![]() |
ah, martinje, gemišti, ovo ono, zna se kak to vec ide, lako se covjek zabuni :D
|
Pozdrav svima! Nabavio si i ja S1, al polovni, pa sam morao mazat pastu ponovo. E sad, pocinjem sumnjati da sam je nanio kako treba - jer S1 mi djeluje jako hladan - nije da mrzne, ali nije niti malo ugrijan. Testirano prstom, grafa nema temp. senzora, također na S1 sam stavio 120mm Zalman - na 1075 RPM.
Mislim se koliko sloj paste treba bit tanak, jer moj meni djeluje ko da je tanji od milimetra... Usput vidim neke postove da jezice na memoriju ne treba stavljat - da samo odmazu ?! - hmm ipak je to hladilo? :stoopid: - jos svoje nisam ni stavio - nisam imao brusnog papira pro ruci, a mozda i necu ih stavljat jer ionako mi memorija i prije radila na 1600. Jel jos itko ima ovakvu kombinaciju ko i ja, cisto radi usporedbe, znaci Gigabyte 1950pro + S1 + 120mm vent? |
cuj, pa u tome je i stvar...mora biti hladan, to je takvi cooler....:D
ak ga oces ugrijati, stavi na pasivno i 3dmark pali inace, pogledaj u everestu il nekom drugom programu temp grafe pa ti bu jasno...:) |
Nazalost, grafa mi nema temp senzor, dumpa sam jos davno njen bios, ima onaj dio di se podesava brzina ventilatora u odnosu na temp, al nikad to nije radila (na njoj bio vf700). Evo sad sam je naclockao i igrao malo, i dalje je prilicno hladna (pcb grafe), a i S1 je samo "mjestimicno" topao. Nadalje, sinulo mi da je razlog male temp. pcba tp sto moja grafa nije referntni dizajn - u biti jest, s razlikom sto nema famozni vrm regulator vec klasicne tranzistore...
Da mi je netko rekao da cu se jednom brinut sto mi se neka komponenta ne grije dovoljno...uhhh :D E da, opet sto se paste tice - kolko stvarno sloj triba bit tanak i da li se razmaziva ili samo "kapne" pa da se sam razmaze? |
Iskreno nisam očekivao ovo...hladnjak je brutalan. Full load (blago clockane) 7900GT, pasivno, iznosi 50C! Za usporedbu, sa stock coolerom, samo idle je bio 43C, a load je iznosio 70C.
|
Accelero S2 i GIGABYTE GA-MA69G-S3H
mislim uzet ARCTIC COOLING Accelero S2 za Powercolor Radeon X1650XT PCIE, 256MB ali me brine njegova velicina dal netko zna dal ce stat na moju plocu jer ako pogledate sliku ploce evo ima na forumu
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71992 mislim da bi mogo Acceleru smetat pasivnjak od ploce koji se nalazi kod baterije jer se nalazi bas na onom pravcu gdje mislim da bi accelero trebo doc mada je pasivnjak od ploce dosta nizak a koliko vidim accelero je uzdignut malo iznad ploce i graficke, strah me uzet pa ono da nepase , dal zna netko da ima tu plocu i da je ugradio na graficku ili S1 ili S2 dal mu stane i dal je sve ok? ako bi mi netko mogo rec u centimetrima ko ima S2 da izmjeri pa mi kaze koliko je uzdignut od ploce pa da izmjerim visinu pasivnjaka da vidim dal ce smetat... |
ne kuzim... sto bi po tvojemu smetalo cooleru? :stoopid: SB heatsink?
|
Citiraj:
|
@mad max - kolike su tebi temp u loadu?
|
Citiraj:
|
@ Tox78 - ja mislim da nece biti problema, ici ce to gore =)
@ Razer - nekih 43-44° mi je max temp u loadu :chears: |
Citiraj:
|
Ovo je fenomenalan cooler. Stock hladilo (Vf700AlCu) nije mogao dugo drzat graficku clockanu (1950PRO), nekih sat vremena bi radila na 627 / 1579, na 641 nekih 15ak min. Ali S1 - bez problema 641/1593.
|
Jel može netko tko posjeduje s1 izmjerit koliko hladnjak ide izvan dimenzija kartice. Znači sa bočne strane grafičke, jer ja imam desktop case i ako je hladnjak prevelik nemogu poklopit gornju stranicu (na koju ide monitor). Ima toliko malo mjesta da niti pasivna 2600xt nije htjela uć u case.
|
4.5cm sam ja sad ovako "ugrubo izmjerio", mislim da nista od toga, nece ti to ic...
|
Citiraj:
p.s - može i prijedlog, grafa je leadtek 8600gt, ne clocka se i htio bi ju samo pasivno hladit |
LOL, tek sam sad skuzio da sam umjesto izmjerio napisao izmerio :roller:
kaj se tice coolera... hmm, a zalman VF900-Cu? |
A šteta, baš sam se napalio na ovaj hladnjak, no neće mi stati od HR05 SLI chipset hladnjaka, a HR05 nemogu okrenuti na drugu stranu od CPU coolera.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:spam: |
jel vama S1 ide malo ukrivo uzduž kartice?To sam tek nedavno primjetio,čudno mi jer čini mi se da to prije nisam skužio....
|
meni neide :stoopid: da ti nisu mozda heatpipeovi malo svinuti?
|
Vjerojatno ti je savinut malo. Meni kad je došao poštom, cijeli je bio izvinut, al lako sam ga ispravio :)
|
Citiraj:
Maticna je inace sa 590 chipsetom, tak da je malo drugaciji layout. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
i daj nabaci slikicu da vidim na sto to slici,u dilemi sam da uzmem taj cooler ali bez da radim neke modifikacije na s1 ili hr 05 EDIT:Tek sad vidim da je druga maticna Ako neko ima DFI ultra-D+hr05+s1 nek nabaci slikice kako to izgleda |
sutra cu to poslikat, stavio sam baterije od fota punit, a moram i vadit grafu jer se ovak nis nevidi. :)
|
Citiraj:
|
e imam radeona x700 pro 256MB,def je na core/mem-425/432.ja sam ju clocko na 490/500 i nejde preko 70 °C na full load sa stock nekim malim hladnjakom(jedino kaj je dost bucna na max rpm).ak neko ima kakvog iskustva s tom grafom i dal je ta temp ok?da ne kupujem bezveze novi cooler(s2) :D
trenutno mi nije buka tolki problem. poceo sam razmisljat o ovom cooleru kad sam vidio da se tokom 3dmark03 grije preko 90°C al onda sam skuzio da mi vent malo steka na grafi,pa sam ga ocistio i sad radi ko vurica :D |
imam jedno pitanje u vezi S1
jel bi se isplatilo njega staviti na 8800GT i staviti 2 hladnjaka od 120mm jel hladnjak ne kosta puno a koliko sam vidio svi su jako zadovoljni njime |
Nisu potrebna dva 120mm venta, a svejedno neces nista dobit s tim. stavi jedan da puse po regulatorima i gotovo.
|
Vidim kako je Momir montirao S2 na 2600XT, bu' to išlo na moju 2600Pro? :D
Mislim kako su rupe jednake zar ne? :) |
Yep,isti je razmak...samo ga frkni gore. ;)
|
Accelero S1 ide i na novu HD3870, vidjet ćemo uskoro kako će se nositi s njom. :)
|
onda valjda to znaci da ide i na 3850? =)
danas mi dolazi grafa pa cu probat :chears: |
m pusti ti 3850 :D ..... pircekaj da izađe nova serija od nvidie 9xxx tako da onda nakon nekog vremena shvatis opet da ti ne treba tako jaka graficka pa da se opet zamjenimo :D
|
Citiraj:
|
....
Planiram si kupit sada Accelero S1 + turbo modul za njega za svoju 8800GT, jel ga lako montirat i sad neki govore da pasta koja se dobi uz one male kulere za memoriju ne valjaju pa ako možete preporučit najbolju pastu za to,
hvala |
kao prvo: turbo modul je sranje, bolje stavi gore jedan 12cm tihi vent ;)
kaj se tice jezica za memu: gore je neko sranje od ljepila koje nista ne drzi, ja sam to ocistio i stavio obicnu bijelu jeftinjara pastu i drzi sasvim oke... nego, ja sam ubacio na svoju Radeonku 3850 gore accelera samo sam malo morao improvizirat hladjenje za regulatore otraga, izrezbario sam bakreni heatsink od thermaltejkovog coolera za memu i nabacao to gore isto sa jeftinjara pastom i sve radi savrseno, temp grafe u loadu na mrda iznad 50° :goood: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:54. |