![]() |
Vidim da voliš švapska kola. :D
Nakon jednodnevne vožnje über auta VW Passata vozi se po jedan dan u Renault Laguni, Peugeotu 407 Subaru Legacy, Alfa 159, Citroen C5, Honda Acord, Mazda 6, Ford Mondeo, Opel Vectra ili Signum, Volvo S40 ili Toyoti Avensis. (Jesam ih nabrojao :) ) Baš me interesira kao bi prošao über auto. Octavia i Passat kao i Golf su mi pretvrdi auti, a cijenovno precjenjeni za opremu i kvalitetu koju nude. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kada gledam auto gledam 1. izgled 2. motor |
Citiraj:
Stvarno nisi mogao nać dvije nevažne stvari....:kafa: |
Citiraj:
no dobro necemo vise OT da nebi bio lock ko na 23h :) . |
Citiraj:
A motor: idealan. Predstavlja Mercedesov motor ili slične, znači glavne značajke, V8/V12, puno kubika i na to relativno malo konja (za japance), znači puno okretnog momenta (Nm) na relativno malo okretaja ~1500RPM -> max Nm. |
Citiraj:
Da je baš tako jako dobar i nije. Vjeruj mi da znam jer mi je na terenu jedan od većih VW dilera i dobar sam si sa gazdom i radnicima pa znam. Ali da imam love za novog passata sigurno ga nebih kupio. Uzeo bih Subaru Legacy, Renault Laguna, Peugeot 407 ili Toyota Avensis. Ta 4 auta bih vagao. Prema njima je Passat sve samo ne auto. ;) Izgledom je Peugeot 407 daleko ispred Passata, a motor i podvozje neće biti za 100 godina kao od Subarua. |
Citiraj:
Nego kaj je onda sa ovim zakonom poslije 11? :fiju: |
Citiraj:
Ovaj tvoj tekst me podsjetio na jedan genijalan clanak u jednim jos genijalnijim novinama. Uglavnom za umrijet od smija. Recimo ekvivalent tomice u auto novinarstvu... Uglavnom: na testu 4 auta. Megane F1, mazda 3 msp, 130 i ta octavia RS. Zakljucak testa: Svi auti su dobri, ali pobjedu moramo dati skodi zbog velkog gepeka. I onda jos 5 redova o genijalnom gepeku. Mislim da kupujem auto u toj kompaktGT klasi onda ga sigurno nebi kupio zbog gepeka. Isto tako je cijela VW gama vozila losa i konkurencija je bolja tri puta. Sva konkurencija. Gledati nove aute po kolicini kvarova je u najmanju ruku debilno. Mislim tako gledaju na aute bas oni priglupi ljudi kojima se svaki dan smijem. Par puta na dan. Novi auto ima garanciju i u tom periodu ti puca ona stvar, nakon toga je pitanje srece i tvog ponasanja prema autu. Kupio ti kiu, renaulta, BMWa, isti ti je vrag. Znam ljudi koji nisu imali jednog kvara na 400 000km u pugu 406, a znam za covjeka koji je pred salonom zapalio novog BMWa jer nije mogao izac na kraj sa njim i poludio je. To kad vozac VWa kaze da je VW super auto jer se ne kvari mi je isto ko kad mi neko kaze da diesel tenesice najdulje traju :stoopid: . tak da... A uostalom obratite paznje na svoje susjede kolko sraufaju po svojim autima po mogucnosti VWovima i sve ce vam biti jasno... Na srecu poznam ih dovoljno pa znam kolko su pod haubom, tak da se i nemaju bas sa cime pohvalit. Uostalom barem se nemogu pohvalit da su najpouzdaniji na cesti (toyota ftw). Izvlaciti zakljucke o pojedinom automobilu dok niste sjeli za volan doticnog je nemoguce. Neko voli tvrdje aute, neko mekse, al sigurno je jedno da nitko nece kupiti VWa zato sto je probao konkurenciju. Kupit ce ga zato sto mu je susjed Štef/Mujo reko da su to dobra kola i da ih u nemačkoj svi voze. Cak i sam precednik. A to je prica za neki drugi puta. Nasrecu imao sam priliku voziti valjda 80% popularnih auta u kompakt klasi i neznam kojeg bi kupio da si kupujem novi auto, al nebi to bio niti golf, niti astra, a cisto sumnjam da bi bila ili octavia... Japance bi isto odbrusio cisto zbog toga sto im je kokpit koma jeftin, makar opet mazda 3 je prekrasan auto. Volvo c30 bi mi bio moguci izbor al 150 000kn za malo opreme i samo 100ks... pretjerali su ga malo :D:D. al zato zgleda extra :) , a naime i novi c4 se sprema pa treba i to pricakat i vidjet kako zgleda... EDIT: jednu stvar sam zaboravio. Jedna prednost golfa. Starijih modela, dakle mk 1 i 2. Pa cak i 3. Dostupnost djelova. To je valjda najjeftiniji auto za odrzavat. Bas pravi auto za ''škrce'' :D . Mislim djelovi za taj auto su bezobrazno jeftini. Frend nedavno kupio haubu, prednji far i hladnjak za nekih 500kn. Tip top stanje. nisam mogao vjerovat. Zapravo jos uvjek mislim da je malo reko nize nego sto je, al dobro. Jefitni su da ga sljivis, a i dostupni. Cak mozes doc na kisok tiska; Dobar dan, molim 24 sata, kutiju pljugi i alternator za golfa. hvala. |
Citiraj:
Vjeruj mi da ne uče bezveze u školi s dvije ruke držati volan. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uglavnom misljenja sam da octavia RS je dobar auto, al da je najbolji u klasi - nije. Da je moj izbor - nije. Da je najbolji izbor za seoskog vetirinara na interveniciji - je :D . Vec vidim novi slogan za reklamnu kampanju. zelite brz i dinamican auto u koji stane krava ili dve ovce. Skoda. Simpy clever :D |
A sad dosta o autima jerbo će tema bit zaključana, naslov je amd i zakoni pa se toga držite.
fleks ak nastaviš sa svojom idologijom o autima i dalje sise ćemo ti odrezat. :p Nego jel netko zna na koliko su i kako podešeni radari na cestama? Ako je ograničenje 60 na koliko ih stavljaju najčešće. Frend kaže (plavi frend a nije amd) da je na branimirovoj stavljeno na 86... |
a mene isto zanima, dal mogu sa pištoljima hvatat motor?
|
Citiraj:
da se mozes vozit 20 iznad ogranicenja. 10 je tolerancija (bar mislim....ipak, "laze" malo vozilo malo radar) i za 10 drugih te kod nas nece zafrkavat, a i ako bi lako se izvuces... i onih 6 ti je taman za sigurnos da si presao brznu :beer: @Renesis ako otraga imas tablicu, ne vidim razloga zasto te ne bi mogli uhvatit. samo sto pistoljcek ima manji domet od ostalih... |
Mogu motor,a mogu i bickil :D
|
Citiraj:
|
Samo se nadaj da mozes vozit 20 preko ogranicenja, do 10kmh preko se tolerira. Sve preko toga ovisi o dobroj volji policajca.
|
a eto, bio nešto načuo da nemože naciljat motor sa radarom.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Iznad 100kmh = +10%. Znaci 130, mozes komotono vozit 143kmh. Tako je kod nas i u masi drugih zemalja. To je vise zbog (ne)preciznosti mjeren opreme, nego zbog toga da mozes malo ipak brze vozit, no uglavnom nemoze ti nitko nista. Cak mislim da ti to i u kazni pise kad ju dobis. |
čak su i presretači u nekoj emisiji rekli da se ne aktiviraju ispod 150 na sat što je dovoljno svima... 10 više zbog opreme i 10 više na lijepe oči.
|
Citiraj:
I sad si ja nemogu shvatit kako moji prijatelji uspjevaju doma na friziderima imati po 40ak kazni svaki... :stoopid: |
ajd da se vratimo na 23h sata zakon......
ocel to jel se zna kaj?organ? hica je,za 2 tj imam vozacku.... |
Nego kad već diskutiramo o zakonima,zanima me ako netko zna
Evo preko ljeta idem polagati za A1 kat(dakle motori do 125 ccm),u isto vrijeme ću raditi na fuš po bauštelama ići u metlice,štedjeti itd...i sve bi to trebalo uroditi plodom za neakvu apriliu 125(polovnu,oko '01,i nije da se nadam čudu već štedim dugo vremena,fuš poslovi su samo šlag na torti) i sad...zna se nać neki malo "veći" motor za neakve jeftinije pare.Što me brine,recimo da vozim motor od,150,180,250 max(ne kanim ić iznad jer nisam jedan od glupih klinaca koji uzmu gixxera od soma iz 90ih za jeftine pare i spljošte se po cesti)s kolko me mogu kaznit?! Iako kanim kupiti punu opremu tako da neću izgledati pre sumnjivo...jednostavno nije vrijedno gluposti...ne rizika...gluposti!(pod tim mislim na moje tjelesne djelove,ne globe) |
a male su sanse da te zaustave.ako si "cist" i ne ludas po cesti.kazna ti je kao da nemas vozacku i to je provjereno sto posto da ti nece oprostiti (za vecu kubikazu),ili pak zavisi na kakvog naletis...
eo mene nocas u 4 zaustavili,sprdao se s frendovima.terali me da pirim,0 00.kaze vozi polako i oprezno...;) sad jel to meni slucajno oprosteno ili se moze voziti u nocnim satima...? |
Evo jedan link na visine novih kazni. http://www.net.hr/crnakronika/page/2...9/0492006.html
|
jel izaša novi zakon?
ima li di u potpunosti da ga proucim? |
Trebalo bi sad izac u narodnim novinama, a onda proc 8 dana da postane vazeci
|
hvala na info VGA, nek neko javi kada ga ugleda
|
Koliko će trebat vremena za ovo...
Od 1,51 promila • novčana kazna od 50.000 kuna • trajno oduzimanje vozačke dozvole i poništavanje vozačkog ispita • vozilo se s mjesta prekršaja, na trošak vlasnika, odvozi na policijsko odlagalište • vozač se privodi u policijsku postaju i podnosi se kaznena prijava |
Ovaj zakon je predobar sto sam sada citao na net.hr. Da bar tako nesto hoce uvesti i kod nas, pa da manje idiota bude na cesti...
Cifre su bas fino balansirane i masne, sto mi se jaaaaaaaaaaako svidja. Mada bih ja za one mlađe vozače (recimo do 21 ili 23 godine zivotne starosti) stavio na 0 promila, ali to je samo moje misljenje... |
0.2 je 2 gutljaja pive, tak da... ko da je 0. :)
|
Citiraj:
http://www.sabor.hr/fgs.axd?id=11787 |
Citiraj:
Ja sam popio sa frendom jedan q pack (na prazan zeludac), dakle 1.5l i 20min nakon toga napirio 0.64, pa mislim da ovo ne stoji. |
dosla su 2 frenda kod mene u ljubljanu u posjet i navecer osli na bilijar odmah do mog stana tako da nismo planirali nigdje s autom. i sta drugo pili smo pivu, poslije dosli od frenda rodak i njegova ekipa i pili jos. bilo je mislim 3 runde malih piva. poslije smo ogladnili a posto je prosla ponoc sve je bilo zatvoreno osim u centru fast food tako da smo otisli autom do tamo. na povratku bas kad smo odvalili glasno muziku jer je bila neka zakon, zaustavi nas policija, a znate kako su slovenci poznati po kaznama. i sto je najbolje na kraju frend napuse 0.0 i kaze nam murjak da je htio zaustavit lika ispred nas ali je nas zbog muzike :D
|
Citiraj:
Ja sam imao prometnu (frend vozio) prije nekih pol godine. Pili smo bambus i pive i onda smo naručili nas 4, 5 pizza jer je Buljo bio gladan (jedva sam ih nagovorio :D ) da bi kasnije kad smo išli doma iz sporedne izletio lik i zabili se, to je bilo cca 1 h nakon cuganja i klopanja i onda još nakon 1 h je došla murja i frend je puhao i napuhao 0.0. Eto kak je sretno završilo :D A ovaj drugi je govorio nama da nije niš pio a kad je puhao napuhao je 0.46 :D |
Ja sam ove godine na Auto Showu pojeo čevape i zalio sa pola litre pive pa odmah (3-4 min doslovno) otišao u MUP-ovu paviljon i napuhao 0.16
A kaj se tiče novih prijedloga zakona, ovo sa 30 000 i 50 000 kuna za pijano stanje je totalna debilana, samo će povećat mito. i sadašnji zakon je dobar samo da se provodi |
Zakon je :lol2:
Za većinu kazni koliko vidim nema oduzimanja vozačke ni bodova, samo keš :D |
ja bi uveo kastraciju, al mene nitko ne slusa.
Takodjer bi prometne policajce poslao da rade kao zetovci i u zagreb parking, a na njihovo mjesto bi zaposlio profesore koji su na burzi, medicinsko osoblje i jos par tipova intelektualaca koji bi morali proci rigorozne testove odanosti i postenja... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:27. |