PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

Ziiky 14.09.2015. 10:20

@exa
Mogu reci sa 100%-tnom sigurnošću da ima hdmi passthrought.

Guls 14.09.2015. 10:49

Exa da sam ranije vidio taj Asrock, uzeo bi ga sigurno umjesto Compute sticka.
No, na kraju priče, stick ipak radi odlično.
Gore je Office 2013, Kodi, VLC, Firefox, poslovni softver, i sve radi odlično.

Jedini problem je što, pri streamanju sadržaja s mreže, ima dropove na wifi. Spojen je na 802.11n standard, pokrenem video s mreže težak, ovisno o kompresiji, 2-7GB, zaroka ga na 30mb/s i onda samo stop, jedno 15 sek ništa, nema wifi prometa, pa ga opet zakuca u 30mb/s, pa opet 15 sekundi tišine... Rezultat je stuttering u streamu. Ne znam jel to za reklamaciju ili se da nekako riješiti?

dadoremix 14.09.2015. 10:55

A wifi ruter je daleko, signal jacina? Za full hd video ipak treba kabel i tocka. Wifi to gura samo u idealnim uvjetima.
Isprobaj sa nekim mpeg4 video-om do 2gb i radit ce sasvim ok

Guls 14.09.2015. 10:57

Ruter je praktički odmah do sticka. Kada smo probali isti scenarij odvrtiti na Samsung S4, sve je radilo uredno, nije bilo nikakvih dropova u paketima niti stutteringa.

brodjo 14.09.2015. 11:41

Jel ikome iz Phoenixa nestalo sve osim NHL opcije? Nemam više phoenix, staehl, crusader i sta je vec bilo...

segregator 14.09.2015. 19:06

Citiraj:

Autor Exa (Post 2827011)
Nitko ne prica o ovom malom cudu . Cijena nije puno veca od Intel Compute Sticka, a dolazi s 4GB rama i 128GB SSD-om. Ima ga kupiti i kod nas , a ima i jaci model ali kao barebone je cijena malo jeftinija (kad se doda 4GB i SSD cijena skuplja za nekih 200 kuna.
Slabiji je fanless dok ovaj drugi jaci ima venitlator. Postoji jos i verzija s pentium verzije N3700 (nesto slabije od i3 valjda), ali ga nigdje nisam nasao kod nas za kupiti.
Ono sto mene u svemu tome interesira, da li taj mali mini pc ima HDMI passthrought DTS zvuka. Imam stari reciver koji nema HDMI ulaz, pa onda moram imati na HTPC-u ili digitalni opticki audio izlaz kojeg ovaj mali mini pc nema, vec mu treba neki toslink koji ce ukljuci u port gdje je audio jack, ali sam negdje citao da se tako dobije samo stereo. Na sadasnjem HTPC-u 8 godina starom mi recimo ne daje HDMI zvuk na LCD-u, dok na plazmi radi bez problema, pa se bojim da ne kupim macka u vreci :), jel ovo malo cudo je jedno 10 puta brze od moje stare kante koje tako reci ne moze niti pokrenuti 1080p (Nvidia 128MB graficka integrirana).
Zapravo ovaj slabiji bi uzeo starcima u spavacu sobu :) da se maknu od SmartTV-a i HTPC-a gdje stalno gledaju turke pa se ja moram patiti na maloj 42" plazmi u svojoj radnoj sobi gdje nema kucnog kina i gledati crvene tockice na ekranu >_< (pokvaren godinama, ne isplati ga se ni popravljati), a kasnije bi uzeo neki jaci model za sebe, vjerojatno taj N3700.
Vidim po razno raznim portalima da svi imaju problema s tim zvukom, dok im recimo na openelecu za kodi radi sve uredno (ne da mi se gnjaviti s tim malim linuxom jer mi treba i web browsing kojeg openelec nema, bar mislim), pa bi stavio win 7 kao najsigurniji sistem, a ako nema drivera za njega onda win 8.1.
Nije bash pitanje vezano za Kodi, ali vidim ovdje na temi da se najmanje o njemu prica :p.

Mislim da je ovo još jače, a možebitno i jeftinije (ima i fanless verzija koju ja imam u NAS-u)

Gabre 14.09.2015. 19:24

spominju nesto o audio passthrough, sto to znaci u stvarnosti, kako da to spojim na receiver direktno onda kroz hdmi?
jer imam zotac CI320 nano i zeza me zvuk, bit ce ca nema taj passthrough

Kruno M 14.09.2015. 19:55

Koji addon koristite za crtiće ? Ima li koji vrijedan spomena.

zackoj 14.09.2015. 20:03

Citiraj:

Autor mdodig (Post 2826114)
Imao sam i želju upravljati računalom tj. Kodiem sa daljinskim od TV, i nijedna VGA nema HDMI CEC tako da sam kupio Pulse-Eight adapter.

Ovo je vrhunska kombinacija i više se nikada neću vratiti na media player tipa WD TV.

Jel ima koja mana preko tok adaptera kontrolirati PC/KODI. Koliko brzo reagira input?
Svida mi se ideja, ali mi se ne daje 350 kn pa skuzim da to nije to.

segregator 14.09.2015. 20:14

Citiraj:

Autor zackoj (Post 2827522)
Jel ima koja mana preko tok adaptera kontrolirati PC/KODI. Koliko brzo reagira input?

Što nije bolje preko mreže koristiti

https://play.google.com/store/apps/d...mote.xmbc.kodi

ili

https://play.google.com/store/apps/d...dgetfree&hl=hr

na mobitelu ili tabletu?

mdodig 14.09.2015. 20:45

Zašto bi vezivao htpc za mobitel, kad mogu sve u kodiju kontrolirati daljinskim od televizije.
Ej, ljudi. Nakon WD TVa, mede8er, laptopa spajanog na TV, dreamboxa gdje je svako uređaj imao svoj daljinski ili nedaj Bože tipkovnicu, sada na kauču imam SAMO daljinski od TV i s njim upravljam svime sto koristim :)))
Zvuk, input, titlovi, sve.

Gabre 14.09.2015. 20:47

na kojem uredjaju?

a ova app za kodi, preko nje i browsas filmove i sve, kuzis, nije samo da koristis kao klasicni daljinski, nego ti je popis filmova u njoj sa thumbovima, itd.

mdodig 14.09.2015. 20:49

Citiraj:

Autor zackoj (Post 2827522)

Ne upravljaš pcem već samo kodijem.
Nemam lag, tj isto mi je upravljam li kodijem ili TV programima.

Rovanpero 14.09.2015. 20:50

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2827363)
Jel ikome iz Phoenixa nestalo sve osim NHL opcije? Nemam više phoenix, staehl, crusader i sta je vec bilo...

Njet, imam ih sve...

segregator 14.09.2015. 20:51

Citiraj:

Autor mdodig (Post 2827541)
Zašto bi vezivao htpc za mobitel, kad mogu sve u kodiju kontrolirati daljinskim od televizije.
Ej, ljudi. Nakon WD TVa, mede8er, laptopa spajanog na TV, dreamboxa gdje je svako uređaj imao svoj daljinski ili nedaj Bože tipkovnicu, sada na kauču imam SAMO daljinski od TV i s njim upravljam svime sto koristim :)))
Zvuk, input, titlovi, sve.

Zato što je besplatno i možeš jednim daljincem upravljati svime (ovisno o tv-u i mobitelu/tabletu, doduše)

mdodig 14.09.2015. 20:52

Citiraj:

Autor segregator (Post 2827546)
Zato što je besplatno i možeš jednim daljincem upravljati svime (ovisno o tv-u i mobitelu/tabletu, doduše)

Mogu li upravljati TVom?

segregator 14.09.2015. 21:10

Citiraj:

Autor mdodig (Post 2827549)
Mogu li upravljati TVom?

Ja svojim TV-om upravljam preko IR porta, a KODI-em na Mygica androidu preko wifija znači 1 mobitel, ali 2 aplikacije.

mdodig 15.09.2015. 01:07

Citiraj:

Autor segregator (Post 2827559)
Ja svojim TV-om upravljam preko IR porta, a KODI-em na Mygica androidu preko wifija znači 1 mobitel, ali 2 aplikacije.

:chears:
Svaka roba ima svog kupca.
Isprobao sam više načina upravljanja, pa i logitech harmony univerzalac za više uređaja, ali ništa mi se nije svidjelo kao ovo što sada koristim.
Ako poželim uvijek mogu instalirati te upravljače na mobitel, ali kad je mobitel na punjaču, ako ja razgovaram a netko želi baš taj tren smanjiti ton ili promijeniti kanal, kako onda? Kako djeci objasniti da mobitel koriste kao daljinski, ali ne smiju instalirati igre (jer tada ne bi nikada došao do mobitela)? Da ne spominjem da je to još jedan uređaj koji treba puniti svaki ili svako drugi dan (kao da mi i ovako nije dosta kabela koji stalno vise sa zidova) :)

Od cijele priče s mobitelom, mi se najviše sviđa mogućnost upaliti playlistu dok je tv ugašen. I to je to :)

Mikeyy 15.09.2015. 10:14

Citiraj:

Autor mdodig (Post 2827646)
:chears:
Svaka roba ima svog kupca.
Isprobao sam više načina upravljanja, pa i logitech harmony univerzalac za više uređaja, ali ništa mi se nije svidjelo kao ovo što sada koristim.
Ako poželim uvijek mogu instalirati te upravljače na mobitel, ali kad je mobitel na punjaču, ako ja razgovaram a netko želi baš taj tren smanjiti ton ili promijeniti kanal, kako onda? Kako djeci objasniti da mobitel koriste kao daljinski, ali ne smiju instalirati igre (jer tada ne bi nikada došao do mobitela)? Da ne spominjem da je to još jedan uređaj koji treba puniti svaki ili svako drugi dan (kao da mi i ovako nije dosta kabela koji stalno vise sa zidova) :)

Od cijele priče s mobitelom, mi se najviše sviđa mogućnost upaliti playlistu dok je tv ugašen. I to je to :)

Daj malo pojasni taj Pulse Eight.
Probao sam koristiti HDMI CEC, ali nije najbolje podržaj od Kodi-a tj. OpenELEC-a, tako da sam odustao.
Npr. radilo je normalno na TV-u, kada prebacim na HDMI (Kodi) radilo je (nekada i nije), ali ako hoću pogledati TV u međuvremenu pa se vratiti na Kodi, to više nije radilo.

nansale 20.09.2015. 16:26

Kako napraviti hard/factory reset, MK809 je u pitanju..naime imam prikopčanu Logitech K400 tipkovnicu koja odjednom više ne radi.

Restart nije pomogao, baterije su nove u tastaturi pa bih probao sa resetom.

dadoremix 20.09.2015. 20:04

Imas u android postavkama factory reset kao i svaki mob
Btw kodi 16.x je vec vani, alfa/beta
Poceli i oni stancat, nekad bila dugo 11/12 verzija a sad smo vec na 15.1 stable

nansale 21.09.2015. 18:16

Da ali ne radi tipkovnica a daljinski nemam.
Zanima me jel ima fizicka tipka/utor/rupica ili nesto slicno za reset

buljaka 21.09.2015. 19:05

posto sam totalno ispao iz stosa sa android tv stickovima zanima me sto je trenutno najjeftinije da mogu normalno vrtiti youtube, eventualno kodi, iako nije toliko vazan ako je velika razlika u cijeni.

dali se moze kontrolirati preko moba nekako umjesto tipkovnice i misa?

tnx

sinke.ZG 25.09.2015. 11:30

Koristim pvr simple za iptv (kupljena list) jel postoji nacin da se u ubrza saltanje izmedju programa i o cemu ta brzina ovisi....o uredjaju o listi ili o kodi-u?

Kruno M 25.09.2015. 11:32

Citiraj:

Autor sinke.ZG (Post 2831772)
Koristim pvr simple za iptv (kupljena list) jel postoji nacin da se u ubrza saltanje izmedju programa i o cemu ta brzina ovisi....o uredjaju o listi ili o kodi-u?

Instaliraj KODI 13.2. on prebacuje brzo. A inaće je do servera problem jer na serveru nebude MIME type dobro postavljen. Ako koristiš to na androidu preporučam IPTV + MXPlayer, on prebacuje brzo bez obzira na MIME Type.

sinke.ZG 26.09.2015. 22:49

Kak ubacit listu u mxplayer

Kruno M 27.09.2015. 03:33

U iptv ubacujes listu. Mx player ostavis kao defaultni player

vorda22 27.09.2015. 11:24

kaj mogu gledati sa tim kodijem. trenutno imam legit preko usa ip adrese netflix, hulu, hbo go, watchespn. da li sa kodijem se mogu pokriti slican raspon programa :)

robee 27.09.2015. 12:29

Citiraj:

Autor Exa (Post 2827011)
Nitko ne prica o ovom malom cudu . Cijena nije puno veca od Intel Compute Sticka, a dolazi s 4GB rama i 128GB SSD-om. Ima ga kupiti i kod nas , a ima i jaci model ali kao barebone je cijena malo jeftinija (kad se doda 4GB i SSD cijena skuplja za nekih 200 kuna.
Slabiji je fanless dok ovaj drugi jaci ima venitlator. Postoji jos i verzija s pentium verzije N3700 (nesto slabije od i3 valjda), ali ga nigdje nisam nasao kod nas za kupiti.
Ono sto mene u svemu tome interesira, da li taj mali mini pc ima HDMI passthrought DTS zvuka. Imam stari reciver koji nema HDMI ulaz, pa onda moram imati na HTPC-u ili digitalni opticki audio izlaz kojeg ovaj mali mini pc nema, vec mu treba neki toslink koji ce ukljuci u port gdje je audio jack, ali sam negdje citao da se tako dobije samo stereo. Na sadasnjem HTPC-u 8 godina starom mi recimo ne daje HDMI zvuk na LCD-u, dok na plazmi radi bez problema, pa se bojim da ne kupim macka u vreci :), jel ovo malo cudo je jedno 10 puta brze od moje stare kante koje tako reci ne moze niti pokrenuti 1080p (Nvidia 128MB graficka integrirana).
Zapravo ovaj slabiji bi uzeo starcima u spavacu sobu :) da se maknu od SmartTV-a i HTPC-a gdje stalno gledaju turke pa se ja moram patiti na maloj 42" plazmi u svojoj radnoj sobi gdje nema kucnog kina i gledati crvene tockice na ekranu >_< (pokvaren godinama, ne isplati ga se ni popravljati), a kasnije bi uzeo neki jaci model za sebe, vjerojatno taj N3700.
Vidim po razno raznim portalima da svi imaju problema s tim zvukom, dok im recimo na openelecu za kodi radi sve uredno (ne da mi se gnjaviti s tim malim linuxom jer mi treba i web browsing kojeg openelec nema, bar mislim), pa bi stavio win 7 kao najsigurniji sistem, a ako nema drivera za njega onda win 8.1.
Nije bash pitanje vezano za Kodi, ali vidim ovdje na temi da se najmanje o njemu prica :p.

To je u biti Intel Nuc prepakiran. Ja sam sebi trazio neko vrijeme dobar media player i manje vise je sve na androidu a to nije to. Na kraju sam uzeo Intel Nuc i3 koji je punokrvni htpc. Podrzava sve audio formate i pass kroz kodi radi odlicno. Upravljanje ide preko Hp remote control koji se vrlo lako moze programirati po zelji korisnika. Power on/off radi na nuc-u bez problema. Konacno pravi mali kvalitetni player :) Skuplji je od dosta playera na trzistu ali radi onako kako treba i ima potpunu audio podrsku.

sinke.ZG 27.09.2015. 15:37

Citiraj:

Autor Kruno M (Post 2832530)
U iptv ubacujes listu. Mx player ostavis kao defaultni player

Di skinem iptv....to je naka aplikacija,player? Sta ce mi mxplayer onda ..aj pliz malo vise objasni ak nije problem ....tnx

sinke.ZG 27.09.2015. 16:34

Skuzio sam kak radi iptv + mxplayer al dok gledam neki program nemogu presaltat na slj. Nego se moram vratit na listu i onda izabrat slj program

brodjo 27.09.2015. 16:35

Tako radi taj IPTV, možeš listu ubacit u xbmc/kodi preko onog simple pvr plugina, tamo je to malo bolje izvedeno i radi prebacivanje tako kako bi ti htio da bude

Gabre 27.09.2015. 16:43

Citiraj:

Autor robee (Post 2832657)
To je u biti Intel Nuc prepakiran. Ja sam sebi trazio neko vrijeme dobar media player i manje vise je sve na androidu a to nije to. Na kraju sam uzeo Intel Nuc i3 koji je punokrvni htpc. Podrzava sve audio formate i pass kroz kodi radi odlicno. Upravljanje ide preko Hp remote control koji se vrlo lako moze programirati po zelji korisnika. Power on/off radi na nuc-u bez problema. Konacno pravi mali kvalitetni player :) Skuplji je od dosta playera na trzistu ali radi onako kako treba i ima potpunu audio podrsku.

Moze konkretni model/link? Koji OS vrtis gore?

Kruno M 27.09.2015. 18:41

@sinke.zg

Onda koristi lazy iptv umjesto iptv. On ima malu prozirnu ikonicu u lijevom gornjem kutu. Kliknes na nju i biras kanale, bez izlazenja.

robee 27.09.2015. 18:54

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2832775)
Moze konkretni model/link? Koji OS vrtis gore?

Intel NUC i3, no i onaj pocetni celeron vrti Kodi bez problema. Stavio sam win10 i Kodi koji se nakon paljenja odmah dize i to je to. Svi drajveri, disjeblani apdejtovi i vnc za mogucu kontrolu preko pc-a.

sinke.ZG 27.09.2015. 19:51

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2832772)
Tako radi taj IPTV, možeš listu ubacit u xbmc/kodi preko onog simple pvr plugina, tamo je to malo bolje izvedeno i radi prebacivanje tako kako bi ti htio da bude

ma znam za kodi ali jako lose je izvedeno prebacivanje jer treba cekat i po 7-8 sec (nekad i vise)da prebaci a to zivcira

GoodLooker 07.10.2015. 22:34

Citiraj:

Autor neumrli (Post 2823607)
Koje Pulsar providere koristite za streaming ? Osobno trosim TPB i RARBG, zanima me jel ima jos kakav dobar ?

Primjetio sam da se Pulsar pocne blesirati ako mu se da npr 5-6 providera, pa bi taj broj trebalo drzati na nekoj minimalnoj razini, tipa 2-3.

Citiraj:

Autor alen.s (Post 2819432)
instalira san hrpu providera za Pulsar al čini mi se da samo rade veliku zbrku...kojih 2-3 provajdera bi bili najbolji ?

Netreba više od ova tri: piratebay, kickass, yify

Citiraj:

Autor Oggy_Hr (Post 2820102)
Kako bi čovjek osposobio "nešto" preko čega bi u Kodiju mogao gledati ruske sportke programe? Probao osposobiti ovo sa torrentima pojašnjeno par postova gore, instalirao to sve, ali šta da mu dam kao link sa čega da uzima podatke?

SportsDevil

RS_BuRnOuT 17.10.2015. 07:50

Trebam stream slovenskog A kanal-a.
Ako netko ima funkcionalan, molio bi da posalje na pp.

sibica 17.10.2015. 08:31

Citiraj:

Autor RS_BuRnOuT (Post 2841312)
Trebam stream slovenskog A kanal-a.
Ako netko ima funkcionalan, molio bi da posalje na pp.

Unutar Croatia on demand addona imaš bikerdays listu. Čini mi se kako se tamo nalazi par slovenskih kanala, pa tako i Kanal A.

RS_BuRnOuT 17.10.2015. 09:34

Citiraj:

Autor sibica (Post 2841313)
Unutar Croatia on demand addona imaš bikerdays listu. Čini mi se kako se tamo nalazi par slovenskih kanala, pa tako i Kanal A.

Zahvaljujem ,riješeno :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53.