![]() |
Citiraj:
|
Dajete covjeku totalne dezinformacije. Upgrade sa windowsa 7 ili 8.1 na windows 10 je besplatan za kucne korisnike,a poslovni korisnici moraju kupiti licence za windows 10 ili imas ugovor sa MS-om i koristis VL licencu onda samo placas koristenje.
|
Citiraj:
Za home i small-medium office korisnike, koji koriste Home/Pro/Ultimate verzije Windowsa 7, upgrade je besplatan. Tako da si ti jedini koji siri dezinformacije :spam: Citiraj:
Evo ga! Sluzbeno je krenio preko WU ;) ISO slike su dostupne ovdje: https://www.microsoft.com/en-us/soft...load/techbench Media Creation Tool: https://www.microsoft.com/en-us/soft...load/windows10 |
ak radim USB bootable stick, skidam ISO ili media creation tool?
|
Media creation tool po nekoj logici osim ak neš sam radit bootabilni usb pa ubacivat iso. Media creation tool kolko znam sve sam odradi.
Jel taj updatea ubačen u taj iso koji skidam preko media creation toola. |
Citiraj:
P.S. Serveri za ISO su trenutno koma, uzas sporo skida. |
Fala momci, još da mogu deletat sa win 10 retail USB sticka sve, pa napravit s ovom verzijom :D
|
Ima transcend za 30kn usb 8 gb zakon za te stvari, al kako ne moš pobrisat taj usb.
|
e ma neznam dal mogu nisam još ni probao, budem ga stavio danas valjda u komp da vidim jel teletable
|
auuuu sve leti :D
|
Šta leti nakon updatea ili clean installa.
|
Ma nisam clean isao, ubiti dosta estetskih bugova su sredili. Recimo kad sam u start isao pa palio nesto nekad jednostavno nije hvatalo jer si morao bas u sredini ikonice bit, sad odmah hvata cim dodes do ikone, uglavnom dosta su toga popeglali i cini se brze, responzivnije. Al tek se instaliralo, skoro sat i pol skidanje i instalacija, pa jos nisam sve ni pregledao, ima neki full release notes?
|
zašto su stavili tolki izbor boja za taskbar, a nigdje ne mogu pronaći crnu. mislim ima ali moraš isključiti show colow on start, taskbar i onaj gornji dio prozora bude po starom sve bijelo. al dobro sta je tu je.
|
Evo i kod mene obavljen update automatski.Jedino sto sam primijetio (a i obavijestio me Windoz) da je maknuo neke appove (tipa CPU-z o.O), jer kao ne radi sa ovom verzijom Windoza. kek.
I da, vise su responzivni Windozi sada. EDIT: Upravo skinuo i instalirao CPU-Z, HWMonitor, etc. ponovo i sve radi uredno. |
Koja je razlika izmedu English i English International?
|
a jebemti, sad nakon apdejta mi je vraćens windows store i još aplikacije poput xbox itd..WHY WHY WHHHHYYYYYYY
|
Citiraj:
Taman da ju popeglaju pa da je i mogu naplatit kak spada :D. |
Citiraj:
Sorry, obrnuto je: English je "en-US", a English International je "en-GB". Opcenito razlika izmedju ISO slika (iste edicije) je samo u default jeziku instalacije :chears: Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala |
koje su sve stvari koje su poboljšane, u praksi?
|
Citiraj:
Metro appovi mi se brze otvaraju, start bolje radi (pogotovo kad stisnem Windows tipku i krenem tipkat za pretrazivanje) i sl. sitnice. |
I još da pitam kako provjeriti da li su Win10 oem ili retail?
|
Otvori Command Prompt i upiši:
Code:
slmgr.vbs /dlv |
gledam kod sebe imam više updjetova za instalirat koji je točno veliki update je to
Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3105213)?? koji je zadnji build meni je još 16384? |
Skinio sam .iso, da ga pokrenem sa pc-a ili ga montiram na stick pa upgrade?
|
Citiraj:
|
Meni se samo zbog automatskog risajzanja dva prozora istovremeno ovaj update mnogo sviđa :D
Ima tu još toga, Photos app radi puno bolje, pali mi se brže od Windows Photo Viewera te su maknuli animaciju između slika pa generalno više nemam zamjerki. Vraćen je slideshow pozadine, animacija zatvaranja WinRT aplikacija je u skladu sa win32, generalno Modern appovi radi puno bolje s tim da su na tabletu sa 2 gige RAM-a puno bolje. Sređena je animacija otvaranja win32 aplikacija u Tablet Mode-u, Network popup u systray-ju ne zauzima više pola ekrana i Shell Host je dosta robusniji. Prilično dobar update kojim Win10 postaje ono kaj je trebao biti na početku. Čak su i sredili bug koji sam prijavio - Start meni se srušio svaki puta dok sam sa desnim klikom odvukao Tile na desktop. |
nemrem deletat /formatirat win 10 USB stick, kaže write protected
jel ima neka fora da se to ipak može ili piši kući propalo? |
Jel se događa kome na laptopu da kad se gasi win 10 na kraju led od baterije i tipke power off, pa brojio sam svaki put 20 puta blinkaju i onda se laptop ugasi.
Na osmici mi se to nikad nije događalo, a do neki dan sam je koristio. Jel to neka opcija kod desetke? Probao sam isključivanjem hybrid boota isto bude. Eto to mi je jedini problem sa win10, apsolutno nemam ideje do čega bi moglo biti, pa ako neko ima kakvih ideja unaprijed se zahvaljujem. Ono što sam ja probao resetirao bios na default, disable mrežne kartice.. Al ništa.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ajd dobro sad bar znam da nije do laptopa. Laptop je star 6 mje. dosad nisam imao nikakvih problema dok sam koristio Windows 8.1, al nakon Windows 10 se to počelo događati. Pokušavat ću s vremenom naći riješenje ako ga uopće ima. Nemam ideje šta bi moglo biti uopće. Inače desetka radi za deset. Tražio sam po googleu dosta al neuspješno.
Nakon ovog updatea što su dečki gore rekli definitivno je responzivnija win10 što bi rekli. |
Ako netko treba brdo kompova instalirat, a svi su isti i mislili ste klonirat 0 bodova. Potvrdio mi jučer i support od M$a.
Dakle ako kompovi ne idu na Win 10 enterprise i u domenu (ima deploy od oko 50 GB koji može pomoći), ako su kompovi koje ste dobili 8.1 pro predinstalirani ježili ste ježa. Probao sam sve i niš ne pomaže, dolosvno 57 notebooka koji imaju 8.1 pro moram prvo završiti instalaciju, aktivirati kopiju i onda upgrade na "žgance" na 10 Pro. Ne pomože niti da kopiram ona dva hiden direktorija i podvalim ga instalaciji. Katastrofa. Ključeve nemam jer su upisani u BIOSu (mogu ih išćitati ali ni to ne pomaže). Ključ se mora aktivirati da bi se konvertirao u Win 10. Poludil bum ... 57 puta. |
Ima ti uzet kmeta za soma i šesto pa nek radi :p
|
Citiraj:
|
Danas sam digao na novi W10 build i naravno problemi s driverima.
Glupi MSoft i glupiranje njihovo. Reinstaliraju drivere sve iznova iako je nepotrebno. Sad moram jedan po jedan uklanjat. Realtek software mi se zbog glupog MSa crashaje. Nvidia GFE isto mi se crashaje itd. da neduljim. E i da uklonili su dodatne opcije za zabranjivanje downloadanja drivera sa Win Updatea. PS vrtim Win 10 PRO |
Te dodatne opcije su niš koristi, probao isključiti, ali win preko updatea i dalje skida drivere, tako da, upitna je ta opcija bila.
|
Realtek software radi uredno, GFE takoder. Niti jedan problem s driverima do sad, win 10 pro.
|
Citiraj:
Ovako je prije izgledalo i nije skidao Win update niti jedan driver osim ako si ti odabrao nešto iz optionala http://cdn3.howtogeek.com/wp-content...8aa5716fcd.png Sad je ovako http://i.imgur.com/6WMxfon.png Meni i dalje nakon reinstalacije Audio drivera piše da je driver od strane MSa,ma nek se gone u neke tri stvari. EDIT Al neznam koji vrag taj MS oće mi sve razbacat i smuljat a zadnji audio driver update je bio u 6 tom mjesecu od strane Realteka Instalaciju Fallout 4 i Dote 2 su mi pobrisali s ovim updateom i sad sve moram ponovno skidat. Sad moram ponovno radit clean install. |
Ha čuj nakon clean installa one prijašnje verzije sam bio to isključio. resetirao lap i nakon toga spojio na net, upalio update on skida drivere od intela ne znam ni ja audio, sinapticsa i ostale.. Znači bilo je na ovo never install driver software i pola toga je na kraju bilo failed, al na kraju sam sve ručno instalirao i dobro... al dobro nekom radi i suprotno ne radi.
Uglavnom nemam nekih većih zamjerki ma desetku, osim što kod isključivanja laptopa power on tipka i led od baterije blinkaju 20 puta i onda se laptop isključi. Iako to možda nema veze sa Windowsom nego do nekih driveri koje proizvođač nije ažurirao. Stavio sam i novi bios, drivere ažurirao, isključio svu periferiju ali isti problem i dalje, ako je to uopće problem ne znam ni sam. Vidim da drugi isto imaju takvih problema. Na win7/8/8.1 sve radilo uredno. Btw poslije updates desetka radi super brzo, bilo ok i prije, ali se vidi promjena. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:39. |