![]() |
Citiraj:
Nema baš svaki dan puno datoteka sa nekoliko tisuća naloga. Realno to koristi par firmi koje puštaju plaće + doprinose. Ali svakako tako nešto tj. tu količinu obraditi u tak malo vremena j zaista izazovno. Ne znam kako je regulator sve to zamislio + ono kaj se priča o besplatnom raučunu i X free transakcija. Sve je to krasno i lijepa ideja ali ako želiš sve instant i da bude free...to baš i ne ide. Takvi sustavi koštaju silne novce. |
Citiraj:
sporo radi:hitthewal: potrebno je puno duže držati mob uz pos u odnosu na npr. gpay možda je zaba zato odustala od toga i omogućila dodoavanje kartica u gpay |
imam dva kredita:
1) jedan glasi na mene kao privatnu, fizičku osobu, još 4000 € za otplatu, mjesečni anuitet mi je 143 eura do kraja otplate, uzeo sam taj kredit kraj 2022. godine (8800 €) 2) drugi kredit glasi na moj jdoo, ostalo oko 3500 € za otplatu, mjesečni anuitet mi je 205 eura pa do kraja otplate, taj kredit sam uzeo na kraju 2021. godine (80 000 kn) dali ima kakvog smisla u matičnu banku poslati mail/otići osobno i viditi za refinanciranje tog kredita? hoću li dobiti šta pametno time, u smislu manje kamate/manjeg troška plaćanja? za oba kredita me zanima, ako se ne varam, kamata za oba kredita mi je 6%... |
Krajem 2021. i 2022. su bile niže kamate nego sada. Nemaš troška osim vremena da probaš, ali pazi da ti naknade neke ne naplate pa da ti bude skuplje naknada + kamata od sada kamate.
|
Jel se u Zabi nesto mjenjalo po pitanju procedure dodavanja njihove kartice u gpay wallet jer na sluzbenoj stranici stoji uputa:
"Karticu u Google Wallet dodajte putem m-zabe: • Uđite u izbornik Kartice. • Ispod odabrane kartice kliknite na "Dodaj u G Pay" i slijedite upute na ekranu." Naravno kad uđem u njihov net banking i odem na kratice nemam nikakvog izbornika i nemam opciju "dodaj u g Pay", na telefon se nitno ne javlja i tak :) |
Ma app im je užasna. Moguće da nešto mjenjaju ili nešto ne radi.
|
A doktori iz PBZ-a npr uopce nemaju opciju da si sam prebacis net banking na novi mob nego moras zvati ili ici u poslovnicu. Jedini je problem sto sam jucer npr 2x1.5 sata bio na telefonu i cekao da se netko javi, nisam docekao. Ali ta sluzba ne telefonu radi do ponoci i nazovem mudro oko 21h, javi se zena nakon 17 min cekanja i kaze da ona to sad ne moze napraviti jer tehnicki nije izvedivo, to mogu samo do 20h. Atreba mi izgenerirati 6-znamenkasto kod koji upisem u novi mob, rubrika vjerovali ili ne
|
Citiraj:
|
od keksa, revoluta, erstea itd. svi se mogu reaktivirat samostalno, ali PBZ ne
i ja sam jucer bio u banci radio redistribuciju mPBZa, nisam ni znao da ide telefonski, jer prosli put kad sam probao telefonski su me poslali u banku. znaci sad po novom ide i telefonski? |
Na Erste migraciju riješiš u par sekundi u aplikaciji putem M-Tokena.
Nedavno smo pobjegli iz PBZ, dosta mi ih je.. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Lako vama sto imate vise kartica pa scrolingom rijesite bug :) Evo, prosao mi nalog u ZABI i kartica ubačena u Gpay.
Javili se iz PBZ-a, i pazi proceduru, dam ženi osnovne podatke, i govori ona da je procedura tahva, ona ce mene nazvati za 5 min, valjda nesto mora provjeriti i tek onda mozemo pristupiti generiranju koda za app na novom mobu. |
Citiraj:
|
Vjerojatno ce mu izbaciti poruku na kraju setupa "call your bank" zbog verifikacije. Barem u ovom mom slucaju je bilo tako. Wallet je kod transfera sa moba na mob prebacio i karticu ali je trebalo potvrditi podatke, next, next, i zapelo na "call bank". Onda sam je dodao preko mzabe i to je proslo bez potrebe za dodatnom verifikacijom.
|
Gdje mi se najviše isplati uzeti gotovinski kredit vrijednosti cca 8000 eura. Plan je nakon cca pola godine zatvoriti pola i smanjiti si broj rata?
|
|
RBA ima manju kamatnu stopu, također se može sve online:
https://www.rba.hr/hr/gradani/proizv...tml#kalkulator |
Ljudi s PBZ-a.
Odkad se više nemože koristiti čitač kartice za #withSIGN? Ne dozvoljava više od 6 znamenaka utipkati kod autorizacije (prvi red lozinka certifikata, drugi red jednokratna lozinka), a to je problem, jer čitač kartice za jednokratnu lozinku daje 8 znamenki. Osoba kojoj to treba inzistira na životu bez mobilnog bankarstva. Online chat, ni call centar nije znao u čemu je problem, i svi tupe da je lakše mobitelom, ali neznaju zašto neda više od 6 znamenaka (a prije je davalo). |
Citiraj:
|
withsign za potpis dokumenata.
Njihov obrazac dovese do #withsign, prije je primalo 8 znamenki, sad nece |
Withsign im ne valja. Moj ima 8 znamenki i ne da mi da ga resetiram niti da postavim novi. Jebu me već 2 mj sa time.
Prijavi im grešku |
Ja ga mogu resetirati, mijenjati lozinku, kaj god zelim, jer tu mi da autorizirati sa 8 znamenaka ali kad dođe do potpisa dokumenta sa aktivnim withsign, onda neda upisati vise od 6 za autorizaciju.
Javili mi se napokon na telefon. Imaju prijavljenih takvih grešaka, ali mi ništa više nemože reći niti može pomoći. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:44. |