidim šta se desilo sa KN i Sport 1 kanalom jer su ovi sad na njihovim mjestima a ponovnim skeniranjem ih nisan uspija nac ??

http://www.bnet.hr/b_net/novosti/nov..._net_tv_za_van

Jakesevic 26.12.2012. 21:56

pozz,jel mi moze netko odgovorit kakva je kvaliteta slike na bnet analognoj tv. Naime namjervam uzet ovaj bozicni paket net+tv i pretpostavljam da u to ulazi analogna tv. MOzete usporediti kvalitetu slike s obicnim dvb signalom koje primamo preko kucnih antena!?Hvala

the.elles.d 27.12.2012. 09:05

Citiraj:

Autor alen.s (Post 2302995)
evo su nam ipak pustili analogno hrt 3 i 4 ali nevidim šta se desilo sa KN i Sport 1 kanalom jer su ovi sad na njihovim mjestima a ponovnim skeniranjem ih nisan uspija nac ??

KN više ne postoji :(

iggi 27.12.2012. 09:16

Citiraj:

Autor Jakesevic (Post 2304371)
pozz,jel mi moze netko odgovorit kakva je kvaliteta slike na bnet analognoj tv. Naime namjervam uzet ovaj bozicni paket net+tv i pretpostavljam da u to ulazi analogna tv. MOzete usporediti kvalitetu slike s obicnim dvb signalom koje primamo preko kucnih antena!?Hvala

Kvaliteta je kao dvb signal. Nema razlike.

domy_os 27.12.2012. 11:21

Koliko vremena prođe od slanja zahtjeva za raskid ugovora do njihovog preuzimanja opreme i potpisivanja posljednjeg papira? Ne treba mi više ništa od njih...

Pecarosh 27.12.2012. 11:53

Citiraj:

Autor Jakesevic (Post 2304371)

Hm..ja sam nedavno uzeo onaj 3D paket sa osnovnim paketom TV programa i dobio sam digitalni prijemnik (TT261).

Thermaltake 27.12.2012. 12:26

ako uzmeš 2d paket ova akcija ti vrijedi do 31.prosinca

http://www.bnet.hr/b_net/novosti/b_n...jos_mnogo_toga

dobiš ASG 8100 risiver koji je 10x bolji od TTmicro 251 i 261 i ima HDMI priključak i još brdo tog šta ovaj TTmicro nema, a i brži je u prebacivanju programa, brže otvara videoteku ako si ga spojio sa routerom, također ako spojiš preko HDMI-a definitivno je bolji prijenos slike i zvuka nego SCARTom i tako još dosta toga, nisam baš uspio skroz do kraja istražit.

Ono šta još nisam uspio pitat je da li nakon tih 6 mjeseci plaćanja 1kn za te HD programe možeš otkazat ih i nastavit koristit samo prošireni paket, pa ako netko zna nek javi.

schetz 27.12.2012. 12:42

"dobije bilo koji tematski ili HD paket po izboru, prvih 6 mjeseci za 1kn/mj, uz ugovornu obvezu na 12 mjeseci"

dakle 6 mj po kunu a kasnije puna cijena uz vjerojatni povrat receivera nakon toga ako ne želiš nastaviti pod punom cijenom.

Thermaltake 27.12.2012. 13:49

Citiraj:

Autor schetz (Post 2304581)
"dobije bilo koji tematski ili HD paket po izboru, prvih 6 mjeseci za 1kn/mj, uz ugovornu obvezu na 12 mjeseci"

dakle 6 mj po kunu a kasnije puna cijena uz vjerojatni povrat receivera nakon toga ako ne želiš nastaviti pod punom cijenom.

Ali prošireni paket ne možeš gledat bez risivera što znači moraju ga ostavit (sigurno ti ne dođu uzmu njega i metnu 251/261 TTmicro nego ga ostave najvjerovatnije tj. kolko sam čuo sad trebam još neku potvrdu), samo ne znam jel si onda prisiljen plaćat 30+kn ostalih 6 mjeseci ili možeš nastavit gledat prošireni bez HD, a da ti ostave taj risiver ASG 8100.

schetz 27.12.2012. 14:45

aha, sorry, ja na osnovnom pa nisam tako gledao za rcvr..

možda i ostave receiver, ali mislim da si svakako prisiljen plaćati punu cijenu tog paketa drugih 6 mjeseci..

Jakesevic 01.01.2013. 11:23

Pitanje,koliko vremena treba od narucivanja usluge do dolaska tehnicara da mi uvede net?zvao dam ih 23.,nadam se da ce ubrzo!

iggi 01.01.2013. 11:46

Ja sam čekao mjesec dana:nono:

Smarty 04.01.2013. 16:41

Pozz. ljudi, da necitam sve od pocetka jel ima itko od vas samo internet o Bneta?

Dakle ja bi tia uzet samo internet u Bneta i to preko Carneta.

uglavnom pitanje je kako ste vi to rijesili, ona baba na salteru mi kaze da moran kupit u njih zicni i bezicni modem da bi moga koristit WiFi jer se kao to preko Carneta drugacije spaja i ide priko iskljucivo zicnog modema.

A posto ja iman doma neki stari D-link (neznam tocno model treba bi provjerit) jel mogu u njih uzet zicni modem i na njega spoij toj bezicni D-link?

iggi 04.01.2013. 17:38

Možeš komotno, samo moraš paziti da ti router podržava cable konekciju i PPTP

Smarty 04.01.2013. 20:23

Modem je D-Link DSL-2641B.
Nadam se da nece bit nekih problema za to spojit.

Thnx.

panoramix 05.01.2013. 05:09

Citiraj:

Autor Smarty (Post 2308625)
Modem je D-Link DSL-2641B.
Nadam se da nece bit nekih problema za to spojit.

Thnx.

Oće bit problema. Taj router ne podržava cable vezu. Kupiš si Dlinkov http://www.nabava.net/trazilica.php?...ter%2C+DIR-600

Jakesevic 06.01.2013. 12:52

Ako netko zna, uzeo sam ovaj bozicni paket u bnet-u,znaci tv i net, nisam uzimao nista dodatnih programa i to. Da li se dobivalo neki reciver za tv u tom paketu,jer su meni spojili samo na utcnicu od antene i to je to,a slika je dosta losija od od klasicne dvb slike

Thermaltake 06.01.2013. 13:07

malo poviše gore odskrolaj i pročitaj moj post za 2D i 3D paket linkao sam njihovu stranicu.

gsxr750k9 13.01.2013. 19:53

nakon dugo vremena opet problemi. pa skoro i godinu dana brzina mi nije padala ispod 15mbps u spici vikendom. dnaas jedva 5mbps..skoro pa sma zaboravio na probleme. opet sam u frustraciji.

domy_os 13.01.2013. 23:52

Citiraj:

Autor domy_os (Post 2304532)
Koliko vremena prođe od slanja zahtjeva za raskid ugovora do njihovog preuzimanja opreme i potpisivanja posljednjeg papira? Ne treba mi više ništa od njih...

Nitko ne zna odgovor?

mmatrix 16.01.2013. 13:41

Imam par tehničkih pitanja vezanih za B.netovu opremu. Imam doma u stanu 2D paket (TV+net).
1. Kakav splitter koristi b.net?
2. Može li se njihov splitter zamjeniti nekim drugim?
3. Ako isključim uslugu TVa (analogna, osnovni paket) da li tehničari skidaju splitter (jer signal bi i dalje trebao postojati)?
4. Može li se platiti samo internet pa samostalno ugraditi splitter da se dobije analogni TV signal?

gsxr750k9 16.01.2013. 18:24

odlicni su mi ovih dana..znate gospon..snijeg je vani..sva sreca da uopce radi hahahahahah snimate vi snimam i ja. show!

Thermaltake 16.01.2013. 19:08

Citiraj:

Autor mmatrix (Post 2316708)
Imam par tehničkih pitanja vezanih za B.netovu opremu. Imam doma u stanu 2D paket (TV+net).
3. Ako isključim uslugu TVa (analogna, osnovni paket) da li tehničari skidaju splitter (jer signal bi i dalje trebao postojati)?
4. Može li se platiti samo internet pa samostalno ugraditi splitter da se dobije analogni TV signal?

1. Ne koriste splitter nego skretnicu
http://img834.imageshack.us/img834/6917/31017726.jpg

2: Može, al nemaš koristi od toga neće ti signal biti ništa bolji ni jači.

3. A ne vidim zašto bi ga skidali ako bi ostavio recimo samo internet, pogotovo ako su ti žice kroz zid stavljene kao kod mene recimo onda ti niti nemogu skinut, a opet ti do routera mora nekako žica doć.

4. A dal bi onda radio tv da si samo internet ostaviš, to stvarno ne znam i mene to zanima...pa ako netko zna nek javi.

Citiraj:

Autor gsxr750k9 (Post 2314800)
nakon dugo vremena opet problemi. pa skoro i godinu dana brzina mi nije padala ispod 15mbps u spici vikendom. dnaas jedva 5mbps..skoro pa sma zaboravio na probleme. opet sam u frustraciji.

Vrlo vjerovatno su prešli limit na NODu ili nisu dugo rasterečivali čvorište pa se to zato događa, a ne bi se čudio ni da su stara pojačala na trimere još stavljena pa da utjeće hladnoća na to, jedno od tog sigurno je.

Citiraj:

Autor gsxr750k9 (Post 2316982)
odlicni su mi ovih dana..znate gospon..snijeg je vani..sva sreca da uopce radi hahahahahah snimate vi snimam i ja. show!

To su gluposti, dobro da kiša ne pada, pa bi rekli čujte kiša je, nema to veze s tim, ako meni radi normalno kojem se od zatrpanog snijega ne vidi niti jedan njihov ormarić od b.neta znači ispod snijega su svi u kvartu pa skoro i glavni ormarić, ok nije skroz jer su oni viši, al do pola recimo.

gsxr750k9 16.01.2013. 19:33

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 2317016)
1.

To su gluposti, dobro da kiša ne pada, pa bi rekli čujte kiša je, nema to veze s tim, ako meni radi normalno kojem se od zatrpanog snijega ne vidi niti jedan njihov ormarić od b.neta znači ispod snijega su svi u kvartu pa skoro i glavni ormarić, ok nije skroz jer su oni viši, al do pola recimo.

pa ja to znam. nego ne vjerujem u te proklete price. ovo je strasno od nedjelje sma na 3-4mbps. poludit cu!

Pepermint 17.01.2013. 09:44

Citiraj:

Autor mmatrix (Post 2316708)

ako iskljucis TV stave ti u ormar filter koji blokira tv signal a propusta internet signal koji je na drugoj frekvenciji, tako da nemoraju u principu nista u stanu raditi naknadno.
Nisu bas tolko naivni, onda bi im svi samo internet uzimali i gledali TV :fiju:

domy_os 17.01.2013. 10:20

Citiraj:

Autor Pepermint (Post 2317337)
ako iskljucis TV stave ti u ormar filter koji blokira tv signal a propusta internet signal koji je na drugoj frekvenciji, tako da nemoraju u principu nista u stanu raditi naknadno.
Nisu bas tolko naivni, onda bi im svi samo internet uzimali i gledali TV :fiju:

Tako je meni u Zagrebu, imam samo internet, a na TV-u gledam oko 20 programa koje puštaju dio analogno, dio digitalno.

Pepermint 17.01.2013. 11:12

Citiraj:

Autor domy_os (Post 2317351)
Tako je meni u Zagrebu, imam samo internet, a na TV-u gledam oko 20 programa koje puštaju dio analogno, dio digitalno.

druga je stvar ako zaborave staviti filter, ili slucajno stave krivi posto ima vise raznih filtera

alen.s 17.01.2013. 11:14

još uvjek puštaju samo hrt 1 i 2 , rtl i novu digitalno ? bio sam ja nazva sluzbu i pita dal imaju u planu pustit jos kanala digitalno ( ima i godina dana od toga ) pa su rekli ; NE ! :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:52.