PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Revolut (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=299145)

panda505 10.09.2021. 11:19

Citiraj:

Autor Dule (Post 3544871)
I meni to stoji, ali više ne mogu dizati gotovinu na bankomatima.

Odnosno, na pola bankomata (banki) ne mogu uopće više dizati gotovinu, a druga polovica traži proviziju od 30ak-kuna (na 800 kn).

Jel još netko ima ovaj problem?

Kak misliš da ne možeš dizati lovu?
Ne dopušta ti uopće da digneš ili?

A za naknadu od 30kn, pretpostavit ću da je kartica sa UK binom?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dule 10.09.2021. 13:09

Citiraj:

Autor panda505 (Post 3544894)
Kak misliš da ne možeš dizati lovu?
Ne dopušta ti uopće da digneš ili?

A za naknadu od 30kn, pretpostavit ću da je kartica sa UK binom?

Da, UK kartica od prije par godina.

Na nekim bankomatima samo kaže "postoji problem sa transakcijom" i odbije mi podizanje i vrati karticu, a na nekim me pita za 30kn prije nego izvrši transakciju i imam opciju za poništiti transakciju.

Ako napravim novu LT karticu, trebalo bi raditi kao prije?

SPLiFF 10.09.2021. 13:11

Citiraj:

Autor Dule (Post 3544918)

Na nekim bankomatima samo kaže "postoji problem sa transakcijom" i odbije mi podizanje i vrati karticu, a na nekim me pita za 30kn prije nego izvrši transakciju i imam opciju za poništiti transakciju.

Tako i meni ona Glow kartica sa UK binom, na HPB kaže problem, a na drugima hoće naknadu. Srećom imam još kartica :D

panda505 10.09.2021. 13:48

Citiraj:

Autor Dule (Post 3544918)

Na par bankomata bas zna zajebavat. Meni je tako na Erste i Sber bankomatu par puta zaredom pljunulo da transakcija nije uspješna.

A za ovo drugo - to je zbog “strane” kartice.
Pisao ja prije kojih par stranica - neki bankomati čim vide da je strana kartica pokušavaju lupiti naknadu (PBZ npr).

Ali prolazi bez naknade na bankomatima nekoliko banaka - ZABA, OTP, Sberbank itd

jucca 12.09.2021. 15:15

Jel jos koga zeznulo za refferal?
Osoba se registrirala preko mog referala, ispunila sve uvjete i pusiona.
Kontaktirao sam ih, ali nema odgovora.
Ovo mi stoji:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c1a39dbab4.jpg

Sent from my SM-G986B using Tapatalk

tiki66 12.09.2021. 16:02

Mene je već 2-3 puta, ali na kraju je ispalo da sam si sam kriv jer imaš neki vremenski rok do kad moraju obaviti sve te stvari a moji nisu recimo napravili tri kupnje i onda banana...

panda505 12.09.2021. 16:32

Citiraj:

Autor jucca (Post 3545294)
Jel jos koga zeznulo za refferal?
Osoba se registrirala preko mog referala, ispunila sve uvjete i pusiona.
Kontaktirao sam ih, ali nema odgovora.
Ovo mi stoji:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c1a39dbab4.jpg

Sent from my SM-G986B using Tapatalk

Uzmi u obzir detaljne termse 🙂
A glavni je - jesi li dobio mail o referral akciji, ili ti se samo pojavilo u aplikaciji? 🙂

Jer ako nisi dobio mail (makar ti se ovo u aplikaciji prikazalo), službeno ne možeš sudjelovati u akciji…

Ja naučio na teži način dok sam pozvao 10ak ljudi odjednom 🙂

sibica 14.09.2021. 14:16

Pozdrav, ne mogu se snalaziti pa bi trebao pomoć. Uglavnom, imam Mastercard Revolut karticu i uzeo bi jedan proizvod vrijednosti cca 500 kn na 2 rate. Gdje i kako to napraviti?
Hvala unaprijed!

xlr 14.09.2021. 14:52

Nema rata na revolutu.

panda505 14.09.2021. 15:29

Citiraj:

Autor xlr (Post 3545761)
Nema rata na revolutu.

za sad...

Revolut i Monzo rade na uvođenju BNPL opcija...

https://www.businessinsider.com/revo...lutions-2021-9

Ja koristim Klarnu npr i baš mi je dobra ta opcija...

Dottore 14.09.2021. 17:09

Citiraj:

Autor panda505 (Post 3545772)
za sad...

Revolut i Monzo rade na uvođenju BNPL opcija...

https://www.businessinsider.com/revo...lutions-2021-9

Ja koristim Klarnu npr i baš mi je dobra ta opcija...

Kakav je? Gledam i nije dostupan.

ALiEN17 14.09.2021. 18:05

pitanje za sve ljude dobre volje, tek sada sam shvatio da revolut zapravo mogu koristiti kao besplatnu varijantu "tekućeg računa" + "besplatno mobilnog bankarstvo", tj. barem mogu pogledati stanje na računu u realnom vremenu, za razliku od svih ovih naših internet i/ili mobilnih bankarstva i plus još uz sve to, kako mi je frendač rekao da na 99.99% bankomata dižem novac bez ikakve naknade... pošto sam u mutavoj hpb, razmišljam da svaki put kada dobijem plaću, svu plaću si uplatim na revolut i tako baratam kao "zamjenskim tekućim računom",... ali čitao sam u ograničenjima da postoji mjesečno dizanje u iznosu od max 1700kn na svim bankomatima bez naknade i kada se pređe taj jadan limit, onda opet ide naplata za dizanje gotovine? baš bezveze... to mi upropaštava cijelu priču, a ideja je fenomenalna :D

thunder11 14.09.2021. 18:08

Osobno ti nebi savjetovao držati velike svote novca na Revolutu.
Uzmi revolut u obzir kao dodatni "bankovni" račun na kojeg prebacuješ svoje novce u svrhu kupnje robe ili pak nekih mjesečnih pretplata + za bolje tečaje za inozemtsvo.

Ali držate po par 10-taka tisuća kuna ti ne savjetujem.

SPLiFF 14.09.2021. 18:26

Citiraj:

Autor panda505 (Post 3545318)
Uzmi u obzir detaljne termse 🙂
A glavni je - jesi li dobio mail o referral akciji, ili ti se samo pojavilo u aplikaciji? 🙂

Jer ako nisi dobio mail (makar ti se ovo u aplikaciji prikazalo), službeno ne možeš sudjelovati u akciji…

Ja naučio na teži način dok sam pozvao 10ak ljudi odjednom 🙂

Mislim da ovo nije točno jer ja nisam dobio mail a uspješno sam odradio 3 referala sad u ovoj zadnjoj akciji.
Kod dva je zapelo pa sam morao više od 3 transakcije napraviti.
Transakcije moraju biti min. 25kn

OuttaControl 14.09.2021. 18:28

Ja redovno nadoplacujem na revolut po potrebi ali sve placam preko njega al ne drzim novac koji nisam spreman izgubiti kod njih.

A sad vise nece bit ni tih 1700 kn besplatno, provrti par stranica unazad

santos 14.09.2021. 19:57

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3545812)
Osobno ti nebi savjetovao držati velike svote novca na Revolutu.
Uzmi revolut u obzir kao dodatni "bankovni" račun na kojeg prebacuješ svoje novce u svrhu kupnje robe ili pak nekih mjesečnih pretplata + za bolje tečaje za inozemtsvo.

Ali držate po par 10-taka tisuća kuna ti ne savjetujem.

zasto ne? osobno imam preko 20k kn u svakom trenutku gore, frend ima preko 300k kn gore (doduse u dionicama), nikad problema...

masterCG 14.09.2021. 20:16

Citiraj:

Autor santos (Post 3545857)
frend ima preko 300k kn gore (doduse u dionicama), nikad problema...

jel ga mozes pitat screenshot toga?
Ne znam jel moguce da se netko ozbiljno bavi stocksima i ulaze tolike novce preko Revoluta, to mi bas nema smisla ni malo.

santos 14.09.2021. 20:39

imam ja screenshotove toga, ali ne mislim postat javno.
dok imas placu 10k eura na mjesec, onda ga pitas ;)

panda505 14.09.2021. 20:52

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3545800)
Kakav je? Gledam i nije dostupan.

misliš na klarnu?
Meni super, imam ju na DE broju registriranu (i N26) pa sad već neko vrijeme Revolut ni ne diram nego to dvoje koristim...

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3545814)
Mislim da ovo nije točno jer ja nisam dobio mail a uspješno sam odradio 3 referala sad u ovoj zadnjoj akciji.
Kod dva je zapelo pa sam morao više od 3 transakcije napraviti.
Transakcije moraju biti min. 25kn

gledaj, to su njihove riječi, ne moje ��
Ja znam da je na onoj posljednjoj 250kn akciji susjeda pokušavala, riješila sve osim 3 transkacije, koje joj nikako nije htjelo registrirati - pitala support, pa shvatila da nije dobila mail i čorak ��

EDIT: evo ti...

Citiraj:

Anyone who has received an invitation to the Promotion directly from us by email is eligible. If you have not received an email directly from us, you are not eligible.
https://blog.revolut.com/a/aug2-refe...ms-conditions/

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3545815)
Ja redovno nadoplacujem na revolut po potrebi ali sve placam preko njega al ne drzim novac koji nisam spreman izgubiti kod njih.

pa imaju ti sad osiguranje depozita do 100k ojra - barem ako si član Revolut Banka.
Tak da je bar sad kud i kamo sigurnije držati lovu gore nego prije...

masterCG 14.09.2021. 20:57

Citiraj:

Autor santos (Post 3545895)
imam ja screenshotove toga, ali ne mislim postat javno.
dok imas placu 10k eura na mjesec, onda ga pitas ;)

Postaj samo da se vidi iznos, u cemu je problem?

Uopce nije stvar u necijoj placi, nego u tome trgovanje dionicama nije primarno poslovanje revoluta.
Njihov stock je za pocetnike i manja ulaganja te ima hrpu restrikcija, a ono najbitnije, Revolut ne pruza support za trejdere izvan UK.
Takodjer, sama zastita sredstava za stanovnike EU je nepostojeca jer Revolut Trading nije reguliran u EU, to je zasebna firma.

mann 14.09.2021. 21:11

Citiraj:

Autor santos (Post 3545857)
zasto ne? osobno imam preko 20k kn u svakom trenutku gore, frend ima preko 300k kn gore (doduse u dionicama), nikad problema...

Jer će lajati na zvijezde dodje li do problema.

Moram priznati da je i meni nevjerojatno da netko tko ulaze 40k eur ulaze te novce preko Revoluta.

Sent using Tapatalk

santos 14.09.2021. 21:15

eto , ulaze ;)

masterCG 14.09.2021. 21:23

Citiraj:

Autor mann (Post 3545914)
Moram priznati da je i meni nevjerojatno da netko tko ulaze 40k eur ulaze te novce preko Revoluta.

ma dobro, ipak je ovo forum, svatko moze pricat birtijske price, samo sto su ovdje vecinom ljudi trijezni pa ne povjeruju :D

Treba ipak ljude upozorit da Revolut nije za ozbiljno ulaganje u dionice nego za igranje s manjim iznosima, cisto da se malo vidi kako sta funkcionira.
Postoje puno ozbiljnije i naprednije platforme, ali to oni koji imaju pare i trguju ozbiljno ionako znaju.
Bas kao i kripto kojim takodjer nije pametno trgovat na Revolutu.

santos 14.09.2021. 22:38

a koje su to tocno druge platforme di mozes na NYSE trgovat dionicama? Webull recimo moze samo za drzavljanine amerike... ima ona jedna stranica di mozes, ali moras cekat u qeue-u da ti naprave account... ja sam cekao jedno 3 mjeseca...

masterCG 14.09.2021. 22:59

Trading 212, eToro, Passfolio ...

exzzy 14.09.2021. 23:02

Ne bavim se dionicama al mislim da je Interactive Brokers puno bolji od ovih gore navedenih.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk

santos 14.09.2021. 23:09

Citiraj:

Autor masterCG (Post 3545949)
Trading 212, eToro, Passfolio ...

e probaj se regat na trading212 , pa mi javi za kolko mjeseci ce ti odobrit acc :chears:

prileee 14.09.2021. 23:17

Revolut

Citiraj:

Autor exzzy (Post 3545951)
Ne bavim se dionicama al mislim da je Interactive Brokers puno bolji od ovih gore navedenih.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk

Interactive brokers, optim trader, za tolike iznose. Za manje trading 212 ili etoro.

Trading212 san se doda na wait listu i dobia poziv za napravit acc za cca mjesec dana.

OuttaControl 14.09.2021. 23:52

Citiraj:

Autor santos (Post 3545953)
e probaj se regat na trading212 , pa mi javi za kolko mjeseci ce ti odobrit acc :chears:

U roku keks? imam ga i napravio u sekundu tokom gamestop hypea, dovoljno brzo odobren da sam uspio kupit dionice gamestopa, nakon toga digle se na max i pale, ja popusio 50% ofc, al vridilo je :D

za nevjerne tome:
https://i.ibb.co/vchQwgs/Screenshot-...-235346-01.jpg

Upravo sam se uclanio u revolut banku. al eto opet nije jednostavna procedura vratit pare kad banka propadne, nije bilo lako ni kad je credo propala u nas, a kamo li litvanska banka....

A interactive brokers je smanjio naknade tako da su i oni sad ok za manje iznose

domy_os 15.09.2021. 00:04

Ako propadne, bit ćeš sretan ako išta dobiješ. Bratićev djed je u ono doba imao 500000 DEM u Ljubljanskoj banci, uspio je dobiti svega 50000 i to preko veze, čovjek se skoro ubio od muke.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:08.