![]() |
Kao i kod grafičkih kartica. Sve i jedan broj su već prošli :D neće bit megapixel nego gigapixel :cool:
|
Ultrapixel je niš više nego marketinški naziv. Da li ćemo doći do 100 mpxa. Ooo da, budemo ovim tempom bez pol beda.
A objektivna je činjenica da veći pikseli i ne pretjerano prevelika rezolucija će uvijek davati bolje rezultate od iste veličine senzora sa hrpetinom više piksela, odnosno većom rezolucijom. Poanta je naći sredinu, a jedini koji je krenuo u tom smjeru (ali fulao) je HTC. (opet premali senzor i puno premala rezolucija). |
Citiraj:
|
Citiraj:
Istina da veći pixel generalno daje kvalitetniju sliku kada se gleda na 100% povećanja, ali kvalitetu slike bi trebalo gledati u kontekstu veličine printa, odnosno prikaza. Ako recimo imaš 10mp fotografiju i 20mp sa istom tehnologijom tj generacijom senzora i veličinom istog, ova druga će gotovo uvijek biti bolja iako je 100% crop lošiji. Jednostavno, ima u najmanju ruku istu količinu detalja, često više. Šum je prisutniji na većoj gustoći pixela, ali isto tako samo ako se gleda 100% prikaz, downsamplingom ili upsamplingom veća rezolucija uvijek dobro dođe. |
Gabariti su najveci problem. Smartphone ima vec sada problem s gabaritima. :D
Samsung Note 2 kao leteći ćilim. Na noteu 5 cemo moci ploviti morem ako ovako nastavimo. Jos da ga podebljamo zbog foto senzora ,bilo bi super :D |
Da, ali kada govorimo o manjim veličinama senzora za noćnu fotografiju će biti bolje da je rezolucija manja, a sami "pixeli" na senzoru veći, nego obratno jer nema tog boga koji će bilo kakvim postom srediti sliku koju je prevladao šum na većim ISO vrijednostima.
To govorim čisto jer je nešto za što je korisno imati mobitel u džepu. Čak i više nego kod dnevne fotografije jer okruženje po danu više dozvoljava da uzmeš nekakav manji mirrorless sa sobom dok navečer bolje samo mobitel imati (kojega zbog ostalih funkcija tako i onako moraš imati). Trenutak kada ćeš moći okinuti fotku u noćnom okruženju bez blica, na većem ISO-u sa bržom lećom, a da ne bude prepuna šuma je trenutak kada je to to za mene i mobitele. A kasnije može rezolucija ići svakom generacijom prema gore. Citiraj:
|
Citiraj:
Teško je govoriti o tome jer nema senzora iste generacije da su drastično različite rezolucije veličine pixela. Ali recimo, evo npr. 43rds veličina senzora - 10mp senzor iz 2007 ima lošiju kvalitetu od 12mp iz 2009 a ovaj ima lošiju od 16mp senzora iz 2011-te itd... |
Citiraj:
|
I moj tanker ima rupu, pa umjesto da ga samo "usmjerim u pravom smjeru", ja bih tu rupu pokrpao.
Već sam pitao, ali u ovom OT-u, koji sam, treba priznati; sam inicirao, moje se pitanje zagubilo. Daklem; Citiraj:
|
Zna li netko kakvo je trenutno stanje po pitanju samsung, root i garancija? Sto zbog SDS sto zbog nekih drugih mogucih kvarova?
|
Citiraj:
|
Na koji je način mogao utvrditi da je rootan ako je crkla matična? Da je neki drugi kvar i da može utvrditi rootanje, možda ne bi priznao garanciju.
|
Za SDS mi je sad jasno, ali i dalje stoji ono da ukoliko se uredjaj roota i kao takav da automatski gubi garanciju?
|
Citiraj:
A ako je nesto drugo gdje bi se moglo utvrditi rootanje, onda si u mogucnosti da i root maknes dok je na servisu i sve OK. |
|
:fuming:
A ja se, pročitavši "konačno", poveselio da su konačno ispljunuli update za N2. |
Citiraj:
|
Šteta, kaj bi dao za onu finu gumiranu pozadinu kao na HTC Desire vulgarisu!
|
sad će nabaviti neki polovni aluminij iz rusije koji će hrđat :top_gear: :D
|
Citiraj:
|
Zadnji stock rom. Naravno. Sa svim updejtovima. CF Root. TriangleAway. Update-a se sam fino. I OTA i Kies. Imao sam sve one 4.1.2 verzije kako su dolazile, ali nikad ništa drugo, osim par sati 4.1.1. dok nisam stavio 4.1.2., i to čim sam ga kupio.
Ako ciljaš na SDS; nije 99.99%, jer mailove čita od prvog dana, a da je SDS, nakon 9 mj. korištenja bi već bilo drugih simptoma. To (čitanje mailova) se događa po random metodi i zapravo rijetko. Cca jednom mjesečno. Možda 2x. Jedino što bi možda, ali malo vjerojatno, moglo biti je da se to događa zbog nekog ručno freezanog bloatware-a. S druge strane, nekak mi se to čini nelogično. Osim toga, teško bi bilo testirati, s obzirom da se događa vrlo rijetko. Puno je ovakvih slučajeva po netu. Jednom, prije par tjedana sam naišao na jedan gdje je netko tvrdio da je to zapravo 4.1.2. bug na Note2. Pokušat ću naći...Ako je, onda bi još ljudi i tu to trebalo imati... Evo nekoliko primjera. Očito je to neki bug koji ima veze sa TalkBack i nekim aplikacijama koje su u sukobu s njim. Nemam niijednu ovdje spomenutu, ali ih imam sličnih... http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2052790 http://androidforums.com/samsung-gal...ils-aloud.html http://forums.androidcentral.com/t-g...eads-them.html (na ovom zadnjem linku tip u predzadnjem postu tvrdi da je to 4.1.2 bug) |
SDS se ne manifestira na taj nacin. SDS je DEATH znaci mrtav.
Ovo sto ti imas je ociti bug fw-a. Nema druge nego probat drugi. NPR 4.1.1 |
Si ti lud?
Stavljat 4.1.1? To bi bilo glupo na više razina. Čak i s drugim kernelom. Prije onda neki custom pošteni rom. Ali prije bih bar htio znati što je točno u pitanju. Inače, SDS ne mora značiti stvarno trenutu smrt. Manifestacija počinje smrzavanjem, resetiranjem, usporavanjem...pa je obično onda sudden death. To je zato jer odumire emmc...Može i odmah, ali ne mora. |
Citiraj:
|
Po meni je samo jedan logičan materijal; karbon.
|
Citiraj:
|
Nije baš da se nije oštećivalo. Kad rokne na nešto hrapavo, uredno bi se naribalo malo gume, i onda bi se na tom dijelu s vremenom nakupljalo smeće. Ali sigurno je bolje od aluminija koji se piga i grebe kad ga krivo pogledaš (iP5, HTC One) ili ovog laka na zadnjim generacijama Samsunga, koji puca dok skidaš poklopac...
Carbon fiber je rješenje = lagan, čvrst, tvrd, lijepo za oko. Logičan materijal za mobitel. Prije par mjeseci se pričalo da će to biti sl. Samsungov korak: http://cdn.gsmarena.com/vv/newsimg/1...-fiber/big.jpg Od ovog što sam ja koristio, najbolji materijal iza je imao S2 koji je i generalno bio vrhunac Samsungovog designa. Od tada je išlo na gore. http://www.prepaymania.co.uk/capsta/...r-black-d1.jpg |
Citiraj:
|
Karbon nije dobar materijal jer ne propušta signal. Probaj neku kinesku karbonsku zaštitnu masku pa ćeš vidit.
|
Citiraj:
:wtf2: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:15. |