![]() |
Napravil sam ROOT, pa pročital sam ipak tolko o mobitelu da znam bar neke osnove :)
Točnije "oneclick ROOT" Jel možeš pojasnit kaj je to S-OFF, očito je da treba to jer mi ne radi CWM, a imam rom manager, instalirao mi je CWM i imam ROOT ! |
za galaxy ti ne treba s-off
dovoljan ti je CWM recovery |
Kako izgleda taj tvoj zeleni recovery sa pre malo opcija? Da li u gornjem desnom kutu piše recovery 2e ili 3e ?
|
S-Off koliko sam ja skužio je otključavanje NAND memorije.
Uglavnom također je jednostavan postupak, no koliko sam čitao S-Off trebaju samo neki HTC mobiteli jer neki HTC imaju lockan NAND, mislim da Samsung ne treba ali nisam siguran. Uglavnom na mom DHD-u je ClockWork recovery tek proradio kad sam napravio S-Off Probaj upaliti mob sa vol down i power i ući u recovery, ako ti Clockwork ne radi probaj tada stisnuti vol up i power, to zna kod nekih biti problem. Neo, da te nešto pitam pošto si tio tu najviše radio sa MPE i ako si kad exportao conversatione i SMS-ove. Dali kada ih vratiš na mob sa kompa preko MPE-a ostanu i tvoje poruke? Napravio sam par exporta SMS-ova (cijelih conversationa) i kad ih vratim nazad imam samo primjeljene poruke a ne i poslane iz tih conversation. |
Zapravo nikada nisam koristio MPE za to, samo znam da ima tu opciju pa sam dao savjet jer je netko pitao :D
Za to koristim Titanium Backup koji mi backupira kompletne kontakte (dosta mi ih je povezano sa SNS-ovima, a nisam našao drugi program koji to zajedno backupira) i kompletne messages. Taj backup je uvijek na sd kartici, a ako hoćeš možeš ga i snimiti na komp i restoreat sa Titaniumom kada ti treba. Jedan od programa koji sam platio jer je stvarno dobar. |
OK.
I ja sam razmišljao o kupnji nekih programa a među njima i Titaniuma jer za neke se stvari stvarno isplati dati :) Samo sam čitao da su neki imali problema sa Titaniumom odnosno da bi na jednom ROMU backupirali a na drugom ROMu da nisu mogli restorati, no to je (koliko sam skužio po obašnjenjima) valjda bio problem do njih a ne do softwarea. |
Citiraj:
to piše, kaj to sad znači? |
Evo, ovih dana došao update za SE Xperia seriju, pogledajte si preko PC companiona pa poslije rootati :p
|
Citiraj:
Titanium, za razliku od drugih backup programa, ne radi "površinski" backup, dakle neki drugi program kada backupira tvoje kontakte, on ih očita, kopira u neki svoj format i pri restoreu ih kopira natrag u format od mobitela. Titanium kopira kompletne kontakte takvima kakvi jesu u mobitelu i poslije ih samo vrati. To mu daje prednost jer u tom procesu on povuče sve vezano za kontakte, SNS poveznice, slike, itd. ali i neke sistemske postavke tog roma s kojeg je kopirano, što kod restorea na neki drugi rom može prouzrokovati probleme jer prenese postavke starog roma u novi što ne mora biti kompatibilno. Poznato je da se restore ne smije raditi na Froyu ako je backup rađen na Eclairu (kao da ribu iz rijeke baciš u more - uginut će, tako je i ovdje, različiti su sustavi), dakle Eclair-Eclair OK, Froyo-Froyo OK, a custom romovi je pitanje sreće odnosno koliko je koji modificiran i hoće li se restoranjem šta poremetiti, ali u 90% slučajeva funkcionira, bitnija je sama baza. Citiraj:
Da bi dobio 2e slijedi ova uputstva, trebat će ti Odin (nije teško): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108 Ne znam na kojem si ROMu trenutno, ali pazi da skineš fajl koji odgovara tvom ROMu. |
I9000XXJPY - misliš na ovo! Tak meni piše, i sad moram naći isti takav, tj sa tim oznakama?
ovo ja trebam instalirati? CF-Root-XX_XEU_JPY-v1.3-BusyBox-1.17.1.zip |
ma samo lipo i polako prati upute i nećeš falit
ja sam nedavno dobia samsunga prvi put u ruku i mora sam sve to napravit i išlo je bez problema samo pomalo sretno |
MA znam, zaribal sam ovo gore, nije dobro, evo sad sam čital po redu ali opet ne kužim da ga hebeš, jer nema mojeg na popisu!!
Citiraj:
|
Citiraj:
|
mislim da gledaš na krivom mjestu, trebaš uć u onaj three button keycombination i onda vidiš taj kurac, ako se dobro sićam mislim da je tako
edit pogriješia sam, sorry baš sam čita tutorial |
E tooo, hvala vam na strpljenju, uspel sam srediti.
Evo još samo nekaj pitam. To sam sad flashal KERNEL (sad je "root@SEP-51 #1") a prije je bila ( root@DELL105 #1) i u čem je razlika, tj o koja stavka u mobitelu ovisi o KERNELu, jel može biti on bolji i lošiji ? I jel mi možete reći ako znate ovaj widget za vrijeme i sat koji dečko koristi, kak se zove, baš mi je zapel za oko! youtube link |
Razlika je u tehničkim stvarima, kao npr. nemaš više 3e nego 2e recovery, a to je nešto vezano za signature, itd. da ne duljim.
Kernel mnogo znači, 2 najpoznatija su Speedmod (ja ga koristim) i Voodoo. Svaki ima svoje karakteristike, a to sam prostudiraj na XDA. Widget može biti bilo koji, mnogi imaju sustav skinova pa sam odabireš izgled, 2 najpoznatija su Beautiful Widgets i Fancy Widget Pro. |
a taj sa videa ti je beautifull widget
koristia sam ga dugo vrimena ali u zadnje vrijeme imam problema sa downloadom skinova, neznam ni sam zašto |
@danc00
mislim da na ovaj nacin neces uspjeti vratiti original na svoj galaxy... jer: morat ces rootat frendov mobitel ako ima recovery 3e, morat ces i na njegovom downgradeat na 2e da bi radio CWM, da bi mogao napraviti nandroid backup, cime vise ni njegov nije stock... vidi kod njega koje su tocno verzije pda, modem i csc, skini tocno taj firmaware sa >>>xda<<<, flashaj sa odinom, samo ubaci csc od tmobile hr, i mislim da bi to trebalo biti to... (ako ima csc od tmobilea, neznam) koliko ja znam, sve specificnosti operatera su u tom CSC, a nesto drugo posebno specificno nema, barem nije bilo na mojem galaxy iz vip-a a hrvatskog nema iz nekog razloga u tom zadnjem firmawe-u js5 (2.2.1), iako je u js3 (isto 2.2.1) bio... |
S-OFF je skidanje security tirggera sa bootloadera - tj otkljucavanje istog
nesto sto SE, motorola i samsung masivno zakljucavaju i time sprjecavaju stavljanje novih custom verzija androida.. |
Citiraj:
Da CSC je problem, ja nađem još ove PDA i PHONE ali CSC je problem, on mora biti T-mobile (CRO) a toga nema nigdje. A ne znam jel se to može izvadit. Pa kak ovi koji postaju te original rom-ove vade ta tri filea-a , puno pitam jel?? :fala: Gle , 2.2.1 official mi je ma 1000x bolji od t-mobile 2.2 koje je sad trenutno najnoviji. No velim nikad se ne zna kad će mi zatrebat taj original, a ne da mi se ga slat u t-mobile na tjedan dana. Jedino mi fali hrv tipkovnica i onaj swype, to mi jedino fali |
Citiraj:
Mozda i prije nego flashash telefon sa 100 verzija,lijepo pitas nekog ko ima original t-mobile rom na telefonu da ti procita oznake i skines tu verziju i rijesen problem. Ako fleshash sa CWM -om, nisi napravio nista jer ti CWM jos uvijek ostaje u telefonu. Tebi treba original flash file koji brise CWM i ste "modano" sto si stavio u telefon. Probaj onaj t-mobile flash sa odinom fleshati i to je to. |
2.2 FROYO
I9000BOJP3 KERNEL VERZIJA: 2.6.32.9 ROOT@SE-S608#1 Evo to mi je pisalo u "info" T-MOBILE KIES(to je pisalo na njemu) : trenutačna verzija programske opreme: PDA:JPB / PHONE:JP3 / CSC:JP4 I takvog nisam našel na netu ni na ovom linku, ak neko od vas naleti nek javi. Sve sam ja zapisal bez brige :) |
Citiraj:
Skini OVDJE i9000BOJPB Koji je valjda JP3:D Samo sto ovaj ima CSC: DTMJP6 pa ne znam jel ima HR meni AKo nema probaj patchati registry i stavi verziju nize , znaci i9000BOJPA, modem i9000JP2,CSC i9000GCROJP3. Original CSC je i9000GCROJP4 Ili se raspitaj za tocnu verziju software-a koju je imao i9000s iz t-mobile-a prije nego je izasao Froyo za njega,i tako patchaj registry. |
Registry patchiram s tim "patchkies2.0" onaj HOST file "device host.dll" To ili koji registry?
|
Citiraj:
Ne znam za 2.0 ali ovdje imas 1.7 i kies 1.5.33 nisam dugo pratio galaxy modding pa probaj po ovim uputama. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=835628 EDIT: Evo sad vidio sto je taj kies patcher 2.0 . Ne taj patcher jer nije namijenjen za tvoj rom. Koristi 1.7.0 |
CSC -ova ima na onom linku sto sam ja stavio, samo sto su svi u paketu, pa neznam jel ima unutra Tmobile hr...
|
Citiraj:
Posto originala nema za skinuti, treba patchati registry tako da KIES misli da u tvom telefonu imas ORIGINAL 2.1 tj ECLAIR iz t-mobile Hrvatska, i onda ti KIES ponudi update na ORIGINAL Froyo 2.2 iz T-mobile Hrvatska. tj onaj gore paket PDA: i9000BOJPB, MODEM: i9000BOJP3 i CSC: i9000GCROJP4 . BTW: Nevezano za Galaxy ,jel probao netko HRVATSKI LOCALE za DESIRE HD ? Jel skinut s marketa, i koji program? |
http://www.pohrani.com/t/2P/q4/hBfCOnH/patch-kies.jpghttp://www.pohrani.com/t/k/Js/4Wnlgtkd/patch-kies1.jpghttp://www.pohrani.com/t/3O/NK/3WN953Rd/patch-kies2.jpg
Bruno_Rv- jel znači ovak dobro. Kolko sam skužil ovaj poredak u patchu je (PDA/CSC/PHONE/ovo je vezija softvera) Jel tak. Sad sam patchiral sa 2.2 i cekam t-mobile da pusti 2.2.1 i onda ću moć tek napravit update jel tak? Za 2.1 treba naći ove podatke jer njih nisam spremil na žalost :( Raspitat ću se jel ima itko. A kod ove 3. slike, znači kad mi prebaci u down od i počne inst. onda fino mogu spremit putem te opcije taj skinuti ROM(u mojem slučaju t-mobile) jel točno? |
Citiraj:
Ako nadjes stariji,isto to napravis, i onda ce ti se javiti update na ovu verziju koju si sada upisao ;) A mozes i probati staviti manje slovo ili broj na kraju paketa. Recimo I9000BOJPA, I9000GCROJP3 ,I9000BOJP2, I9000BOJP2 . Ili nesto slicno. Ko zna,mozda upali ;) |
2.1 ECLAIR
I9000XXJM1 ECLAIR.XFJM3 PDA: i9000XFJM3 PHONE: i9000XXJM1 CSC: i9000XFJM1 eVO I TO SAM NABAVIL! Zašto GCRO? To sam radil po patchu, samo sam ispravil tj dodal ta zadnja tri slova, jer mi patch baci matricu neku od HRVATSKE |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:06. |